Eiko2 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zamieszczam pierwszą część moich badań: Amino: ogórkowa 7/10 Grochowa 3/10 Gulaszowa 8/10 Barszcz Czerwony 8/10 Barszcz Biały 8/10 Żurek 7/10 Warzywna 9/10 Pozostałe 5 smaków pojawi sie w najbliższych dniach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csnake Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Witam Jak podchodzimy powaznie no to przedstawiam moj ranking. Ocena procentowa. Zupki powyzej 55% sa dla mnie jadalne, a o reszcie zapominam tak szybko jak moge. :) Testing in progress... ;) Edytowane 24 Czerwca 2008 przez csnake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ostry Boczek i Diabolo Pomidoro od Knorra rlz ;] Vifony też spoko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ostry Boczek i Diabolo Pomidoro od Knorra rlz ;] Vifony też spoko ;)Vifony są dobre od zawsze ;) brakuje im co prawda nieco wyjątkowości, ale trzymają wysoki poziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ostatnio pojawiły się zupki TaoTao i imAo wymiatają całą resztę, są rewelacyjne. Kosztują wiecej niż zwyczajne torebki, ale zestaw jest wart tego - wszystkie składniki osobno pakowane, w sporych ilościach, świetny olejek z mocnym umami, pychoty. Dla mnie rewelacja, imo najlepsza Lau Thai w czarnym opakowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ostatnio tylko Chińska Pikantna od Amino i Red Hot Chili Kurczak by Knorr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ostatnio pojawiły się zupki TaoTao i imAo wymiatają całą resztę, są rewelacyjne. Kosztują wiecej niż zwyczajne torebki, ale zestaw jest wart tego - wszystkie składniki osobno pakowane, w sporych ilościach, świetny olejek z mocnym umami, pychoty. Dla mnie rewelacja, imo najlepsza Lau Thai w czarnym opakowaniu.A gdzie takową Lau Thai dostać? ja przeszukałem wiele sklepów i z TaoTao widziałem może ze 2 smaki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja swoje gusta dzielę na zupki łagodne i pikantne ;] TOP3 z łagodnych: > Serowa Knorr > Cebulova Knorr > Pomidorowa Lidl TOP3 z pikantnych: > Czerwona Vifon > Pomidorowa (diabolo) z Knorra > Ostry Boczek z Knorra / Chińska z Lidla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 A jak stoją cenowo zupki z Lidl-a? są tańsze od Biedronkowych? (75gr) ;) i czy dorównują im jakością? bo zupa grzybowa Smakowita Porcja ma u mnie 9/10 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tańsze, po 50gr :D W sumie biedronkowych wiele nie jadłem, ale te lidlowskie przypominają prawdziwe (jak Vifon) chińskie zupki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 To musze wypróbować, dzięki za info ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Kiedyś z Lidla udało mi się zjeść na prawdę zacną zupkę :D Tylko, że była ona z puszki cena ok.2-3zł. Było to związane z jakąś ofertą, że z danego kraju potrawy. Zupka jakaś tajlandzka była czy coś takiego :P W środku prawdziwe mięsko, jakieś bambusy. Na prawdę najlepsza z szybkich zupek jakie jadłem, torebki się chowają :] Tylko, że trochę droższa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 A gdzie takową Lau Thai dostać? ja przeszukałem wiele sklepów i z TaoTao widziałem może ze 2 smaki...No właśnie z tym jest największy problem. Z tego co wiem, TaoTao dystrybuują ci sami PH co Vifony, więc to kwestia tego, czy dany sklep będzie chciał od nich te zupki wziąć, na dzień dzisiejszy jest kiepsko i trzeba polować na sklep w ktorym to się pojawiło, albo męczyć sprzedawców, żeby zamawiali. Aha, mówimy tutaj o tradycyjnych zupkach z torebki, nie wiem ile mają one wspólnego z zupkami TaoTao w plastikowych miskach, które są już długi czas na rynku, chyba raczej niezbyt wiele. Tak to wygląda, tutaj, na dole jest cała rodzina zupek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Od czasu do czasu wchłonę Vifona - Kaczkową. Świetna jest, choć chyba najmniej popularna z zupek Vifona (najrzadziej dostepna w moim rejonie). Krewetkowa i Krabowa też dobre :P Taaaa kurczaczek z Vifona wyjasnia jak narazie wszystko i wszystkich! Jutro trza sie zakupic w ten smakolyk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 To widzę że czeka mnie wyprawa do Lidl-a ;) a jeśli chodzi o badane przeze mnie Amino: Ogólnie rzecz biorąc nie są złe. W torebce mamy jedynie makaron i jedną saszetkę przypraw, ale za to sporej wielkości ;) smak jest wyraźny, w większości przypadków nie przesadzony. Zastrzeżenia mam do makaronu, jest nie-vifonowaty ;p Zdecydowanie zbyt gruby i mało smaczny. To znacznie utrudnia dobry odbiór zupy. Wracam do testów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 No, makaron z amino ssie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Przyznam sie ze czasami zarzuce sobie jakas zupke , goracy kubek itp ale .. ..... kuz..wa Ludzie na dluzsza mete to wam nery i watroba padnie od ''szamania'' takiej chemi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Przyznam sie ze czasami zarzuce sobie jakas zupke , goracy kubek itp ale .. ..... kuz..wa Ludzie na dluzsza mete to wam nery i watroba padnie od ''szamania'' takiej chemi . U mnie dwie, trzy zupki w tygodniu to nie jest dużo, nie wyobrażam sobie jedzenia zupek codziennie. Co do "chemii", to o ile nie mieszkasz na zadupiu gdzie nie dotarła cywilizacja i masz wszystko z własnego w pełni naturalnego gospodarstwa, w innych rzeczach zjadasz podobną ilość "chemii" (której zły wpływ jest trochę wyolbrzymiany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 To fakt, zdrowe nie są, ale chyba można założyć że zupka "popchnięta" kanapką z serem i sałatą nie zabije od razu ;p Zupa Grzybowa XXLGO Samsmak dostaje 9/10 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Strasznie zawyżasz oceny, nie zostanie miejsca na te rzeczywiście najlepsze. :wink: U mnie na przykład Amino (cała seria) dostałaby 3/10 (nie jest tragicznie, ale świadomie więcej nie kupię), Knorr: 4 (diablo_pom(iatacz)), 6 (serowa i rosół i curry- ostatniej dawno nie widziałem <_< ), Vifon: 5-7/10, a TaoTao 9.5/10. Aha: skala nie jest na zasadzie: 1 - rozjechany szczur; 10 - obiadek w restauracji, a raczej 2 - najgorsza; 9 - najlepsza zupka z torebki jaką jadłem (plus po jednym punkcie w górę i w dół na produkty rzeczywiście wyjątkowe). Edytowane 26 Czerwca 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 W mojej skali 5 to szczur ;) więc 7 to przeciętniak, 8 jest dobry, do 9 chętnie wrócę a 10 to marzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiko2 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Stwierdzam, że zupki błyskawiczne nie są w pełni nieszkodliwe ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Czasami w pracy nachodzi mnie ochota na jakas zupke chinska. Jedyne, ktore mi smakuja to vifony ostre. Inne te amino czy vinci to normalnie pomyje. Ostatnio wole zamowic sobie zupe na wynos u chinczyka i jakies sajgonki niz jesc te zupy z torebek. Mysle ze sekretem vifonu jest makaron, ktory jest smaczniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 najgorsze wg mnie to gorące kubki, kuźwa jakie to cholerstwo bez smaku, a te "chrupiące" fajury zanim "zupa" dostatecznie przestygnie (zalewając to wrzątkiem nie ma szans by to w ogóle łyknąć, a przecież takiego [ciach!]a nie będę chlipał łyżeczka) już dawno zamienią się w pływające paprochy... jak zupy chińskie to ostrzejsze aby zniwelować mdły smak [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Jedyne, ktore mi smakuja to vifony ostre.Lubisz Vifony = zapoluj na TaoTao, to taka upgradeowana mocno wersja Vifonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Amino, Knorr itp. - total lipa. Tylko i wyłącznie 'typowo' chińskie zupki - Vifon albo Kim-Lan. A sekretem ich jest makaron, smak 'proszku, zielonki i tłuszczyku' - czyli całokształt. Tylko, że po 30min jestem znowu głodny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ogólny smak - Vifon Makaronik - Curry z Biedronki - ładny żółty :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rondel Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Dobre są też te gotowe dania....i nie przelatują tak szybko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Moje top 3: -Diabolo pomidoro od knorra -Vifon ostry -Ser w ziołach od knorra Ja oczywiście wszystkie zupki dodatkowo doprawiam chilli, pieprzem i innymi bajerami. Warto zauważyć też że zwykła Amore pomidore od knorra mocno doprawiona smakuje jak Diabolo :) Fakt faktem może i zupki są dobre ale za skurczybyka nie da się nimi najeść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja od czasu do czasu dorzucam do zupki czosnek sproszkowany + kukurydzę z puszki. Zawsze to jakaś odmiana ;E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...