Skocz do zawartości
Grimlock

Jaka Klawa Logitecha Ultrax, Dinovo, S510?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Stoję przed "poważnym" wyborem nowej klawiatury. Obecnego Logiego mam już prawie sześć lat. Pomimo regularnej konserwacji zaczęły mi się zacinać klawisze. Ogólnie to dość się zużyła pomimo tego, że zadbana.

Mam trochę ograniczony budżet, ale że bardzo rzadko zmieniam klawisze to pomyślałem się, że się targnę.

Z drugiej strony nie mogę odzwyczaić się od laptopa i pisanie na na "wysokich" klawiszach zaczyna mnie irytować. Dlatego szukam czegoś płaskiego, z niskimi klawiszami, opcjonalnie bez kabelków i dobrze byłoby gdyby była podkładka pod nadgarstki.

Oto moje typy:

1. Logitech UltraX Media Keyboard Flat - klasyk, w miarę dobra cena, wycierające się literki

Dołączona grafika

2. Logitech OEM UltraX Cordless Media Desktop

Dołączona grafika

3. Logitech Cordless Desktop S 510

Dołączona grafika

4. Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks

Dołączona grafika

To mi nie daje spokoju, cena bardzo atrakcyjna, BT mam, bezprzewodowa myszka nie jest mi super niezbędna.

Pisałem do sprzedającego, pytałem o wszystkie szczegóły, przyznam, że wygląda to bardzo podejrzanie. Pomimo tego, że ma aż tyle pozytwnych komentarzy.

http://www.allegro.pl/item92345875_logitec...war_f_vat_.html

Niestety nie dostałem odpowiedzi, gdyby sprzedawał 15 sztuk, ale 46 :blink:

Doradźcie czy warto brać UltraX'a czy może dołożyć do wersji bezprzewodowych :?:

Klawisze Logitech Cordless Desktop S 510 są wyższe niż UltraX'a, ale też niższe niż w klasykach.

Z góry dzięki :)

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jakiś miesiąc temu stałem przed podobnym dylematem... Logitech UltraX Media jest bardzo wygodny, super się na niej pisze, miałem ją na oku podczas wyboru swojej klawiatury ale wybrałem Logitech Media Keyboard i nie narzekam ;).

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Logitech UltraX Media Keyboard Flat - klasyk, w miarę dobra cena, wycierające się literki

Miałem i mnie nie pasował - dziwnie klawisze chodziły, mały enter ...

2. Logitech OEM UltraX Cordless Media Desktop

To chyba to samo tyle że bez kabla ...

3. Logitech Cordless Desktop S 510

Mniam - stukałem pare minut na takiej i miodzio, cicha, klawisze niby nie laptopowe ale bardzo przyjemne, super zintegrowana podkładka pod nadgarstki - sam się nad nią zastanawiam :D (szkoda że nie ma bez mychy)

4. Logitech diNovo Cordless Desktop for Notebooks

Miałem DiNovo z Mx 900 i ... jakoś bez rewelacji :D

najfajnieszy z tego zestawu był media pad (rewelka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już się prawie zdecydowałem 50/50:

Logitech OEM UltraX Cordless Media Desktop - ma lepszą, wygodniejszą dla mnie mychę od tej poniżej - jestem leworęczny i myszkę mam po lewej stronie klawiatury. Tak więc gdyby była profilowana to nie dałoby się z niej normalnie korzystać. Klawiatura rzeczywiście ma trochę inny skok niż zwykły UltraX, taki bardziej miękki - cichy. To dobrze bo długo siedzę w nocy przed kompem i nie chcę hałasować. Drugą sporą zaletą jest to że jest w 98% prawie cała czarna, bez srebrnej farby tam gdzie mogłaby się powycierać od używania jak było to na kabelkowym UltraX'ie. Oglądałem ją na żywo i spodobała mi się.

albo

Logitech Cordless Desktop S 510 - myszka taka sobie, na pewno jest dobra, ale ja jestem przyzwyczajony do kształtów mx310, ultrax niż do takich spłaszczonych. Klawiatura ma cieakwy wygląd, kilka dodatkowych przycisków i najważniejsze podfładkę pod nadgarstki. Nie znalazłem dobrych fotek, nie maiłem też okazji zobaczyć jej na żywo. Może znajdę ją na giełdzie i tam obejrzę.

Szkoda, że nie ma jej w zestawie z myszką od UltraX Cordless Media Desktopa :rolleyes:

No nic, jeszcze dokładnie chciałbym obejrzeć tą drugą - róznica między nimi w cenie to 35 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto jaką dostałem odpowiedź od osoby sprzedającej diNovo

Witam Pana

Klawiatura jest objeta 30-dniowa gwarancja.

Klawiatura i media pad komunikuja sie pod bluetoothem.

Bluetooth musi byc V1.2 . Baterie typu AA. Sprzet jest uzywany i bedzie owinieta folia bombelkowa.

UWAGA !!!

Jeżeli chcesz być informowany o naszych ofertach

wyprzedaży w super cenach ,na aukcjach allegro kliknij na poniższy link i dopisz swój adres email do naszej bazy adresów

http://www.clik.pl/projekty/recyc/komputer/news.php

Pozdrawiamy

Z wyrazami Szacunku

WR&RW s.c.

Zobacz Także

www.komputer-recykling.pl

----- Original Message -----

From: @interia.pl

To: wr-rw@wp.pl

Sent: Monday, March 27, 2006 4:10 PM

Subject: Pytanie o przedmiot: LOGITECH diNOVO MEDIA DESKTOP GWAR. F.-VAT !!! (numer: 92345875)

Wiadomość od: Grimlock2 (25) , wysłana z komputera o numerze IP: 146.38.90.16

Strona z przedmiotem: LOGITECH diNOVO MEDIA DESKTOP GWAR. F.-VAT !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Treść wiadomości:

Witam,

Jestem zainteresowany zakpuem w/w tytule klawiatury bez BT. W zawiązku z tym mam klika pytań:

Czy ta klawiatura jest objęta gwarancją, jeśli tak to na jaki okres.

Czy klawiatura i media pad komunikują się po BT, czy tylko mediapad.

Czy klawiatura będzie współpracowała z BT firmy Bluetake 100m zasięgu.

Czy w takim stanie jak na fotografii jest każda z klawiatur.

Chciałbym też zobaczyć zdjęcia klawiatury bez tylnej klapki.

Jakie baterie/akumulatory są potrzebne do jej działania?

Czy będzie wysłana w odpowiednim opakowaniu fabrycznym/ochronnym?

Czy ten sprzęt jest "wybrakowany", poserwisowy?

Nie ukrywam, że jest to dla mnie spory wydatek, ale zawsze o takiej klawiaturze marzyłem. A tu jest dobra okazja kupić ją w bardzo atrakcyjnej cenie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Wygląda mi to na poserwisowy. Ale aż taka ilość :?: To dziwne, nawet gdyby likwidowano jakąś firmę czy biuro to tyle by się nie nazbierało, a z drugiej strony kto kupowałby aż tyle klawiatur za tyle pieniędzy :?:

Obawiam się, że jak padnie, to na amen. Bez pudła i rozkompletowana nie podlega jakiejkolwiek gwarancji.

Jest ryzyko, ale sprzęt przedni :|

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu na niemieckim ebay było takich klawiatur na tony

jakieś wady fabryczne, wszystkie z jednej partii

szły jak świerze bułeczki ale podobno trafiało się sporo wadliwych

mozna je było kupić za 20-25 euro

także obawiam się że ten kolega takie właśnie sprzedaje

oczywiście można trafić na model zupełnie bez wad ale czy warto ryzykować 200zl??

to tak jak z tymi niesprawdzonymi procesorami na allegro

trzeba być naprawdę niedorozwinietym zeby za niesprawdzony (czytaj w 99% przypadkach uszkodzony) procesor płacić takie pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To diNovo z Allegro traktuję jako ciekawostkę - bez serwisu/porządnej gwarancji - na pewno nie kupię.

Jeśli znajdę bardzo atrakcyjną ofertę to wezmę UltraX Cordless albo S 510, chyba, że nie starczy mi gotówki (pilniejsze wydatki) to zostanie UltraX z kabelkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi