Zyon Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zyon skoro masz tę kartę to może przetestujesz tak jak napisałem? Wyniki po jakimkolwiek O/C będą mimo wszystko na nic, bo nijak nie da się porównac Na razie nie mam czasu (kolokwia przedswiateczne :/), ale jak znajde troche czasu i o ile mnie ktos nie uprzedzi testy takowe zrobie. @arenapc mam takie same temperaturki. Moj poprzedni 7300GT tez sie grzal. Buda otwarta. Chyba ten typ tak ma ;) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 hej zakupilem palita 7900 i mam dylemat na jaki program do oc sie zdecydowac ... przeczytalem caly watek i jest kilka polecanych, ktory z nich bedzie najprostszy, najlepszy ... narazie nie chce robic vmodow choc to sie okaze ile karta pojdzie bez nich :) z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 hej zakupilem palita 7900 i mam dylemat na jaki program do oc sie zdecydowac ... przeczytalem caly watek i jest kilka polecanych, ktory z nich bedzie najprostszy, najlepszy ... narazie nie chce robic vmodow choc to sie okaze ile karta pojdzie bez nich :) z gory dzieki pozdrawiam Riva Tuner będzie ogarniał temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja używam ATITool... do wyboru do koloru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja używam ATITool... do wyboru do koloru :)ta i artefakty mailes w tym toolu a nromaleni w grze nie :D. testowac mercedesa programem diagnozujacym od fiata;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ta i artefakty mailes w tym toolu a nromaleni w grze nie :D. testowac mercedesa programem diagnozujacym od fiata;] Z tymi artami sie zgodze. Po modzie (pencil) mój Palit w ATITool walił babolami juz przy 670Mhz na GPU a gry chodziły nawet na 735Mhz i nic na monitorze sie nie działo. 3D marków nie odpalałem na tych taktach(735), bo nie zdążyłem(próbnik miernika mi się omsknął :-| i usmarzyłem karte). :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 cześć dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Galaxy 7900GS 256MB 1.2ns, wersja ta ma taktowania w standardzie 600/1600 :) Na opakowaniu jest naklejka SUPER 7900GS można już ją dostać w Proline we Wrocku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) cześć dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Galaxy 7900GS 256MB 1.2ns, wersja ta ma taktowania w standardzie 600/1600 :) Na opakowaniu jest naklejka SUPER 7900GS można już ją dostać w Proline we Wrocku :)i......? :rolleyes: "naklejka SUPER 7900GS" - dla samej tej naklejki bym brał tą karte :D Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyon Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 i......? :rolleyes:No musial sie chlopak pochwalic. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Więc tak szybki test i oc 670/1900 3Dmark 03 KLYK Temp 87 stopni :? edit. czas na 3dmarka 05 KLYK :) co do temp pod radiatorem pewnie jest jakiś biały glut :? wiec napewno zmienie paste termoprzewodząca na ZALMAN ZM-STG1 :) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Widać, że ten Coolermaster trochę odstaje od Zalmana ;] Posiadacze ASUS'a się ucieszą, że nie tylko oni mają takie wysokie tempy ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Ciekawe jakie ma V na GPU. Bo nie wierze, żeby sie tak kręciła bez fabrycznego dowoltowania. Kręci sie fajnie :) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Evil One lekutko ponad 19000 pkt w 3dmark 03. musisz uwierzyc na słowo :wink: screenow nie robilem a program juz wywalilem ale w 3dmark 05 mam 9368 sprzęt: amd 4600 (nie kręcony), 1 GB twinmos 667mhz, asus m2n4sli, winxp home, forcware 91.47. karta ustawiona na 600/1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 asus wbrew pozorom ma bardzo wydajne chlodzenie, ale bardzo