Skocz do zawartości
AragornPL

Informatycy Najgorzej Ubrani

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

może z nienajlepszym gustem , to jest troszke racji, ale nei z jakimś przepocaniem, nie myciem włosów, chyba, że informatyk kojarzy im sie z graczem w tibie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój nauczyciel informatyki pasuje do tego opisu ... ta jego flanewowa koszula ...

a co do tych włosów i przepocenia to przesada :|(no chyba że chodzi im o graczy np w MU ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym tekście jest dużo racji. Osobiście znałem dwóch informatyków( nauczycieli gwoli ścisłości) którzy idealnie pasowali do tego stereotypu. Teraz jednak chodzę do szkoły, w której takie coś nie ma wogóle miejsca. Osobiście uważam, że pewnie pod uwagę brani byli głównie nauczyciele, którzy co tu dużo mówić... tacy są. Jednak nie wszyscy. To jest drugi problem. Nie wszystkich należy osądzać tą samą miarą.

Moim zdaniem, określenie że sprzętowcy są tą grupą 'gorszą' jest po prostu złe. Nie znam osoby zajmującej się sprzętem która wyglądałaby w sposób opisany w linku. Wręcz przeciwnie...

Nie są to wcale moje wymysły. Wiem to po prostu z autopsji.

Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omfg. kobieta jest mocna... coz. nie no, zdarzaja sie flanelaki, nawet mam takiego jednego w kasie, ale ten to juz jest total zboczek na punkcie... uwaga... PROGRAMOWANIA! a ja jako total zboczek na punkcie sprzetu (niestety jeszcze musze sie duuuzo nauczyc) klasuje sie w tzw sredniej... no, chociaz zapomniałem ze glany od starego dobrego pana maretnsa sa juz passe...

co do mycia sie nie wypowiadam, bo to juz zenada co ona napisala...

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ogólnie informatycy nie pasują, widocznie pani moss ma jakieś kompleksy z dzieciństwa i teraz sie wyżywa na innych

no ale mój n-l od infy prawie pasuje (codziennie ta sama koszula, te same spotnie w kant, adidaski, wielkie okulary, łysy z czerwoną glacą i czasem kurtka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten artykul przypomina mi nny artykul, takze dotyczacy informatykow. Jaka tapete na pulpicie i jaki ma charakter informatyk pracujacy na danym komputerze :blink:. Naprawde ludzie nie maja czym sie zajmowac, to pisza o tym jak kto sie ubiera :|. "Patrz w swoj talerz..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nauczyciel od przedmiotów infromatycznych nosi garnitur oraz normalnie się ubiera, ale po 8h w szkole się nie dziwię, że czasem od niego potem(spoceniem - dla niekumatych) jedzie:) - to akurat raczej dotyczy większości ludzi:] . Mi informatyk zawsze kojarzył się z człowiekiem w garniturze(ale takim droższym:>) no i zadbanym(czyt. umytym i pachnącym), ale w okularach i czasem nie wyspanym:]. Za to takie przeciwieństwo informatyka, czyli gracz takim luzackim, przymulonym ludziem z podkrązonymi oczyma(oczami ?):wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehe, a wsrod przedstawicieli handlowych tez zdazaja sie lumpy, ktorym smierdzi z paszczy. Ja mam taki luksus, ze w pracy nie musze chodzic w garniturze, bo tego nie lubie, wole zalozyc bojowki, koszule. Druga sprawa, jak czasem sie ma cos do zrobienia, jak np. ostatnio stawianie sieci to niejadlem dwa dni, bo zapomnialem :D. Informatycy to z regoly ludzie, ktorzy bardzo lubia i kochaja to co robia i jak juz cos robia to reszta na swiece sie nie liczy. Kapac rano i wieczorem nigdy niezapominam, chyba, ze siedze w pracy 30 - 40h to co innego, bo niemamy prysznica :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Moss chyba wziela pod uwage tylko stereotyp! Znam kilku inforatykow i zaden niechodzi we flanelowej koszuli! Myja sie i nie smierdzi od nich!! Rankingi sa poto zeby ludzie ktorzy to czytaja wierzyli w te glupoty!!!

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja usłyszałem tego news'a w radiostacji, jadac autobusem do szkoły, no i dziwny trafem stała przedemna moja nauczycielka od informatyki. :D W sumie ona sie jakos ubiera.

Co innego moj nauczyciel w gimnazjum. Włosy do pasa, czy umyte to nie wiem. Oddech nie zabardzo przyjemny. No i tak jak w artykule czesto flanelowa koszula, ale czasami były koszulki 'Tatu' itp. :) W sumie jak to inni juz zauwazyli, po paru godzinach w szkole mozna sie troche spocic no i zapach nie jest zbyt przyjemny.

Według mnie ten artykuł doskonale przedstawia moich dotychczasowych nauczycieli w szkole, natomiast poza szkoła znam bardzo duzo programistów itp. i zaden w ogole nie pasuje do tego opisu. Kazdy z nich ma jakis swoj styl, no i zawsze umyci itd.

Edytowane przez R4Fi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie w klasie niektórzy pasują do opisu (technik informatyk) więc hmm troche prawdy w tym jest ;) informatycy w szkole hmm no raczej nie pasują do opisu (chociarz nie wszyscy) bo np. babka od Grafiki ubiera sie miniówy i ma ok ~30 lat ;) od programowania jak przechodzi to raczej potu nie czuje a nogi też ma niczego sobie ;) No ale znam informatyków którzy pasują !! Ale opis raczej dla gracza-maniaka a nie informatyka !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi