chase1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 eh - laptopik... ja bede za miesiac sie wlasnie na takie cos przesiadal... (wyjezdzam i komp bedzie mi potrzebny, ale maly i mobilny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 gpu 650 mem 702mhz 3dmark2005 - 9316, nie przynosi to znaczących efektów w grach a więc zostaje przy poprzednich nastawach napiecia 1,35 gpu, 1,979v dla pamiatek,generalnie na mój sprzęt to i tak dużo system nie optymalizowany, atitool w tle, ale za to bez artefatów i całkowicie stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @ptys - zalinkuj moze wynikiem orba... cos mega wysoki wynik masz jak na takie ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ociupinkę czasu miałem więc zacząłem dzisiaj męczyć mojego HiS'a i oto wyniki: 2005 - http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2176343 2003 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=4927704 2001SE - http://service.futuremark.com/compare?2k3=4927704 Nadmienię iż system to lekko zaśmiecony XP Procek i reszta - http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=115012 Zegary HiS'a 700/700 (mod 16p via hexedit) napiecia 1.35V/2.05V Dopiero zaczynam z nim zabawę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 podaj jeszcze na jakichsterach dokladnie jechales.... wyniki calkiem spoko... daj troszke wiecej V na pamieci i lec dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Stery to catalyst 6.8 z CP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 zobacz ile pojdzie na omegach, albo innych "modyfikowanych" sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No i niestety sempek - mało keszy Display Information Graphics Chipset ATI RADEON X1800 Driver Name Radeon X1800 GTO Driver Version 6.14.10.6631 Driver Status WHQL - Not FM Approved Video Memory 512 MB Core Clock N/A Memory Clock N/A Błąd Orba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) ktoś chciał linka do orba a więc proszę http://service.futuremark.com/orb/projectd...ojectId=2177194 system to winda 64bit (3dmark źle go rozpoznał) stery to catalisty 6.8, swoją drogą to nie mogę właczyć control panelu bo jakieś błędy wyskakują Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 hmm to mamy problem 3DMark05 Project Details The project id is not valid - please check the URL. aktywowales go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2177194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Kilka zdjęć mojego HIS'a: :wink: super chłodzenie pamieci od HIS'a :D barwnik wlałem tylko po to, żeby wykryć prawdopodobny wyciek - niepotrzebnie :wink: Mam nadzieje ze komus sie przydadzą fotki. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Teraz dawaj wyniki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Mam nadzieje ze komus sie przydadzą fotki. Pozdr. Przydaly sie do galerii w nieprzyklejonym ;) FAQ. Teraz przydalby sie jeszcze porzadny wynik w 3dm2k5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Ze względu na słaby zasilacz nie moge puścić proca wyżej - a szkoda. Za to karta poszła troche w góre jeśli chodzi o o/c Napięcia to 1.25 dla rdzenia i 2.02 dla pamieci Pozdr. EDIT nie mogłem wytrzymać i zaryzykowałem B-) Poniedziałek/wtorek dostane zasilacz Cooltek 500W (jednak nie enermax) i będe atakował 10k :wink: raczej nie będzie prblemu bo proca puszcze na 3Ghz no i karcioszke jeszcze podkręce. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) MAm dziwna przypadlosc, przeflashowalem bios na XL1.bin, czyli bios od sapphire'a i mam 16 potokow w AtiTool, ale jak przesuwam okna w windowsie to strasznie wszystko zwalnia i przeskakuje...Mial ktos cos takiego? EDIT: OK juz sobie z tym poradzilem, ale teraz z kolei jak przesuwam suwaki w Atitool i daje "Set clocks" to wraca mi do ustawien normalnych...wie ktos co z tym zrobic? Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Nostromo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Teraz dawaj wyniki :P No to na bank 10k peknie nie ma bata. Jednak jak widac procek robi swoje nie mowiac o 16 poyoczkach ladnie sie krecacych. Ehhhhhhhhh gdybym mial zasilke..............ale nie mam jeszcze........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Kurde nie wiem, zaraz mnie szlag trafi, zainstalowalem juz i najnowsze catalysty i najnowsze omegi i caly czas nie moge zmienic w Ati Tool'u czestotliwosci ani pamieci ani rdzenia bo wraca jak nacisne "Set clock" :(:(:( EDIT: AtiTool Beta 14 Zalatwil sprawe :) A to moj wynik jak narazie, przy dosc delikatnym O/C E6600 @3,0Ghz, GR PRO @835Mhz 4-4-4-12, X1800GTO @16p 590Mhz@1,2V 590Mhz@1,99V Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Nostromo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Nie zmuszajcie mnie do zmiany proca albo calej platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 za pozno jon - za pozno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) jon moge kupic twojego opka za 350zł :), najlepiej popełnij samobójstwo ;) bedzie honorowo dane do odnośnie spraw spadkowych wyślę na email, wracając do tematu czy jest jakiś program do edycji biosu w którym mozna zmienić napiecie na pamięciach jonathan może by wkońcu wrzucić faq na pierwszą stronę, slow przydałoby się zapodać do faqa :) bios od hisa modyfukowany hexem na 16 potoków podaj email na priva to ci prześle, ten od saphira xl jest beznadziejny do kręcenia tej karty Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zabić intela :-D A ja cały czas bez grafy - POLSKA! eh to juz zaraz 3 tydzień będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 jonathan może by wkońcu wrzucić faq na pierwszą stronę, slow przydałoby się zapodać do faqa :) bios od hisa modyfukowany hexem na 16 potoków podaj email na priva to ci prześle, ten od saphira xl jest beznadziejny do kręcenia tej karty Co do biosa to ja sciagalem z ktoregos z serwisow ktore testowaly te grafy. Originalny bios od X1800XL (nvision albo pclab). Wszystko sie ladnie zmodyfikowalo i ladnie dziala. TYlko na razie grafa nie krecona bo nie chce ryzykowac zejsca zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Boże co za cykory :D jonathan może by wkońcu wrzucić faq na pierwszą stronę, slow przydałoby się zapodać do faqa bios od hisa modyfukowany hexem na 16 potoków podaj email na priva to ci prześle, ten od saphira xl jest beznadziejny do kręcenia tej karty - leń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Boże co za cykory :D No czy ja wiem :P zasponsorujesz mi nowy sprzet jak padnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Chłopie a co ma Ci paść? Masz owszem słaby zasilacz ale pożądnej firmy - jak zaczną szaleć napięcia to się komp wyłączy i już. A ofiary muszą być i tak ;D byłem pierwszy. Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 cykory cykory... ja caly czas sie bawie kompem - pomimo iz z bloku na grafie leje sie woda :] walic to - jak sie cos spali, topojdzie na gware i albo dostane nowe, albo $$. dlaczego mialo by byc inaczej?! w koncu jest na gwarancji, a dowodow na "krecenie" w zasadzie nie ma. pozatym to jest zabawka - no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Troszke drogawa zabawka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witam, mały update: Napięcia 1,24V/2.02V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No i peklo 10k :) Ale w sumie przy takim sprzecie i 16 potokach ;) Dodaj informacje na jakis sterownikach robiony marka i dorzuci sie wynik do FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...