Skocz do zawartości
dżeju

Komisja Lekarska

Rekomendowane odpowiedzi

5 lat temu...

każdy rozbiera sie do slipków :].. idziesz... badają Ci kręgosłup.. stopy... uszy oczy.. tzn.. jeden lekarz patrzy zagląda.. no i sprawdzają co masz w slipkach :D albo czego tam nei masz :lol:.. zadają pare pytań osobowych.. potem zasanwaiają się w 3 jaką kategorię Ci dać.. i wychodzisz z A :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokazuja zdiecie nagiego menzczyzny i obserwuja reakcje ponizej pasa.

Jak cos drgnelo to dostajescze Super A i bira cie do elitarej jednostki super scisle tajnej gdzie bedziesz wykorzystywany... w celach patryjotcznych.

Mi sie niestety po mimo uślinych staran nie udalo tam dostac. Musze sie zadowolic normalnym A dla normalnych ludzi.

MARSZ!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... przypomniał mi sie mój kumpel, jak stanął przed komisją rozebrany do majtek, a tam młodziutka ładniutka pielęgniarka...

Oj jak się musiał chłopak skręcać i garbić i przebierać nogami, kiedy podniecił się jak zaczęła się o niego ocierać jak brała pomiary (waga+wzrost) :D

Ale bez obaw, nago ogląda cię tylko męska część komisji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic sie nie bój ;] chłopkai ci starszą :D:D:D

komisja nic starsznego, mi nawet fujarki nie sparwdzali tylko sie pytali czy wszytko z nią ok (koledze dzień później kazali opuścić majtki i popatrzec w okno :D). Wcześniej zadawali pare pytań 'czy byłeś w szpitalu' 'jakie choroby przechodziłeś' takie tam [ciach!]ły (btw fajną mine miał doktorek jak mi zadawał te pytania a ja mówiłęm mu ze wszytko ok itd potem mi powiedział że byłem pierwszy tego dnia który sie migać nie próbował :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyglada komisja lekarska? o to krótka solucja :D (przynajmniej tak było u mnie;))

1) wchodzisz do budynku znajdujesz nr pokoju który masz na wezwaniu. Siedzi tam starszy pan. Karze ci przeczytać jakiś bzdet a pozniej napisac sobie podanie o odroczenie na podstawie podanego wzoru. Pozniej podchodzisz do gościa z dowodem itp oraz zdjeciem - założy ci książeczke wojskowa. Idziesz do drugiego pokoju w którym podajesz takie info jak np. umiejetnosc pływania, jakie znasz jezyki obce, imie matki, ojca itp itd.

2) Pozniej czekasz az przyjda lekarze itd

3) Na znak sympatycznej pani czwórkami pakujecie sie do pokoju w którym rozbieracie się do slipek i czekacie az was laskawie poproszą

4) Poprosili cię - wchodzisz do pomieszczenia z komisja. Pani bada wzrok, wzrost, wage itp itd.

5) Siadasz przed komisją :twisted: Koleś się pyta czy sie na coś leczysz itp - tu masz czas do machania wszelkimi dokumentami od wujka lekarza ;)

6) Pan prosi abyś udał się za parawanik :))))))

Tam lekarz\lekarka osłuciach!e ci serce itp - niektórzy mieli takie akcje że koleś kazał opuścic slipy odwrocic głowe w prawą strone i zakaszlec :lol2: podobno mozna po tym stwierdzic czy ktos ma przepukline :)

7) Jeszcze raz siadasz przed komisja - lekarz mówi im czy jestes zdrowy czy nie.

8) Przewodniczacykomisji uświadamia ci że właśnie dostałeś kategorie A :) (jeśli chcesz dostać kategorie D,E siedz tydzien przed komisja z butelka w .... i sie im tym pochwal :lol: efekt murowany :D)

9) Wychodzisz i czekasz i czekasz i czekasz....... aż ci wypisza jakies papiery - pozniej wchodzisz wydaja ci ksiażeczke - daja ifo o czasie odroczenia i selavi :)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

6) Pan prosi abyś udał się za parawanik :))))))

Tam lekarz\lekarka osłuciach!e ci serce itp.

(...)

Mi kiedys lekarka, przytknela raz z przodu i z tylu i tyle :D to sie nazywa profesjonalne podejscie :D

Zdrowy jak ryba, czy bym byl kulawy bez rak, czy tam slepy bez nog i tak sie dostanie A :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem w tym roku, zima... Hm ogolnie to sciema totalna ;]. Przychodzisz najpierw idziesz pokazujesz dowod, potem idziesz do pisarzy, ktorzy wypisauja imie siostry, i czy pracuje, mame, tate, bla bla bla, co umiesz corbic, totalna sciema :roll:. Potem idziesz na poczekalnie a Ci co sa wczesniej od Ciebie alfabetycznie, to ide juz na komisje, a Ty czekasz... i.... ogladasz fil :blink:. Nam wlaczyli "Rekruta" 8). No i potem wchodzisz za parawan kiedy to bedzie Twoja pora, rozbierasz sie na slikpki, poprzedni koles wychodzi, a Ty wchodzisz, stoisz na slipach przez .. hm... ile ich tam bylo 6-8 chyba :). No i gadka szmatka, wstajesz badaja Tobie wzrok, potem za parawan, i zdejmujesz slipy, a reszty tam sie dowiesz :P.

Powodzenia 8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, czy u was też tak długo to trwało?

Ja miałem wezwanie na 8, a wyszedłem z książeczką dopiero ok 16 :|, a było nas tylko 50 albo 40. Acha, mam D :D.

U mnie była taka sytuacja, że jak ja już się ubierałem to z jakiegoś chłopaka się lekarki śmiały. Siedzi sobie w slipkach a one do siebie "uu, ale malutki(nie chodziło o wzrost kolesia:P), ciekawy czy tam w ogóle coś jest, a moze to tylko powietrze"

A chłopak był dość drobny jak na swój wiek ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol u mnie takie dyskusje prowadzilismy jak konczylismy podstawowke i sie szło na badania 'czy Ci do jajek patrzyli' heheheh ja jak byłem na komisji to musiałem sie rozebrac do zera i pokazac im dupe... nie wiem po co im takie rzeczy ale tak było (moze ktos z nich chciał mnie zapiąć) :lol: z jajami mi raczej nic nie robili... nie wiem wogole po co prowadzicie takie dziwne dyskujse :blink: przecież nikogo tam nie zgwałcą heheh to tylko głupie badania :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednemu z moich kumpli kazali sie schylic i rozewrzec poslady :? Innego smyrneli po jajkach :wink: No ale reszta kumpli wlacznie ze mna miala tylko badania podstawowe + pytania i tyle :-P Jak ktos ma pecha to bedzie tym co go macaja:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rotfl [;

w sumie to jak jakas ladna pielegniarka bedzie to mozna sie dac pomacac, ale jakiejs starej babie albo facetowi sie nie dam :P

macają tylko tych ładniejszych

to mam farta [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi