kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Właśnie odebrałem i zapłaciłem za swoje GSkill HX. Wieczorem może znajdę czas żeby trochę potestować. Ciekawe jak ułoży się współpraca GSkill+A64+MSI K8N Sli Plat. Zdziwiony jestem w jaki sposób "połączono" kostki ram z radiatorem. Pomiędzy radiatorem a kostkami jest dość gruba taśma termoprzewodząca(?) ale nie na całej powierzchni kostek tylko na ich mniejszej części. Na większej nie ma nic, jest pusta przestrzeń/powietrze. Kostki nie mają dużego apetytu na ram więc może się nie będą grzały ..... na ram? na V chyba ;) // http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820146035 --> Co to za stwor? Lepsze toto? bo cane 350$ ( :zonk: ) jest tak jakby duza ;) chociaz po znizce sa tansze od zwyklych..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 kszonek Vmem - już poprawiłem Uważaj z tymi Crucialami, poszukaj na XS, one chyba padają podobnie często jak "zwykłe" Ballistix :? Generalnie te Cruciale Ballistix to jak na razie jakaś lipa chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Mam zamiar kupić te ramy: Kingston 2GB 2x1GB Dual DDR PC 400 2048 opłaca się je kupić? Poczuje duży przyrost wydajności do mojego 4x 256MB 266Mhz płyta je skręca :( jedyne co wyciągnełęm z nich stabilnie to 300MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 kszonek Vmem - już poprawiłem Uważaj z tymi Crucialami, poszukaj na XS, one chyba padają podobnie często jak "zwykłe" Ballistix :? Generalnie te Cruciale Ballistix to jak na razie jakaś lipa chyba spoko, mozna sie zakrecic. A co do tych Cruciali to na razie i tak kasy nie mam, ale sytuacje na newegg sprawdzam raz na jakis czas i wpadły mi one w oko, a nic o nich nie słyszłem. czym one w zasadzie sie róznia od zwyklych (po za tym ze maja normlaniejszy kolor radiatora ;) )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Zgłupiałem już do końca i nie wiem co jest grane. Zamieniłem sloty na żółte zapuscilem testy w singlu, każda z kości testowała sie około 7 godzin memtestem - zero błędów. Zrobiłem duala na zółtych slotach 7godzin memtesta i ten sam rezultat - zero błędów. Pamięci sa sprawne. Nie wiem o co chodzi, może kontroler na procu pada(ale to jest totalna glupota zeby z jedna kością chodził a z dwoma nie chciał), co o tym myślicie? W każdym razie zostawilem w kompie 2GB i jak do tej chwili wszystko działa, mam nadzije że już nie bede miał żadnych szopek z systemem. Update: Po okolo 30 minutach dziłania komputera dostalem bluescreana z informacja ze komputer zostanie zamkniety by nie uszkodzic ...bleble, juz mnie to skreca, co tu jest nie tak że mi komp nie chce działac z dwoma kościami? Edytowane 21 Grudnia 2005 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 A układy zasilające pamięć Ci aby nie padły ? Może poprostu one szwankują, przegrzałeś je i masz za swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Chodzi o to że płyta ma 4 dni, na poprzedniej takiej samej miałem te same objawy oddałem do serwisu i kupiłem nową , na tej nic nie kreciłem chodzi wszystko na default. Może musze gdzies podnieśc napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziewul Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Witam. Mam 2x1Gb Kingston CL3 400 non ecc. Chodza u mnie na 225 Mhz i 1,7V na timingach 2,5 3 3 7. Czy moge je w ten sposob uszkodzic? Pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2005 przez dziewul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Witam. Mam 2x1Gb Kingston CL3 400 non ecc. Chodza u mnie na 225 Mhz i 1,7V na timingach 2,5 3 3 7. Czy moge je w ten sposob uszkodzic? Pozdrawiam Jak nie sypią błędami niema zwiechów nie przegrzewają się to wszystko ok. Mam zamiar kupić te ramy dobre są?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Witam. Mam 2x1Gb Kingston CL3 400 non ecc. Chodza u mnie na 225 Mhz i 1,7V na timingach 2,5 3 3 7. Czy moge je w ten sposob uszkodzic? Pozdrawiam 1,7V ?!?!? łał....... cos nie tak chyba co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Na razie piszę z GSkilli HX puszczonych na default. Jest jakiś soft do odczytywania napięcia na pamięciach? Ciekawi mnie jaki jest default Vmem dla tych kostek. Edytowane 21 Grudnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziewul Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 hehe 2,7. pomylilem sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Na razie piszę z GSkilli HX puszczonych na default. Jest jakiś soft do odczytywania napięcia na pamięciach? Ciekawi mnie jaki jest default Vmem dla tych kostek. mbm mi czyta, ewentualnie smart guardian ;) pozdrawiam kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 mbm mi czyta, ewentualnie smart guardian ;)Możesz napisać jak masz skonfigurowany czujnik w MBM? Tylko czy to ruszy na MSI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłupiałem już do końca i nie wiem co jest grane. Zamieniłem sloty na żółte zapuscilem testy w singlu, każda z kości testowała sie około 7 godzin memtestem - zero błędów. Zrobiłem duala na zółtych slotach 7godzin memtesta i ten sam rezultat - zero błędów. Pamięci sa sprawne. Nie wiem o co chodzi, może kontroler na procu pada(ale to jest totalna glupota zeby z jedna kością chodził a z dwoma nie chciał), co o tym myślicie? W każdym razie zostawilem w kompie 2GB i jak do tej chwili wszystko działa, mam nadzije że już nie bede miał żadnych szopek z systemem. Update: Po okolo 30 minutach dziłania komputera dostalem bluescreana z informacja ze komputer zostanie zamkniety by nie uszkodzic ...bleble, juz mnie to skreca, co tu jest nie tak że mi komp nie chce działac z dwoma kościami? De Rza Wi czy jak,zapodaj na 1-dnej kości(w singlu) i obadaj która robi te hocki-klocki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Możesz napisać jak masz skonfigurowany czujnik w MBM? Tylko czy to ruszy na MSI? A kurcze taki problem ze DFI powedziała BEEEEEEEEEEEEEEEEE i sobie umarła, wiecnie mam jak sprawdzic. Konfig wziłąem z tiopicu o DFI, z poradnika mardoka, ale chyba (niejestem pewien) Vdimm dodałem sam. Jak znajde screen to Ci pokarze, ale to nie jest trudne, ajk juz mu podasz jaka to płyta to w zakąłdce napiecia wszystko pokarze, jezeli msi to umorzliwia to Ci się wyswietli ;) jak cos to gg i cos pomoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 ej - co sadzicie o 2x1gb d43 - najlepiej w odniesieniu do dfi nf4 lp i venice czy to sie wogole jakos kreci albo cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 ej - co sadzicie o 2x1gb d43 - najlepiej w odniesieniu do dfi nf4 lp i venice czy to sie wogole jakos kreci albo cos nikt "u nas" tego nie ma chyba... daj jakis link co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 De Rza Wi czy jak,zapodaj na 1-dnej kości(w singlu) i obadaj która robi te hocki-klocki. Juz sprawdziłem, wszystko wiadomo jedna kość jest w bardzo dziwny sposób uwalona, idzie na gware , ale nie zaszybko. Może ktoś chce odkupić te pamiątki jedna jest uszkodzona i samemu sobie wyslać do angli na gwarancje hehe? nikt "u nas" tego nie ma chyba... daj jakis link co? ;) Ja własnie kupuje PDP co sa na Hynix d43, wiec może jak bede miał czas potestuje, najważniejsze że gwara bedzie na nie na miejscu hehe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 d43 sa na allegro i w sklapach tez gdzies widzialem... nie pamietam dokladnie ktory sklep... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Hej ponownie! Jak poprzednio, wpadam z malym "spojlerem" :) Nie mialem jeszcze czasu naprawde przysiasc do tych memek, ale powiem jedno - bardzo ciekawe i bardzo dobrze zapowiadajace sie Corsair TWINX2048-4400PRO, oparte na Infineon CE-5. Nie sugerujcie sie zbytnio 8-4-4-3.0, bo z tego co puscilem kilka testow, radza sobie bardzo dobrze na duzo ciasniejszych timmingach ;) Niestety, w sklepach jeszcze ich nigdzie nie ma i ponoc beda osiagalne dopiero po Nowym Roku. Nie wiem jaka bedzie ich cena, ale cos mi mowi, ze trzeba bedzie reke i noge za nie oddac... Pelen test, gdzies miedzy Bozym Narodzeniem a Nowym Rokiem. Jezeli ktos bedzie zainteresowany, to zajrzyjcie tutaj wtedy ;) Michal Edytowane 24 Grudnia 2005 przez bachus_anonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 dlaczego w żadnym sklepie nie można kupić 1GB pamięci Samsunga na UCCC?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 @RALF11 - mozna - w niemczech ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zapodał by ktoś jakis link... A sprowadził jakąś większą ilość tego ramu do polska kraj :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 na allegro ostatnio byly... teraz widze ze maly przestoj z tymi 1gb samsungami uccc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ja posiadam 2x1GB ddr 400 CL3 Hynix D43 z seri BT (oba moduly z tej samej seri) ... powiem tyle ze sa bardzo tanie jak za mozliwosci ale to extremalnego OC tak jak jej mniejsi bracia sie nie nadaje:( ... Wkazdym razie na ddr 400 przy 2.8 V z koniecznie radiatorkami (bez nich bledy w primie - stress test po 1 h) max moge ustawi cl 2.3.3.5 1 T... jakakowielk zamian na nizsze pwooduje albo ze komp nie wstanie albo winda sie nie laduje(RTCD na 2 woogel nei staje a RP na 2 sie system nie ładuje...:/) moja płyta max 2.8 V pozwala, moze na 2.9v 2.3.2.5 1T moze byc stabilne. (kt 800 pro od Asusa) ... ale moze te pamiatki poprostu nie lubia niskich timingow i spokojnie na wysokich ladnie sie beda krecic... dzisaj to sprawdze i dam znac bo dopiero wczoraj zalozylem na nich radiatorki:d:) ... jak by co i płyta i procek wyrabiaja 300x9 ;) ... dam znac czy warto... znaczy za 500 zł 2x1GB idacy na cl 2 to warto;) ale i tak nie wiem czy jest to dobre rozwiazanie dla prawdziwego podkrecania... wczesniej mialem Kingsto HyperX cl2 tez 2x512... i maz szły przy cl 2.3.2.5 na ddr 440 ... wiec nienajlepiej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 a ile szly 3 3 3 x 1T na maxa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) a ile szly 3 3 3 x 1T na maxa ??wlasnie jestem w trakcie testow:) ustawilem je na 3 4 4 11 1T i zobacze ile max wyciagnal;) .. narazie 220 idzie bez problemow... ale jak by nie poszlo bym sie zalamał;P... No niestety jest kiespko... przy 240 sa juz błedy (moze to wina tylko 2.8 V... albo mojej płyty głownej... :) pokobinuje z Biosami ale watpie aby to była tego zasługa...) :( ... Niedlogo wyminam płyte i grafe to moze cos mocniejszego wyciagne z nich...:) Pozdro Edytowane 22 Grudnia 2005 przez quinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 mi moje nędzne goodramy 2x512 chodzą na 230Mhz przy timingach 2.5-3-3-8 1T 2.7v,więc widzę że nie tak źle ze mną. mam zamiar je jednak wymienić na Samsungi 2x1GB UCCC.Bardzo mi zależy żeby mieć 250 Mhz przy 2.7v,nawet na timingach 3-4-4-8 2T.Bez tego mogę zapomnieć żeby puścić mojego Semprona 64 ma 2700Mhz przy dzielniku pamięci 166. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 mi moje nędzne goodramy 2x512 chodzą na 230Mhz przy timingach 2.5-3-3-8 1T 2.7v,więc widzę że nie tak źle ze mną. mam zamiar je jednak wymienić na Samsungi 2x1GB UCCC.Bardzo mi zależy żeby mieć 250 Mhz przy 2.7v,nawet na timingach 3-4-4-8 2T.Bez tego mogę zapomnieć żeby puścić mojego Semprona 64 ma 2700Mhz przy dzielniku pamięci 166. No niestety nie udało mi sie z tymi pamiecami:d:) ... znaczy to nie tak ze przełaciłem;) za 500 zł 2x1GB idace na cl2 to nie jest najgorzej:d:) do tego moze sie okazac ze 3.1 V da tym pamieciom potrzebnego kopa (tak jak to bywało w wersjach 512 mb) wiec poczekam na leprza płyte albo zwyczajnie w sweicie je wyminie na cos leprzego:d:) ... Jak tak patrze to te GoodRamy beda chyba porzadne wlasnie;) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...