szumi w 3d. na 70% obrotach trzyma 62 stopnei na podkreconym gpu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Slucham? :lol: Czym mierzysz temperature bo moje pluginy do RT mowia ze 89*C widzialy a obecnie max to 86*C przy zmianie gumowego listka na ceramique... ^_^ Chyba ze roznica 26MHz na rdzeniu przenosi sie na te 26*C :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Evil One lekutko ponad 19000 pkt w 3dmark 03. musisz uwierzyc na słowo :wink: screenow nie robilem a program juz wywalilem ale w 3dmark 05 mam 9368 sprzęt: amd 4600 (nie kręcony), 1 GB twinmos 667mhz, asus m2n4sli, winxp home, forcware 91.47. karta ustawiona na 600/1600 clink wielkie dzięki za pomiar. Do pełni "szczęscia" brakuje jeszcze pomiaru w 3dmark'06 v1.1.0 w rozdziałce nominalnej 1280x1024 bez upiększaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja sie dziś wkurzyłem najpierw edytowałem BIOS ustawiłem "geometric delta clock" aby taktował na równi z rdzeniem następnie pomalowałem dwa rezystory ołówkiem ile tylko mogłem i zacząłem męczyć karte podświadomie mając lekką nadzieje że ją może spale i wyśle na gware... efekt 640/840 - 9546 3Dmarks 05 ... miałem już 650 ale tylko raz przeszło - wina temperatury jutro zrobie nawiew z 12cm FANa i walcze dalej... albo spale albo polepsze choć i tak już jestem zadowolony bo dotychczas miałem 600/800... jak już przetestuje do końca to dopiero zarzuce wyniki. @Ruonim i masz racje z tym ATITool'em... niby wyskakują mi arty w nim a 3DMarku i grach wszystko ładnie... ale do podbijania taktów i tak sie nadaje :) Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez sentex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek1993 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Evil One lekutko ponad 19000 pkt w 3dmark 03. musisz uwierzyc na słowo :wink: screenow nie robilem a program juz wywalilem ale w 3dmark 05 mam 9368 Szkoda, że tak mało zabrakło do 20K na tak kręconej karcie na nie kręconym procu E6300 czy E4300 byś miał na luzie te 20K :wink: BTW na pierwszym screenie widać 11 punktów w marku 06 :lol: na czym oni uzyskali ten wynik :lol: Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Grzesiek1993 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Evil One, wkrótce wyniki na 3dmark 06. wszytkie testy robie w rozdzialce monimalnej bo w opcjach grzebac nie moge (wersja free) Gresiek, masz racje. pewnie na intelku byłoby lepiej, ale intelek jest tez te dwie stówki droższy. poza tym wybór płyt głownych do niego w rozsądnej cenie był taki sobie. i to głównie zadecydowało. mnie jednak zastanawia co innego. otóż... :rolleyes: ludzie z 4200 mają lepsze wyniki :lol2: rozumiem, że te procki są chyba kręcone. poza tym u mnie jednak siedzi zwykły ramek a nie jakis tam markowy dual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witam, jaki polecicie dzialajacy progs regulujacy obroty wiatraczka na Galaxy 7900gs? Niestety RivaTuner 2 Final nie dziala tak jak powinien, standardowo pokazuje 50/80/80 - gdy mu ustawie np. 40/90/90 to owszem po restarcie kompa to zadziala ale jesli wlacze gre lub jakis progs ktory spowoduje wzrost obrotow to po wyjsciu z gry/programu wentyl wraca do predkosci ustawionej standardowo czyli na 50% a nie na 40% - pomimo tego ze rivatuner pokazuje ustawienia 40/90/90 - po restarcie wentyl ustawia sie znow wedlug RT ale jak wejde/wyjde z gry to znow standard... :mur: jest jakis progs ktory umozliwilby prawidlowe dzialanie regulacji obrotow? plyta glowna GB DS4 - wiec chyba nTune nie wchodzi w gre (tym bardziej ze tam mozna ustawic jedna standardowa predkosc dla 2d/3d) - a mi chodzi o ustawienie dla 2d/3d oddzielnych predkosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Tak więc zmieniłem cooler CM na mojej karcie na Pentagram XC-80 Al i zapodałem pastę Zalman ZM-STG1 temperatura maxymalna spadła z 87 do 73 stopni w 3D, a w idle temperatura spadła z 58 do 51 stopni wszystko przy taktowaniach 670 i 1900 na mem :) P.s. standardowo pod CM jest jakaś srebrna pasta termoprzewodząca a nie żaden biały glut :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) bawie sie rivatunerem i mam pytanie otoz czy podwyzszac tylko wartosc w opcji performance ? czy inne tez ? czy mozna zaufac odczytowi temp w hardware monitoring ? bo przy rdzeniu 580 mam 50C, narazie tylko rdzen jade ... zwiazku z tym ze nie bawilem sie w przeszlosc wogole w oc karty, to czy zauwaze wyraznie w 3dmark 06 te arty ? czy poprostu mark sie wylaczy itd z gory dziekuje za wyrozumialosc i pozdrawiam ps i czy zasilka wytrzyma to wszystko :P sadze ze tak ale cche sie upewnic :P Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez qtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Przy kręceniu rdzenia artów raczej nie będzie [; Za to będą zwisy ;) Zasiłka wytrzyma bez problemu. Kręcisz w performance 3D. Tak monitoringowi można ufać - pokazuje takie same temp jak sterowniki NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) dziwne czemu sie tak dzieje ? otoz rdzen na 600/ pamieci nie krecone jeszcze wynik 3dmarka 06 - 5255 , pozniej rdzen 620 - 5349, pozniej poszlo na 640 -4370 , 650 - 4385 ... pozneij sprawdzilem jeszcze raz ustawienia na 620 i bylo 4385 ... nie rozumeim tego oczywiscie komp byl bez restartu na tych ustawianiach wszystko robilem tak samo, ... czemu tak sie dzieje ? ps na standardowych ustawieniahc jest 4360 Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez qtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 dziwne czemu sie tak dzieje ? otoz rdzen na 600/ pamieci nie krecone jeszcze wynik 3dmarka 06 - 5255 , pozniej rdzen 620 - 5349, pozniej poszlo na 640 -4370 , 650 - 4385 ... pozneij sprawdzilem jeszcze raz ustawienia na 620 i bylo 4385 ... nie rozumeim tego oczywiscie komp byl bez restartu na tych ustawianiach wszystko robilem tak samo, ... czemu tak sie dzieje ? ps na standardowych ustawieniahc jest 4360 efekt przekreconego rdzenia, jak ustawisz za duzo to automatycznie ustawi sie na niskie taktowanie, czego efektem jest zanizony wynik w 3dmarku - powinno pomoc ustawienia na default i restart kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Typowy objaw przetaktowania... jak dajesz 640 ale mimo że 3Dmark przechodzi to GPU jest niestabilny i gubi troche klatek... nie wiem jakby Ci to inaczej wytłumaczyć - np. ja u siebie miałem większy wynik na 600 niż na 620 mimo żew obydwu wypadkach mark przeszedł do konca. ps. a nie staje w którymś miejscu na chwile jak idzie test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 hmm ogldalem testy do 620 :P a pozniej to juz robilem pewne rzeczy i tylko spogladalem .. ale raczje watpie aby przystawal :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 EvilOne 3dmark 06 - 4514 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) OK... Czyli wyniki mamy, z tym, że jest mały problem. A mianowicie porównanie w stosunku do 7900GS i GST. Poniżej załączam jak to wygląda. Widac, że procesor w 3dmark'03 nieco hamuje kartę, a wyniki w 3dmark'06 są silnie zależne od mocy procesora (jedna ze składowych wyniku CPU Score), przez co wynik podobny jak na zwykłym 7900GS pod C2D Extreme X6800! clink dzięki serdeczne za pomiary. Może właściciel tej karty na procesorze C2D skusi się także na podobny teścik? Jeśli oczywiście ktoś posiada. Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 testy robiłem na standardowej rozdiałce, jaką oferują darmowe 3dmark'i. grzebać w ustawieniach tez nie mogłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...