Gość chronicsmoke Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Raczej mało rozsądnie jest wpadać w zachwyt po trailerze i gameplayu. Zobaczymy jak pogramy. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jesli nie po gameplayu to po czym mam wpadac w zachwyt ? ;) Bardzo mi sie spodobal klimat tej gry, licze na cos wlasnie takiego przypominajacego opowiadania Stephena King'a. Wazne ze bohater nie byl na tym filmie uzbrojony po zeby i musial jednak uciekac przed tlumem, a nie wyrznac wszystkich jak w Resident Evil 5. Ale to tylko moje osobiste odczucia na podstawie tego krotkiego filmu ktory mialem okazje zobaczyc. Szkoda tylko ze pracuja nad tym tytulem juz tyle lat a ukaze sie on dopiero wiosna w 2010. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 dobrze ze znamy juz, chyba realny termin premiery. moze nie zrobi sie z tego drugi DNF ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ładnie to wszystko się prezentuje, gra zapowiada się super, szkoda tylko że jeszcze trochę trzeba na nią poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Spodziewałem się premiery w tym roku, a tu klapa, olewam ten tytuł, bo już mam dość czekania. A co do gameplaya to nic zachwycającego słabizna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie zdziwię się jak prędzej wyjdzie port Heavy Rain na PC niż Alan ;) (a wiemy co Quantic Dream potrafi po chociażby takim Fahrenheit). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Mnie się podoba. Co prawda wg mnie za bardzo przypomina to Max Payne, ale gra na pewno będzie godna uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zapowiada sie rewelacyjnie ! Ciekawe czy utrzymaja taki poziom podczas calej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Po tym krotkim gameplay'u wnioskuje ze klimat bedzie miazdzyl klate :) Chociaz widac juz ze gra bedzie pewnie mocno liniowa, te wszsytkie wstawki i przerywniki ktore oddzialuja na otocznenie i bohatera... Scenerie troche mi sie skojarzyly z Nocturne'm :rolleyes: Tam to dopiero byl chory i dobijacy klimat, w pozytywnym sensie oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Remedy nie pracuje już nad Alan Wake w wersji na PC Wygląda na to, że posiadacze PC mogą powoli zapominać o Alan Wake. Niedawno pojawiły się plotki, że ta wersja gry jest coraz bardziej wątpliwa, a dziś serwis Digital Spy poinformował, że prace nad nią zostały wstrzymane. Remedy skupia się w chwili obecnej jedynie na konsolowej wersji gry, a jej ewentualna przyszłość na PC zależy wyłącznie od wydawcy - Microsoftu. Jednak nawet, jeśli firma dałaby zielone światło, to na jednoczesną premierę nie ma już najmniejszych szans. AKTUALIZACJA: Mamy potwierdzenie od Microsoftu. Alan Wake jest grą, która ukaże się wyłącznie na Xboksie 360. Jak na razie wydawca nie ma nic do ogłoszenia a propos przyczyn tej decyzji, czy ewentualnej edycji na PC. Jak pisał wcześniej Maciu prace skupiają się wyłącznie na wersji konsolowej. [przyp - PG] Źródło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 To nie fajnie. :sad: Zapowiadalo sie cos ciekawego do pogrania, a tu nic z tego :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 po prostu smieszne. wypada, tylko kupic konsole do kompa bo to jednak dla nich jest rynek gier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 To jest tak jakbyś chciał grać pod dyktando M$. To że prace nad wersją PC wstrzymano to tylko i wyłącznie zasługa MS który chce ratować spadek sprzedaży swojej konsoli - choć przecież przesyt na rynku kiedyś musiał w końcu nastąpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Ale kicha dzisiaj się o tym dowiedziałem, a szkoda. Ja konsoli na 99% nie kupię bo mi nie potrzebna, a o tej grze mówiło się już dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) ...MS który chce ratować spadek sprzedaży swojej konsoli - choć przecież przesyt na rynku kiedyś musiał w końcu nastąpić.spadek? przesyt? skąd takie dziwne wnioski? :P edit: pierwszy lepszy news z ostatniego miesiaca: May NPD - 360 is only growing console, says Microsoft Edytowane 15 Lipca 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Za taka zagrywke zycze im jak najmniejszych zyskow ze sprzedazy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 nie da rady. przeciez klockowcy AW i tak kupią. nabijajac przy tym konta MS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Pokolenie pepsi i xboxów 360 kupi wszystko z dobrą naklejką. Szkoda, pamiętam jak Remedy chwaliło się, że Alan to pierwsza gra potrafiąca użyć 4 rdzenie. Teraz już wiemy czemu ta gra tyle wychodzi, MS chciał postawić na swoim i postawił no nic gracze ucierpieli, pieniądze wygrały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 za to nie kupi sie windowsa 7 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 za to nie kupi sie windowsa 7 ;] Nie masz wyjścia, MS też chce byś nie miał wyjścia w wyborze platformy do grania :/ Szczerze mówiąc Alan po E3 już mnie mało obchodzi, miał być otwarty świat- wiadomo już, że nie będzie ehh poszli na łatwiznę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 ... no to sru ;p Dziwna zagrywka biorąc pod uwagę, że musieli utopić sporo kosy w produkcje gry na piecyka, a teraz ot tak ją przerwali. Szkoda, wielka szkoda nie mniej konsoli z tego powodu nie kupię jak i reszta więc to tylko i wyłącznie spadek sprzedaży dla M$, którego serdecznie pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Prawdopodobnie M$ sobie zażyczył żeby wersję PC wydać później. Mogą na tym nawet więcej zarobić, bo jeśli okaże się hit to po przejściu na konsoli ludzie kupią też wersję PC, jak choćby GTA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Prawdopodobnie M$ sobie zażyczył żeby wersję PC wydać później. Mogą na tym nawet więcej zarobić, bo jeśli okaże się hit to po przejściu na konsoli ludzie kupią też wersję PC, jak choćby GTA. To działa w drugą stronę. Prędzej ludzie którzy mają Xbox i PC kupią wersję na Xbox (których mniej piratów schodzi od PC) bo nie będą się mogli oprzeć i czekać aż PC scrackują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Przyznam że nie zrozumiałem twojego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 :D Heh czytałem jego wypowiedź jakieś 8 razy i nie rozumiem jej (do końca). Chodzi chyba o to, że na konsole jest mniej piratów (?) Co i tak za wiele nie wyjaśnia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Mniej piratów :lol2: , wystarczy przerobić konsole i hejja można robić co się chce , nie trzeba żadnych cracków itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 W sumie dość zrozumiale napisałem ale spieszę z wyjaśnieniami :P Na PC łatwiej grę crackować i ogólnie rynek piracki cieszy się większym powodzeniem niż na konsole. Więc dlatego opóźniają wydanie wersji PC aby ludzie, którzy mają ew. wybór zagrać w wer. Xbox lub PC kupili na Xboxa, a nie szybko złamaną PC-ową wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Na xboxa WSZYSTKIE gry sa dostepne przed premiera ;) z piecem i roznymi securom'ami czasami sa problemy ;) Aczkolwiek fakt, ludzie posiadajacy konsolki zazwyczaj sa nastawieni na krotka pilke - kupujesz gre, wsadzasz do konsoli i jazda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Z moich obecnych/byłych znajomych wszyscy mają przerobione konsole, więc to raczej nie argument. Osobiście gdy gra wychodzi w tym samym czasie na obie platformy to wybieram wersję PC, chyba że jest ona skopana (wysokie wymagania przy takiej samej grafice, sterowanie itp.). Na przykładzie GTA IV - najpierw kupiłem wersję na konsolę, a obecnie posiadam też grę na PC. Dodatki do GTA wychodzą póki co tylko na konsolę, a jakby wyszły na PC to pewnie też bym kupił. To samo pewnie zrobił bym z innymi grami które obecnie są tylko na konsole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Z moich obecnych/byłych znajomych wszyscy mają przerobione konsole, więc to raczej nie argument. Osobiście gdy gra wychodzi w tym samym czasie na obie platformy to wybieram wersję PC, chyba że jest ona skopana (wysokie wymagania przy takiej samej grafice, sterowanie itp.). Na przykładzie GTA IV - najpierw kupiłem wersję na konsolę, a obecnie posiadam też grę na PC. Dodatki do GTA wychodzą póki co tylko na konsolę, a jakby wyszły na PC to pewnie też bym kupił. To samo pewnie zrobił bym z innymi grami które obecnie są tylko na konsole. No i z takiego założenia wychodzi MS. Jak ktoś kupi wersję konsolową do kieszeni MS wpadnie dodatkowo kasa za licencje itd a przy sprzedaży wersji PC kasa trafia tylko do developera i wydawcy. Patrząc też na to, że cena wersji PC byłaby niższa a konsument patrzy głównie na cenę to robiłby sobie nie potrzebnie konkurencję. Dlatego GoW miał być exsclusivem i po to opóźnianie premier gier na PC jest MS na rękę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...