Skocz do zawartości
demek

Piate Zamowienie Z Niemiec Na Czesci Do Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie by interesowało to: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...4&cPath=5_26_28

Jaki byłby łączny koszt? (wysyłka itd)

A nie szukałeś gdzieś na czym polega ten mod?

Kurcze wszystkie akcesoria są do 1048... a nic do 1250 :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zamówienie wciąż jeszcze aktualne?

Jeśli tak to mam 3 pytania i chyba się zapiszę... :

1. Kiedy zacznie się realizacja... czy dużo zostało tych kg do wykożysztania :) ?

2. Cena Alphacool NexXxoS Pro III z przesyłką wciąż jest ta sama czyli 190zł (poczta polska)?

3 Jaka jest cena z przesyłką pocztą polską Alphacool NexXxoS Xtreme I (link)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie: czy lepiej wziać ta chłodnice:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...treme-iii:.html

czy taką:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...hc-360-le:.html

Bo szczerze mówiąc nic nie znalazłem na ich temat. Ta druga jest grubsza ale czy wydajniejsza??

Dzięki za odpowiedź. Pozdro!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie: czy lepiej wziać ta chłodnice:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...treme-iii:.html

czy taką:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...hc-360-le:.html

Bo szczerze mówiąc nic nie znalazłem na ich temat. Ta druga jest grubsza ale czy wydajniejsza?

Zasadnicza roznica pomiedzy tymi chlodnicami to fakt ze pierwsza ma kanaly i lamele miedziane a druga (wieksza):

Material: pipes copper (outer diameter 8mm), lamellas aluminium, side screens stainless steel.

A za tym ida juz roznice w wydajnosci z nawiewem i bez. Do pasywa bedzie lepsza ta druga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Zasadnicza roznica pomiedzy tymi chlodnicami to fakt ze pierwsza ma kanaly i lamele miedziane a druga (wieksza):

A za tym ida juz roznice w wydajnosci z nawiewem i bez. Do pasywa bedzie lepsza ta druga.

Chyba ta pierwza ma kanały mosięzne a finy (lemele) miedzine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Chyba masz racje. Kanaly tez sa mosiezne jak i cala obudowa (poza tym ozdobnym "okuciem"). Tak samo jest w przypadku black-ice'ow.

Mówi sie ze są miedziane, a z tego wszystkiego miediznae są tylko lemele (finy) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PC-TUNING dystrybutorem Alphacool

dodano dnia 04-04-2006 przez Wronek

Z przyjemnością informuję że PC-TUNING został polskim dystrybutorem firmy Alphacool. W ciągu najbliższych kilku tygodni oferta naszego sklepu sukcesywnie będzie się rozszerzać o produkty właśnie tej marki.

Jednocześnie zawiadamiam że istnieje możliwość sprowadzenia przez nas dowolnego produktu z oferty producenckiego sklepu firmowego - alphacool.de. Mailowe zamówienia na tego typu produkty będą realizowane w ciągu 7-14 dni.

Ciekawe ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przyjemnością informuję że PC-TUNING został polskim dystrybutorem firmy Alphacool. W ciągu najbliższych kilku tygodni oferta naszego sklepu sukcesywnie będzie się rozszerzać o produkty właśnie tej marki.

Jednocześnie zawiadamiam że istnieje możliwość sprowadzenia przez nas dowolnego produktu z oferty producenckiego sklepu firmowego - alphacool.de. Mailowe zamówienia na tego typu produkty będą realizowane w ciągu 7-14 dni.

Ciekawe ;>

Przecież o tym już pisałem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=188239&st=65

Zamówiłem u nich ten modowany wirnik do Eheima, czekam na przesyłkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AndyN: ale posiadanie w ofercie sklepu wirnika do Eheima nie jest równoznaczne z możliwością zamównienia czegokolwiek z alphacoola. Chyba przyznasz racje ;>

Dla mnie 3m tego:

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...1,1mm-klar.html

Edytowane przez Misyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie jeszcze nie jestem na nic zdecydowany ale chyba wezme to:

Alphacool AGB-Eheim 1000 Station

jak usłyszę zadowalającą cenę to się decyduję :) No chyba że ktoś wie gdzie to można zamówić u nas [jak narazie jeszcze nigdzie nie znalazłem...] jest wogóle nadzieja żeby to się w 200zł zamknęło? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Polak_1991

fajnie:) a nie zna ktos jakiego sklepu z kompami/ wc w miescie dortmund, bo moj stary tam jest a on jest zielony w kompach;]a ja dopiero jade we wakacje:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie jeszcze nie jestem na nic zdecydowany ale chyba wezme to:

Alphacool AGB-Eheim 1000 Station

jak usłyszę zadowalającą cenę to się decyduję :) No chyba że ktoś wie gdzie to można zamówić u nas [jak narazie jeszcze nigdzie nie znalazłem...] jest wogóle nadzieja żeby to się w 200zł zamknęło? :unsure:

Po cholere Ci coś takiego O.o i to jeszcze specjalnie z niemiec zamawiać O.o#2

Ani to ciche, ani tanie, ani poręczne, ani 12V-owe.. możesz mnie oświecić jakie są zalety tego sprzętu xD bo miałem coś podobnego w kompie i nie znalazłem żadnych. Naprawdę odradzam.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cholere Ci coś takiego O.o i to jeszcze specjalnie z niemiec zamawiać O.o#2

Ani to ciche, ani tanie, ani poręczne, ani 12V-owe.. możesz mnie oświecić jakie są zalety tego sprzętu xD bo miałem coś podobnego w kompie i nie znalazłem żadnych. Naprawdę odradzam.

pozdr.

podobnego tzn eheima czy zatopioną pompkę :P nie no poważnie to chce zamawiać z Niemiec (tzn jeszcze nie wiem do końca) dlatego że w żadnym polskim sklepie tego nie widziałem no i raz że kompaktowe (nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie to bardzo ważne)... dwa że eheim którego wszyscy zachwalają, poza tym lepsze chyba to niż atman, a razem z rezem dobrym wyjdzie podobnie cenowo... no może bedzie te 50zl różnicy (zaznaczam że przy takim rezie jaki mnie interesuje). A to, że nie 12v to mi akurat nie przeszkadza. Co do ciszy - pompka ma regulację także wtopi się w resztę... tak mysle.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnego tzn eheima czy zatopioną pompkę :P nie no poważnie to chce zamawiać z Niemiec (tzn jeszcze nie wiem do końca) dlatego że w żadnym polskim sklepie tego nie widziałem (...)

www.pc-tuning.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AndyN

wiem :) po prostu robie rozeznanie gdzie taniej. I w pc-tuning i tutaj konieczne jest sprowadzenie bo (moze tak to ujme) nikt nie ma tego na stanie w Polsce... i o to mi od poczatku biega :]

btw: bart3d - zauważyłem że masz grundfosa więc nie podejmuję się wymiany z Tobą argumentów na temat ciszy :]

ps: ludki - ja składam swoje pierwsze waku, a właściwie się przymierzam także każde zdanie szanuje i kazdego bardziej doświadczonego wysłucham...

dobra koniec z OT, wracając do tematu - jest przewidziany jakiś mniejwięcej termin zamówienia? czy czekacie na wszystkich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no miałem tego eheima, inaczej bym się nie wypowiadał. Też był zamknięty w takim cylindrycznym pojemniku ale o troche większej średnicy. Wiesz jak jest realizowana ta regulacja przepływu? U dołu pompki jest taki suwak którym ustawia się jak bardzo wlot pompki ma być zaślepiony :mur: Czyli jest to tak zaawansowane jak ściskanie węża żeby zwiększyć opory, i nijak ma się do hałasu :? Nie miałem innych niż eheim i grundfos ale eheim i tak mnie rozczarował, na dodatek jak masz słaby nawiew na nagrzewnice i woda będzie dość ciepła to pompka będzie buczeć a woda w pojemniku wcale nie zmniejsza hałasu. Tak podsumowując to wg mnie pompki zamknięte w pojemnikach to przeżytek ew. ekonomiczne rozwiązanie (jeśli kupujemy jakiegoś aquaszuta za 30zł w easyclicku za 10zł). Teraz pompki in-line są już na tyle popularne że ani cena, ani szczelność, ani hałas (uważało się że zalane wodą są wyraźnie cichsze a to ma niewielki wpływ na hałas) nie jest atrybutem zatapialnych. Nie powiem co bym polecał bo nie widziałem/słyszałem innych w pracy ale tej bym na pewno drugi raz nie kupił.

sorry za OT tak wogóle ale temat zamówienia już chyba umarł więc offtopic chyba nikomu nie przeszkadza.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi