Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Sama walka i serce to za mało na boisku. Modlitwy i wiara nie pomogą wygrać, trzeba grać. U nas nikt nie stawia na technikę, a wczoraj właśnie dzięki niej Niemcy przechodzili naszych jak chcieli. Nasi wyglądali raczej jak chłopcy z podwórka.

Co do Gmocha to typowe w polskiej telewizji, daje się ludzi, pseudo ekspertów, którzy nic nie osiągnęli w piłce, a potrafią doradzać jakby wygrali z Barceloną LM. Chociaż Gmoch nie mówi ogólnikowo to trzeba przyznać, widać, że zna się na taktyce zespołów, a Engel pieprzy jak to było kiedyś ble ble ble.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Gmocha to typowe w polskiej telewizji, daje się ludzi, pseudo ekspertów, którzy nic nie osiągnęli w piłce, a potrafią doradzać jakby wygrali z Barceloną LM.

5. miejsce w mistrzostwach świata w 1978 roku to rzeczywiście nic. :blink: Sukcesy w klubach w Grecji to też nic nie. :mur:

Zanim zaczniesz kogoś krytykować, najpierw zapoznaj się z tym co robił i co zrobił. W innym wypadku możesz się ośmieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Niemieckie media: Kasperczak będzie następcą Janasa"

Jak poinformowała jedna z niemieckich agencji, bazując na wypowiedziach działaczy Polskiego Związku Piłki Nożnej, następcą Pawła Janasa na stanowisku selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski ma zostać Henryk Kasperczak!

Były piłkarz reprezentacji Polski, a także selekcjoner Wybrzeża Kości Słoniowej, Tunezji i Mali, miałby poprowadzić biało-czerwonych w eliminacjach do ME 2008, które odbędą się w Austrii i Szwajcarii.

Kasperczak prowadził tez takie kluby, jak: FC Metz, AS Saint-Etienne, RC Strasbourg, Racing Club de Paris, Montpellier, Olympique Lille, SC Bastia i Wisła Kraków.

Czyżby jednak... zwolennikiem Kasperczaka nie jestem, ale jakieś tam małe sukcesy miał może się sprawdzi bo na dobrego trenera z zagranicy nie ma co liczyć PZPN woli wydać $$ na bankiety dla znajomych Listka i całej tej bandy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. miejsce w mistrzostwach świata w 1978 roku to rzeczywiście nic. :blink: Sukcesy w klubach w Grecji to też nic nie. :mur:

Zanim zaczniesz kogoś krytykować, najpierw zapoznaj się z tym co robił i co zrobił. W innym wypadku możesz się ośmieszyć.

Polska wtedy jechala po duzo wiecej niz piate miejsce, a eksperymenty Gmocha niestety nie pozwolily na realizacje tego celu. To juz jednak historia. ;)

Niemieckie media: Kasperczak będzie następcą Janasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nie możliwe, niedawno podpisał kontrakt z Senegalem. (chyba, że to plotka) Ale i tak ma z tego co wiem ważny kontrakt z Wisła do 08.

PrOLAND:

Teraz to nawet teoretycznie możemy pożegnać się z awansem :( Mam nadzieje, że za 4 lata wkońcu coś ruszy w naszej reprezentacji!

Edytowane przez pentliczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska wtedy jechala po duzo wiecej niz piate miejsce, a eksperymenty Gmocha niestety nie pozwolily na realizacje tego celu. To juz jednak historia. ;)

Nie zmienia to faktu, że 5. miejsce to dobry wynik. Poza tym nie można zapominać o tym, co Gmoch osiągnął w Grecji. Jeśli ktoś pisze, że Gmoch nic nie osiągnął, no to w błędzie. Można go nie lubić, ale nie można mu zarzucić, że nic w swojej karierze trenera nie osiągnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co? jak hiszpania nie osiagnie nic w tych mistrzostwach to sie potne :P ich sklad moze sie rownac ze skladem brazylii i anglii (chodzi o naziwska) i najwazniejsze! maja najlepsza lawke rezerwowych ze wszystkich reprezentacji ... wiec moga zajsc baaaardzo daleko :] czego im zycze

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zmienia to faktu, że 5. miejsce to dobry wynik. Poza tym nie można zapominać o tym, co Gmoch osiągnął w Grecji. Jeśli ktoś pisze, że Gmoch nic nie osiągnął, no to w błędzie. Można go nie lubić, ale nie można mu zarzucić, że nic w swojej karierze trenera nie osiągnął.

Zgadza sie. Powiedzmy, ze Gmoch byl bardzo dobrym trenerem. ;) Gdyby doprowadzil Polske do finalu MS bylby wtedy uznawany za wybitnego. Dobra, ale to nie temat o Gmochu. :P

Wracajac do spotkania, ktore wlasnie sie konczy to Kostaryka jest taka slaba, ze z pokonaniem jej nie powinnismy miec problemu. Mam nadzieje, ze Janas da pograc (w ostatnim swoim meczu na lawce trenerskiej reprezentacji) Brozkowi. Brozek, Smolarek, Jelen tak powininna wygladac ofensywa w naszej reprezentacji od poczatku tych MS.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co? jak hiszpania nie osiagnie nic w tych mistrzostwach to sie potne :P ich sklad moze sie rownac ze skladem brazylii i argentyny (chodzi o naziwska) i najwazniejsze! maja najlepsza lawke rezerwowych ze wszystkich reprezentacji ... wiec moga zajsc baaaardzo daleko :] czego im zycze

poprawiłbym to na jedną z najlepszych, przykład? Włochy - bramkostrzelny Inzaghi, Del Piero, Iaquinta, Camoranesi, Amelia.. Brazylia - Robinho, Cesar, Cicinho, Gilberto Silva, Ricardinho, Fred... Anglia też ma mocną rezerwe, młodego Walcotta, olbrzyma Croucha, Lennona..

Też 3mam kciuki za Hiszpanie, ale zobaczymy jak sobie poradzą z mocniejszymi w fazie pucharowej, bo teraz mecze będa dla nich łatwe ~> Tunis i Saudyjska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprawiłbym to na jedną z najlepszych, przykład? Włochy - bramkostrzelny Inzaghi, Del Piero, Iaquinta, Camoranesi, Amelia.. Brazylia - Robinho, Cesar, Cicinho, Gilberto Silva, Ricardinho, Fred... Anglia też ma mocną rezerwe, młodego Walcotta, olbrzyma Croucha, Lennona..

Czy Hiszpanie maja najlepsza lawke rezerwowych czy jedna z najlepszych to malo istotne. Nazwiska siedzace na lawce nie graja, a Ci co wystapili w meczu (11 podstawowych graczy + 3 rezerwowych) zaprezentowalo sie znakomicie i ich wystep przeciwko debiutujacej Ukrainie napawa wielkim optymizmem. ;)

Ekwador - Kostaryka 3:0

Teraz nasuwaja sie pytania.

Czy Ekwador jest tak niedoceniana druzyna?

Czy nasza grupa jest naprawde taka slaba?

Odpowiedzi na te pytania trzeba szukac po kolejnych wystepach Ekwadoru i Niemiec (w bezposrednim ich meczu i wystepie w 1/8 finalu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem wiadome było że nie mamy czego szukać w tych MŚ po meczu z Ekwadorem teraz pozostaje zmienić trenera (PZPN też ale na to nie licze) i szykować się do ME w 2008 roku, a poza tym za rok Copa America w Wenezueli (mam nadzieje że TVP kupi prawa jak to czyniła w latach poprzednich), no i za 2 lata jak już pisałem ME mam nadzieje że nasi awansują po raz pierwszy w historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://mundial.wp.pl/kat,26721,wid,8352654...32&ticaid=11caa

Janas: nie podaję się do dymisji

Polsat Sport 15.06.2006 17:33

Trener reprezentacji Paweł Janas powiedział, że różnica w grze Polski z Ekwadorem i Niemcami była tylko w mentalnym przygotowaniu. Zaznaczył, że nie podaje się do dymisji.

Paweł Janas: Na dzień dzisiejszy prowadzę nadal drużynę. Mamy pięć dni do meczu z Kostaryką i zamierzam poprowadzić polską drużynę. Nie spakuję się teraz i nie pojadę do domu. Nadal pracuję z kadrą, a po mistrzostwach świata usiądę z prezesem PZPN i ocenimy to wszystko.

---

Coś mi się wydaje, że Janasek po MŚ dalej będzie prowadził kadre..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 5 miejscie to jeszcze ujdzie, ale bez przesady!

Co taki Panathinaikos osiągnął z nim? Nie przesadzajmy! Liga grecka to płycizna.

Potrzebny jest trener zagraniczny, trzeba zmienić styl gry. Jak oglądałem trening naszych to myślałem, że przyszli na piknik, w ogóle nie trenują szybkości, technika tak marna, że głowa boli, celność podań załosna - szczególnie Bąk, który wali piłkę na aferę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe takie 2 male wyspeki jak Tobago i graja lepiej od nas :lol: Angole o malo bramki do szatni nie dostali. Jestem pelen podziwu dla tego kraju ze tak walczy z Anglikami. Beckham dla mnie to w tym meczu smiesznie gra. Te strzaly z wolnego to niech sobie wsadzi gdzies bo mu kompletnie nie wychodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 5 miejscie to jeszcze ujdzie, ale bez przesady!

Co taki Panathinaikos osiągnął z nim? Nie przesadzajmy! Liga grecka to płycizna.

Potrzebny jest trener zagraniczny, trzeba zmienić styl gry. Jak oglądałem trening naszych to myślałem, że przyszli na piknik, w ogóle nie trenują szybkości, technika tak marna, że głowa boli, celność podań załosna - szczególnie Bąk, który wali piłkę na aferę.

Sory ale tu akurat selekcjoner nie ma nic do gadania, jeżeli koleś siedzi przez pól roku na ławie to nie ma szans aby był dynamicznym zawodnikiem, tak wiec forma nie zależy od selekcjonera, on tylko może wybrać zawodników i usiłować ich jakoś zgrać, a to że u nas posucha to już nie jego wina, zwalanie wszystekiego na trenera jest moim zdaniem sku..., to nie trener gra tylko zawodnicy, trener może być nawet najlepszym strategien na świecie, ale jezeli nie ma komu tej strategii realizować to nic nie zdziała, patrząc na naszą reprezentacje widać ze NIE MAMY ani rozgrywającego, ani rasowego napastnika, na poprzednich mistrzostwach był nim Olisadebe tera niby kto jest napastnikem Żurawaski :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypluj te slowa.

Mam nadzieje, ze angole sie zmobilizuja... :/

Czyzby Rooney mial wejsc? :)

2 kupony opierają sie na wygranej Angli z Tobago.....tylko cos im sie do tego wygrywania nei spieszy :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem wcześniej Angole (jak w meczu z Paragwajem) strzelają Panu Bogu w okno coś mi się wydaje że ich przygoda z MŚ 2006 skończy się w 1/8 (jeśli wogóle się tam dostaną). Widze że nawet Angole mają swojego Rasiaka w ataku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko jedyna , wreszcie im sie udało!!

Jezeli oni maja dojsc gdzies dalej w MS to nie mma pytan :P

No i brawa dla T&T za piekny meczyk;]

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareszcie! Mam nadzieje, ze to przebudzenie Anglikow pozostanie do konca MS... Czy to wejscie Rooneya wplynelo tak na ich morale?

IMO Beckham zagral do d****. Crouch nie zrobil robot dance, wtf? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko jedyna , wreszcie im sie udało!!

Jezeli oni maja dojsc gdzies dalej w MS to nie mma pytan :P

No i brawa dla T&T za piekny meczyk;]

Na łamach "Bildu" przewodniczący komitetu organizacyjnego MŚ, legendarny piłkarz i trener Franz Beckenbauer wyraził nadzieję, że przeciwnikiem Niemców w jednej ósmej finałów nie będą Anglicy. "Anglia? Proszę, tylko nie to" - mówi "cesarz". "Nie dlatego, że nie można ich pokonać - zastrzega. Takiego przeciwnika trzeba sobie życzyć w półfinale lub dopiero w finale Mundialu" - wyjaśnił Beckenbauer.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...