fetorman Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 No wlasnie czy juz mozna dostac gdzies w naszym pieknym kraju. Na tweaku jest ruska strona po angielsku i tam mozna znalezc info na temat jak rozpoznac stepping B0.poczytajcie P.S temat otwarty do najblizszego zamkniecia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 very sorki to mialo byc w dziale sprzet a nie podkrecanie.Jeszcze wieksze sorki.Moze ktos to przeniesc. "senks" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 No wlasnie czy juz mozna dostac gdzies w naszym pieknym kraju. Na tweaku jest ruska strona po angielsku i tam mozna znalezc info na temat jak rozpoznac stepping B0.poczytajcie P.S temat otwarty do najblizszego zamkniecia :wink: Juz czytalem tylko ze po polsku:)TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Kolega Rapra ma juz takiego. Inni tez maja. Podpowiem ze nowe AXP1700+BOX z Action sa na tym jadrze. Wynik podkrecania wersji OEM? Proce z 51tygodnia przy Vcore 1,625~1,65V chodza na 2GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja już mam takiego kupiłem w piatek we wrocku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 (...) Proce z 51tygodnia przy Vcore 1,625~1,65V chodza na 2GHz. A sprawdzałeś jakieś inne :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 (...) Proce z 51tygodnia przy Vcore 1' date='625~1,65V chodza na 2GHz.[/quote'] jakie inne? mowie tylko o CPU 1700+ na jaderku B0. A0 pomijam milczeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Wiem, tylko mówiłeś, że z 51 tygodnia, więc pytam czy sprawdzaleś inne, np. z 52 tyg :wink: 8O Czy, jedyny który miałeś w łapkach to 51 tydzień :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Wiem, tylko mówiłeś, że z 51 tygodnia, więc pytam czy sprawdzaleś inne, np. z 52 tyg :wink: 8O Czy, jedyny który miałeś w łapkach to 51 tydzień :?:Nie poprostu wszystkie APX 1700+ 0,13um B0 w Action (bo stamtad pochodza proce) sa z 51tygodnia. Ale ich krecliwosc jest krancowo rozna. Jedne ladniej kreca sie ladniej od innych-jedne chodza na 2,1GHz inne nawet nie wstaja. Testoewane juz kilkanascie sztuk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Wyslalem majla z zapytanie, do sklepu w krakowie (PCPROJEKT) z dokladna instrukcja jak odroznic, twierdza ze maja 1700+ B0 i 2000+ B0.Moshe dzis jutro sie przejade i sprawdze organoleptycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 szkoda moja sztuka poszla tylko z 9 mnoznikiem na 191fsb chyba pamiatki wymienkaja ale sadze ze i tak jest nizle moze ma ktos na zbyciu taka sztuke co idzie na 2Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Kurka a ja mam 2000 serii RIRGA i nie wiem czy to B0, bo napiecie mam K =1.65, a w opisie bylo tylko L i U :( ale chyba to B0, wieczorem jak zaloze to zobacze jak sie kreci :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Przykro mi cie zmartwic Piotrux ale masz stepping A0, wynika to z tego ze B0 konczy sie na B ;] ,np JIUC a ty masz RIRG[A] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 A "AIUGA" sa B0 a konczy sie na "A" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 hm aiugi podobno tylko A0 byly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Athlon XP 1700 stepping B0: Athlon XP 1800 stepping B0: Wszystko jasne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 "]Wyslalem majla z zapytanie, do sklepu w krakowie (PCPROJEKT) z dokladna instrukcja jak odroznic, twierdza ze maja 1700+ B0 i 2000+ B0.Moshe dzis jutro sie przejade i sprawdze organoleptycznie.RaV[666] napisz koniecznie, czy w PCProjekcie mają B0, bo jak tak, to chyba się skuszę(tylko, że za 2 tygodnie). PS. Ktoś chce qupić Athlona 1700XP+ 0,18?? :P :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 No wiec napisalem im konkretnie ze interesuja mnie tylko steppingi z "B" na koncu i odpowiedzieli ze maja tylko 1700+ i 2000+ tego typu (a 0.13 maja jeshcze 1800+).Chlopaki tam sa raczej pojetne i sie troche znaja wiec im wierze,a do sklepu sie przejade jutro to dam znac.Ciekawe czy wymieniliby procka nie u nivch kupionego za doplata :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 "]Przykro mi cie zmartwic Piotrux ale masz stepping A0, wynika to z tego ze B0 konczy sie na B ;] ,np JIUC a ty masz RIRG[A] OK :oops: racja mam A0 :( ale poczekam az sie pojawia B0 i se wymienie :), aha i nie wszystkie ktore koncza sie na ...A sa A0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Hm? Podaj przyklad pozatym ze moga tesh byc palomino ;]] :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Wiem, tylko mówiłeś, że z 51 tygodnia, więc pytam czy sprawdzaleś inne, np. z 52 tyg :wink: 8O Czy, jedyny który miałeś w łapkach to 51 tydzień :?:Nie poprostu wszystkie APX 1700+ 0,13um B0 w Action (bo stamtad pochodza proce) sa z 51tygodnia. Ale ich krecliwosc jest krancowo rozna. Jedne ladniej kreca sie ladniej od innych-jedne chodza na 2,1GHz inne nawet nie wstaja. Testoewane juz kilkanascie sztuk. Rozumiem... A zauważyłeś może jakąś prawidłowość..? Może wg. numerka tego po JIUCB? Ja tam się na Antkach za bardzo nie znam, pytam bo jak dobrze pójdzie i opchne Asuska P3V4X (kce ktoś qpić :?: :P ) to przechodze na AMD 8) A konkretnie 8RDA+/8RDA2+ (o ile będzie) i oczywiście AXP T-Bred B0 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Prawidlowosci nie ma oczywiscie zadnej. Egzemplarze rozniace sie o jeden numer moga byc calkiem rozne - jeden bedzie chodzil na 2G przy default drugi nawet nie wstanie albo zrobi cmos chcecksum error. Jedyna prawidlowosc jest taka, ze wsrod kilkunastu na pewno znajdziesz jeden, dwa dobre. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 O ile mi wiadomo teraz w http://sklep.tweak.pl pojawily się XP 1700+ na "B0"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 "]No wiec napisalem im konkretnie ze interesuja mnie tylko steppingi z "B" na koncu i odpowiedzieli ze maja tylko 1700+ i 2000+ tego typu (a 0.13 maja jeshcze 1800+).Chlopaki tam sa raczej pojetne i sie troche znaja wiec im wierze,a do sklepu sie przejade jutro to dam znac.Ciekawe czy wymieniliby procka nie u nivch kupionego za doplata :? Też masz ten problem?? :) Ja musze się pozbyć tego AXP+, ale wątpie, żeby nam w PCProjekcie zamienili, choć zawsze warto spróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Wiec tak ,w pcprojekcie ostatecznie niebylem,ale wiem na 99% ze maja 1700+ i 2000+ na rdzeniu B0, bylem w BIT-cie gdzie kupilem mojego procka (0.18u) a ze mialem w sumie dlug wdziecznosci u szefa to mi wymienil na 1700+ B0 bez doplaty ;]]]. Pelny stepping: AXDA1700DUT3C JIUGB 0251XPEW Czyli tydzien 51szy, wiem ze nie jest to najlepszy stepping B0 z zachodnich forow ,ale za zerowa doplate to sie oplaca ;]],mam dzialajaca zmiane mnoznika,Na sklepie mieli 4sztuki B0 i 2 sztuki A0 (AIUGA) wszystkie mialy identyczny stepping i dokladnie nastepujace po sobie numery seryjne czyli jeden wafel. Dla chcacych kupic mam rade, z zachodnich forow wynika ze poki co 1700 i 1800+ maja steppingi zaczynajce sie na "J" ktore sie kreca owszem ok ale bez rewelacji,natomiast 2100+ maja stepping zaczynajcy sie na "A" i kreca sie swietnie (pod 2300-2400mhz na AC), w PCProjekcie maja 2000+ na B0 i jest spora szansa ze to jest jush stepping "A" i to by byly procki killery ;].Wracam do testowania... update: Wlasnie dzialam 12.5x133=1666mhz na standard voltarzu 1.6v,mnoznik 13x nie wskoczyl czyli na tym asusie trzeba robic L3 dla wyzszych mnoznikow ale i tak niebeda mi potrzebne ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 czyli mniej wiecej cos takiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Mniej wiecej :wink: ,tylko troszku wyzszy numer seryjny: 9295126260779 -- Btw, testuje FSB jakie wyciagne ;], aktualnie 8x183 ;]]], szyna 366mhz brzmi niezle :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Hyh, 2083Mhz, 12.5x166 ,1.75v oczywiscie jeshcze niewiem czy bedzie all stabilnie ,ale na boga ja mam Titana TTC-D5TB,a aktualnie to jest 1700+@2600+333FSB 8O :D :twisted: :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 czy dostane cus takiego w okolicy Rzeszowa :?: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Rav uzyskuje taki sam wynik :) 166 x 12,5 na titanie tylko nie wiem czy stabilne :) nie mam czasu na dokaldne obadanie sprawy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...