konios Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 ja mam s5600, kolezanka ma s5000..w obu smiga i nikt nie narzeka :) filmy tez smigaja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 To sie nazywa szybka pomoc :-) Dzieki :-) W takim razie biore 1GB typ H, a jak nie bedzie dzialac porzadnie to sie zwroce do Ciebie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Powinny poleciec % http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190898 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 OT SKRYTOBOJCA nie jestem przekonany z powodow dwoch. Po pierwsze na forum nie znalazlem (a szukalem) odpowiedzi na moje pytanie. A po drugie ten temat IMO z moim pytaniem ma niewiele wspolnego bo bynajmniej nie chodzilo mi o kwestie SZYBKOSCI, a dzialania bo z tego co wyczytalem typ H nie z kazdym aparatem dziala. Skoro moderacja miala inne zdanie to jak widac przeniosla i ok, z tym dyskutowal nie bede, ale za co mialbym dostac procenty to nie wiem :) Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chodzi o to, ze tamat jest o karatach pamieci, wiec i pytania tego typu mozna tu zadawac. Po prostu robi sie na forum foto, coraz wiekszy balagan i trzeba pilnowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 ja mam zwykla Kingstona 2GB SD zapis ~2,85 MB/s odczyt ~5 MB/s ! takze nie wiem czy sie oplaca 3x wiecej placic za niby szybsza ja dalem 100pln moja stacjonarna WIWA HD128U, filmy łyka z karty bezproblemowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ja mam Sandisca, i jestem bardzo zadowlony, 9 mb / zapis , 11 mb / odczyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 CF A-Data x120 4GB odczyt i zapis 6/7MB, ale to chyba wina czytnika bo to jakiś tani był. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jesli chodzi o CF i xD to: mam S9500 i używam Kinga Elite Pro 512 i Sandisk Ultra II też 512. Miałem również w aparacie xD512 i musze stwierdzić że ten aparat albo ma skopana obsługe CF albo xD jest tak szybkie to raz ze na CF aparat się zamula a dwa że samo kopiowanie do kompa jest sporo szybsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jesli chodzi o CF i xD to: mam S9500 i używam Kinga Elite Pro 512 i Sandisk Ultra II też 512. Miałem również w aparacie xD512 i musze stwierdzić że ten aparat albo ma skopana obsługe CF albo xD jest tak szybkie to raz ze na CF aparat się zamula a dwa że samo kopiowanie do kompa jest sporo szybsze. Odpowiedź znajdziesz w tym temacie w poście nr 18 i 22. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Hm chyba to nie do mnie ... ja mam karty pamieci nawet dwie tylko stwierdzam ze w Fuji dużo bardziej przyjemnie pracowało się na xD niż na CF ale cena robi swoje niestety .... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Hipo :] do Ciebie, do Ciebie ;]. Zastanawiałes się co jest skopane: obsługa kart CF w 9500, czy Twoje karty CF, a ja we wspomnianym poście nr22 podałem link do testu tego aparatu. Z tego testu wynika, że skopana jest jednak obsługa kart CF niż same karty ;]. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 jest wysyp kart na alledrogo MemoryStick Pro Duo za około 90zł za 2gb ! Cena ksmicznie niska a ja mam wrażenie ze to masa podrób :/ mimo ze SuperSprzedwcy i inni sprzedają. na skapcu najtansza 2gb Pro Duo za 160zł i to SanDiska podróby? ale aż tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 a mi ni z tego ni z owego takie cos sie zrobilo z danych juz drugi raz... niektorzy twierdza ze flash nie nadaje sie do przechowywania danych i moze maja racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, sluchajcie otoz otrzymalem Casio EX-Z700 i potrzebuje do niego karcioszki SD/SDHC/MMC mysle o w miare przystepnej cenie i dobrych osiagach 1-2GB. Czy mozecie podac jakies typy, moze podeslac linki z alledrogo lub innych skapcow? Karty pamieci to nie moj rewir zupelnie wiec nie wiem co poczac ;] dzieki z gory! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja dla swojej lepszej połowy kupiłem 1GB SD Goodrama z Komputronika. :) Jest bardzo zadowolona. :) Ogólnie to polecam Sandiski , Lexary , Pretec'ki ... Z Allegro bym unikał ze względu na bardzo dużą ilość podróbek. :) Kup w Komputroniku i masz spokój i pewność ... A to i tak tanie jak barszcz. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam! Mam pytanko :) Czy ta karta jest oryginalna? http://www.allegro.pl/item191718148_kingst...sylka_5zl_.html pytam bo np. na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item189305927_kingst...a_w_wa_vat.html wygląda całkiem inaczej. Dzięki z góry za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) jako, ze po niedzieli przyjedzie do mnie nikon d40 zaczalem sie rozgladac za kartami pamieci. moja uwaga skupila sie na sandisku extreme III, ale sa one stosunkowo drogie. czy istnieja jakies karty o podobnych parametrach a znaczaco nizszej cenie czy sandisk jest jedynym slusznym wyborem? interesuje mnie zakup 2*1gb. EDIT: na papierze jeszcze ta karta wyglada calkiem ciekawie: http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Sec...pelny,id,26542/ Edytowane 6 Maja 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 EIII drogie ?! :o To czego Ty się spodziewasz ? http://www.skapiec.pl - sprawdź tutaj, albo w komputroniku. Allegro zdecydowanie odstaw ze względu na masę podróbek. A nie znajdziesz nic równie dobrzego (nie tylko szybkiego ale i wytrzymałego) jak SanDisk EIII ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 A nie znajdziesz nic równie dobrzego (nie tylko szybkiego ale i wytrzymałego) jak SanDisk EIII ... :) i oto chodzilo. dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 jako, ze po niedzieli przyjedzie do mnie nikon d40 zaczalem sie rozgladac za kartami pamieci. moja uwaga skupila sie na sandisku extreme III, ale sa one stosunkowo drogie. czy istnieja jakies karty o podobnych parametrach a znaczaco nizszej cenie czy sandisk jest jedynym slusznym wyborem? interesuje mnie zakup 2*1gb. EDIT: na papierze jeszcze ta karta wyglada calkiem ciekawie: http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Sec...pelny,id,26542/ Mam d40, i mam sandisck'a eIII 1GB, i jest to zdecydowanie za malo, 2 GB to minimum, takze za 1GB w ogole sie nie rozgladaj, bo jezeli kupuje sie aparat to robi sie nim zdjecia najwyzszej jakosci, a jak dasz na fulla wszystko to wtedy wchodzi ok. 250 zdjec, a to jest bardzo malo... Takze 2GB to minimum, Juz teraz mysle o zakupie nie 2 a 4 GB :). pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 ja mam sd goodrama x100 i moge polecic. w tescie na moim czytniku wypadla lepiej niz sandisk ultra II, a corsair x133 mial podobne osiagi do goodrama. jest jeszcze goodram x150 ale poki co chyba tylko 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 w tescie na moim czytniku wypadla lepiej niz sandisk ultra II, Rozmawiamy tutaj o Extreme III ;) a poza tym ... Czy Twój czytnik mierzy podatność na temperatury, awaryjność i uderzenia ? ;) SanDisk Extreme rlz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Mam d40, i mam sandisck'a eIII 1GB, i jest to zdecydowanie za malo, 2 GB to minimum, takze za 1GB w ogole sie nie rozgladaj, bo jezeli kupuje sie aparat to robi sie nim zdjecia najwyzszej jakosci, a jak dasz na fulla wszystko to wtedy wchodzi ok. 250 zdjec, a to jest bardzo malo... Takze 2GB to minimum, Juz teraz mysle o zakupie nie 2 a 4 GB :). pzdr. 250zdjec to jest bardzo duzo, w przeliczeniu to prawie 7 rolek. IMO zdjecia powinno sie wypracowywac a nie tluc hurtowo, ale moze sie myle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Jak wybierzesz sie w dluzsza podroz, to zweryfikujesz czy to bardzo duzo :) RAWY, wysokie ISO itd. zjada pamiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 na dłuższe podróże to raczej fotobank się bardziej przyda :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ano tez racja, ja narazie polegalem na fotolabach i wypalaniu na plytkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 OT niech Marcin_gps wyedytuje swojego posta i wywali ten obrazek bo przegladarka szaleje. EOT MaciekCi: nie, a Ty mierzyles? :) tego goodrama nie wybieralem wg. wlasnego widzimisie, nie malo osob go polecalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 tomos zablokuj go sobie w operze :D "Zablokuj zawartosc..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 MaciekCi: nie, a Ty mierzyles? :) tego goodrama nie wybieralem wg. wlasnego widzimisie, nie malo osob go polecalo. Upadały mi różne karty w różne sposoby i póki co, jeszcze żaden z SanDisków mi nie padł w przeciwności do innych marek (odrazu zaznaczę, że nie miałem jeszcze GoodRAM'a ;) ale ma moja druga połowa - sam kupowałem - więc z czasem się zobaczy.) Mówisz, że nie mało osób polecało GoodRAM'a ? :) To podpowiem Ci, że z pewnością SanDiska poleca jeszcze więcej osób. Jeśli ktoś nie używa aparatu, jak i kart w "nieciekawych" warunkach to wszystko jest OK, tak jak już wspomniałem, sam kupiłem GoodRAMa swojej lepszej połowie, bo jako kobieta, będzie delikatna z tym, więc się nic nie powinno stać. :D Jednak w moim przypadku gdzie karty wręcz "fruwają" , leżą w śniegu, błocie, muszą znosić wilgoć rzędu 99% - 100% , ogromne temperatury i inne nieciekawe warunki ( ;) ) wręcz wymagana jest Extreme III bądź IV i twierdzę, że są niezastąpione. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...