Skocz do zawartości
Grees

Call of Juarez

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście gra jest ładna ale strasznie wymagająca.

Ona wyszła już dość spory czas temu kiedy sprzęt taki jak ja mam był z najwyższej półeczki.

Hmm, jak dam max detale w 1024x768 to gra nie chodzi za ciekawie.

I na tym silniku okropnie gra wygląda bez AA.

Ale nie mam szans go włączyć bo ze średniej płynności powstaje żadna płynność.

Jest jakiś triczek graficzny, który pozwala obniżyć detale bez utraty jakości tak jak np. w Stalker zmniejszenie drwa distance nie powodowało praktycznie pogorszenia jakości grafiki a FPS skakału w górę jak szalone ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście gra jest ładna ale strasznie wymagająca.

Ona wyszła już dość spory czas temu kiedy sprzęt taki jak ja mam był z najwyższej półeczki.

Hmm, jak dam max detale w 1024x768 to gra nie chodzi za ciekawie.

I na tym silniku okropnie gra wygląda bez AA.

Ale nie mam szans go włączyć bo ze średniej płynności powstaje żadna płynność.

Jest jakiś triczek graficzny, który pozwala obniżyć detale bez utraty jakości tak jak np. w Stalker zmniejszenie drwa distance nie powodowało praktycznie pogorszenia jakości grafiki a FPS skakału w górę jak szalone ?

Gra wyszla troche ponad rok temu, gdzie krolowaly karty pokroju 7900gt itp. wiec nie mow, ze 7600 byl sprzetem z najwyzszej polki. :lol2:

Poczytaj zreszta pierwsze strony tematu, juz wtedy nie zalecali odpalac gry na takich kartach, swoja droga engine jest mocno skopany, wiec nawet na lepszych maszynach gra sie dziwnie zachowuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gamespot.com/pc/action/thelawma...tml?sid=6180912

Readme

Patch dodający obsługę dx10 , no to się zaczną testy :lol2:

No i z tym mam problem - pożyczyłem się od znajomego Coj'a angielskiego bo na polskiego (jakiego posiadam) nie ma patcha DX10 no i gierka mi działała poprawnie. Ale grę musiałem oddać i nabyłem we własnym zakresie druga kopię tego no i gierka się nie odpaliła - dziwne po pod DX9 wystarczyło na nowo wpisać klucz jeśli się zmieniło płytkę. No to odinstalowałem, zainstalowalem na nowo i "pupa" - gra nie działa - ani w wersji DX9 ani w DX10 - próba uruchomienia "ChomED" kończy się komunikatem "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000005). Sama gra niczego nie zwraca - po prostu po chwili znika proces "coj.exe" z menadżera i finito. Jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może usuń wszystkie wpisy Call of Juarez z rejestru.

Zaraz to sprawdzę, ale generalnie nie jestem jedyną osobą z tym problemem - właśnie kolega który mi pożyczał tą pierwszą kopie gry miał ten sam problem i gierka była pierwszy raz instalowana na tamtym systemie, a i sam system był świeżo instalowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a biblioteki javy czasem nie sa potrzebne? ;)

No nigdy mi nic takiego nie było potrzebne - tym bardziej, że jak pisałem wcześniej - na innej kopii gry ta gierka mi działała - od tamtego czasu na tym samym systemie zainstalowałem crysisa oraz world in conflict. Jest to system do testów, więc nic więcej w nim nie działam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gra jest niezła. Jestem gdzieś w VI akcie i musze powiedzieć że historia jest świetnie opowiedziana.

Za 8,50zł grzech nie kupic!! No i jak mawiał nasz Adaś Małysz w jednej z reklam: A i poczytać jest co przez cały tydzień B-) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. "Niezła" to adekwatny przymiotnik. Określenie jej jako "dobra" byłoby to zbyt wiele.

In plus - niezła historia (która jest jednak jedynie tłem), chwilami sugestywny klimat, dwutorowa narracja, chwilami ładna grafika i okazjonalnie estetyczne (choć tragicznie liniowe) projekty lokacji...i chyba tyle. Ogólnie jest nienajgorzej, przy czym nie trzeba było tak wiele aby zrobić grę znacznie ciekawszą. Inaczej mówiąc, dziki zachód w konwencji zwykłej strzelanki pozostawia spory niedosyt (moim subiektywnym, można było dać jakieś skrawki quasi-przygodówkowe vel np. Roddick).

In minus - całkowita liniowość (prawie cały czas gra się "jak po sznurku", niczym w archaicznych fps'ach), makabrycznie sztywne skrypty i zupełny brak swobody, wszechobecne ograniczenia ("tam nie wejdziesz, tu nie wskoczysz etc."), nudne i płaskie quasi-zagadki, zła mechanika gry, zaskakująco wysokie wymagania sprzętowe (wyższe niż np. TES IV Oblivion), fatalne AI przeciników...do tego wyraźnie niewykorzystany potencjał.

Za 8,50 zł warto jednak kupić, tym bardziej, że nowy "Click" też ewoluował... :wink:

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zadziałało... ale sam nie wierze w to co zaraz napisze ale wszedłem w opcje i tam jest możliwość przełączenia na full screen. Widocznie sie jakoś przełączyło a ja zamiast najpierw sprawdzić najprostsze rozwiązanie odrazu pobiegłem na forum :mur: :oops:

Sorka... i dzięki za zainteresowanie.

EDIT

Skończone! Gierka naprawde dobra choć niektóre momenty powiedzmy niedopracowane. Ale i tak daje spokojnie 8/10!

Choć nie rozumiem o co chodzi skoro mamy taki koniec a dwójka ma być...

Ale może żeby nie zdradza nic...

Polecam

Edytowane przez artuditu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi