Shangri_La Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 No właśnie. To już drugi raz LG 48x (model cdr-8482b)rozpierdala mi płyte Jakis rok temu rozwalil mi jakiegos noname cdr, a teraz oryginalnego Red Alerta 2! :cry: Po pierwszym "wypadku" w serwisie dali mi nowy. Myslalem ze to moze noname zawinil (zle wywazony czy cos...) Ale widze ze to przez gowniane LG. :evil: Płytka tak pierdyknęła, że aż wywaliło cały przedni panel :D Pozdrawiam wszystkich użytkowników tej firmy... PS. Dobrze, że w świeta kupiłem nagrywarke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 mam LG i u mnie zero problemów, wszystkie plytki na szczescie mam jeszcze w calosci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 qmpel tak samo z tym 48x lg mial ;] rozjebalo plyte w pizdziet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 potwierdzam. ja miałem x40 i było cool, niestety padła i qmpel dał mi w użytkowanie x48. rozgwiździło trzy sztuki. To ustrojstwo grzeje się jak cholera. A nie daj bosche zainstalować niżej drugi napęd... wypiepszyłem to szybciutko i kupiłem NECa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 hehe nie ma to jak LG. Znam mase loodkOOF którym to właśnie się stało :> płytki wystrzelone z napedu lg lecą lepiej niż Małysz :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Sprawa jest dosc znana. Z tym ze dotychczas byla mowa o serii CD-R 52x. LG uzylo plastikowych czesci w napedach (zamiast metalowych) i te nie wytrzymywaly drgan wytwarzanych przy duzych predkosciach obrotowych) Widac jednak sprawa ma zwiazek takze z napedami 48x. Sam uzywalem i uzywam w sumie kilkunastu CD-R i CD-RW z LG i nigdy nie mialem z nimi zadnych problemow. Chociaz akurat nie byly to CD-romy 52 i 48. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja mam LG już od 1.5 roku i jeszcze mi nie rozwaliło żadnej płytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 A poza tym LG x52 warczy jak kosiarka do trawy. Jak to usłyszałem u starszej w pracy po swoim (ś.p.niestety) ASUS'ie x40 to myślałem, że komp się zaraz rozleci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 mnie kiedys rozwalilo jakas cheap-ną plyte w lg 52 ale od tej pory nic, zreszta i tak malo go uzywam, deamon ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja mam LG już od 1.5 roku i jeszcze mi nie rozwaliło żadnej płytki. kwestia czasu, naprawde :) juz był kiedyś taki duzy temat o cd Lg, masowo cedeki rozsadza, kumplowi tak wysadzilo ze przedni panel przelecial z metr a za nim smuga resztek plytki, smialem sie z 5 minut na podlodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja mam LG już od 1.5 roku i jeszcze mi nie rozwaliło żadnej płytki.Masz duze sczescie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 haha nigdy nie mialem przekonania do LG i dobrze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a ja mam lg 40x juz ponad 3.5 roku i jakoś działa bez zarzutu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wedlug mnie wszystko zalezy w DUZEJ mierze od predkoci obrotowej, wedlug mnie predkosci powyzej 40x to stanowcza przesada, po pierwsze napedy WYJA ( i to kazde,jedne deczko mniej drugie bardziej) a po drugie wiele cdekow tego nie zdzierzy :[ ,calkiem niedawno czytalem o podobnych wyczynach plextora i liteona (nagrywary x48) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkDog Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja mam LG już od 1.5 roku i jeszcze mi nie rozwaliło żadnej płytki.Mój wytrzymał trochę ponad 14 miesięcy. Płytka qmpla wyglądała później jak mąka :wink: Po tym przerzuciłem się na NEC'a i jest dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Mi tylko jedna jak na razie rozwalilo ale naped spox to bylo jakies 2miechy temu a DVD mam juz ponad roczek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Mi tylko jedna jak na razie rozwalilo ale naped spox to bylo jakies 2miechy temu a DVD mam juz ponad roczek.ROTFL jedna to juz zaduzo, a jakby rozwaliło Ci jakąś płyte za 1000 zeta tez bys tak mowil ? :) (no offence) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Mi cholernik jak narazie jedną płyte rozpieprzył ale mojemu kumplowi 4 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 LG to shit i juz !!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 LG to shit i juz !!!!!!!!! dzięki za podtrzymanie mnie na duchu :D PS. Teraz zastanawiam się nad kupnem DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 A jeśli DVD to polecam pioniera :) kumpel ma i czyta nawed strasznie porysowane płytki.Kiedyś pożyczyłęm od niego offisa 2000 i mój LG wymiękł a jego pionier trzaskał dane jak trzeba :) .Apropo rozwalania płytek.Nie tylko LG jest w tym liderem.Kumpel z Augustowa ma samsunga jakiegoś i raz jak grał (opowiadał mi) i coś cd rom zazgrzytał, chciał otworzyć by oblukać co jest i resztki płyty wyskoczyły jak gwiazdki ninja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 ja mam dvd i cdrw LG..... i jestem naprawde happy :) ja tam nic nie ma do tej firmy :) ale to moze dlatego ze jeszcze nic LG mi nie siadlo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 no ja miałem monitor LG studioworks 14 " i teraz cdrom i też niemam powodów do nażekania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 napędy LG to naprawdę shit jakich mało, a jaką firmę polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja również posiadam monitorek LG i CDRW jak narazie nie moge narzekać. Chociaż gdy kupiłem kompa to nagrywarka którą wtedy miałem była rozwalona już od nowości :lol: ale z tej okazji wymienili mi potem na szybsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Z tym LG to widze że jest tak jak z codegenami.Nieraz trafi się naprawde dobra partia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 LG to shit i juz !!!!!!!!! dzięki za podtrzymanie mnie na duchu :D PS. Teraz zastanawiam się nad kupnem DVD ja jakies 2-3lata temu mialem mozliwosc wymiany cdromu asusa 48x na dvd pioniera 40/10 slot in (tzn bez jezdzacej szuflady) i zamieniłem ;) kto by tego nie zrobił wtedy gdy dvd kosztowało grubo ponad 300-400pln ;) a ten cdromek 200 :> niewiem ale moj tata tak wykombinowal.... a teraz ten dvd troche daje [gluteus maximus] przy odzczytywaniu cdrw :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Straszcie mnie dalej :( U mnie jeszcze nic, ale kilka płytek pęka już od środka, tylko patrzeć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 LG to kosi plyty tylko ten 48x, ale sam CD-ROM, bo ja mam dvd 16x i 48x cdr i nic juz takiego nie robi. tylko te zwykle 48x rozpierdala plyty. mialem tez kiedys 40x LGka i dzialalo bez zarzutu. ale i tak lg to shit ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja mam 52x LG i powiem jedno juz 4 płytki poszly się ............... hehe ale trudno teraz kupiłem LITE-ON nagrywarke i full wypas z LG nie korzystam tylko sobie lezy;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...