Skocz do zawartości
harryt

Starforce

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra panowie. Ja mam dla was ciekawszy zonk. Automapa xl.. nie kosztuje tyle ile kosztuje ta gierka -90 zł..

Zeby to zainstalować i uruchomić trzeba aktywować. A jak aktywujesz to kupileś na amen..

Dowiedz się od pomocy technicznej czy twój nietypowy palmtop wspolpracuje z tym.. no way.

Jesli nie bedzie wspołpracował - to sobie wieszasz na macie płytkę z napisem 240, lub 400zaleznie od wersji.

Co do pomocy technicznej.. lol.. jedyna pomoc techniczna jaka istnieje to programy wysokich lotów (autocad, office itd) - jeszcze w zyciu sie nie spotkałem zeby pomoc techniczna od gier była kompetetntna i zetelna..

Dla nich rozwiązaniem jest reinstall systemu czy zmiana sterów od grafiki..

Z takiego powodu mam starą juz jak swiat grę z mehhwariorowatych (zapomniałem juz nawet tytuł), która kupiłem za równowartośc 2 kieszonkowych (bylem wtedy nastolatkiem) - w którą NIGDY NIE ZAGRAŁEM.

Ja mam wszystko legalne. Nawet w domu, ale jak widze te cuda z kluczami aktywacyjnymi, z wywalajaniem przez soft wszelkiego rodzaju napędów wirtualnych (to kurcze nie moge miec wirtualnego napędu?)

to mi sie zle robi.

Ja jestem opsychol na punkcie legalnosci. Ale kurczaki mam na plikach iso swoje fotki, czy obrzy jakie maluje - łatwo sie to wypala, szybko i fajnie - i wcale nie bawie sie w piratowanie.. a taka gierka, np simsy.. zainstalujesz clone cd i masz problem.

Producenci tego NISKIEGO LOTU SOFTU - zwalająn a nas winę za piractwo na swiecie. To moja wina ? Twoja? nie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

harryt a szczerze powiedziawszy nie mam pojecia ... kupilem jakas najtansza jaka byla bo akurat byla mi na szybko potrzebna, no a ze dziala to narazie nie spieszy mi sie ze zmiana, device manager w windowsie wykrywa ja pod wdzieczna nazwa VOM-12E48X :blink: , ale do puki nie ma na moim kompie starforce to dziala bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jeszcze nie umilkły echa zamieszania wokół niefortunnych wypowiedzi pracownika firmy StarForce, któremu prawdopodobnie puściły nerwy, po tym jak panowie ze Stardock Systems podziękowali Rosjanom za skorzystanie z zabezpieczenień swojej gry, Galactic Civilizations II: Dread Lords, a StarForce ponownie znajduje się w centrum zainteresowania. I bynajmniej nie z pozytywnych powodów.

Jak informują bowiem przedstawiciele firmy Futuremark, udało im się zaobserwować bardzo niepokojące objawy po zainstalowaniu zabezpieczenia StarForce. Program zainstalował bowiem sterownik, który uruchomił się na najwyższym poziomie dostępu do systemu, co z kolei pozwoliło mu na niskopoziomowy dostęp do wszystkich procesów, sterowników oraz hardware'u. Co więcej, sterownik uruchamiał się w tle niezależnie od tego, czy uruchomiona była gra! Jego działanie polegało na skanowaniu wszelkiej aktywności systemu i wyłapywaniu "podejrzanych" operacji, jak np. próby skopiowania zabezpieczonego dysku. Gdy taka sytuacja miała miejsce, program przystępował do zdecydowanej akcji, zmuszając PeCeta do natychmiastowego przebootowania systemu, bez zwracania uwagi na uruchomione aplikacje czy nie zapisane dokumenty.

Czy kolejne wcielenie programu będzie odcinać prąd w mieszkaniu?"

zrodlo: gry-online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szczęscie jest starfuck

dzięki niemu moge pograć w oryginalną giere z obrazu, bez katowania za każdym razem napędu

nie wspomne o tym, że na 5 uruchomień z oryginała z 3 razy informuje mnie gra, że mam włożyc oryginalny nośnik, albo że klucz nie pasuje do tego, ktorym gra jest zakodowana. jedno uruchomienie potrafi trwać 5 minut. na obrazie dzieje sie to błyskawicznie (giera z 2004 roku, małe wymagania, szybciutko ładuje się do pamięci)

i po co to wszystko

i rzeczywiście, mam dodatkowy proces w systemie, zajmujący pamięc, i czasem zamulający.

a co do samego zabezpieczenia - jest bez wątpienia najmocniejsze, przez nie releasy gier u piratów wydawane są tylko jako dvd/cd clony, bez cracków, i ludki muszą sie nakombinować żeby na piracie pograć.

tyle ze jakim kosztem?

pady systemów, pady sprzętu, sporo przypadków ludzi nie mogących pograć w giere którą zakupili...

a zabezieczenie jak widać z piewszego akapitu - zawsze da się złamać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy temat. Nie wiedziałem wcześniej o tej sprawie ze Starforce. Najśmieszniejsze (najbardziej tragiczne?) w tym wszystkim jest to, że niczemu to nie służy. Ile programów nie doczekało się pirackich "wersji" ? 1 na 100 ? 1 na 50 ? Te zabezpieczenia nic nie dają przecież...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz tu juz pewnie nie chodzi o sama zasade zlamane zabezpieczenie czy nie, ale o to ze im dluzej gra sie nie da spiracic tym wiecej ludzi sie zdecyduje na kupno. Nawet jeden dzien trwania w zawieszeniu (gracz walczy kupic czy poczekac na cracka) powoduje ze szala sie przechyla i pada decyzja kupna. Tak bylo ze StarForce. Na poczatku bylo zamieszanie i daje se reke uciac ze wielu graczy ktorzy mieli zmiar piracic poszli do sklepu i kupili a taich graczy na siwecie sa miliony wiec gra jest warta swieczki.

Mysle ze ludzie piszacy zabezpieczenie nie slinia sie ze wlasnie wymyslili cos nie do zlamania. Oni pewnie staraja sie tylko przewidziec na ile zabezpieczenie bedzie bastionem oporu dla gry. Klopotliwosc starforce np. jest czyms co zmusza wielu ktorzy sie nie znaja na zmuszaniu gier do dzialania, do kupna gry. StarForce np wymaga wypiecia fizycznie napedu optycznego, niektorzy nie maja takiej mozliwosci, np w lapkach niektorych nie przewidziano takiej opcji a pooooro ludzie gra na laptopach - i juz jest powod zeby staforce istnial i sie rozwijal (i psul niektorym komputery ale to juz inna bajka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program zainstalował bowiem sterownik, który uruchomił się na najwyższym poziomie dostępu do systemu, co z kolei pozwoliło mu na niskopoziomowy dostęp do wszystkich procesów, sterowników oraz hardware'u.

Wg. starforce'a inne aplikacje korzystające z niskopoziomowych sterowników to:

List of products that install ring 0 drivers (some examples):

Copy-protection systems:

SecuRom

SafeDisk

Emulators:

Daemon tools

Alcohol 120%

Anti-Viruses:

PANDA ANTIVIRUS

NOD32 ANTIVIRUS

McAFEE ANTIVIRUS

KASPERSKY ANTIVIRUS

Dr.WEB ANTIVIRUS

Wormguard

Process Guard

PC-CILLIN Interten Security

AntiVirusKit

F-SECURE ANTIVIRUS

COMMAND ANTIVIRUS

BITDEFENDER HOME EDITION

Microsoft Antivirus

H+BDV Antivirus

Sophos Anti-Virus

Anti-Trojans:

BOClean

PestPatrol

TAUSCAN

THE CLEANER PRO

TDS3

TrojanHunter

FIREWALLS:

Kaspersky АntiHacker

LookNStop

Tiny Personal FireWall

ATGuard

Kerio Personal Firewall

ZoneAlarm

Conseal Firewall

Visnetic Firewall

Sygate Personal Firewall

Symantec / Norton Firewall

McAfee Firewall

PC-Viper

Conseal Desktop

Conseal PC FW

eSafe Desktop

Lockdown 2000

PrivateFirewall 2.0

TrueCrypt

SonicWall Firewall

WinGate

OutPost Firewall

Zone Alarm

Other:

Norton Password Manager 2004

Norton SystemWorks

Symantec pcAnywhere 11.5

WinFax PRO 10.0

Norton GoBack 4.0

Norton Ghost

Więcej o reakcji starforce'a na te "rewelacje" można poczytać tu, ale jak wszyscy wiemy starforce jest be i pewnie kłamie, a jego prawdziwym celem jest objęcie władzy nad światem ;)

Jak już pisałem program ten, też mi się bardzo nie podoba, ale jeszcze nie zrestartował mi kompa np. podczas pisania magisterki, zwyczajnie nie montuję w tym czasie obrazów płyt z tym zabezpieczeniem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe to teraz standartową "radą" na forum dla skarżących się na zwisy i resety będzie "odinstaluj starforce'a" zamiast dotychczasowego "wywal codegena 300W. samobujco" :lol: ty, wiesz co, spada mi drastycznie wydajność karty z pamięciami powyżej 1040, a czasami komp potrafi się też resetnąć, na pewno to wina starforca a nie lipnego oc pamięci infineona :unsure:

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od samego początku nie mam ze starforcem zadnych problemow :). Ludzie jakies starfucki, kable odpinają , cuda niewidy , a ja poprostu klikam na ikonke dwa razy i gierka leci:) i kumplowi tez a za sprawa nagrywarki liteon:) . JAk dotad tylko na niej nie ma zadnych szopek, na lg trza odpinac kable itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe to teraz standartową "radą" na forum dla skarżących się na zwisy i resety będzie "odinstaluj starforce'a" zamiast dotychczasowego "wywal codegena 300W. samobujco" :lol: ty, wiesz co, spada mi drastycznie wydajność karty z pamięciami powyżej 1040, a czasami komp potrafi się też resetnąć, na pewno to wina starforca a nie lipnego oc pamięci infineona :unsure:

Oh jakiś Ty zabawny ... n/c <_<

Sprawdziłem wszystko ... nawet nie mam podkręconego kompa . Bez sterowników SF było OK , po zainstalowaniu resety , po odinstalowaniu jest OK . I raczej to nie wina 550W Enermaxa ani nie kręconych Corsairów ... n/c <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oh jakiś Ty zabawny ... n/c <_<

Sorry, w takim razie to faktycznie masz problem ze starforcem, widać za dużo działam w topiku o ECS K7S5A (70stopni na procku w spoczynku, zasiłka 230W? no name, a oczywiście dostaje się płycie że niestabilna :lol:

Sprubuj zupdatować starforce'a klik w GT Legends pomogło, bo na płytce była jakaś zchszaniona wersja :x Jednak wcześniej zajrzyj na oficjalną stronkę gry, może też polski wydawca coś o tym pisze.

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprubuj zupdatować starforce'a klik w GT Legends pomogło, bo na płytce była jakaś zchszaniona wersja :x Jednak wcześniej zajrzyj na oficjalną stronkę gry, może też polski wydawca coś o tym pisze.

Spróbuję przy następnej okazji ;) Teraz starforce odinstalowany i nie ciągnie mnie do jego instalacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy DRM zrestartuje komputer

Firma Starforce wprowadziła na rynek nową wersję systemu DRM (Digital rights management), zabezpieczającego nośniki przed nielegalnym kopiowaniem. Aplikacja uzyskuje dostęp do wyższych partii systemu operacyjnego i jest w stanie wywołać samoczynny restart komputera.

Program instaluje specjalny sterownik, za którego pomocą otrzymuje ograniczoną kontrolę nad platformą, na której został uruchomiony. W przypadku wykrycia jakiejkolwiek próby złamania lub obejścia zabezpieczeń, wymusza na systemie operacyjnym natychmiastowy restart komputera.

Dodatkową funkcją nowego DRM jest możliwość ingerencji w sprzętową konfigurację specyfiki pracy różnych urządzeń. Dzięki temu może zamienić szybki tryb DMA na wolniejszy PIO, przez co całkowita wydajność komputera ulega spowolnieniu.

Benchmark.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshhh czego jeszcze ci ludzie nie wymyślą. Uprzykrzają życie uczciwym i uczciwym "inaczej". I po co ? Za co ? Za jakie grzechy ? Większość gier zabezpieczonych SF to straszne śmiecie i wypociny nieudaczników.

Ehhh jak ktoś miał Xpand Rally, taką specjalną "edycję" tej gry... To tam crackerzy wyśmiali tak to zabezpieczenie, że ohohoho. Szczegółów nie wyjawię, bo % nie chcę dostać... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UbiSoft zerwał ze StarForcem. Wg. mnie wyjdzie to wszystkim na dobre. Źródło i pełna treść newsa na Gry-online

Dobra wiadomość. Już się bałem że Splinter Cell Double Agent też tym będzie zabiezpieczony ale wygląda na to że Ubi już na dobre podziękowało Starforce'owi. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshhh czego jeszcze ci ludzie nie wymyślą. Uprzykrzają życie uczciwym i uczciwym "inaczej". I po co ? Za co ? Za jakie grzechy ? Większość gier zabezpieczonych SF to straszne śmiecie i wypociny nieudaczników.

Co ty to za przeproszeniem "opowiadasz". GT Legends, POP3, TOCA2 (nie wiem czy nie trojka tez), CMR5, Splinter Cell: Chaos Theory, to wedlug ciebie straszne śmiecie i wypociny nieudacznikow? Jesli nie wiesz jakie gierki sa zabezpieczane StarForcem to sie lepiej nie wypowiadaj.

Ja uwazam, ze UbiSoft dobrze zrobil, chyba zdal sobie sprawe, ze uprzykrza zycie legalnym uzytkownikom, a ten kto chce obejsc zabezpieczenie i tak to zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sf to syf, mi nie szkodzi ;] nie podoba mi się zebzpieczanie kosztem usera. zabezpieczeania powinny być niezauważalne dla ludzi kupujaych oryginały i nie powinny mieć wpływu na wydajność (która z perspektywy usera jest ważniejsza niż zabezpieczenie ktore go normalnie je.. ;))

dt4 daje rade bez kombinowania i moje kopie latają jak trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja kupilem GTR i GT legends - zadnych problemoof ze starforcem nie mam ale straszliwa jest swiadomosc ze jakis syf mi w systemi siedzi dodatkowo i zre zasoby !! ;] FE !!!

zawsze walcze o to zeby system mooj byl minimalny - to co naprawde potrzebne - zarl ram w jak najmniejszym stopniu - a tu ? jakas gierka i fakk!!

w sumie u mnie system ze starforcem to jakies 3mb ram wiecej niz bez - a ja sie wyproowam o jakies dziesiate czesci czasem....TFU!

PS: GTR i GTL sa jednak tego warte ! ;]

Edytowane przez ChomiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi