.PaVLo. Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 może było, może nie, ale mam pytanie: w jakich bankach i na jakim biosie najlepiej działają pamięci G.Skill, czy jest jakaś twarda zasada, czy losowa sprawa i samemu trzeba testować płyta DFI Lanparty UT nF4 Ultra - D, obecnie jade na biosie N4D623-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Sam testuj sloty. Bios to najlepiej najnowszy oficjalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sssaczek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 No to ladnie, mi powiedzieli ze dostane kosci po 17 lipca 2-3 dnii. To jak wroce z wakacji pod koniec lipca dam relacje z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nowa seria narobiła smaku, 315 MHz 32M passed... nieziemskie. A masz jakiegoś linka z wynikami nowych kości ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sssaczek Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zalatwialem bezposrednoi z Crucialem. Wyslalem jakis tydzien temu i jeszcze przed wyslaniem napisali mi ze obecnie nie maja tych pamieci maja dostac po 17 lipca i wtedy mi je wysla. ZOBACZYMY jak bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zalatwialem bezposrednoi z Crucialem. Wyslalem jakis tydzien temu i jeszcze przed wyslaniem napisali mi ze obecnie nie maja tych pamieci maja dostac po 17 lipca i wtedy mi je wysla. ZOBACZYMY jak bedzie ech to moze powinienem poczekac jakis czas z wymiana bo pooki co jade na jednej kostce ktoora jako tako smiga przy 200mhz na 2.8v ;] oczywiscie moowimy o placoowce cruciala w UK [?] .. PS: ssaku - za co ban ??!! ;] hyhy Pisz poprawnie, a nie el0młodzieżowo. // Crosis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 teraz z innej beczki troche. Czy ktoś z W-wy chciałby potestować (selekcja) ok. 8 kompletów G.Skilli HZ 2x1 GB ? Chwilowo jestem bez DFI a na Gigabyte to poszaleć sie nie da. Postawie piwko lub dam możliwość odkupienia jakiegoś dobrego kompetu po atrakcyjnej cenie....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Rozumiem, że Ci się spieszy i nie mógłbyś poczekać 2 tyg.? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 jeżeli jeszcze je będe miał za 2 tygodnie to czemu nie. Wolałbym kogoś ze sprawdzoną DFI i konkretnym biosem oraz jakimś pojęciem bo nie chce mi sie grzebać specjalnie przy tym. Dodam że memki są z tych starszych serii 603... , które spokojnie robią 275-280+ dlatego fajnie by było żeby ktoś kumaty je przetestował bo poprostu nie mam czasu za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) ja akurat widzialem memki z serii 603 co lecialy 255mhz max -wiec to nie regula chyba-zreszta przetestujesz i zobaczysz jak to jest pozatym watpie zeby ktos chcial ci testowac memki za piwo :) to jest pare h roboty jak nie wiecej tyle kompletow testnac i to tylko tak z grubsza Edytowane 7 Lipca 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 A po co DFI? Epox też dobry :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ja akurat widzialem memki z serii 603 co lecialy 255mhz max -wiec to nie regula chyba-zreszta przetestujesz i zobaczysz jak to jest pozatym watpie zeby ktos chcial ci testowac memki za piwo :) to jest pare h roboty jak nie wiecej tyle kompletow testnac i to tylko tak z grubsza osobiście nawet 1 sztuka mi sie tak padaczna nie trafiła @robot:Napisałem że moge odsprzedac jakis dobry komplet w dobrej cenie, to chyba jest dobry układ? Zresztą nie ładnie z twojej strony ze wypowiadasz sie za innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Wie ktos moze jak odzyskac ustawienia zapisane w pliku .set utworzonym przez A64 V.05 info bo mi go otworzyc nie chce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 sprzedaje swoje pamięci,gdyby ktoś był chętny...293mhz tyle szły umnie maxymalnie,stabilnie, 3miejsce w rankingu. wystawione na alegro, oraz w dziale sprzedam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 sprzedaje swoje pamięci,gdyby ktoś był chętny...293mhz tyle szły umnie maxymalnie,stabilnie, 3miejsce w rankingu. wystawione na alegro, oraz w dziale sprzedam Czyżbyś szykował się do DDR2 i AM2? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 a może conroe:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 http://cgi.ebay.co.uk/Mushkin-2GB-2x-1gb-E...1QQcmdZViewItem warto je kupic za tą cenę ? Jeśli tak, to moje pamiątki na sprzedaz są:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 @djsilence: nie warto, wyjdzie ci z przesyłką jakieś 900 zł za 7 stówek masz G.Skille z pewnym OC. Co byś wybrał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) no pewnie ze to tansze, ale spojrzalem na pierwszej stronie na wyniki bochus_anonim-a i chlopak wyssal na nich 295mhz :) Widzisz, niby mam teraz te Corsairy i mialo byc dobre OC, a tu klapa :/ nie wspolgraja mi z komponentami i wyzej niz 235mhz nie moge odpalic. (choc jest spora szansa ze nadal robie cos zle) ale dzieki, zastanowie sie nad Gskillami. Edytowane 11 Lipca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 @djsilence: nie warto, wyjdzie ci z przesyłką jakieś 900 zł za 7 stówek masz G.Skille z pewnym OC. Co byś wybrał ?Nie przesadzałbym z tą pewnością... :-| :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 właśnie sprawdziłem pobieżnie moje G.Skille - więc wyniki pobieżnej selekcji są takie: 280 MHz i więcej - 3 komplety 275 Mhz - 1 komplet 270-275 - 4 komplety Platforma: DFI Ultra-D, Venice E3, Chieftec 420W, Scythe Ninja Po kombinowaniu z alphami zapewne można będzie jeszcze troche z nich wycisnąć, zresztą wczoraj było tak gorąco że wyniki mogą był troche przekłamane w dół Jeżeli ktoś ma ochotę to zapraszam, mówiłem że seria jest niezła.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZed Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Widzisz, niby mam teraz te Corsairy i mialo byc dobre OC, a tu klapa :/ nie wspolgraja mi z komponentami i wyzej niz 235mhz nie moge odpalic. (choc jest spora szansa ze nadal robie cos zle)Mam to samo - PORAZKA PS. djsilence jak u ciebie plytta wykrywa te pamieci na auto ?? bo u mnie 333MHz 3-3-3-8-10 wedlug cpuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam po dwutygodniowej przerwie(urlop).U nas małe zmiany; co oc? poprawił wynik z 280MHz na 282MHz,test,poza tym mam sporo czytania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Witam, Kupilem pamieci jak w podpisie. Niby selekcjonowane i mozna z nich wyciagnac 280MHz. Jednak mi nie chca isc nawet w te okolice. Na razie stabilne 270MHz. Sprzet jak w podpisie, bios 406 (od dzis - do wczoraj 623), procek dla pewnosci na 1,55v. Oto zrzut z A64 Tweaker: Prosze o rady.... EDIT A nawet to nie jest stabilne!! :( Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Spróbuj: 270MHz,div 200 jak w pokazanym przez Ciebie ustawieniu (może być 9x270): trc=10 trfc=16 mal=8ns rp=5-5,5ns idle cycle limit=16 dll na auto pozostałe ustawienia jak w Twoim Twakerze. Na div 200 wydłużanie mal/rp nie zawsze przynosi pozytywny skutek. :) Edytowane 18 Lipca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Witam, Zmienilem bios na 623-3, reszta jak widac na screenie: Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Jakie napięcia podajesz na memki ? próbowałeś zmieniać ? Być może 270MHz to ich kres ,jeżeli kupowałeś jako selekty,które mają robić 280MHz,to skontaktuj się ze sprzedawcą i ew reklamuj. :) 623-3 to chyba do TCCD,nie jestem pewien ja jadę na 623-1. :) Aha,jeszcze jedno po każdym nieudanym przejściu Super Pi nalezy wyczyścić wszystkie pliki powstałe w jego wyniku. Edit 19:40 Przetestuj je memtestem,sprawdż do ilu idą stabilnie. :) Edytowane 19 Lipca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Sprzedawca jes ok - wymieni pamieci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyh Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 mam pytanko bo nikt mi nie odpowiedzial jak zlozylem topic. Czy te G.skill 2 X 1 Gb Ddr 500 F1-4000usu2-2gbhz sa lepsze niz patrioty llk cl2 400mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 No lepsze :) Chyba że jedziesz na defaulcie i interesują Cię minimalne timingi - bierz LLK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...