Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

[na Vista 64bit pozostawić drivera 6.0.1.1361

ps. dźwięk to zawsze będzie komputerowy ...i nic tego nie zmieni ... 50% to kolumny a reszta ... to co można jeszcze słuchać, to dać przez Digital-to-analog converter np Cambridge

Przepraszam odnośnie czego dotyczy ten post? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez się zastanawiam na pewno nie o X-Fi

wracając do wątku poczekamy zobaczymy co przyniosą kolejne stery moja X-Fi ze tak powiem to nowa karta(model) i możliwe ze nie wszystko jeszcze w sofcie dopracowane

po zainstalowaniu packa zrobiła się sama aktywacja do tej pory co 2tyg. pojawiało się przypomnienie które odkładałem na kolejne 2tyg. w końcu dziś sobie postanowiłem ze to zrobię a tu pisze ze

No unregisttered product detected.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie taki problem Karta X fi xtreme gamer sterowniki najnowsze dostepne (ale na innych jest to samo) jezeli chce coś nagrać dowolnym edytorem dzwięku (u mnie akurat teraz SoundForge 6.0e oraz 9.0) dzwięk i owszem nagrywa się, ale niepłynnie i skacze po nagraniu są zmiany tempa i trzaski jakieś (efekt podobny jakby bitrate skakało w połaczeniu z porysowanym CD).. czy moze ktoś mi doradzić co zrobić.. cholera jestem muzykiem i to dla mnie spory problem...System Vista 64bit (na 32było to samo) zródło nagrywania mam What you hear bo potrzebuję dograć na zywo gitarę do podkładu ;)

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez się zastanawiam na pewno nie o X-Fi

wracając do wątku poczekamy zobaczymy co przyniosą kolejne stery moja X-Fi ze tak powiem to nowa karta(model) i możliwe ze nie wszystko jeszcze w sofcie dopracowane

po zainstalowaniu packa zrobiła się sama aktywacja do tej pory co 2tyg. pojawiało się przypomnienie które odkładałem na kolejne 2tyg. w końcu dziś sobie postanowiłem ze to zrobię a tu pisze ze

Zainstalowałem XP podjarany tym, że DTS encoder dostępny w XPeku wywaliłem Viste i encoder rzeczywiście jest ale nie działa pisze operacja nie powiodła się :( ale skoro już na XP jestem no to już zastane na miesiąc może fix wyjdzie ewentualnie potem przeskoczę na Win7 :)

O jakiej aktywacji mówisz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem XP podjarany tym, że DTS encoder dostępny w XPeku wywaliłem Viste i encoder rzeczywiście jest ale nie działa pisze operacja nie powiodła się :( ale skoro już na XP jestem no to już zastane na miesiąc może fix wyjdzie ewentualnie potem przeskoczę na Win7 :)

O jakiej aktywacji mówisz ?

czyli nie tylko u mnie to nie działa(DTS...) :sad: niestety kres XP dobiega powoli końca coraz mniejszy suport urządzeń peryferyjnych itp. zal mi na razie zmieniać bo mam BOX profesionala

aktywacji sorki rejestracji

post-160453-1232384143_thumb.jpg

można screena jak wygląda ten

Volume Panel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem z konsola jest taki ze nie ładuje się w autostarcie i nie ma ikonki na pasku koło zegara po tym jak ją zamknę

nie mogę znaleźć jak ustawić żeby ciągle tam była (sugestie czy u was tez nie ładuje się w autostarcie?)

podczas instalacji VolPanel mam taki komunikat

post-160453-1232361859_thumb.jpg

Zrób tak, wrzuć ten katalog: VolPanel do katalogu: XFI_SupportPack_1_0 i dopiero zainstaluj wszystko pójdzie ok.

post-8799-1232387170_thumb.jpg

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@.:Max:.

dzięki pomogło :D

teraz mam komplet no poza jednym DTS ale to wina mojego OS ale nie do końca bo w consoli pisze ze nie ma takiego urządzenia a mój amplituner dekoduje dziwek w 100% tak ze lepiej chyba nie możne być póki co

:D

post-160453-1232389167_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta potwierdzam encoder DTS działa w XP ale zamotana się go włącza krzystając z rady daniela K okazuje że coś jest nie tak i brakuje pliku potem trzeba się pobawić kopiować i usuwać :) aż nam zaskoczy DTS i oczywiście nie będzie pokazane jakie urządzenie korzysta ze spdif szkoda tylko że DTS Neo PC nie działa :(

edit:

po skopiowaniu pliku od razu walimy reset wtedy nic nie crasciach!e :D

Po dalszych radach od Daniela udało mi się uruchomić DTS w każdym trybie :D dowiedziałem się też, że DTS neo jest nieodzownie związany z APO Visty i na Xp nie będzie działał nigdy ale co tam skoro mam DTS interactive pod XP :D po więcej info zapraszam do odpowiedniego tematu na forum creative

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win XP Prof., X-FI Platinum i Logitech Z-5500

Nawet w zakładce sterowników X-Fi 'Speakers and Headphone' po naciśnięciu środkowego głośnika (głośniki ustawione na 5.1) nic nie słychać. Nie mam środkowego kanału.

Żeby oglądać filmy musiałem przestawić na 4.1 a marne to rozwiązanie

Sam głośnik jest sprawny, połączenia elektryczne sprawdzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogól system z driverów ale wywal wszystko driver sweeperem + łapami (licencje mogą zostać jeśli masz DTS/DDL packa) jak nie to wywal wszystko, potem wyczyść rejestr (bardzo ważne) i przydało by się ręcznie wywalić wpisy których automat nie usunie, po wygoleniu wszystkiego co miało związek z Creative dopiero zainstaluj X-fi support packa aha i przed instalacją wywal drivery od płyty głównej niech na czas instalacji jedzie bez driverów potem można instalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam SB X-fi titanium i dzialalo wszystko ok do niedawna;] Aktualnie slysze ciagle ciche i wkur.@#!@# "pykanie". Mam teraz sluchawki na glowe i chce normalnie walnac nia w monitor tak mnie to denerwuje;] Ktos wie jaka moze byc przyczyna? Kilka dni temu zakladalem chlodzenie wodne i chyba po tym sie to zrobilo... czyscilem calego kompa itd itp wyciagalem dzwiekowke z pci...

czy na karcie jest logo X-Fi, ponieważ kupiłem właśnie X-Fi Titanium pci-e ale na zdjęciach przy ofertach jest takie oznaczenie a no moim egz. brak, tylko Sound Blater, system rozpoznaje jako X-Fi czyli OK, i tak mnie to trapi, że nawet na oficjalnej stronie jest znaczek X-Fi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno padł mi system więc zainstalowałem na świerzą instalke XP i zaczął się problem z kartą SB X-FI Platinum Fata1ty champion series. mam przesterownie sygnału tak duże że przy słuchaniu muzyki aż harczy. :angry: do tej pory było wszystko ok

zawsze instalowałem stery z CD a pożniej te. SBXF_PCDRV_LB_2_18_0004. teraz po zainstalowaniu tych z CD harczy. a po zainstalowaniu tych . --->(SBXF_PCDRV_LB_2_18_0004) oprogramowanie konsola Audio control panel. nie działa oraz volume panel . tez nie działa :( gdzie może być problem ?

Edytowane przez Boguszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za dziwny sposób instalacji? Po co instalujesz stare z CD skoro na stronie są najnowsze?

Przekombinowałes ze sterownikami. Zacznij od calkowtego odinstalowania karty z stystemu.

Bo ten nainowe po zainstalowanie nie działają tako samo jak i te co wyżej napisałem z lipca z oprogramowaniem jeśli zainstaluje te najnowsze ze strony to nie działa volume panel. i Audio control panel.

Edytowane przez Boguszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko dowodzi że masz syf ze sterownikami w systemie...

po świeżej instalacji XP gdy chciałem wgrać nowe stery te ze strony to samo mi się ukazało więc jaki syf ?. komputer nie widzi karty w systemie gdy chce zainstalować ten sterownik.

Edytowane przez Boguszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ściągnij paczkę daniela K opartą o 2.18.0008 powinno pójść a to co niby pisujesz jest nie możliwe na swierzym systemie nigdy ci nie wywali, że wykryło nowsze drivery nie ma takiej opcji jest fizyczni i paranormalnie nie możliwe po prostu co najwyżej może ci wywyalić błąd I-000 spowodowany brakiem najnoszych Dx i brak możliwości dokończenia instalki lub w ogóle nie wykryć karty cosik bajzel masz ze sprzętem nie wąski.

Widziałem już link do "Radeon problem" czy jakoś tak ? może czas na X-fi problem ? widać objawia się podobnie.

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, planuję zakup X-fi xtreme audio, ma ona 10pinowa (bez jednego) złącze na panel przedni obudowy (audio i mikrofon)

czy ktoś się orientuje, czy gdy podłącze z przodu mikrofon z słuchawkami do tych obu gniaz (zielone i różowe), czy automatycznie dzwięk na głośnikach się wyłączy?

Jest to dla mnie bardzo istotne przed zakupem, jeśli nie będzie to tak działać, kupię słuchawki z mikrofonem pod usb, po ich podłączeniu chyba standardowa k. dzwiękowa się wyłącza prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, planuję zakup X-fi xtreme audio, ma ona 10pinowa (bez jednego) złącze na panel przedni obudowy (audio i mikrofon)

czy ktoś się orientuje, czy gdy podłącze z przodu mikrofon z słuchawkami do tych obu gniaz (zielone i różowe), czy automatycznie dzwięk na głośnikach się wyłączy?

Nie wyłączy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Czytałem o problemach w X-fi z wyjściem mikrofonowym. (kilkadziesiąt stron wyżej)

Czy problem został jakoś rozwiązany? Czy sterowniki zapamiętują opcję uruchomionego mikrofonu zamiast wejścia linowego? I czy w nowych oryginalnych sterownikach nadal słychać mikrofon tak cicho?

Czy gdy podłączę mikrofon do przedniego panelu (gdzie mam wyjście słuchawkowe i mikrofonowe) również ten problem będzie występować, i będę musiał przełączać pomiędzy mic/lin ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dobra dziś kupiłem 4GB ramu i po włożeniu do kompa (e6300 na asus P5B) okazało się że Xp 32-bit widzi tylko 2,98GB(3006MB w menedżerze zadań) ram a Server 2008 widzi niby 4GB w Panel sterowania->System ale za to w menadżerze zadań w Wydajność->Pamięć fizyczna(MB)-> Razem widzi tylko 3006MB . Spytałem się szybko Googla i okazało się że muszę włączyć w Biosie opcje Memory Remapping. I co po włączeniu owej opcji xp widzi tylko 2GB (a miał ponoć odrazu 4 widzieć) a Server 2008 owszem widzi 4 GB w Panel sterowania->System oraz 4096 MB w Menedżerze zadań ale za to nie mam dźwięku(albo bardzo głośny szym) z mojej X-fi music. I teraz pytanie (wreszcie) otóż swojego czasu jak ściągałem sterowniki do X-fi ze strony Creativa (jak również youp-pax) to w części rozwiązanie problemy pisało coś o rozwiązaniu problemów z 4GB ram i Vistą i X-fi więc czy ktoś pamięta na czym polegał ten błąd z 4GB(czy to właśnie odnosiło się do mojego problemu) czy może nie bawić się w żadne szukanie sterowników do X-fi i zainstalować od razu Viste 64-bitową (a czy wtedy będę widział upragnione 4GB w menedżerze zadań i będę miał dźwięk z X-fi)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jeszcze jedno, ostatnie pytanie. Czytałem o problemach w X-fi z wyjściem mikrofonowym. (kilkadziesiąt stron wyżej)

Czy problem został jakoś rozwiązany? Czy sterowniki zapamiętują opcję uruchomionego mikrofonu zamiast wejścia linowego? I czy w nowych oryginalnych sterownikach nadal słychać mikrofon tak cicho?

Czy gdy podłączę mikrofon do przedniego panelu (gdzie mam wyjście słuchawkowe i mikrofonowe) również ten problem będzie występować, i będę musiał przełączać pomiędzy mic/lin ?

Mikrofon cicho? Pierwsze słysze...chyba nie słyszałes o opcji wzmocnienia mikrofonu +20dB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi