Skocz do zawartości
pit

fajne radiatory (obrazki)

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że nie miedź :(

Ale jeżeli chodzi o wykonanie to super. 8)

Co do tego 2 radiatora (na chipset) to jak ja bym go założył to bym obódowy nie zamknął :D

Pozdrawaim

Punek

Happy New Year

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że nie miedź :(

Ale jeżeli chodzi o wykonanie to super. 8)

Co do tego 2 radiatora (na chipset) to jak ja bym go założył to bym obódowy nie zamknął :D

Pozdrawaim

Punek

Happy New Year

jest tez miedz

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj linka do stronki gdzie sa te radiatorki. Z gory THX

Klikasz prawym myszy na zdieciuwlasciwosciadres URL

http://www.micforg.co.jp/en/index.html

:P

Fajnie wygladaja, ale ciekawe czy wydajnie odprowadzaja cieplo

Dlaczego niby mialyby zle odprowadzac cieplo ??? 8O

Te spiralne powinny wrecz idealnie, po zapodaniu wentylka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bardzo duza powiezchnia oddawania ciepla i wogle - to musi dzialac o wiele lepiej niz wodne z CCCP :D

cep cepa cepem pizdnol

rozbior zdania

cep-to ten co to opatentował

cepa-to ten co to kupil (bez urazy)

cepem-to rzecz opatenowana

pizdnol -to karzdy wie

:D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Mnie sie te spiralne podobaja zalozyc na nie jeszcze jakiegos malego wentyla to by fajnie chlodzilo cos mniejsze np. chipset. Jak oczywiście zadziala to ze powietrze ladnie lata po tym radiatowku tak jak ma czyli od srodka spiralnym ruchem na zewnatrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie istnieja inne radiatory niz Alpha, zawsze byly debest :mrgreen: Sa krolami ciszy przy bardzo wysokiej wydajnosci. A wersje Px125 byly po prostu niezniszczalne, jakby cale WC w 1 radiatorku, moim mareniem mimo tego ze mam wc, fc itd. jest Alpha PAL 8045 ... niestety, kosztuje 33$ a wczoraj moj hdd powiedzial "nara" i szykuje sie rychla wymiana bo widac ze biedak ma niedaleko do padniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na taki? Serwerowy CoolerMaster, po zapodaniu firmowego wiatraka 30 CFM (not included ;)) bylaby niezla jazda, tosz to jest kalibru SLK-800 :!: (czy jak mu tam :?)

Dołączona grafika

No... moze ciut nizsze... ale skoro jest passive i ma wychlodzic serwer na Antku MP tosz to kurna musi byc wydajne :!:

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No... moze ciut nizsze... ale skoro jest passive i ma wychlodzic serwer na Antku MP

Napewno passive? Prawie kazda obudowa 1U ma kilka malych wentyli z boku prosto na radiator procesora. Wyje to niemilosiernie ale w tak niskich obudowach trzeba gdzies to cieplo wywalac. Zreszta serwer tweaka jest wlasnie w 1U z podobnym radiatorem (aczkolwiek Al) i 4 wentyle na 2xPIII 1,26 ktore wydzielaja duuzo jednak mniej ciepla niz Athlon MP a temp specjalnie niska nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...