Skocz do zawartości
Shangri_La

CDrom LG - zabojca płyt ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam LG52x i byl to najwiekszy blad w moim zyciu. NIepolecam, lepiej dolozyc nawet 100zl i miec cos porzadnego jak lite-on, teac, asus itp. LG out, ich monitory, tv, kuchenki, itp-zygac sie kce-nie tykajcie tego syfu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam nagrywarkę LG CED-8120B. Używam jej od dwóch lat. Wczoraj nagrałem około 100 płyt i nic jakos się nie stało :? (W sumie jakieś 2000) Słychać tylko lekki szum przy odczycie płyt. Bardzo dobra korekcja błędów i wydajność. A przecież to śmiertelnie groźny LG.

Równie śmiertelnego napędu LG 48x i nagrywarki używam w pracy.

Magnetowidu w domu. I ku nie zadowoleniu zakładającemu ten post

muszę stwierdzić, że mam do czynienia z naprawdę dobrą marką?

A może mam fart i trafiłem na specjalne egzemplarze?

Uważam że nie wszystko co robi LG to szajz.

Plextor,Teac, LiteOn to w takim razie też badziewie i złom. Plextor ma chyba najgorszą korekcję błędów wśród nagrywarek, Teac pada po paru miesiącach CDRW 48x, a LiteOn jest idealnym generatorem szumów.

Że nie wspomnę o Samsungu.

Jeśli masz problem z czytnikiem to idź do serwisu. Bo jak mi Samsung

rozjebał płytę to nie zakładałem nowego posta żeby się pochwalić.

Tylko przeżuciłem się na porządne plytki. A nie badziewie typu Esperanza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK TAK DOBRZE SŁYSZYCIE LG SUX ! WŁORZE BYLE JAKĄ PŁYTKE ON JĄ CHUPIE CHRUPIE I NIC NA KONCU Z TEJ PŁYTKI WYCZYTUJE JAKIEŚ AUDIO I CO POWIECIE A MAM LG 52 ! :D CHŁAM !!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos wam kazal kupowac LG?, przeciez nie od dzis wiadomo, ze to 'gorsza' marka... a temat ten wraca jak boomerang co jakis czas - jedni zadowoleni inni psy wieszaja...

trzeba bylo wylozyc 80zl wiecej i kupic 40x od teaca (cd-rom) - ten sprzet jest nie do zdarcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to wszystko przez ciecia firmy - okroili te cdki z wszystkiego co sie dalo i teraz naprawde mozna o nich powiedziec tylko jedno - shit

po pierwsze jakies 2 lata temu 52 od lg mialo udma33

dzisiaj sprzedawane modele maja zaledwie pio4

okrojono system korekcji bledow ktory w lg jest po prostu tragiczny !!!!! zreszta w clonecd sami zobaczycie ile rzeczy lg nie potrafi odczytac - ja zgrywalem sobie kopie zapasowa baldursa 2

3 plyta sie zgrala jednak z bledami i niestety po nagraniu nadawala sie tylko na smietnik

w srodku to tez 2 inne cdromy niby oba 52x a jeden ma tandetne plastiki a w drugim mozna znalezc jeszcze metalowe elementy itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już osobiście znam 5 (!!) przypadków kiedy płyta w LGx52 EXPLODOWAŁĄ !! ;)

widzialem biurko kumpla po tej explozji.. cale w wiorkach srebrnych :D

z tego co pamietam 2 razy naped dzialal jeszcze potem... ale LG nie polecam ;)

chba ze ktoś lubi jazde z odrobiną ryzyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG ...LG hym.. chyba mama takie cuś :wink: 52X dla mnie to zwykły Cdrom tylko trochę głośny zresztą każdy napęd powyżej 40X speed jest głośny . Mam równiez 2x Flatrona i równiez nie narzekam. W sumie to na tym forum to takie same <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły się pisze mało istotne dla poważnego użytkownika.Tym bardziej że właśnie "zwykły" użytkownik kupi cdromek marki LG ponieważ skusi go cena . A kupowanie Cdromu za niecałe 100zeta a potem żalenie się jaki on jst nie dobry i niszczy płytki na forum jest bezsensowne według mnie. Tym bardziej że niszczenie płytek u mnie się jeszcze nie pojawiło i prawdopodobie pojawia się sporadycznie.

.::XP2400+//GA-7VA//512DDR333 by Kingston//MSI G4Ti4400 //Huntkey 300W//CoolerMaster HVC-L61(Cu)//LiteON 32x12x40//LG52x///ISDN/XP monitoring by two Flatron's :) ::.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnie dobre, naprawde dobre cd lg to 40x, wiem co sie dzieje z kilkoma sztukami caly czas i chodza bez problemu, maja naprawde dobra korekcje bledow, i wogole sa nie najgorsze. co innego modele powyzej - plastikowe trzymaczki do plytek i inne elementy mechaniki, ogolne poziom samsungow a nawet gorszy, szkoda gadac ... 52x to prawdziwi killerzy plytek a teraz widze ze i 48x nie sa gorsze ... coz lg poszlo na latwizne, chociaz moze to wina kosztow produkcji (zobaczcie ile teraz kosztuja cd-ki lub nagrywarki ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam nagrywarkę LG CED-8120B. Używam jej od dwóch lat. Wczoraj nagrałem około 100 płyt i nic jakos się nie stało :? (W sumie jakieś 2000) Słychać tylko lekki szum przy odczycie płyt. Bardzo dobra korekcja błędów i wydajność. A przecież to śmiertelnie groźny LG.

(...)

Że nie wspomnę o Samsungu. 

(...)

Jeśli masz problem z czytnikiem to idź do serwisu. Bo jak mi Samsung

rozjebał płytę to nie zakładałem nowego posta żeby się pochwalić.

Tylko przeżuciłem się na porządne plytki. A nie badziewie typu Esperanza.

No wlasnie ... Śmiertelnie :lol:

cdromy lg oslawione i legendarne za zycia VON SPAWARROS 52x padaja lepiej jak samsungi :wink: a nagrywary sobie przenda i chyba im tak zostanie moja prawie 2lata smiga bez zadnych komplikejszyns nie odmowila czytania zadnej plytki a augio zzuca max 43x ! (16/10/40)

Taaa Lg pada przed koncem gw a samsung zawsze tydzien po

Wspomnialem heh :)

A co do esperanzow no nie wiem polowe co wypalam to esperanze i nie ma problmow lataja tez po znajomych wracaja cale dla mnie najlepsze w tej cenie <1zl a na ostatnim 10paku jest logo komputer swiata cena/jakosc Wiem juz slysze .... Mama tata komputer i ja OT

Co do monitorow LG to po gw sa naprawialne tylko w teorii a na gw wymienia sie modoly gdzies cos kiedys o tym pisalem na serwisie stoi kilka na czesci... potrafia sie psuc kompleksowo i skutecznie ;-)

Ktos kiedys tez opisal: (z pamieci) na ~15 w firmie chyba 1/3 zjechala na gw niechlubny to rekord

Pozdro

LG to masowka jak mediatech prawie kupili byscie dom czy samochod jak by je lg robilo ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napędy LG to naprawdę shit jakich mało, a jaką firmę polecacie?

2 czy 3 kumpli mialo cd lg-ka ,tak jest mialo bo z tego g ó w na zrezygnowało byle jaka ryska na plytce i juz qwa nie czytało a jeśli chodzi o firme jaka polecam oczywiście ASUS mam tego cd roma juz prawie 4 lata i nic zero problemów a czytal juz takie płyty ze aż h uj porysowane na maxa jednym słowem ASUS RULEZZZZZZZZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG ...LG hym.. chyba mama takie cuś  :wink: 52X dla mnie to zwykły Cdrom tylko trochę głośny zresztą każdy napęd powyżej 40X speed jest głośny . Mam równiez 2x Flatrona i równiez nie narzekam. W sumie to na tym forum to takie same <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły się pisze mało istotne dla poważnego użytkownika.Tym bardziej że właśnie "zwykły" użytkownik kupi cdromek marki LG ponieważ skusi go cena . A kupowanie Cdromu za niecałe 100zeta a potem żalenie się jaki on jst nie dobry i niszczy płytki na forum jest bezsensowne według mnie. Tym bardziej że niszczenie płytek u mnie się jeszcze nie pojawiło i prawdopodobie pojawia się sporadycznie.

No wlasnie zwykly powazny user akceptuje sytuacje (pie..rdo..ly) w ktorych jego oryginalna winda xp wystrzeliwuje razem z przednim panelem wprost w sciane naprzeciw kompa w locie rozsiewajace srebrny wioor :-) i zlobiac dziurki w jego tapecie

O :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 czy 3 kumpli mialo cd lg-ka ,tak jest mialo bo z tego g ó w na zrezygnowało byle jaka ryska na plytce i juz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie czytało a jeśli chodzi o firme jaka polecam oczywiście ASUS mam tego cd roma juz prawie 4 lata i nic zero problemów a czytal juz takie płyty ze aż h uj porysowane na maxa jednym słowem ASUS RULEZZZZZZZZZZZ

ciekawe czy twoj ASUS przeczytalby plytke przepalona papierosem na wylot ??? bo moj "gowniany" lg 40x odczytal, nie powiem z bolem ale poszlo, na niczym innym do czego mialem dostep nie chcialo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 czy 3 kumpli mialo cd lg-ka ,tak jest mialo bo z tego g ó w na zrezygnowało byle jaka ryska na plytce i juz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie czytało a jeśli chodzi o firme jaka polecam oczywiście ASUS mam tego cd roma juz prawie 4 lata i nic zero problemów a czytal juz takie płyty ze aż h uj porysowane na maxa jednym słowem ASUS RULEZZZZZZZZZZZ

ciekawe czy twoj ASUS przeczytalby plytke przepalona papierosem na wylot ??? bo moj "gowniany" lg 40x odczytal, nie powiem z bolem ale poszlo, na niczym innym do czego mialem dostep nie chcialo ...

oczywiscie nie uwierzysz ale muj ASUS przeczytal pltke ktora miala zrobiona dziurkę na wylot igła jakis 1mm kwadratowy dokladnie był to max payne mojego kumpla

P.S nie pytajcie jak to sie stało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie nie uwierzysz ale muj ASUS przeczytal pltke ktora miala zrobiona dziurkę na wylot igła jakis 1mm kwadratowy dokladnie był to max payne mojego kumpla

P.S nie pytajcie jak to sie stało

Moze maja jakis generator domysla reszte z .. powietrza :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forest kila zbila -------->No wlasnie zwykly powazny user akceptuje sytuacje (pie..rdo..ly) w ktorych jego oryginalna winda xp wystrzeliwuje razem z przednim panelem wprost w sciane naprzeciw kompa w locie rozsiewajace srebrny wioor  i zlobiac dziurki w jego tapecie 

MAsz pecha stary , :wink: albo wiem napisz list do świętego mikołaja żeby przyniósł ci nowy napęd i tapetę. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem krótko LG Sux wszystko jest do Du*y mikrofalowki,cdromy,nagrywary itp (istnieją jeszcze plotki że niektóre egzemplarze np cdromów 52 LG bywają dobre) ja mialem dwa cdromy lg 52x i pierwszy raz gdy wymieniali to z ich woli drugi raz to poszłem gdy rozsadzilo calego cdroma jak by to nie wszystko to ten cdrom tak dupnol ze rozwalil kieszen na HDD leżącą podnim a na koniec zwariował coś z prądem puscił najprawdopodboniej 220v na caly zasilacz (codegen) i wkoncu skonczylo sie na tym że padlo : cdrom kieszeń ,dysk w kieszeni ,zasilacz i sb ku mojemu zdziwieniu zachowały sie proc plyta główna i reszta :P nie babrałem sie wtym głównie tylko zawiozłem go całego wzieli tak jak leżał i dostałem zastępczego (PENTIUM 3,06)-dalej nie muwie co tam mam :P wkażdym razie zostawiam tego co mam tutaj i po tamtego zloma nie jade :P tylko zostane bez paszportu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam LG 52x i idelanie chodzi zadniej płytki nie rozwalił czy porysał.Wy chyba jescze nie widzieliście prawdziewego złomu a są nimi cdromy z samsunga to dopiero shit lg w porównaniu do tego to luksus normalnie rozwalaja płyty po poł roku urzytkowania mam 2 kolegów i im roz.pierdala płyty ciągle a warcząj jak odkurzacz.A mój lg jest cichutki i tylko czasami nie umie czytnac płyty ale takie juz sa uroki taniochy mam juz go 2 lata .Widocznie trafilem na bardzo dobry egzemplaż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...