Skocz do zawartości
Ricci

2x1 Gb - Testy Różnych Pamięci Ddr1

Rekomendowane odpowiedzi

może było, może nie, ale mam pytanie:

w jakich bankach i na jakim biosie najlepiej działają pamięci G.Skill, czy jest jakaś twarda zasada, czy losowa sprawa i samemu trzeba testować

płyta DFI Lanparty UT nF4 Ultra - D, obecnie jade na biosie N4D623-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sssaczek

No to ladnie, mi powiedzieli ze dostane kosci po 17 lipca 2-3 dnii. To jak wroce z wakacji pod koniec lipca dam relacje z OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sssaczek

Zalatwialem bezposrednoi z Crucialem. Wyslalem jakis tydzien temu i jeszcze przed wyslaniem napisali mi ze obecnie nie maja tych pamieci maja dostac po 17 lipca i wtedy mi je wysla. ZOBACZYMY jak bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatwialem bezposrednoi z Crucialem. Wyslalem jakis tydzien temu i jeszcze przed wyslaniem napisali mi ze obecnie nie maja tych pamieci maja dostac po 17 lipca i wtedy mi je wysla. ZOBACZYMY jak bedzie

ech to moze powinienem poczekac jakis czas z wymiana bo pooki co jade na jednej kostce ktoora jako tako smiga przy 200mhz na 2.8v ;] oczywiscie moowimy o placoowce cruciala w UK [?] ..

PS: ssaku - za co ban ??!! ;] hyhy

Pisz poprawnie, a nie el0młodzieżowo. // Crosis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz z innej beczki troche. Czy ktoś z W-wy chciałby potestować (selekcja) ok. 8 kompletów G.Skilli HZ 2x1 GB ? Chwilowo jestem bez DFI a na Gigabyte to poszaleć sie nie da. Postawie piwko lub dam możliwość odkupienia jakiegoś dobrego kompetu po atrakcyjnej cenie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli jeszcze je będe miał za 2 tygodnie to czemu nie. Wolałbym kogoś ze sprawdzoną DFI i konkretnym biosem oraz jakimś pojęciem bo nie chce mi sie grzebać specjalnie przy tym. Dodam że memki są z tych starszych serii 603... , które spokojnie robią 275-280+ dlatego fajnie by było żeby ktoś kumaty je przetestował bo poprostu nie mam czasu za bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja akurat widzialem memki z serii 603 co lecialy 255mhz max -wiec to nie regula chyba-zreszta przetestujesz i zobaczysz jak to jest

pozatym watpie zeby ktos chcial ci testowac memki za piwo :) to jest pare h roboty jak nie wiecej tyle kompletow testnac i to tylko tak z grubsza

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja akurat widzialem memki z serii 603 co lecialy 255mhz max -wiec to nie regula chyba-zreszta przetestujesz i zobaczysz jak to jest

pozatym watpie zeby ktos chcial ci testowac memki za piwo :) to jest pare h roboty jak nie wiecej tyle kompletow testnac i to tylko tak z grubsza

osobiście nawet 1 sztuka mi sie tak padaczna nie trafiła

@robot:Napisałem że moge odsprzedac jakis dobry komplet w dobrej cenie, to chyba jest dobry układ? Zresztą nie ładnie z twojej strony ze wypowiadasz sie za innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaje swoje pamięci,gdyby ktoś był chętny...293mhz tyle szły umnie maxymalnie,stabilnie, 3miejsce w rankingu.

wystawione na alegro, oraz w dziale sprzedam

Czyżbyś szykował się do DDR2 i AM2? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie ze to tansze, ale spojrzalem na pierwszej stronie na wyniki bochus_anonim-a i chlopak wyssal na nich 295mhz :)

Widzisz, niby mam teraz te Corsairy i mialo byc dobre OC, a tu klapa :/ nie wspolgraja mi z komponentami i wyzej niz 235mhz nie moge odpalic. (choc jest spora szansa ze nadal robie cos zle)

ale dzieki, zastanowie sie nad Gskillami.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie sprawdziłem pobieżnie moje G.Skille - więc wyniki pobieżnej selekcji są takie:

280 MHz i więcej - 3 komplety

275 Mhz - 1 komplet

270-275 - 4 komplety

Platforma: DFI Ultra-D, Venice E3, Chieftec 420W, Scythe Ninja

Po kombinowaniu z alphami zapewne można będzie jeszcze troche z nich wycisnąć, zresztą wczoraj było tak gorąco że wyniki mogą był troche przekłamane w dół

Jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszam, mówiłem że seria jest niezła....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, niby mam teraz te Corsairy i mialo byc dobre OC, a tu klapa :/ nie wspolgraja mi z komponentami i wyzej niz 235mhz nie moge odpalic. (choc jest spora szansa ze nadal robie cos zle)

Mam to samo - PORAZKA

PS. djsilence jak u ciebie plytta wykrywa te pamieci na auto ?? bo u mnie 333MHz 3-3-3-8-10 wedlug cpuz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kupilem pamieci jak w podpisie. Niby selekcjonowane i mozna z nich wyciagnac 280MHz. Jednak mi nie chca isc nawet w te okolice. Na razie stabilne 270MHz. Sprzet jak w podpisie, bios 406 (od dzis - do wczoraj 623), procek dla pewnosci na 1,55v. Oto zrzut z A64 Tweaker:

post-9820-1153239292_thumb.jpg

Prosze o rady....

EDIT

A nawet to nie jest stabilne!! :(

post-9820-1153240043_thumb.jpg

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj:

270MHz,div 200 jak w pokazanym przez Ciebie ustawieniu (może być 9x270):

trc=10

trfc=16

mal=8ns

rp=5-5,5ns

idle cycle limit=16

dll na auto

pozostałe ustawienia jak w Twoim Twakerze. Na div 200 wydłużanie mal/rp nie zawsze przynosi pozytywny skutek. :)

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie napięcia podajesz na memki ? próbowałeś zmieniać ?

Być może 270MHz to ich kres ,jeżeli kupowałeś jako selekty,które mają robić 280MHz,to skontaktuj się ze sprzedawcą i ew reklamuj. :)

623-3 to chyba do TCCD,nie jestem pewien ja jadę na 623-1. :)

Aha,jeszcze jedno po każdym nieudanym przejściu Super Pi nalezy wyczyścić wszystkie pliki powstałe w jego wyniku.

Edit 19:40

Przetestuj je memtestem,sprawdż do ilu idą stabilnie. :)

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi