DziubekR1 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Ja pare dni temu wyrwalem Palita 7600GS 256MB DDR3 z niezlym OC i dlugiej gwarze za 219zl, wiec jak najbardziej sie oplaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 mam pytanko jakie aktualnie sa najlepsze sterowniki do karty z siga ? sam uzywam XTreme-G 93.81 bez zadnego oc wyciagam na niej w 3DMarku03 - 13941pkt, moze ktos poleci jakies nowsze "wyprobowane" stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Panowie, ile powinien miec Palit 7600GS 256MB @ 500/1400 na sprzecie z mojego siga w 3DMarku 2005 ? Wyszlo jakies 5500pkt., wynik w normie ? Bo kurde nie pamietam, czy przypadkiem czegos podobnego nie mialem na 7300GT i wole spytac. Edytowane 5 Lipca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Mało coś jak na takie takty karty, do tego 256MB, które daje kopa w 05 na tych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 No wlasnie, czyli mnie pamiec nie mylila :) Bo na Palicie 7300GT @ 530/1700 mialem cos kolo 6000 jesli dobrze pamietam. Co jest kurde grane z tym 7600GS :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 przy tych taktowaniach raczej nie miałeś 6k w 05 ja robiłem na moich defaultowych ustawieniach i sempronie 2.5 (soc a) 5200 więc teraz masz przy mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Cos mi sie karciocha chyba grzeje. Narazie nie ma artefaktow, ale temperatura w idle to 55-60 stopni. Po 15 minutach stressu jest 80-85 stopni. Pewnie karta ma jakiegos silikona, albo w ogole nie ma pasty. Mam pod reka MX-1 - warto nia przesmarowac rdzen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) yeap ;) ps. oczywiście czekamy na efekty ;) Edytowane 5 Lipca 2007 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) warto nia przesmarowac rdzen?Koniecznie - chyba, że podejrzewasz że jest uwalona - wtedy od razu na gwarę. Właściwie ta temperatura już podchodzi pod gwarancję bo jest dosyć tragiczna jak na to chłodzenie. U mnie w 30*C upale 47-stress60, a to przecież nie zalman. Sam bym przesmarował ale mam taki gejowaty sticker na mocowaniu coolera <_< Edytowane 5 Lipca 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Cos mi sie karciocha chyba grzeje. Narazie nie ma artefaktow, ale temperatura w idle to 55-60 stopni. Po 15 minutach stressu jest 80-85 stopni. Pewnie karta ma jakiegos silikona, albo w ogole nie ma pasty. Mam pod reka MX-1 - warto nia przesmarowac rdzen?Przesmarować zawsze warto ;] Temp powinna spaść o te 5* albo i więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 (edytowane) Wlasnie przesmarowalem MX-1. Nie powiem, ze ta pasta jest latwa do nakladania, bo nie jest. Na poczatku staralem sie rozsmarowac po calym rdzeniu, ale zobaczylem taki 'przeswit' (bylo widac napisy). Zorientowalem sie, ze jest za malo pasty i dalem na srodku malutka kropelke pasty. Aktualnie Everest w idle-u wskazuje temperature 42-44 stopnie (poprzednio okolo 60). Takze trafilem na jakas faktycznie syfna stockowa paste . // wczesniej po 1 minucie 'Scan for artifacts' w ATITool mialem 85-90 stopni, a teraz po 5 minutach temperatura sei nie zmienia - 60-61 stopni. // Dziekuje za rade :). Pozdrawiam :). Edytowane 6 Lipca 2007 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A nie macie pomyslu Panowie co moze byc przyczyna tego przymalego wyniku ? Wczesniej mialem karte ATI, ale juz nie raz i nie dwa razy robilem rozne zamiany i nigdy problemu nie bylo, zawsze system czyszcze. Ile powinien robic mniej wiecej 7600GS 256MB na taktach 500/1400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A nie macie pomyslu Panowie co moze byc przyczyna tego przymalego wyniku ? Wczesniej mialem karte ATI, ale juz nie raz i nie dwa razy robilem rozne zamiany i nigdy problemu nie bylo, zawsze system czyszcze. Ile powinien robic mniej wiecej 7600GS 256MB na taktach 500/1400 ? Ja mam co prawda 128MB na karcie @600/1600, tez mam brisbane tylko ze na 2.8 i w d3m05 wyciagam 5847pkt, też chyba coś mało, ale srać 3dmarki, gierki chodzą spoko więc nie ma co płakać :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Panowie, ile powinien miec Palit 7600GS 256MB @ 500/1400 na sprzecie z mojego siga w 3DMarku 2005 ? Wyszlo jakies 5500pkt., wynik w normie ? Bo kurde nie pamietam, czy przypadkiem czegos podobnego nie mialem na 7300GT i wole spytac. Ja na 560/1600 mam 6200 pkt wiec jak dla mnie NORMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitterekk1 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Witajcie. mam ta karte, Palita 7600 gs na AGP sonic. oc na 528/1400 jak dam więcej na rdzeniu 2 mhz wiecej 3dmark 2003 sie zawiesza po minucie na wings of fury... więc max 528 mhz na rdzeniu mi idzie. mój sprzet to asus k8v-x do tego athlon 64 2800+ (1,8 ghz) 1 gb ddr (2x elixir 512 400 mhz) dwa dyski.. i inne sprzęciki. zasiłka chieftec 420 waciszy. moje wyniki w 3d markach na normlanych ustawieniach po OC to 2001=17995 2003=11511 2005=5621 2006=2909 mam force ware 97.28 wyniki chyba słabe prawda ? za pare dni dojdzie mi jeszcze 512 ramu.. Carbon nie chodzi mi full płynnie na 1024x786 z anizo blurem i 4x jakies 17 fps najniżej.... przydało by mi sie z 24 minimum zeby było tak płynnie.. na procku mam frezera 64. w spoczynku 34 stopnie, stress po 2 godzinach 40 stopni lub 39 na pograniczu. graficzka w spoczynku 47 a w stresie 64 stopnie max. Sprawa wygląda tak - jak sie robi vmoda na AGP ? osiągne na rdzeniu 600 mhz ? bo nie moge krecic wiecej rdzenia chyba dlatego bo brakuje mu voltów :) czy zamiast tego lepiej podkręcić proca (dokupie do procka płyte główna k8ns, sprzedam asusa i dołoze do interesu jakeis 20 zł.. wiec zadna różnica) chce wycisnąc jakeis 600 mhz wystarczy mi, da sie zrobić bez miernika (nie mam..) ma ktoś ta karte na AGP ? (wszyscy tu isza o pci-e..) chce większa wydajność, bo mnie nie zadowalają te wyniki mało mi... vmod czy oc procka ? i czy warto dawac jakas paste nową między radiator a proc na karcie ? da mi to coś ? (radiator na tej grafice i tak jest zawsze dość ciepły..) ewentualnie radiator pod spodemmógłbym przeszlifować papierem ściernym wodnym (dla uzyskania idealnej gładkości) i moge puszczać pamięci na 1500 ? nic sie im nie będzie działo napewno bez radiatorów ? i czy da to jakieś rezultaty przy tak "niskim" taktowaniu rdzenia. Edytowane 7 Lipca 2007 przez Pitterekk1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 ja na sprzecie Athlon 3200+ 512ram Gf 7600gs palit sonic 500/1400 stery xtreme-g 93.81 miałem 5598 punktow 3dmark 05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Panowie Prosba potrzebuje - przeredagowac tego moda na jezyk PL http://people.overclockers.ru/santer88/record15 - od punktu 5. Gdyby ktos umial rosyjki to .prosze o pomoc ;-) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitterekk1 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 tu łądnie pokazuja jak robic volt moda - robił ktoś na AGP ? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2282876 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Jako, że temat mi zamkneli to napisze tu :E Ostatnio zakupiłem sobie palita 7600gt na AGP, podłączyłem 6pin do karty (przez przesjciowke 2xmolex) odpalam 3dmarka 2003 a tu mam 6500pkt oO. Jak odłącze przejsciówke to też mam 6500pkt w smarku. To tak jak by nie było różnicy czy mam podłączone te molexy czy nie. Karte testowałem też u kumpla na lepszym zasilaczu i innej płycie głównej i wszystko śmigalo elegancko. Więc jest to albo wina mojej płyty głównej (moze cos trzeba przestawic w biosie po zmianie z pci-e na agp ?) albo zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Odinstalować stery poprzednie > stery do agp > zainstalować stery do nowej grafiki. Dodatkowe zasilanie musi być podłączone bo inaczej będziesz miał zonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Robiłem nawet formata i [gluteus maximus]. A jak zainstaluje stery do AGP to czarny obraz mi sie pojawia jak pozniej zainstaluje sterowniki. Jutro bede miał lepszy zasilacz od kumpla i sprawdze. Moze to wina zasilacza, że 6pin nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 tu łądnie pokazuja jak robic volt moda - robił ktoś na AGP ? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2282876 no właśnie.. dołączam się do pytania bo mi coraz bardziej intensywnie zaczyna ten mod chodzic po głowie.. wkońcu ~600mhz na rdzeniu to troche mało, na moim sonicu pamiatki lataja koło 1700 bez zadnych vmodow wiec dam im spokoj, ale rdzen moze jeszcze duzo.. mam na nim miedzianego zalmana, w idle 37C, w stresie nigdy nie przekracza 48C ;) brakuje V.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Robiłem nawet formata i [gluteus maximus]. A jak zainstaluje stery do AGP to czarny obraz mi sie pojawia jak pozniej zainstaluje sterowniki. Jutro bede miał lepszy zasilacz od kumpla i sprawdze. Moze to wina zasilacza, że 6pin nie działa. to plyta sprawia ten problem czarnego ekranu wejdz do biosu i wlacz agp deep fifo czy cos takiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 no właśnie.. dołączam się do pytania bo mi coraz bardziej intensywnie zaczyna ten mod chodzic po głowie.. wkońcu ~600mhz na rdzeniu to troche mało, na moim sonicu pamiatki lataja koło 1700 bez zadnych vmodow wiec dam im spokoj, ale rdzen moze jeszcze duzo.. mam na nim miedzianego zalmana, w idle 37C, w stresie nigdy nie przekracza 48C ;) brakuje V.. Masakra. Moje pamiątki kończą się na 1440, 1 mhz wiecej i sypia artami. Co do zabawy w vmody - jaka jest maksymalna bezpieczna temperatura w stresie? Bo aktualnie jest to u mnie 55* i wydaje mi sie ze mozna by jeszcze troche z rdzenia wyciagnac ;) (pamieci nie bede ruszac bo jeszcze w ogole odmowia posluszenstwa :|) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Nie należy przekraczać 70*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Masakra. Moje pamiątki kończą się na 1440, 1 mhz wiecej i sypia artami. Co do zabawy w vmody - jaka jest maksymalna bezpieczna temperatura w stresie? Bo aktualnie jest to u mnie 55* i wydaje mi sie ze mozna by jeszcze troche z rdzenia wyciagnac ;) (pamieci nie bede ruszac bo jeszcze w ogole odmowia posluszenstwa :|) uuu no pamieci bardzo słabo, kazdy palit bez problemu powinien robic te 1600mhz, ja na twoim miejscu bym ja sprzedal i poszukal jakiejs z dobrym oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 u mnie oc konczy sie na 500mhz na rdzeniu i 1400mhz na pamiatkach karta to palit sonic na krotkim(jak od 7300) pcb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Dzięki za podanie max temperatury. uuu no pamieci bardzo słabo, kazdy palit bez problemu powinien robic te 1600mhz, ja na twoim miejscu bym ja sprzedal i poszukal jakiejs z dobrym oc. Karta jest "tymczasowa", po wakacjach kupie cos duzo silniejszego, wiec juz sie nie bede bawic (a vmoda bym zrobil tylko po to, zeby troszke drożej ją potem sprzedać). I jeszcze jedno pytanie: jak podkrece do zalozmy 585 MHz (rdzen), mam w 3dmarku'05 gorszy wynik niz na tym 578 (o około 100), ale nie ma zadnych zwisow itp. Czy to wynik zbyt małego napięcia na rdzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Raczej powiedział bym, że po prostu karta jest przekręcona (na tyle że jeszcze nie widać artefaktów a już one są i zaniżają wynik). Można też powiedzieć, że rdzeń jest niedowoltowany, gdyż pewnie na wyższym napięciu zrobi lepsze taktowanie - więc w sumie masz rację [; uuu no pamieci bardzo słabo, kazdy palit bez problemu powinien robic te 1600mhz,No nie każdy jak widać, gdzieś na zachodnim forum przeczytałem, że palit pcha do swoich kart pamięci bez atestów - no i teraz są efekty - trafiła się gorsza partia <_< Edytowane 10 Lipca 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falbor Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 to plyta sprawia ten problem czarnego ekranu wejdz do biosu i wlacz agp deep fifo czy cos takiego :) OOO dzięki wielkie :) pomogło :D. A ja juz chciałem kupować nowy zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...