Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

spedzilem nad karta pol nocy i pol dzisiejszego dnia zurzylem cwierc olowka i setke spirytusu:D

zmniejszylem napiecie rdzenia tak ze teraz wyciaga 750 mhz i temperaturka jest przyzwoita wiec tak juz zostanie i jestem zadowolony.

troche jestem niezaspokojony jesli chodzi o pamieci, standardowo krecily sie cholernie kiepsko bo max 1500 mhz, po v modzie osiagam teraz 1650 mhz (wyzej arty) - chcialbym dobic do 1750 mhz myslicie ze powinienem jeszcze troche pomazac olowkiem czy juz sobie odpuscic bo te pamieci sa po prostu kiczowate a i tak wiele juz znosza??????

Edytowane przez Przemas_85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemas_85 napisał(a):

zaczalem od dodania tego rejestru, zmienilem stery na najnowsze detonatory ale chyba zmienie na te starsze o ktorych mowa w FAQ no i zaczalem sie bawic olowkiem, jak nie wychodzilo to spirytusem i patyczkami do uszu;p moje pamieci na stockowym v krecily sie extremalnie chu...owo wiec jestem zadowolony z rezultatu jaki osiagnalem.

wczesniej miales tak jak ja a potem napisales

Cytat

Panowie mamy rekord w podkrecaniu gpu na stockowym V, wlasnie skonczylem kilka markow na 640 Mhz moja revizja to B1, jak ktos bylby tak laskawy prosze to umiescic w FAQ

to co zrobiles ze tak ci skoczyl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sesq wydaje mi sie ze nic nie zrobilem, po prostu na poczatku moje pamieci wyrzucaly arty przy niskim OC a ja myslalem ze to wina gpu, wczesniej nie mialem zwiech tylko arty... zapobiegawczo krecilem gpu na 550. wczoraj jednak zostawilem pamieci stockowo i krecilem samo gpu no i przeszlo marka na 640 mhz przy stockowym napieciu.

ponawiam pytanie - czy malowac jeszcze ostrzej pamieci zeby dobic do 1750 mhz?

oto screen z 3d marka 2003, chcialbym zeby OC gpu znalazlo sie na pierwszej stronie:)

http://img378.imageshack.us/my.php?image=3...37501650jw7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurrcze jest jeszcze gorzej :sad: Teraz maluje po rezystorze i mam max 1,15V niezależnie ile nałoże ołówka... Jestem pewien na 90% że jest to wina użycia spirytusu salicylowego do czyszczenia rezystora, jednak sam rezystor i jego okolice dokładnie wyczyściłem chusteczkami, nawet suszyłem suszarką jeśli gdzieś miały być jakieś pozostałości spirytu. Gdy pierwszy raz czyściłem spirytusem po zrobieniu ponownie moda mialem 1,2 - 1,24V, po drugim czyszczeniu było to juz tylko 1,17 - 1.15V

Piszcie prosze jakie macie pomysły na rozwiązanie problemu, bo nie widze wyjścia z sytuacji... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cichy_killer napisał(a):

Kurrcze jest jeszcze gorzej :sad: Teraz maluje po rezystorze i mam max 1,15V niezależnie ile nałoże ołówka... Jestem pewien na 90% że jest to wina użycia spirytusu salicylowego do czyszczenia rezystora, jednak sam rezystor i jego okolice dokładnie wyczyściłem chusteczkami, nawet suszyłem suszarką jeśli gdzieś miały być jakieś pozostałości spirytu. Gdy pierwszy raz czyściłem spirytusem po zrobieniu ponownie moda mialem 1,2 - 1,24V, po drugim czyszczeniu było to juz tylko 1,17 - 1.15V

Piszcie prosze jakie macie pomysły na rozwiązanie problemu, bo nie widze wyjścia z sytuacji... :?

ja od wczoraj czyscilem te male [ciach!]lki chyba z 15 razy spirytusem i patyczkami do uszu i nic sie nie dzieje... moze przesadziles w ktoryms momencie z napieciem i teraz masz... albo zle nakladasz olowek:) to moje sugestie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam jeszcze ze pamieci 1,4ns i 1,2ns roznia sie jeszcze timingami w przypadku pamieci hynixa,zaplikowanie timingow dla wersji 1,4ns od 1,2ns powoduje wysypanie karty juz w samym biosie ;)

@Przemas_85

dawaj dawaj :D ja mam teraz na pamieciach 2,38V i maja sie swietnie a juz niedlugo 2,42V :)

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemas_85 napisał(a):

ja od wczoraj czyscilem te male [ciach!]lki chyba z 15 razy spirytusem i patyczkami do uszu i nic sie nie dzieje... moze przesadziles w ktoryms momencie z napieciem i teraz masz... albo zle nakladasz olowek:) to moje sugestie:)

Ja właśnie czyściłem patyczkami do uszu nasączonymi spirytem... Ołówka na 100% nie nakladam źle, ponieważ wcześniej w zależności jak długo malowałem miałem 1,25 - 1,35V pozatym pencil mod na memki działa... Jeśli dziś nic nie wymyśle to [ciach!]le wszystkie ołówki, kupie 10k VR i przylutuje do 3 i 6pinu APW7120 :razz: wtedy nie bedzie mowy o niedowoltowaniu ;p

Dodam jeszcze że na 2,14V na memkach zrobiłem 1720MHz :D Przypominam że na stocku mam 1GHz.

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy sie lubicie bawić w zmazywanie ołówka :mur: Przecież to wystarczy 3x przetrzeć palcem i mamy stock V... Bynajmniej u mnie tak jest... Bawiłeś się spirytusem to masz karę ;] Widocznie twoja karta nie lubi dużej ilości % :mrgreen:

@Przemas

Miej na uwadze to, że max napięcie na pamięci to 2.4v przy dobrym chłodzeniu, wyżej też będą działały tylko że po jakimś czasie mogą sypać artami na stock V i stock taktach ;]]] A, że ty nie masz miernika to lepiej zostaw tak jak jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ige007 napisał(a):

dawaj dawaj :D ja mam teraz na pamieciach 2,38V i maja sie swietnie a juz niedlugo 2,42V :)

chyba mnie przekonales:D

powiedz mi tylko skad taki oszalamiajacy wynik w 3d marku 2001 skoro na moich taktach mam 22k?

no i jeszcze jedno - jak zwiekszasz napiecie to zmywasz olowek i nakladasz od nowa czy "domalowywujesz" na stara powloke olowka?

Lanc napisał(a):

Miej na uwadze to, że max napięcie na pamięci to 2.4v przy dobrym chłodzeniu, wyżej też będą działały tylko że po jakimś czasie mogą sypać artami na stock V i stock taktach ;]]] A, że ty nie masz miernika to lepiej zostaw tak jak jest ;)

no i kogo tu sluchac:P isc za dziewczecym rozsadkiem czy za meska pokusa??:D

chyba bede jednak dziewczyna, lubie jak mi wszystko dziala a czasami przesadzam wiec wole nie ryzykowac, moja karta i tak zniosla juz wiele i jestem z niej bardzo zadowolony:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nigdy nie zmywam olowka bo nigdy nie zmiejszam napiecia heheh :) zawsze domalowuje zreszt tak jak mowil lanc wystarczy przetrzec palcem i juz jest stock,co do wyniku w smarku 01 to proc 2,9ghz robi swoje + wysoko tak taktowane bh5 ten wynik to niejest moj rekord najwiecej zrobilem ciut ponad 30k na procu 2950mhz ale nieche mi sie za kazdym razem dodawac nowego wyniku i sa stare ;) w sterach jest wszystko orginalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc napisał(a):

Po 1 ma 2.9Ghz na procku, po 2 mark pewnie robiony przy ustawieniu sterów na Wysoka wydajność + LOD +3 w Rivie ;)

stery tez mam na wydajnosc, wlaczylem LOD na 3 i prawie 25k:D wiec chyba tu pies pogrzebany... troche wyzsze takty procka + grafy i odpowiedz na moje pytanie jest:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Khra khra :mrgreen: ;]

Jak mi obiecasz że będziesz 5 na HWbocie to ci powiem o so chozi ;P

LOD +3 przyśpiesza test Nature w marku 01 o jakieś 90%, dzięki temu wynik jest wyższy o około 2k ;) Właczasz to w ustawieniach sterownika w Rivie (ikonka zaraz obok tej na którą klikamy, żeby kręcić kartę ;])

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ige007 napisał(a):

co do wyniku w smarku 01 to proc 2,9ghz robi swoje + wysoko tak taktowane bh5 ten wynik to niejest moj rekord najwiecej zrobilem ciut ponad 30k na procu 2950mhz ale nieche mi sie za kazdym razem dodawac nowego wyniku i sa stare ;) w sterach jest wszystko orginalne

zwracam honor:D dzis mialem juz tyle resetow biosa ze po ostatnim przez przypadek ustawilem taktowanie proca na 2300 zamiast 2500;p wynik w 3d marku 2001 podskoczyl momentalnie o prawie 2k (bez zadnych sztuczek z LOD) wiec skoro ty masz proca taktowanego jeszcze 400 mhz wiecej to wszystko sie zgadza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc nie widzę problemu z 06 i 1280, on przecież wróci do 1024 po zakończeniu testu.

Btw. za 2-3 dni wkońcu będzie mobo, dokończę v-moda i pobawię się deltą(850 czeka za drzwiami :)).

Ps. Ige 2001? Puszczaj 06 a nie antykami się będziesz bawił

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejj!! jestem troszku nowy zapoznałem się z tematem!! Czy Ktoś wie, czy można zrobić moda Galaxy 7300GT AGP???Moją karte odpale przy ustawieniach 650/1700Mhz ale po jakimś czasie zwis!! Potrzebuje podnieść napięcie!!Jak czytałem wszyscy prawie macie karty na PCi-E!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pablo Hudinii

a czytales faq?jesli nie to znajdziesz tam odpowiedz,i po co tyle tych wykrzyknikow?

@kezsel

niema teraz ochoty i czasu bawic sie smarkami,a tego zapuscilem sobie o tak

ps mam juz dosc podkrecania karty i ogladanie smarkow itp nastepne oc zrobie jak zrobi sie konkretnie zimno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi