Gość robot Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a jak u ninji bedzie wygladala wspolpraca z mobo pod conroe ? w intelu nie siedze wiec nie wiem czy sie cos zmienilo w mocowaniach itp , bo np na am2 nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zostaje ten sam socket wiec i koszyk tez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) ja jade na codzień 1,65 na s64 i właśnie się przymerzam na ninji ;) bt radzi sobie dobrze ale ninje potaniały ;) opinii szukam - jak pracuje wentylem standardowy z ninji + ? przy jakich obrotach jest na prawdę niesłyszalny ?pewnie poleci na 5v i tu kolejne pytanie - jak pracuje przy 5v ? i na koniec - wentyl wystaje do góry ponad radiator - czy można go założyć tak aby wystawał ale w dół ? przy założeniu że nie będzie wadził o nic na płycie edit: jak widze moze byc z ninja problem - ile ma ten kolos bez wentylatora ??chyba bedzie problem ze zmieszczeniem tego w obudowie :( edit2: i będzie kolejna prośba - prosił bym o dokładny pomiar ile od pcb płyty gł. wystaje ninja na 754/939, z wentylem i bez (tj finalny punkt - hitpajpy ;) może wejdzie ale jesli już to "na wcisk" ;)) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ja jade na codzień 1,65 na s64 i właśnie się przymerzam na ninji ;) bt radzi sobie dobrze ale ninje potaniały ;) opinii szukam - jak pracuje wentylem standardowy z ninji + ? przy jakich obrotach jest na prawdę niesłyszalny ?pewnie poleci na 5v i tu kolejne pytanie - jak pracuje przy 5v ? i na koniec - wentyl wystaje do góry ponad radiator - czy można go założyć tak aby wystawał ale w dół ? przy założeniu że nie będzie wadził o nic na płycie edit: jak widze moze byc z ninja problem - ile ma ten kolos bez wentylatora ??chyba bedzie problem ze zmieszczeniem tego w obudowie :( edit2: i będzie kolejna prośba - prosił bym o dokładny pomiar ile od pcb płyty gł. wystaje ninja na 754/939, z wentylem i bez (tj finalny punkt - hitpajpy ;) może wejdzie ale jesli już to "na wcisk" ;)) Postaram się odpowiedzieć jak najdokładniej. 1. Zacznę od wentyla: jest naprawdę cichy, mam go teraz ustawionego w trybie silent, obraca się na minimalnych obrotach ~840 rpm. (w dzień nie słyszę go, w nocy jest cichy) 2. Można opuścić wentyl niżej ale tylko od strony slotów PCI jest to bezproblemowe. Z tej strony jak teraz jest założone, w opuszczeniu przeszkadzają zapinki radiatora. Wystają trochę poza radiator i chcąc opuścić wentyl musiałbyś oprzeć go o wystające zapinki i na siłę zapinać druciane zaczepy na wentylu.Wentyl wystaje bo się opiera właśnie na wystających zapinkach. Foto wentyla na kaloryferze: 3.Mierzyłem wysokość zamontowanego radiatora od powierzchni płyty głównej do najwyższego punktu (rurki heatpipe) bez wentyla: 15,6 cm + wystający wentyl: 1,5 cm RAZEM: 17,1 cm. Do big towera (szerokości 19 cm) z wentylem jak u mnie nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) pieknie dziękuję :) o taką odpowiedz właśnie mi chodziło :) myślę że wejdzie bez wentyla (zmierze dokładnie jutro), ew. wentyl dostanie jakieś autorskie mocowanie i po sprawie ;) edit: coś tam pomierzyłem ;) od płyty do boku budy mam ~17cm (17,5 od blachy pod płytą), pozostaje kwestia wymyślenia sztuczki jak to zmontować, coś mi się widzi ze jak dostanę dobrą cenę to w przyszłym tygodniu stanę się szczęsliwym posiadaczem nindży wie ktoś jaka jest hurtowa cena ninji w pccooler.pl ? Edytowane 18 Czerwca 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam wszystkich serdecznie. Dziś mnie coś pokusiło i przesiadłem się z Thermalright XP-120 na Scythe Ninja PLUS, platforma testowa z podpisu. Na początek pojawił się problem z zapięciem chłodzenia, w życiu się tak nie namordowałem, ale w końcu się udało i w miarę równo wylądowała Nina na Procku. Proca wypaćkałem pastą Coollaboratory Liquid Pro. Obudowa Chieftec Big Tawer, w drzwiczkach 3 wentylatory, jak się okazało sprawiają problemy z zamknięciem, lecz na ścisk udało się drzwi zatrzasnąć. Przez te upały na zewnątrz ciężko mi powiedzieć czy Scythe jest wydajniejsza od XP120, CPU 2650MHz-1.582V:Idlle waha się między 32~37, Stres 46~50. Myślę na zmianą oryginalnego wiatraka , na cos lepszego 1900rpm i 46CFM, nie jest za dobrym wynikiem. Może coś polecicie, na granicy słyszalności wydajniejszego? Fander FX120-B przykuł moją uwagę. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Masz duże wahania temperatur. Może koszyk jest za luźno przykręcony :?: Nowy Fander jest rzeczywiście ciekawy: # Prędkość obrotowa: 700 do 1400 obr/min # Przepływ powietrza w m3/h: 52.6 do 114.1 m3/h # Przepływ powietrza w CFM: 31 to 67 CFM # Poziom hałasu: 14.9 do 23.7 dB(A) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Raczej za luźno nie jest przykręcony, jednak teraz już mi się sprawdzać tego nie chce, o 4 musze wstać. Twoim zdaniem, jakie powinienem mieć temperatury? Czy ktoś z was testował tego wentyla: http://www.allegro.pl/item110202974_best_c...pin_2ball_.html , bo to chyba najlepsza propozycja na rynku pod każdym względem Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Takie wahania są charakterystyczne dla pasywnej Ninjy, co innego z wentylem powinny być sporo mniejsze. Trudno powiedzieć ile dokładnie, ale w idle aż 5 stopni trochę dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Raczej za luźno nie jest przykręcony, jednak teraz już mi się sprawdzać tego nie chce, o 4 musze wstać. Twoim zdaniem, jakie powinienem mieć temperatury? Czy ktoś z was testował tego wentyla: http://www.allegro.pl/item110202974_best_c...pin_2ball_.html , bo to chyba najlepsza propozycja na rynku pod każdym względem Nie tykaj tego Best cooler'a kijem nawet :D te dane odnosnie przeplywu sa z palca wyssane, jak to cos pompuje 100 CFMow to.... Fanderek z tego co mozna przeczytac bedzie sycil ewidentnie :D Nie wiem czy temperaturki sa jakies strasznie wysokie, mozesz przyjrzec sie jeszcze czy koszyk dobrze siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 jakoś mi się wierzyć nie chce w to co tam jest napisane ;) 100cfm 23db takie rzeczy tylko w erze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Hehe mi też, ale teraz już nie mam wątpliwości. Fander niebawem zawita na Ninjy, a koszyk sprawdzę w wolnej chwili. Sugerujecie bym dokręcił do oporu koszyk, bo prawie już tak było? Pozdro dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Sugerujecie bym dokręcił do oporu koszyk, bo prawie już tak było? Pozdro dla wszystkich. Do oporu, ale z wyczuciem :D (plyta nie moze sie za bardzo wyginac). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Dziś jeszcze raz sprawdzę jak ten koszyk jest dokręcony, jednak raczej nic już tam nie wskóram. Przeszlifuje spód radiatora papierem wodnym, może to coś poprawi, ale za wiele nie należy się spodziewać, Fander wyląduje zamiast oryginalnego wiatraka na ninjy i zobaczymy, co to wszystko da. Pytanko do ludzi z podobnym prockiem potraktowanym taką samą ilością prądu, jakie macie temperatury na tym chłodzeniu? Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Radosna chwila nadeszla dzis wieczorem bede montowal Ninje ;) I teraz takie pytanko mam w budzie dwa wentyle TT 120mm wciagajacy i wyciagajacy. Czy zostawic je na swoich miejscach a na ninje montowac firmowego wiatraczka, czy moze przelozyc przedniego TT na ninje zeby mial jednakowa predkosc obrotowa z wentylem wyciagajacym z tylu, a scythowego jako wciagajacy. TT maja wedlug teorii 21dBa 1400rpm No i czy ewentualnie przy takim przewiewie Ninja dalaby rade lekko podkreconemu 805d na pasywie (wentyl wyciagajacy bedzie pare cm za nia). PS. Czy lepiej najpierw wrzucic wiatrak na ninje i potem calosc montowac do plyty czy pozniej dopiero wentyl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) TT maja wedlug teorii 21dBa 1400rpm A w praktyce nie :wink: Wentyl Scythe jest niezły i na dodatek cichy, nie ma sensu wymieniać go na TT Ja zawsze instaluje najpierw Ninję, a gdy już "siedzi" na płycie dopiero wtedy wentyl. Z wentylem jest trochę trudno jak zasłania łapki Ninjy :wink: Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Na początek pojawił się problem z zapięciem chłodzenia, w życiu się tak nie namordowałem, ale w końcu się udało Też pierwszy raz miaem spore problemy, ale po kilkunastu instalacjach tego coolera wydaje mi się, iż zapięcie radiatora jest bajecznie proste - 10 sekund i po wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Witam ponownie. Dokładnie tak jak mówisz mach82, dochodzę do wprawy. Zrobiłem to co planowałem, koszyk był poluzowany, mimo że na 100% jestem pewien, że go na maxa dokręciłem. Już to poprawiłem, teraz jest na full dociągnięty. Zrobiłem szlif, co prawda cienki, ale jest lepiej niż było. No i składamy: Wentylatora jeszcze nie podmieniłem, bo nie mogę go nigdzie znaleźć, ale może niebawem się uda. Po wszystkich zabiegach nic się nie zmieniło temperatury są jakie były. idle http://img53.imageshack.us/my.php?image=scythenpidlle4rm.jpg stress http://img237.imageshack.us/my.php?image=s...s10minut7al.jpg Test był przeprowadzony przy temperaturze pokojowej wahającej się między 27-30 stopni, jestem zły na dobrą sprawę mam spadek temperatur w stosunku do XP-120 około 2 stopni, ale trudno to stwierdzić. Raczej liczyłem na coś takiego hehe: http://img226.imageshack.us/my.php?image=s...utyjedenpri.jpg Spadam po wentyl, ciekawe czy coś poprawi. Pozdro Update: Wentyl zakupiony, testy później. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Wentylatora jeszcze nie podmieniłem, bo nie mogę go nigdzie znaleźć, ale może niebawem się uda. Po wszystkich zabiegach nic się nie zmieniło temperatury są jakie były. idle ... stress ... Test był przeprowadzony przy temperaturze pokojowej wahającej się między 27-30 stopni, jestem zły na dobrą sprawę mam spadek temperatur w stosunku do XP-120 około 2 stopni, ale trudno to stwierdzić. Raczej liczyłem na coś takiego hehe: ... Na zdjęciach nie widać temperatur, daj miniatury z linkami do większych fotek. Ładny szlif, XP-120 porównywałeś z Ninją przy zbliżonych obrotach i temperaturze otoczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ...XP-120 porównywałeś z Ninją przy zbliżonych obrotach i temperaturze otoczenia?O tym umijeją pomyśleć i to zrobić tylko nieliczni... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Po ciezkich bojach ninja zalozona, przyjemne to to nie bylo (zwlaszcza w porownaniu z zalmanem 7000 ktorego mialem na socket A). Za to bardzo przyjemnie zadziwil mnie asrock , zadnego badziewia w okolicy procesora, nic nie zawadza. Temperaturka w idle spadla z 46 do 37-38 (ale czesciowo moze to byc kwestia przesmarowania ceramique na swiezo). Pozniej bede musial przeszlifowac spod bo tak badziewnego to nawet intel box i spire za pare zeta nie mialy). No i najwazniejsze zapanowala cisza :D Acha no i czy tylko mi sie wydaje czy spora czesc powietrza wtlaczanego przzez wentyl w ninje ucieka na boki? Moze by sie chlodzenie jeszcze bardziej polepszylo jakbym zaslonil boki jakimis ekranami (tak zeby calosc z wentyla przechodzila przez radiator i mogla uciec dopiero z tylu w wentylator wyciagajacy. PS. Mocowanie wentyla jest tak badziewne jakby to byl jakis szrot za 5 zeta z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Po ciezkich bojach ninja zalozona, przyjemne to to nie bylo (zwlaszcza w porownaniu z zalmanem 7000 ktorego mialem na socket A)... ... PS. Mocowanie wentyla jest tak badziewne jakby to byl jakis szrot za 5 zeta z allegro. Czytam sobie te wszystkie wywody i nie wiem, czemu tak marudzicie na mocowanie. Przykręcić koszyk dwiema śrubkami do mobo i zapiąć cztery zatrzaski (najlepiej zapinać przeciwległe, po przekątnej) - co w tym trudnego? 8O Chyba jestem uzdolniony manualnie... PS. też miałem CNPS7000 na Socket A (i nie tylko) i tam trzeba było przykręcić cztery śrubki więcej, do tego dochodziła kwestia równomiernego dokręcenia śrub żeby nie ukruszyć jajka. Tylko na Intelu było łatwo, bez wyjmowania płyty + dwie śrubki. EDIT: literówka. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 PS. też miałem CNPS7000 na Socket A (i nie tylko) i tam trzeba było przykręcić cztery śrubki więcej, do tego dochodziła kwestia równomiernego dokręcenia śrub żeby nie ukruszyć jajka. Tylko na Intelu było łatwo, bez wyjmowania płyty + dwie śrubki.Chyba cos ci sie powalilo :D Przy zalmku tylko 2 srubki sa do wkrecenia a zapinka jest tak skonstruowana ze trudno ukruszyc rdzen bo zawsze dociska srodek rdzenia (uzywam go na s64 bez czapki i dzieki tej zapince wogole nie mam stresa przy zakladaniu :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Chyba cos ci sie powalilo :D Przy zalmku tylko 2 srubki sa do wkrecenia...Chyba nie, do mobo przykręcasz czterema śrubkami dwie alumiowe płytki (srebrna i niebieska), sam wentyl przykręcasz kolejnymi dwiema - jak nic wychodzi sześć, hę? Ninję przykręcasz dwiema + zatrzaski. Nie przepraszaj, każdemu się może pomylić :wink: ...a zapinka jest tak skonstruowana ze trudno ukruszyc rdzen bo zawsze dociska srodek rdzenia (uzywam go na s64 bez czapki i dzieki tej zapince wogole nie mam stresa przy zakladaniu :wink: )Trudno, ale nie jest to niemożliwe. Poza tym sześćdziesiątki czwórki mają większe rdzenie niż XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tu tak sie wszyscy z ninją meczyli a ja poszedłem na łatwizne-przy teście po ptrosty wywaliłem z sepa boxa i ramke, dałem ramke do ninji i wkręciłem ją śrubami seryjnymi od mobo w seryjny backplate. Wszystko sie dobrze trzymało, fakt śruby były nieco za długie i mi jedna nawwet zaczła leciutko ocierać sie o płyte budy do której sie rpzykręca mobo..ale wszytko trzymało sie dopbreze, tempy jak najbardziej prawidłowe i docisk też po tym jak sprawdziłem przy zdejmowaniu... jedynie wentyl z plusa to szit-za tą kase na slizgu i nawet nie bardzo wydajne.... kurde z deltą 120mm 0.9a tempy na sepie 2.87 1.85v spadły mi o dobre 3-4 stopnie w stresie.. Fakt delta to potwór ale to pokazuje zżę ninja lubi lepsze wentyle niż ten z plusa... Acha byłem zawiedzony zawartością zestawu- drogie chłodzenie a brak regulatora obrotów(w coolinkjach akasach itp jest) nędzmy wentyl na slizgu A INSTRUKCJA TO SWISTEK PAPIERU..ZA Tę KASE TO MOGLI BY SIE NIECO PRZYłOZYC.. Sam radiator klasa-delitakty nale dobrze wykonany.Acha maiłem nową sztuke nierozpakowaną i podstawa to lusterko wieć nie wiem u mnie było idelanie równe... Wadą tych drutów to niestety dziwny montaż gdzie da sie pozaginać listki radiatora i do tego wentyle grybsze niż seryjnie czli 25mm odpadają..delta u mnie po prostyu leżała na ninji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Dwie srubki w Ninjy sa tylko na AMD. Do 775 trzeba przykrecic backplate i mocowania na 4 srubki. Pozniej sam cooler do ramki w zalmanie na luzie dokrecalo sie powoli i spokojnie 2 srubkami,dzieki czemu jego zdjecie bylo dziecinnie proste, tutaj trzeba sie meczyc z zatrzaskami (sila docisku co prawda imponujaca, ale bez IHS to bym tego nigdy nie zalozyl) i wyjecie tego kiedy plyta glowna jest wkrecona raczej do prostych nie nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 przy zakładaniu miałem tę samą mysl-bez ihs w zyciu bo jajka nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @Worms14 :wink: >> jak smarujesz paste na CPU, to lepiej zamiast rozprowadzac po calym rdzeniu, dac na srodek kropelke wielkosci ziarnka ryzu i na to od razu cooler, lepiej sie rozprowadzi :D, te 2 120mm na dole wpompowywuja powietrze do budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tak jak napisal Bartolomius nie wiem gdzie trudnosc zamontowania Ninji. Nie wiem rowniez co utrudnia montowanie jej na zamontowanej mobo ? Bez IHS'a natomiast trzeba do operacji podejsc troche delikatniej ale nie ma wiekszego stresu niz przy SocketA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @Worms14 :wink: >> jak smarujesz paste na CPU, to lepiej zamiast rozprowadzac po calym rdzeniu, dac na srodek kropelke wielkosci ziarnka ryzu i na to od razu cooler, lepiej sie rozprowadzi :D, te 2 120mm na dole wpompowywuja powietrze do budy? Ale Worms14 korzysta z Coollaboratory Liquid Pro, a tą tylko pędzielkiem :wnik: Co Wy z tym zakładaniem Ninja'y :?: Przecież to dziecinnie proste, nie trzeba się z niczmy siłować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...