Przemek_J Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam! Szukam i szukam :( Czy jakaś firma produkuje pamięci o pojemności 512 MB tylko koniecznie jednostronne??? Potrzebne mi do duala koniecznie, ma płytę GA-7N400 PRO 2 i 4 sloty pamięci tylko że nie można wszystkich obsadzić pamięciami dwustronnymmi. Pozdrawiam! Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Przeciez wiekszosc firmowych pięćset dwunastek jest jednostronna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Przykładowo Goodram tworzy takie pamięci na kostkach Specteka (BGA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Hmm ja pytałem u dostawcy Geil w Polsce to odpisał że pamięci 512 MB są tylko dwustronne :( Potrzebuję pamięci nie na BGA bo mogą nie współpracować z tymi co mam i najlepiej jakaś firmowa (żeby chodziła na timingach 2 3 2 6). Aha i jeszcze takie pytanie czy jeżeli mam 3 pamięci (idealnie takie same) to one wszystkie będą pracowały w dualu czy tylko dwie? (chyba tylko dwie ale nie jestem pewien) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Hmm ja pytałem u dostawcy Geil w Polsce to odpisał że pamięci 512 MB są tylko dwustronne :( Potrzebuję pamięci nie na BGA bo mogą nie współpracować z tymi co mam i najlepiej jakaś firmowa (żeby chodziła na timingach 2 3 2 6). Aha i jeszcze takie pytanie czy jeżeli mam 3 pamięci (idealnie takie same) to one wszystkie będą pracowały w dualu czy tylko dwie? (chyba tylko dwie ale nie jestem pewien) Przemek 1714175[/snapback] Tylko dwie lub cztery (6 8 itd) będą pracowały całkowicie w dual. Ale ludzie w tym mój kumpel ma 3 kości, w bios mu pisze dual i jest przekonany że cała pamięć pracuje mu w dual co jest niemożliwe w żaden sposób i najwyżej część pracuje jako dual. A co do pamięci jednostronnych to po prostu trzeba trafić (łatwiej o 256) - nawet kingstony widziałem. Edytowane 23 Października 2005 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) z tego co wiem to przy amd 3 kości mogą pracować dual, 512 + 2x256 edit: dopiero teraz zobaczyłem że ta płyte ma 4 sloty na pamięci ram więc tylko 2 lub 4 kości mogą pracować w dualu Edytowane 23 Października 2005 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam! Szukam i szukam :( Czy jakaś firma produkuje pamięci o pojemności 512 MB tylko koniecznie jednostronne??? Potrzebne mi do duala koniecznie, ma płytę GA-7N400 PRO 2 i 4 sloty pamięci tylko że nie można wszystkich obsadzić pamięciami dwustronnymmi. Pozdrawiam! Przemek 1713297[/snapback] Np samsungi tccc Przeciez wiekszosc firmowych pięćset dwunastek jest jednostronna... 1713838[/snapback] Ciekawe. Wiekszosc powiadasz???? A jakies przyklady tej wiekszosci?? Tylko dwie lub cztery (6 8 itd) będą pracowały całkowicie w dual. Ale ludzie w tym mój kumpel ma 3 kości, w bios mu pisze dual i jest przekonany że cała pamięć pracuje mu w dual co jest niemożliwe w żaden sposób i najwyżej część pracuje jako dual. A co do pamięci jednostronnych to po prostu trzeba trafić (łatwiej o 256) - nawet kingstony widziałem. 1714358[/snapback] Wikszosc 256 jest jednostronna A co do duala proponuje troche poczytac np. instrukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Czytałem instrukcję :) I tam pisze że trzy moduły mogą pracować w dualu. I zamotało mi to w głowie, bo wiem że w dualu pamięci pracują parami. Więc teraz rozumiem że dwa moduły pracują w dualu i ten jeden standardowo. Kupiłem tego Gigabyte 7N400 PRO2 bo właśnie kierowałem się tymi 4 gniazdami pamięci. Nie czytałem zbyt dużo o tej płycie przed kupnem i teraz okazuje się że płyta (ze względu na chipset Nforce 2 ultra 400) nie jest wstanie obsłużyć 4 dwustronnych pamięci, tylko 3 moduły dwustronne, albo 2 pamięci dwustronne + 2 pamięci jednostronne :( I teraz mam problem :( Prosiłbym aby jeżeli ktoś podaje przykład pamięci 512 MB jednostronnych to również "wskazał" mi miejsce gdzie można je kupić. Dzięki! Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Przy nForce2 oczywiście że 3 kości moga pracowac w dualu. Np. w jednym banku jest 512 a na drugim kanale dwie 256. Na 100% czego jestem jednym z wielu przykładów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 z tego co wiem to przy amd 3 kości mogą pracować dual, 512 + 2x256 edit: dopiero teraz zobaczyłem że ta płyte ma 4 sloty na pamięci ram więc tylko 2 lub 4 kości mogą pracować w dualu 1714382[/snapback] Tutaj nie trafiles, przy intelu tak jest, nawet to jakos nazwali, tylko nie pamietam jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...