Skocz do zawartości
Kaeres

Odtwarzacze Dvd. Co Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wymieniacie miałem kontakt z wiwą i emperprem II, sam mam cyberhome'a z firmwara'em od dual'a. Emperor i Wiwa wygrywają jeżeli chodzi o opcje. Jakość dźwięku i obrazu zdecydowanie najlepsza na cyberhomie. Naprawde duuuużo lepsza niż wiwa i emperor. Sporo problemów z obsługą na początku, do tej pory słabo czyta cd-r, bez problemu łyka wszystkie DVD+R jeżeli nie masz dużej biblioteki filmów, a dopiero będziesz wypalał to polecam szczerze cyberhome'a. Na początku będziesz zniechęcony, potem jak zobaczysz obraz z emperora docenisz cyberhome'a. Telewizor Panasonic 29'' płaski 100 Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mante emperor 3 i jak zapuszczam film divx/xvid to u gory lataja jakies niebieskie syfy, moze z 2cm paski, przemieszczaja sie, czy to wada odtwarzacza, czy normalne, bo juz sam nie wiem ? Na dvd nie ma zadnych syfow. Nieraz obraz lapie jakies artefakty, zielone kwadraty na srodku ekranu, przez chwile sa widoczne i znikaja. Moze aktualizacja firmware'u (no i gdzie mozna poczytac w jaki sposob ja wykonac) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś dvd polecacie? Musi być dobre ale tanie ;) Czyli które jest najlepsze z tych "kompromisowych dvd" ? Na początku napalałem się na mante emperor IV ale czytam wasze posty... i proszę o rade. Nie ma być za drogo np. jeżeli warto dołożyć do tego Bellwooda to dołoże. Myśle, że podobnie jak Orgiusz granica cenowa 300zł, w przyszłości chciałbym do DVD podlączyć kino domowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 300 to moze panasonika S325 http://panasonic.pl/oferta.php?prod=3165

Nie wiem jak domowo robione divx dzialaja na tym ale scenowe dzialaja wszystkie. Jesliz alezy Ci glownie na dobrym dvd to polecam. Jak na dobrym divx i fatalnym dvd to kup jakies wynalazek marketowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm widze, ze nikt nie zna rozwiazania na moj problem, ja tez nie znalem i dzisiaj pojechalem sobie do saturna i oddalem to scierwo, wzialem za to LG DVX162 DVD ( http://www.euro-plus.pl/produkt/lg_dvx162_dvd.php ), powiem tak, niebo a ziemia porownujac do manty, nareszcie moge powiedziec, ze jestem w pelni usatysfakcjonowany. :D

Lyka wszystkie plytki jakie posiadam w domu, kazdy standard, pilocik jest super, maly, dziala idealnie w porownaniu do manty, gdzie dalo rezultat tylko klikanie na wprost do czujnika... porazka. Sam wyglad jest o wiele atrakcyjniejszy, dvd jest ciensze, mniejsze i ladniejsze do manty.

Lg ma lepszy osd, zadnych artefaktow podczas wyswietlania, stop klatek, super wyrazne czcionki, ehh nie ma porownania, nigdy juz nie dotkne manty nawet butem.

ps. w arkadii przed swietami sa niekiepskie kolejki, na samo zaparkowanie samochodem trzeba poswiecic jakies 15' a kolejki ciagna sie od kas, pomiedzy polkami sklepowymi az do srodka sklepu. :lol2:

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odtwarzaczu najwazniejsze jest oprogramowanie.

Dzisiaj zaktualizowalem swojego WIWE 238U.

Kurcze chodzi jak GF po zainstalowaniu dentek, a wczesniej jak GF na standardowych z windowsa.

Plytki, ktore czytal (kazda czyta) czasami z opoznieniami (tzn. zanim sie film wyswietlil to mijalo nawet z 30-40sek. to teraz w kilka jest w stanie zrobic to samo.

Watpie, ze potrzebne Panasonic czy LG za 300pln. Wsytarczy model WIWA 138U/238U za 150pln (w przypadku 138).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie zaplacilem 300zl, tylko sporo taniej (serwis sie troche zamotal z cena i w sumie doplacilem do manty 50zl :lol: ) spokojnie nie martw sie juz tak o moj portwel. :D

Sprzedawca nawet odradzal mi te wszystkie emperory i wiwy, jak oddawalem dzis mante to nawet nie sprawdzali jaka jest usterka, bo tyle togo juz przyjeli w tym tygodniu. :lol2:

Wiec wole doplacic te kilkadziesiat zl i miec juz cos firmowego niz sie pierniczyc z low endowym, tanim sprzetem, taka oszczednosc moze sie tylko zemscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh przez ponad rok byłem całkiem zadowolonym posiadaczek manty prince 2...wczoraj spotkał mnie niemiły zawód- possałem 3 sezon losta i du.. :( na podglądzie widzi ale szarpie nieco, ma otworzyć full screen i tylko mieli i mieli...

Wlazłem na forum manty poszukać nowego softu + ew dowiedzieć sie czemu nie łazi.

Oazało się jednak przy okazji zę są jużnowe odtwarzacze emperon 4, prince 3 oraz pierwsze modele z serii lord..no i nieco sie zamotałem.Mam zamiar wziaść coś z tej 3, zawsze mają nieco nowości i przydatnych opcji tylko kurde który? Już miałem lecieć po prince 3 bo emperory od czasu niedopracowanej 3 jakośmnie nie kręćą ale wychodzi ten cały lord i nieco zgłupiałem.. Odtwarzacze są na inhych chipach ale cena w maire ta sama, teoretycznie tańsze modelre lorda mająto co ma prince 3 i jestem w kropce.. Gdybym maił lcd i inne bajery to brał bym najwyższy model lorda ale tak? :blink: eh...najlepsze będzie jak mi ten lost i tak na nowym nie poleci..no ale nic po obejreniu allegro to dopłata do nowego lepszedo odtwarzacza wyjdzie mnie ok 80zł to stać mnie :wink:

edit:

wiadomosć z ostatnie chwili-akurat trafiłem w markecie na prionce 3 w atrakcyjnej cenie i kupilem..lost działa..nie ma to jak szybko rozwiazać sprawe :P

Ogolnie mimo tego,zę jest brzydszy od prince 2 i mniejszy to widac znaczną poprawe-pilot działa jak marzenie, ładniejsze menu , bardzo dobry obraz..no nic przesiadam sie z prince 2 na 3... a stary odtwarzacz leci na allegro :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@99tomcat - mam od 2 lat (w listopadzie minely) przerobionego Xboksa.

Wczesniej KiSS DP-450 (wtedy ponad 1000zl), Bellwooda i Hitekera (to ostatnie to juz jakies chinskie g.).

Najbardziej zawiodlem sie na KiSSie, gdyz byl to wtedy bardzo reklamowany produkt i jak sie okazalo.. przereklamowany. Byly problemy doslownie ze wszystkim, nawet z czytaniem DVDRW.

Problemy minely po kupnie Xboksa z Xbox Media Center, wzialem do niego dysk 80GB i teraz wszystkie filmy przerzucam na niego po FTPie i o plytkach zapomnialem :-).

W przeciagu tych dwoch lat doslownie ANI RAZU nie bylo filmu, ktory by nie ruszyl, schody zaczynaja sie dopiero przy HD (720p, 1080i, 1080p) - juz nie wyrabia.

(Filmow ogladam naprawde sporo, srednio 1 na dzien).

Konfiguracja napisow to : plynna regulacja polozenia, wielkosci, koloru i kroju (jakiekolwiek ttfy z Windowsa).

Kodeki mozna dorzucac recznie w razie gdyby cos nie dzialalo, jednak ani razu nie mialem takiej potrzeby.

Po polaczeniu w siec mozemy udostepnic Xboksowi neta i mamy dostep do tysiaca stacji radiowych, trailerow filmow, gier itd.

Znakomite pokazy slajdow swoich zdjec itp.

Od niedawna mam nowy TV (42calowa plazma) i Xbox polaczony przez Component nadal pieknie swieci (nawet Divxy wyglada calkiem dobrze!).

Moim zdaniem nie ma w tej chwili lepszego wyboru ani playera, ktory bylby w stanie w pelni zastapic funkcjonalnosc Xboksa dzialajacego jako Media Center. W tej chwili z racji posiadania plazmy uparlem sie na HD, wiec mysle na co by tu zmienic.. i szczerze mowiac innego rozwiazania niz zlozenie drogiego MC nie widze :-(.

Tak to dostepne sa tylko netplayery, ktore moga streamowac materialy HD z kompa przez np. WiFi, jednak mnie to nie satysfakcjonuje.

Chce miec wszystko i zawsze w jednym "klocku" pod TV, wiec.. czekam :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mówicie że najbardziej się opłaca tego Bellwooda brać? Bo widziałem właśnie nowe manty ale tyle teraz czytam o nich że padają często i ogólnie wypadają gorzej że już się troche pogubiłem.Klasa sprzętu i tak jest niewiadomo jaka ale jak juz coś się kupuje to człowiek chce się troche nacieszyć a nie po miesiącu pukać do serwisu.

Pisze nowy post zeby odświerzyć wątek,ma ktos Philipsa DVP 3040? Bo teraz po 99zł i nie wiem czy go brać bo nie wiem jak to jest z tymi napisami czy będzie czytał czy też będzie mieć problem jakiś. Najlepiej by było właśnie jakby się ktoś wypowiedział kto ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to Philipsy to odtwarzacze DVD z doklejoną na siłę funkcją odczytu filmów DivX/XviD. Zero dodatkowej funkcjonalności.

Tak, w tej chwili najlepsze są Bellwoody 301USB, chyba że doskładaj trochę i przerabianego Xboxa kupuj :wink:.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to Philipsy do odtwarzacze DVD z doklejoną na siłę funkcją odczytu filmów DivX/XviD. Zero dodatkowej funkcjonalności.

Tak jak i Yamahy (DVD-S550 i inne). Tu sytuacje ratuje troszke alternatywny firmware, ale na zaawansowane funkcje nie ma specjalnie co liczyc.

Zdecydowanie popieram zbieranie na przerobionego Xboxa - IMHO najlepszy wybor pod wzgledem funkcjonalnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bellwood, WIWA, Manta.

Co wezmiesz to jednakowo bedziesz zadowolony jak i poirytowany niedociagnieciami kazdego z nich.

Sam mam WIWE mode 238U i podmienilem soft na najnowszy od producenta i wyczytuje narazie wsio.

Mam jeden film w ktorym dzwiek sie spoznia i jest divx James Bonda.

Ale aby poprawic ten wizerunek to napisze, ze moj PC nie odtwarza tego filmu poprawnie rowniez wiec cos nie tak z samym plikiem jest.

Mam rowniez jeden film w formacie VCD, ktorego moj PC wogole nie odczytuje nawet jako plytki (tak jakby jej nie bylo) to ta WIWA łyka ja bez popitki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam chyba pecha, tak chwalilem WIWE HD128U, minal miesiac i nie chce czytac swiezo palonych plytek - Verbatimow, ma problemy ze wszystkim. Zanim pojawi sie lista katalogow mija ponad minuta! Przy odtwarzaniu (o ile w ogole sie odpali) co chwile przeskakuje i mieli ;/

Zmiana softu na najnowszy nic nie dala... Tragedia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jednak Wiwe hd 228u bo nic inngo nie było w sklepach,a na allegro to samo praktycznie.Manty mnie jakoś odstraszają a kory podobno się dosyć często psują.Sądze że powinna troche podziałać a jak nie to mam 24 miechy gwarancji a do sklepu 20 min drogi:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O uszkodzonym Bellwoodzie jeszcze nie słyszałem, poza tym pod względem wykonania i jakości IMO wymiatają. Sam mam poprzednią wersję, 301A, i dotychczas nie odczułem potrzeby zmiany softu, a z tego co mi wiadomo już trochę się ich pojawiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi