Skocz do zawartości
jahu

Administrator

Rekomendowane odpowiedzi

albo przez tryb awaryjny wejść na konto Administrator(prawie nigdy niezahasłowane) i wpisać w uruchom control userpasswords2

a na sp2 w trybie awaryjnym hasło jest standardowo czy ktos je specjalnie załozył ?

jak sie dostac jak jaest sp2 i jest hasło nawet w trybie awaryjnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja iwem ze nie ma hasło standardowego

pytam czy standardowo przenosi te hasło z trybu normalnego do awaryjnego

i czy da rade je jakos grzecznie złamać :P z poziomu uzytkownika lub moze jakis programik i rozwiazać sprawe tak bez zadnych uzytkowników :)

Edytowane przez POWER BY AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy ściągnąć specjalnego bootdiska http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/bootdisk.html. Jest to bootdisk linuxa mający zdolność widzenia haseł i rejestru Windows. On zresetuje hasło którego ty nie pamiętasz.

Tak w ogolę to już było:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=136209&hl=

Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

standardowo nikt nie wpisuje hasłą dla konta Administrator ponieważ nik z niegonie kozysta :] i zadko kto wchodzi w tryb administratora w awaryjnym wiec niema takiej potrzeby.I dlatego wystarczy komenda którą podałem wużej.NIestety jak ktoś jest przebiegły to zahasłuje i wtedy lipa. NO chyba ze rozwiązanie gura16 działą.NIewiem zaraz sprawdze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowo nie zdazyło mi się jeszcze zainstalowac windowsa bez hasła na administratorze...

--

Linuxem nie da się zresetowac haseł w przypadki instalacji systemu na NTFS.

Własciwie to się da, ale po czyms takim moze juz się nie dac uruchomic systemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to zrobić kopiując pod dosem pliki SYSTEM i SAM z katalogu CONFIG w folderze common files. Potem programikiem pwdump2 wyciagnać syskey (hash) z pliku SYSTEM do rozkodawiania hashy w pliku SAM zawierajacych hasła i nazwy userów, a potem programikiem Lophtcrack zdekodowac hasła za pomocą brutalnego ataku. To działa od wina 2000 sp3 do najnowszego XP.

Ale to już dosc skomplikowany hacking dla typowego usera <_< Sam siedzialem nad tym 2 dni, az mi sie udało.

http://prace.sciaga.pl/18851.html Tu poczytaj.

Edytowane przez Znakomity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi