Skocz do zawartości
Gość

Ulubiony soundtrack (koniecznie tytul filmu duzymi literami)

Rekomendowane odpowiedzi

MATRIX - Rob D. wyśmienity

RESIDENT EVIL - mistrzostwo świata

Jest tego więcej, ale te dwa szczególnie. Manson tworzy genialną muzykę (czego by o nim samym nie myśleć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lost Highway - cala plytka jest genialna, ale kawalki do ktorych mam szczegolny sentyment to te przy basenie po przemianie bohatera i ten, ktory leci podczas tej imprezy przy (o ironio) takze basenie, ale innym.

Natural Born Killers - nie ma lepiej wyprodukowanego soundtracka i basta. Nie mam ulubionego - moze Nine Inch Nails cos?

Romeo and Juliet vol.2 - zona mnie ostatnio troche "meczyla" ta plytka i musze przyznac, ze jest bardzo fajna. When the Doves Cry rzadzi.

Trainspotting - za genialny Underworld i bezblednego Iggy Popa oraz swietnie dobrana calosc.

Dracula - z filmu F.F.Coppoli - az chyba dzis sobie film obejrze.

PI - byle nie za czesto, bo glowa moze rozbolec

Stealing Beauty - chyba najbardziej lubie te jazzujace kawalki. Choc wszystkie utwory sa dobrane po prostu swietnie.

Moglbym jeszcze dlugo wymieniac, ale to nie bylyby juz plyty jako calosci, a raczej plyty na ktorych podobaly mi sie poszczegolne kawalki. A wszystkie je przebija "Kolysanka" z Rosemary's Baby - najpiekniejszy utwor skomponowany do filmu. Moim skromnym zdaniem oczywiscie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Chronicles Of Riddick - uwor 1,7,8

The Island - utwor pierwszy EDIT: terasz przesluchalem sobie ten ost, i stwierdzam ze wszystkei utwory sa swietne, ale utwor Pierwszy znakomicie rozpoczyna soundtrack oraz film.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Serial Miami Vice - Jan Hammer

2. The Collateral

3. Heat

4. Spawn

5. Code 46

6. Blade Runner

7. Chariots Of fire

8. Snatch

I jeszcze wiele innych ale teraz nie jestem wstanie sobie przypomnieć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze odgrzewam, ale co tam.

Ostatnio slucham sobie Soundtrack'a z Walk The Line (Spacer po linie) i musze powiedziec ze jest masakra.

Aktorzy filmu nauczyli sie specjalnie spiewac jak ich poprzednicy (jest to film biograficzny) i nie jechali z playbacku, tylko sami spiewali. Aktor ktory odtworzyl role Johnnego Casha spiewa niemal jak on - na tej plycie sa kawalki Casha w wykonaniu aktorow - dwoch, odtworcy roli Johnnego i jego pozniejszej zony. Naprawce polecam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz skąd sciągnąć całą płytę, ewentualnie mp3?

Ten film nowością nie jest i trudno mi jest znaleść całą ścieżkę dźwiękową. Jakbyś wiedział skąd to mogę ściągnąć to wielkie dzięki.

Z polki w Media Markt sciagnij najlepiej. Raport powinien pojsc, ale post przeterminowany nieco.

Dla mnie najgenialniejsze sciezki dzwiekowe to wyrezyserowane przez Trenta Raznora z NIN - Natural Born Killers i Lost Highway nie maja sobie rownych.

Choc ta ze Stealing Beauty tez jest przednia i zajmuje miejsce w scislej czolowce mych ulubionych. Plus klasyka w postaci Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Easy Rider, Requiem for a dream, π, Big Lebowski...

Edytowane przez sialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMERICAN PIE (wszystko) - a to dlatego , że są tam same kawałki punk rockowe/pop punkowe. Kocham tą muzykę.

GREEN STREET HOOLIGANS:

*Terence Jay - One Blood

*The Stone Roses - I Wanna Be Adored

REQUIEM FOR A DREAM (wszystko)

THE BUTTERFLY EFFECT:

*Oasis - Stop Crying Your Heart On

FIGHT CLUB:

*Pixies - Where Is My Mind

A WALK TO REMEMBER:

*Toploader - Dancing In The Moonlight (nie słucham takiej muzyki, ale ta piosenka ma to coś :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gone in 60 seconds, szczególnie The Cult - Painted on my heart - mógłbym tego godzinami słuchać, poprostu dla mnie piosenka wymiata i mimo że lubie cięższe klimaty, to jest mój numer jeden w klasyfikacji piosenek.

The last samurai, cała ścieżka jest bardzo dobra

The Phantom of the Opera (Nightwish)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. Jakies OST by sie przydalo z tego.

Ja ostatnio wsiaklem w soundtrack z Ergo Proxy (anime) - bardzo fajny ambient i okolice. Moze poza utworem poczatkowym i koncowym (koncowka: Radiohead "Paranoid Android", poczatek: MONORAL "Kiri", taki lekki rock) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulubiony SOUNTRACK i ulubiona piosenka z tegoz .

czas start

Nie można wydzielić jednego hitu z filmu Soundtrack to całość.Moje ulubione to::::HAIR,CZAS APOKALIPSY,BLUES BROTHERS,OD ZMIERZCHU DO ŚWITU,OSTATNI MOHIKANIN i ponadczasowy KABARET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 DZIELNICA

Jeśli ktoś zna tytuł piosenki, która leci na końcowych napisach to poproszę o napisanie jego. Ja znam tylko wykonawcę : Da. Octopusss (chyba DJ Octopusss)

Edytowane przez arkus007-11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi