ige007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) to zalezy widocznie jaka masz wersje,umnie to wyglada tak http://img183.imageshack.us/my.php?image=memvsatiwn8.jpg mam takie pytanie do osb ktore dawaly ok 1,9-2V na rdzen ile wam wtedy karty robily?i jakie mieliscie napiecie na vmem? Edytowane 17 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 ige007 napisał(a): bawiles sie atuitoolem ? tam amsz pamiec dzielona prz 4 a nie przez 2 bylo juz otym pisane kilka razy jesli omnie chodzi co do smarka 05 i 06 napewno powalcze ;) tylko pytanie ile masz mb pamieci bo jak 256mb to zabardzo szans niemam... co to 17k to ja nigdzie nie napisalem ze to zasuga sprzetu itp poprostu wrzucilem wynik a wy zaraz raban ze to ze tamto,dodam tylko tyle ze niebylo moim zamiarem zrobienie takiego wyniku i nieuzywalem do tego celu zadnego softu do feakowania bo co to za zabawa,z moich obserwacji wyniklo ze wynik ten spowaodowany byl masakryczna iloscia artefaktow co jak widac mocno zawyzylo wynik,nawewt niezdajecie sobie sprawy ile takich wynikow jest np na hwbocie... ps.wynik mysle ze dalo by sie nawet powtorzyc bo da uruchmic test dokladnie z takimi samymi masakrycznymi artami gdby nie to ze ze na pierwszym tescie lapie freeza wtedy niezlapoalo i ot taki wynik,co jest efektem jak sie domyslam zwiekszona iloscia klatek/s spowodowana prz arty ;) A podczas testow nie bylo tyle artow, ze nic nie bylo widac ? :lol2: Wiesz tez moge przekrecic pamieci i miec biale tlo, co spowoduje 9999 fps w kazdym tescie, ale chyab nie o to chodzi. Jaki jest sens testowac i robic wyniki z artami... no, ale tutaj to kwestia tego jak kto podchodzi do tematu. Kazdy znawca 3dmarka bedzie widzial, ze ten wynik to fake i nie bedzie go bral w ogole pod uwage, nikt Ci nie zabroni go uzywac, ale podziwiam go bedziesz w samotnisci, bo dla nikogo innego on sie NIE LICZY. Jestem taki okrutny. :twisted: Jesli jestes taki pewny swojego (skoro wrzuciles wynik do siga, czyli na to wyglada) to zrob 3x podobny wynik, zarzuc orby a zwracam honor, inaczej ten wynik to tylko i wylacznie blad programu. Wszystko zalezy teraz od Ciebie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 A ja mam takie pytanie - ściągając nvflash z guru3d zauważyłem że można w nim operować pod windowsem. Odczytanie biosu z karty raczej jest bezpieczne ale jak jest zapisem? Można to robić w windzie czy lepiej z dyskietki startowej pod dosem? Chodzi mi o kwestię bezpieczeństwa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 hardwin napisał(a): wlasnie to sprawdzilem zapodalem -40 delte i faktycznie GPU daje mi sie wiecej podrecic z tym ze w NFS carbon wywala mi arty juz przy 805 musialem zjechac do 795 zeby bylo ok [mem byly bez OC] i tak podrecony przechodzi 3d2003 mother nature na dorbra sprawe -40 delta dala mi 10Mhz na GPU kupa No to mum wrzuć deltę -10. Zawsze te 10Mhz za friko ;] LukasAMD napisał(a): A ja mam takie pytanie - ściągając nvflash z guru3d zauważyłem że można w nim operować pod windowsem. Odczytanie biosu z karty raczej jest bezpieczne ale jak jest zapisem? Można to robić w windzie czy lepiej z dyskietki startowej pod dosem? Chodzi mi o kwestię bezpieczeństwa ;)Flashować kartę z pod windy ? Ja rozumiem mobo, ale grafikę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 oooOOOO podoba mi się to :D dałem deltę -100Mhz i przy 750 na GPU i 800 na pamięciach nie ma błędów ale pojawiają się małe arty, na 740 już nie, teraz muszę pobawić się napięciem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) ath bialego tla nie bylo alew bylo strasznie duzo artow,gdybys przeczytal uwaznie to co napisalem zauwazyl bys ze napisalem "ps.wynik mysle ze dalo by sie nawet powtorzyc bo da uruchmic test dokladnie z takimi samymi masakrycznymi artami gdby nie to ze ze na pierwszym tescie lapie freeza wtedy niezlapoalo i ot taki wynik,co jest efektem jak sie domyslam zwiekszona iloscia klatek/s spowodowana prz arty" pozatym proponuje juz skonczyc ten temat,puki co niema checi na zalewanie zimnej wody i benchowanie tej kart,najlepiej wy wrzucajcie jakies nowe wyniki jakies 16k moze itp ja puki co nic nie daje bo tylkoz tym sa problemy ;) EDIT: pobawilem sie troche karta i oto wyniki: -3Dmark2005 - 6877pkt takty 840/2050 zeby niebylo niedumowien zrobilem test dwa razy :) wrzucam dwa screeny,kurcze chcem dodac orba ale dostalem taki komunikat "We detected there is a newer version of 3DMark05 available than the one you are running! 3DMark05 Build 130 is currently the only supported version. Please upgrade your 3DMark05 and submit again" jak ktos konecznie che jako dowod to sciagne nowa wersje,albo moge wyslac plik z wynikiem ;) http://img462.imageshack.us/my.php?image=05nowymm2.jpg http://img478.imageshack.us/my.php?image=05nowy2hs0.jpg -Aquamark2003 - 96260pkt takty 850/2050 http://img462.imageshack.us/my.php?image=nowyaquazq9.jpg -Maks MEM - 2100mhz 2,3V niepatrzcie na wynik bo chodzi o maks mhz http://img462.imageshack.us/my.php?image=2100mhzmemgt3.jpg Edytowane 17 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 ige007 przeciez mozesz sciagnac patcha, nie potrzeba ssac nowej wersji. Gadasz, jakbys internet mial od tygodnia, ehh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) heh do 05 niema patcha z tego co wiem trzeba sciagnac nowa wersje zeby dodawac wyniki.... ;) wiec albo ja albo ty jestes niedoinformowany ehhhh. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Niestety ath jest w tym wypadku tym niedoinformowanym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie.. Mam go!! ;) Dzis odebrałem mojego gf7300gt na agp z zalmanem.. czekałem az sie doczekałem ;) Co widze.. rewizja B1 i tyle spostrzezen ;) Działa.. Jak sie kreci, jeszcze nie bardzo wiem :P W Aquamark3 wynik bez krecenia wyniosł: GFX 6402 CPU 5456 Wiec co niektorzy moga sie poczuc lepiej widzac swoje rekordy hehe Pytanie, wiem ze juz było, ale przegladajac dosc pobieznie ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Jak ustawic u licha predkosci wentylatora dla poszczegolnych trybów pracy(wersja na AGP)? gof miał z tym problem, chyba go nie rozwiazał? http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2411919 Mam, najnowsza, albo prawie najnwosza wersje riva tuner, niestety nie słysze efektu zmiany predkosci ;) EDIT: Z poczatku myslałem ze pomiar temp mam skopany, a moze tak jest? Bo wciaz wyswietla 48*, czasem drgnie badz sie skacze z 47 - 48.. Norma? ;) ps. temat jest bardzo popularny, moja wskazówka: jedna, dwie osoby mogły by poprawic faq, tzn z informacyjnego przekształcic go bardziej na praktyczny, czyli co i jak zrobic .. ;) Jest overcloking, ok, ale szczerze piszac, to tylko zapalencom sie on przyda... Brak wskazowek na zwykłe ulepszenia.. ;) Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 W Rivie dajesz System Settings>>Fan i dostrzegasz takie okno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Jacek napisał(a): ps. temat jest bardzo popularny, moja wskazówka: jedna, dwie osoby mogły by poprawic faq, tzn z informacyjnego przekształcic go bardziej na praktyczny, czyli co i jak zrobic .. ;) Jest overcloking, ok, ale szczerze piszac, to tylko zapalencom sie on przyda... Brak wskazowek na zwykłe ulepszenia.. ;)kev ma bana. faq pisał z multikonta także swojego 1 posta tutaj nie poprawi :mur: Co według ciebie się powinno tam znaleźć ? Myślałem nad tym żeby dodać tempy na stock ustawieniach, ale jest za duża rozbieżność... 2 identyczne karty, w 2 roznych obudowach będą miały rózne temperatury, możliwe róznice nawet do 5* czy nie więcej, także to odpada. W sobotę (teraz brak czasu) dodam: 1. Regulacja wentyla z poziomu riva tuner. 2. Jak ustawić jedno stałe taktowanie dla wszystkich trybów. 3. ? Czekam na propozycję :) Co do tego jak podkręcić to uważam to za zbędne, bo podkręcanie tych kart jest banalne, tak jak obsługa riva tunera :) Bym zapomniał. ige zrobił 6.8k w smarku 05, wynik jest powtarzalny, karta ma tylko 128MB :) Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Pacific: tak tez mam, tylko ze nie ma to najwyraznij wpływu na obroty wentyla.. temperatura jest niezmienna. Ta wartosc 16 obrotów wentylatora to dla jakiej czestotliwosci? Lanc: Własnie wskazowki tyczace sie riva turner, takich ktore polepsza ergonomie badz sama wydajnosc karty. Zas odsyłanie do ilus postów wstecz, jest hm... co raz mniej sensowne, ten temat jest juz za duzy by chociazby porownywac go do dostatecznie klarownego kompendium wiedzy ;) Wartosc merytoryczna ma ale zeby nowicjusz doszedł do rzeczy mało banalnych, to sie poleczy. Brak spisu tresci.. ;) W notatniku wrzuciłem sobie pare linkow do postów, ktore po zakupie grafy powinny mi sie przydac, wiec zaraz bede je badał. Tak tez mozna wykombinowac, ale uprzednio przedrzec sie przez ponad 100 stron, brr katorga ;) Dzis w nocy zapuszcze 3dmarka, a co mi tam.. hehe edit: 9192 w 3dmark03 Nie wiele, wiem, ale jak na taka konfiguracje, nieznacznie podkrecona grafe i programy działajace w tle, to niezle ;) heh. wersja 05 juz sie sciaga :P Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jak na tego sempa i memki w singlu (?) to wynik jak najbardziej ok. Co do rivy to dodam to co mi znane. Jak masz jakieś pomysły to na PM bym poprosił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 ige007 napisał(a): heh do 05 niema patcha z tego co wiem trzeba sciagnac nowa wersje zeby dodawac wyniki.... ;) wiec albo ja albo ty jestes niedoinformowany ehhhh. No fakt, akurat do tego marka nie ma patcha, my bad. :] Co do rivy i ustawien wiatraka, ja mam ustawione te 13%, czy tam ile, juz nie pamietam i roznica wzgledem np. 25% (gdzie wentyl wg. mnie chodzi juz glosno) jest ok. 1*c, wiec sobie darowalem, wole cisze, temp. max w strsie to 54*c. a cisza bloga. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Wiecie szanowne gremium co zrobiłem? Zdjąłem mega wielki radiator(100% miedzi) pentagrama z głównego procesora i spasowałem go na gpu grafiki.Narazie mam 820mhz na gpu super stabilne,ani jednego arta,mogę zrobić nawet 850 ale są już lekkie arty.Ani razu mi się nie zawiesiła z nowym chłodzonkiem nawet na 850,a na poczciwym zalmanie powyżej 800mhz to była norma-zwiechy.Niestety chłodzenie zajmuje 3 sąsiednie sloty pci :(Niebawem foto zarzucę :) a napięcie w windzie pokazuje 1,95 w stresie 2,00V rezystor gpu ustawiony na 435 ohmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A to żeś moda odwalil :lol: Nie za cięzki ten radiator na ta karte ;> // Czekamy na foty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 a to pierwsze słysze że są za ciężkie radiatory na gpu :D dajcie mi miedzianą cegłę i też ją spasuję :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 te 850mhz z delta czy bez?ps troche malo tych mhz jak na 2V....ja mam tyle na 1,83V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Nie no ludzie czy wy nie przesadzacie? Ja rozumiem oc fajna sprawa i w ogóle ale żeby zaraz kawał miedzi walić na kartę ;) Kupiłem B4 i B5, chyba przechodzi mi ten "dół (choroba)" overclockera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Cytat Ja rozumiem oc fajna sprawa i w ogóle ale żeby zaraz kawał miedzi walić na kartę jak rzeczywiście ten kawał miedzi coś daje to czemu nie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 LukasAMD czekamy na wyniki... Goń ige007 ja narazie zmnieniłem stery na 91.47 niby takie polecane. Wy jakie polecacie? Do Lanca: Może w faq nowe testy sterów bo te już są starawe.. Jak coś mi się jeszcze przypomni to powiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 powabilem sie troche dzis rdzeniem ale temperatura byal stanowczo za duza zeby osiagnac cos konkretnego a nowej wody niechialo mi sie nalewac ale do rzeczy 880(780)MHz napiecie na gpu 1,9V ograniczala mnie temperatura,z tego co zaobserwowal to tem ma bardzo duze znaczenie,na wynik niepatrzcie bo chodzi o maks MHZ pozatym pamiec nisko taktowan itp brak optymalizacji http://img161.imageshack.us/my.php?image=rdzen880bz3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) kamil2201 Lanc zrobi testy jak będzie miał czas... A narazie to mu go brakuje. W tygodniu full nauki, w sobotę odsypiam (poprzednią sobotę spałem do 16 także ... ), a potem mi się już nie chce bawić. A w niedziele znowu się trzeba pouczyć na poniedziałek. Do tego dochodzi roznoszenie ulotek w piątek po budzie do 19-20 :mur: Tak to jest jak sie ma 17 lat ; > (wreszcie mam rocznikowo 17 :P) ige A nie mówiłem ; > 900Mhz jest do zrobienia na delcie -128 :) Staram się nie używać @ :] Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Widze że normą sie staje 1,8-1,9v na GPU o.O Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Bo niektórzy myślą, że na codzień na 1.8 się nic nie stanie... Ja tam na codzień jadę na 1.46v przy delcie -60 i mam 750mhz ;] Styka do wszystkiego, przy okazji tempy są ładne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 no ja ma takie napiecia tylko do testow na codzien bedzie stock ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 kamil2201 napisał(a): LukasAMD czekamy na wyniki... Goń ige007 ja narazie zmnieniłem stery na 91.47 niby takie polecane. Wy jakie polecacie? Niestety dzisiejsza zabawa jest przełożona na jutro - nie było prądu w mojej mieścinie pomiędzy 18:30 a 19:50 a światło co trochę słabnie, straszne te wichury i nie chcę się podczas nich bawić kompem, jutro to zrobię. Co do sterów to polecam taką konfigurację - instalujemy najnowsze WHQL a na nie najnowsze zer0pointy z guru3d, u mnie zawsze była wtedy najlepsza jakośc i najlepsze wyniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 U mnie te DH zer0pointy spisywały sie gorzej niż FW 91.47 p.s Lukas musiałbyś sporo podgonić proca żeby sie ścigac z ige :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 a jaki masz lukas procek i jakie takty karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...