lukasrz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 SPI 16M mozna zarzucic. tylko 32M jest wiarygodne. tak ? wyjaśnij swoją teorie, bo moim zdaniem rownie wiarygodne bedzie 16M ? a moze lepiej 64MB? bo 32MB to malo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubiquitous Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 tak ? wyjaśnij swoją teorie, bo moim zdaniem rownie wiarygodne bedzie 16M ? a moze lepiej 64MB? bo 32MB to malo.... tutaj nie o teorie chodzi, a o praktyke. troche kosci przeszlo przez moje lapki to wiem. wielokrotnie 16M bylo ok, a potrafilo wykrzaczyc sie na 32M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 tutaj nie o teorie chodzi, a o praktyke. troche kosci przeszlo przez moje lapki to wiem. wielokrotnie 16M bylo ok, a potrafilo wykrzaczyc sie na 32M. Różnica w stabilności kości dla PI 16M a 32M to ok 2-3MHz dla winbondów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 lolek jestes :) gdzie ja sie chwalilem ze mam super pamieci ? mam zwykle pamieci kingstona dual pack, najzwyklejsze.... stwierdzilem tylko ze cena 700zl za te kosci na allegro to jeden wielki lol, a wszyscy odbieraja to jako jakiś atak na grupe zagorzalych oc maniakow ktorym ja nie jestem :) podkrecam nowy sprzet ktory kupie i tyle, zyskuje cenne MHz ktore sa w zasiegu danego sprzetu i koniec ;] :lol: :lol: :lol: uwierz mi przejda 32M bo na tyle je testowalem jak tylko dobralem dobrą pare + 2 godziny goldmemory test ciagle ktos z was podejmuje ten OT :lol: oj lolek, zaraz sie poplacze.... masz zwyklepamieci tak? cos mi sie wydaje, ze KTOS w tym watku pisał, ze kolega mu je przeselejkcjonował po 1,5 dnia? to zrob jakikolwiek test na 2-2-2-5 i 220 mhz ktory bedzie oznmaka stabilnosci. Posc 32m, jak nie masz czasu to chociaz 16, ale jestem prawie pewien ze te Twoje kosteczki to jedna wielka pardia i porownujesz ja z takimi co licza 16 m na 266 mhz. przypuscmy ze Twoje poleca 216 mhz to 50 mhz roznicy to przepasc, wiec nie gadaj nic o oszczedzaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 masz zwyklepamieci tak? cos mi sie wydaje, ze KTOS w tym watku pisał, ze kolega mu je przeselejkcjonował po 1,5 dnia? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ja pisalem ze kolega mi ? :unsure: Tak tego nie ujolem :rolleyes: Po pierwsze czlowieka tego nie znam ;] ale nie wazne , zarzz zrobie test zeby zatkac cie i zakonczyc katowanie tego wkolko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ja pisalem ze kolega mi ? :unsure: Tak tego nie ujolem :rolleyes: Po pierwsze czlowieka tego nie znam ;] ale nie wazne , zarzz zrobie test zeby zatkac cie i zakonczyc katowanie tego wkolko ;] napisales "te ramy wybrał mi koleś po ok 1.5dnia testow" kles/kolega - nie wazne. chodzilo mi o to ze napisales ze masz zwykle pamieci, wczesniej ze po selekcji, a to jest powazna roznica, bo zeby dostac pamieci po selkecji w cenie sklepowej trzeba miec uklady, bo nikt nie bedzie testował pamieci przez 1,5 dnia ot tak sobie zeby je komus oddac po zwyklej cenie. zrob tetesty, zrob, nie wierze aby zrobiły 16m na 220 mhz, ale moze... Edytowane 11 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 hahahaha lukasrz co mi z fotki twoich pamieci ? ja chce zbey na screenie obok wyniku bylo okienko z cpu-z z zakladka spd zebym mial pewnosc ze testy robisz na tych uccc a nie na np. winbondach dla tkroych 217 2-2-2-6 to malutkie piwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 heh niezly OT wyszedl...tez jestem ciekaw czy faktycznie te pamieci działają na tyle. Sam posiadam zwykłe TwinMOSy na Mtecach, ale są całkiem niezle bo robią 255mhz na 2.5-4-4-8. A co do tej aukcji, koles ewidentnie coś kręci, wystarczy popatrzeć na rankingi SuperPi aby zauwazyc ze taki wynik jak na te taktowanie jest nierealny :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 heh niezly OT wyszedl trzeba sie cieszyc poki ktos nie zamknie tematu :lol: a tak wogole to nawet jak by ten koles mial x2 2x1mb cache na 2.66 ghz tez by czegos takiego nie osiagnal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 fajnie wygladaja te VX i nie sa az tak strasznie drogie o ile biegaja na tyle co na scr, szkoda, ze alf nei ma pokazanych. dzej => w pi X2 ma taka sama wydajnosc jak single core widze, ze ktos normalnie ma problemy ze soba jak bylo z karta graficzna. moje TCCD nie bardzo chca sie na 2225/6 bujac a ty mowisz o uccc ;] dla ulatwienia dodam, ze kosci biegaja na 300 i kosztowaly tyle, ze znow bys plakal, ze nie warto :lol: w twoim przypadku to screeny powinny byc obligatoryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 A więc czekamy na testy :lol: yotomo dobrze napisał. Żal Ci dupe ściska, nie zabieraj głosu. Dobrze wiesz, że nie pierwszy raz piszesz bzdury totalne. Wczoraj poszukałem troszkę na znajomych forach i widziałem wręcz REWELACYJNE uccc. 215 i 3-3-3-15 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 dzej => w pi X2 ma taka sama wydajnosc jak single core tak? mi sie wydaje, ze jest troche szybciej - system na jednym rdzeniu, spi na drugim. nie wiem czy to prawda, ale na nieoptymalizowanym systemie jest powazna roznica na procach z HT (10 sekund wspi16m), po optymalizacjch mniejsza, ale tez jest (2-3s w spi16m) - sprawdzilem, wiec mysle ze na fizycznych dwoch rdzeniach powinna byc jak nie taka sama to wieksza, no ale wynik i takjest nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Obiecany screen z timingami i SPD Dziękuje za wiare i cierpliwosc, a teraz pozwolicie ze zakoncze uczestnictwo w tym temacie bo niema to sensu dla mnie ? ps. o ile screen bedzie dobry i np jakas ikona na pulpicie nie bedzie na zlej pozycji i nie bedzie niektorym przeszkadzac ;] Mniej wiecej to max mozliwosci tych kostek przy CL 2.0, na CL 3.0 mozna szaleć dużo wyżej, bardzo ladnie na max MHz wplywaja 2 parametry pracy pamieci w biosie podawane w ns, wystarczy dac je na troche ''gorsze" i zyskujemy po kilka do kilkunast MHz a przepustowosc pamieci nie zmienia sie. Do tego zauwarzylem ze duzo lepiej o kilkadziestat MHz lepiej kreca sie pamieci jednostronne, wiadomo ze przy dwustronnych pamieciach mamy obsadzone 2 banki pamieci, moje poprzednie kingstony (2 stronne) tez na jakis dobrych kosciach na platformie A64 nie wiem czemu chodzily max na ok 215MHz przy CL 2.5 gdy na ABICIE NF7-S chodzily ponad 230-240MHz, timingi i all tak samo ustawione. Do tego nie wiem czy zauwarzyl ktos z was ze przy konfiguracji 2x 512MB najlepiej stosowac jednostronne pamieci, dwustronne maja problemy ze startem default na 400MHz, startuja na ok 360MHz, a gdy sie ustawi je na 400MHz to goldmemory przy 33% gdy zaczynaja sie jakies specyficzne testy sypie bledami, mem test, super pi nic nie pokaze, tylko goldmemory test, tak jest z pamieciami za 350zl czy za 1500zl. Na platformie intela i amd, niezaleznie od cpu, testowal facet w sklepie wszystkie rodzaje pamieci po Geile za 1500zl i za kazdym razem fake, trzeba bylo zwiekszac im napiecie zeby chodzily lepiej ale i tak goldmem sypal bledami. Z 1 stronnymi calkiem inaczej to wygladalo, chodza default na 400MHz i sporo lepsze mialy osiagi O/C. Mysle ze w obsadzeniu bankow pamieci na plycie glownej na nowych platformach amd/intel tkwi duzy problem jesli chodzi o dobra obsluge pamieci a co za tym idzie stabilnosc i rezultaty O/C Pewnie ktos zacznie mnie znowu bluzgac ze wyssalem sobie bajeczke z palca :lol: A moze ktos jzu spotkal sie z takim przypadkiem, zreszta w roznych tematach na forum widzialem jzu tego typu motywy. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 po tym temacie znów potwierdza się teoria że tweak upada na łeb na szyje ;/ wystarczy kilka debili którzy zachowują się jak rozpieszczone bacgory i już nie chce się wchodzić na forum :/ nie popoeram poglądów ,,lakasrz" ale ludzie miejscie swój rozum. . . ehh szkoda gadać ta dyskusja wyglądała jakby kłócili się niedorozwinięci . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 nie popoeram poglądów ,,lakasrz" ale ludzie miejscie swój rozum. . . jakich pogladow ? :> ehh szkoda gadać ta dyskusja wyglądała jakby kłócili się niedorozwinięci . . . ty tesh to zauwarzasz ? ;] :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Ciekawe czy dla kolegi znane są takie pojęcia jak single chanell i dual chanell, oraz czy ma świadomość że dual to o wiele trudniejszy temat niż single Dobra kończmy OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Ciekawe czy dla kolegi znane są takie pojęcia jak single chanell i dual chanell, oraz czy ma świadomość że dual to o wiele trudniejszy temat niż single Dobra kończmy OT a czy kolega wie na jakiej platformie mamy single a na jakiej dual ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a czy kolega wie na jakiej platformie mamy single a na jakiej dual ? :mur: A czy kolega zrozumiał sens 2x512, my rozmawiamy o dual a nie o single :mur: , poprostu teraz zaskoczyłes wszytskich ale swoją głupotą B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 A czy kolega zrozumiał sens 2x512, my rozmawiamy o dual a nie o single :mur: , poprostu teraz zaskoczyłes wszytskich ale swoją głupotą B) co ma piernik do wiatraka ? Mówilismy o mozliwosciach pamieci... Jeśli cie interesuje to moje pamieci sa dualne, ale niewazne, duala na s754 nie wyczaruje ;d jakos cicho sie zrobilo po moim screenie z super pi. THE END Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 co ma piernik do wiatraka ? Mówilismy o mozliwosciach pamieci... Jeśli cie interesuje to moje pamieci sa dualne, ale niewazne, duala na s754 nie wyczaruje ;d jakos cicho sie zrobilo po moim screenie z super pi. THE END Piernik do wiatraka ma mąkę, jeżeli chcesz wiedzieć, to ze są dualne to inna kwestia a to że niechodzą to jest bardzo istotne i chcialbym zobaczyć dualka a nie single :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Piernik do wiatraka ma mąkę, jeżeli chcesz wiedzieć, to ze są dualne to inna kwestia a to że niechodzą to jest bardzo istotne i chcialbym zobaczyć dualka a nie single :mur: :blink: kur w dualu chodza tak samo :blink: Co bys chciał jeszcze zobaczyć ? :blink: Kończę tą żałosną dyskusje, bo tu same niedowiarki siedzą, a jak jeden cos palnie to wszyscy za nim, cały tweak. Edytowane 12 Lutego 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 :blink: kur w dualu chodza tak samo :blink: Co bys chciał jeszcze zobaczyć ? :blink: Kończę tą żałosną dyskusje, bo tu same niedowiarki siedzą, a jak jeden cos palnie to wszyscy za nim, cały tweak. CHCIALA... patrz do kogo piszesz :P japowiem, ze nie ma co gadac, nie spodziewałem sie po tych pamieciach, ze tak pojda, ale w dobie clockgenow niestety niekomu nie mozna wierzyc. Sory ale musialbym to zobacz na wlasne czy. a co do mal i rp to nie od dzis wadomo, ze daja kilka mhz, ale okropnie pogarsaaj wydajnosc. Dlatego prosilem o sscreen z a64tweaker, ale widac nie dales - trudno............... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 CHCIALA... patrz do kogo piszesz :P japowiem, ze nie ma co gadac, nie spodziewałem sie po tych pamieciach, ze tak pojda, ale w dobie clockgenow niestety niekomu nie mozna wierzyc. Sory ale musialbym to zobacz na wlasne czy. a co do mal i rp to nie od dzis wadomo, ze daja kilka mhz, ale okropnie pogarsaaj wydajnosc. Dlatego prosilem o sscreen z a64tweaker, ale widac nie dales - trudno............... 5.5ns i 6 albo 7ns mam ustawione dwie kolejne opcje. nie chcailo mi sie szukac a64tweaker :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...