-GIZIU- Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) Po 4 dniach bez kompa, dziś przyszła oczekiwana paczka od Samhaina z Laingiem DDC w wersji 12V 2xG1/4. Po szybkim napełnieniu układu i odpowietrzeniu mam... CISZĘ !!!!!!!! :razz: Pompkę wyraźnie słychać jeśli się do niej przystawi ucho, z odległości 1m trzeba się dokładnie wsłuchać żeby ją usłyszeć. Po zamknięciu budy niesłyszalna. I o to kurna chodziło. Wielki respekt dla Samhaina który mi wysłał nową pompkę, gdy jeszcze moja stara nie przyszła. Zaufał mi i za to duży browiec się należy. Hehe, jeszcze tylko wymienić wentyla w zasilaczu, dokupić 2 Fanderki na chłodnicę i komputerek na tip top. Wszystkim którzy się zastanawiają nad reklamacją głośnego Lainga: REKLAMUJCIE !!! Edytowane 1 Września 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 A czy ktoś może potwierdzić wysokość słupa wody,bo w opisach na stronach różnych sklepów pisze 3,7 m.Czy ta mała pierdółka naprawde jest w stanie wytworzyć takie ciśnienie?I jak z trwałością, ewentualnie czy części zamienne np. wirnik są dostępne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 O ile się nie mylę to ona nie ma wirnika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Eeee jak to nie ma wirnika,tłokowa przecież nie jest.Może nie jest to klasyczny wirnik taki jak w akwariówkach ale jakiś przecież jest i się obraca a jak sie obraca to musi być jakoś ułożyskowany.A jak ze słupem wody?Faktycznie jest niecałe 4m?Musze kupić sobie jakąś pompe bo mój aquael jest za słaby,a żeby sie przekonać to chyba musiałbym kupić tego lainga.A co jak jego wydajność poobciążeniu też spada?Przecież nie moge kupować wszystkich pompek tylko po to żeby sprawdzić jak jest naprawde. Edytowane 3 Września 2006 przez Adam35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 O ile się nie mylę to ona nie ma wirnika :) Ma wirnik - kulowy: Dokladnie takie rozwiazanie jest w pompach c.w.u. ma to zapobiegac osadzaniu sie kamienia (w cwu oczywiscie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) @aerial nie widać na zdjęciach za dobrze dlatego pytam czy wirnik w tej pompie ma łopatki?Czy może wzdłuż obwodu ma ponawiercane otwory które schodzą sie w środku wirnika.Bo na pewno jest to pompa odśrodkowa. Edytowane 5 Września 2006 przez Adam35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Dzięki za fote która wyjaśniła praktycznie wszystko.Teraz już jest jasne dlaczego taka mała pompka może wypompować wode na prawie 4m.Gdyby akawariówki miały taką tubinke zamiast łopatek to też nie miałyby takich śpadków wydajności po obciążeniu.Ale żeby wołać 250 pln za taką pompke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Uwaga na dziwną serie pompek. Ja juz mam drugą i obie starsznie wyły. Sprzedawca ze sklepu sam przyznał, że mają dużo takich zgłoszeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Wszystkim którzy się zastanawiają nad reklamacją głośnego Lainga: REKLAMUJCIE !!! A nie mówiłem... ;] Heh pewnie znowu jakiś dystrybutor uznał, że do Polski można przysłać trefne modele... Moja jest z dojczów i nie dam o niej złego słowa powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) No to ładnie,właśnie się dogadałem w sprawie zwrotu gotówki za wadliwą pompke cooltec a tu takie kwiaty .... ;-( i jeszcze to http://ocetimes.pl/index.php?option=com_co...8&Itemid=34 pompka czasem sie nie włącza podczas startu ....OCB?? Edytowane 6 Września 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Uwaga na dziwną serie pompek. Ja juz mam drugą i obie starsznie wyły. Sprzedawca ze sklepu sam przyznał, że mają dużo takich zgłoszeń. Niestety wyglada na to, ze moja tez niedlugo zostanie wycieta z ukladu - wydaje z siebie wyjatkowo w[ciach!]iajacy dzwiek o wysokiej czestotliwosci, w nocy moze do szalu doprowadzic. :angry: (w dzien z reszta tez) Trza bylo brac CWU... mam tylko nadzieje, ze wycofali juz ta serie i drugi taki brzeczek mi sie nie trafi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) W sklepie Cooling.pl otrzymałem wiadomość że szykuje sie nowa poprawiona rewizja pompek. Ja pozbyłem się hałasu w taki sposób : sklejka 2cm + mata bitumiczna + 1cm pianka wygłuszająca resztą zaraz się pochwalę w dziale galeria :wink: Edytowane 18 Września 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Niby wytlumione, ale pompka za taka kase i takie srodki potrzebne by zamilkla. Z takim "pudelkiem" moglbys tam zamknac 12 Murzynow ktorzy recznie by ci wode przelewali i by nic nie bylo slychac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 wyglada na to, ze szkopy zaczely nam wciskac pompki, ktore spadly z tasmy albo zostaly z niej zdjete przez kontrole jakosci... normalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 W sklepie powiedzieli że są 2 wersje pompek : - cicha - mniej wydajna - głośna - bardziej wydajna - podobno grubsza o parę milimetrów od tej drugiej Nowa wersja ma być dostepna za około miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 mój Laing też hałasuje, jest w tej chwili najgłośniejszą rzeczą w komputerze <_< dziwne jest to że potrafi działać cicho kilka dni, później znów zaczyna burczeć szkoda, że nie dostałem żadnej gwarancji ani dowodu zakupu:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Ja swojego Lainga kupiłem na Allegro, od Orpisza, jak jeszcze nie było w Polsce żadnego dystrybutora tych pompek. Pompka sprowadzona (przez Orpisza) z niemiec. Cicha i przyjazna. Choć obecnie leży na stoliku (patrz sygnaturka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moja po wymianie była cicha ale ostatnio zrobiła sie głośniejsza i ją słyszę zdala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Co się dzieje z tymi pompami??!! Ja swoją kupiłem gdy jeszcze w PL nie było, od firmy Domer. Zapłaciłem więcej niż wy teraz za nie płacicie... ale kupę czasu chodzi i złego słowa nie mogę powiedzieć o niej :) czytają opisy waszybch problemów jestem zdziwiony, nieprzyjemnie zaskoczony szczerze mówiąc niemiłe są takie wieści... przez pewien czas polecałem ludziom właśnie Lainga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Ja tez kupowalem w Niemczech lainga i nie mam zadnych problemow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Ja swoją już też wymieniłem - nowa halusje tak samo jak poprzednia :? Edytowane 21 Września 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 takie małe ot nikt w wer. z REZEM nie zgłaszał kłopotów więc może tu siedzi pies pogrzebany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ciekawe czy bedzie kiedys instrukcja jak ten problem rozwiazac, bo narazie nikt nie znalazl przyczyny. Ja mojego ddc narazie na pólke odlozylem a uzywam hydora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 takie małe ot nikt w wer. z REZEM nie zgłaszał kłopotów więc może tu siedzi pies pogrzebany ?? Jarogniew ma przecież reza do lainga a tez mu halasuje. Zastanawiam się czy nie wymienic lainga na alphacoola lub coolrivera. Halas jest dobijający :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Smutne sa te wiesci. Polecanie teraz ludziom tego Lainga jest watpliwe, zbyt wiele osob spotkalo sie problemami. Na dzien dzisiejszy zostaje tylko jeden pewny typ najcichszych i niezacieralnych pomp :) Tylko juz ne sa takie proste do zamontowania i nie maja reza z plexy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 napewno cicha, ale mało wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 napewno cicha, ale mało wydajna I co z tego? Na tym forum macie jakąś obsesje co do przepływu. Wybierasz albo ciszej i 2 stopnie mniej albo głośniej i dwa stopnie więcej. Jestem pewien, że większej różnicy nie będzie. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 napewno cicha, ale mało wydajna i to jest jej najwiekszy problem........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 i to jest jej najwiekszy problem........ w czym widzisz problem?? w małej wydajności?? nie jest źle - po za tym z tego co wiem to nie posiadasz Storma G4 więc problem za małego przepływu raczej cię nie dotyczy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...