Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

Jest niewygodne, nieintuicyjne i dosyc srednio precyzyjne. Starczy? :)

Nie zrozumiałeś.

Sterowanie wygląda tak samo w każdym fpp więc albo sie przyzwyczajasz, albo omijasz ten gatunek...;]

Chyba znów kupie ps2. Zastanawiam sie teraz nad slimką i grubasem z hdd, zobaczę jak sprawa będzie sie miała z $ i ilością miejsca na biurku :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do takich rzeczy uzywam programu PS2OS, myPS2 tez powinno sie nadac.

Mozesz tez sprobowac execFTP na konsoli + klient FTP na kompie, ale mi jakos ciezko zmusic konsole i kompa do wspolpracy via LAN...

Mozesz tez sprawdzic, czy do Twojego chipa nie wyszedl jakis soft w stylu Ripper Navigatora, ktory zautomatyzowalby cala zabawe.

Co do tego gdzie powinien trafic plik (do jakiego katalogu na memorce) i jak sie nazywac, odsylam do dokumentacji chipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DivX raz probowalem, ale nie chce mi sie w to bawic, bo szkoda mi lasera (poza tym wiekszosc plyt mam nagrywane 8x, a z takimi PS2 ma juz problem). Wiem, ze sie da, program SMS umozliwia tez chyba odtwarzanie z HDD i streaming z PC, ale nie sprawdzalem.

Co do kosztow - najpelniejsza odpowiedz da Ci Allegro, ale szacowalbym je na jakies 400 do 500 zl (zaleznie od pojemnosci dysku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blizej 500zl NA to koszt 120zl + dysk 40gb minimum 80zl do tego ripper albo modbo (tu zalezy czy sam montujesz modbo koszt 20zl + montaz 80zl) do tego sama konsola + memorka + pad

edit

a w co teraz pykacie?

ja dorwalem Shrek the third i Naruto Chronicles (taka przyjemna nawalanka :D )

Hmm cos nie wiem co robie zle z tym hdloaderem:

sciagam hdloadera (dwa pliki SYSTEM + HDL08B.ELF)

robie obraz cue http://www.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/strona1.php

wrzucam na cdrw i nic sie nie dzieje?

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, mam tuner tv i ps2. Kabelek s-video zakupiony i podłączony jak trzeba.

I teraz nasuwa sie pytanie...czy podłączając ps2 przez s-video powinienem mieć już dźwięk czy potrzebuje jeszcze podłączyć biały i czerwony chinch jakąś przejściówką do line in?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy podłączając ps2 przez s-video powinienem mieć już dźwięk

nie, s-video przesyła tylko obraz

czy potrzebuje jeszcze podłączyć biały i czerwony chinch jakąś przejściówką do line in?

a nie masz w karcie TV wejścia cinch na audio? bez przejsciowki bys podlaczyl

jak nie to muszis przejsciowke i do line in w karcie dzwiekowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, dziękuje za odpowiedź.

Niestety na tej karcie nie ma wejście chinch więc jutro pokombinuje z przejściówkami, bo dziś zdążyłem tylko podłączyć, powkurzać sie że nie ma dźwięku i poklepać troszkę w tekkena.

Całkiem nieźle to wygląda na monitorze, chyba sam sie skusze na slimka...;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde. Bo już chciałem kupić taką nieoryginalną kartę. Często zdarza się taki problem?

BTW.

Mam grubasa v4 z padem od PSX bez analogów i nie mam swojej memorki. Zastanawiam się, czy przerobić konsolę ripperem albo duo 3 gold, dokupić pada i kartę, czy sprzedać na allegro i kupić tam jakiś gotowy zestaw. Jak myślicie, co będzie lepsze z ekonomicznego punktu widzenia? I jak jest z przerobionymi PS2 na allegro? Po tym jak na forum o konsolach w temacie a'la "jakie PS2 miałeś" przeczytałem kilka postów w stylu:

"miałem taką, a taką, ale zaczęła się sypać więc sprzedałem na allegro",

boje się, że dużo z nich może być w kiepskim stanie. Powinienem się bać?

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinienes rzucac sie na pierwszy lepszy zestaw. Po obserwuj allegro przez pare dni, zorientuj sie dokladnie do ilu mozesz ztargowac cene (rok temu kupilem miesieczna slimke za 400 zl na dodatek u siebie w miescie, wystarczylo obserwowac allegro przez 2 tyg :] ) i czekaj az pojawi sie cos dobrego. W tym tygodniu polowalem na x0 i upolowalem dzisiaj miesieczna konsolke za 1200zl :] Cierpliwosc to podstawa w takich zakupach, zawsze znajdzie sie ktos kto kupi sprzet i po paru tygodniach dojdzie do wniosku, ze to nie dla niego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniej na pewno byłoby gdybyś kupił gotowy zestaw na allegro.

Ja wolałem jednak kupić dziewicę i resztę dokupić. Może i wyszło drożej(chociaż na allegro poszła całkiem nieźle i prawie nie straciłem) to miałem pewność że sprzęt jeszcze pożyje długo ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym tygodniu polowalem na x0 i upolowalem dzisiaj miesieczna konsolke za 1200zl :]

oby nie była zbanowana na LIVE lub po serwisie, z których to powodów sprzedający się jej pozbywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienaruszona plomba, paragon z 29 czerwca z gdyńskiego saturna i w ogole nie ruszane zdrapki live'a. Nie, nie sadze zeby byla zbanowana/serwisowana...

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

a ja mam takie pytanko, kupilem dzisiaj ps2 raczej za grosze jednak mam problem gdyz nie idzie mi obraz na tv, konsola sie wlacza, wiatrak pracuje jednak na tv nic ni widac, ma ktos jakies pomysly co moze byc nie tak z tym?

Sprawdzales na innym kablu? oraz nie kupiles jej przypadkiem na allegro z dopiskiem "niesprawdzona" lub cos w tym stylu;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIEMANO!!

Mam wielki problem...

Po pierwsze mam klopot z grami wyscigowymi takimi jak np Burnout 3 i NFSMW bo wszystko jest niby w porzadku ale musze grac na analogach bo guziki sa strasznie zamulone i strzalki, musze je wciskac bardzo mocno zeby dzialaly(nie wiem o co chodzi wogle w innych grach jest normalnie)

I dwa gdy chce stworzyc profil w burnout 3 pisze ze nie mam karty wlozonej czy tez miejsca wolnego na niej a mam wolne 7mb o co moze chodzic!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale musze grac na analogach bo guziki sa strasznie zamulone i strzalki, musze je wciskac bardzo mocno zeby dzialaly

A nie lepiej grać na analogowych gałkach? Inne przyciski musisz wciskać mocno bo wbrew pozorom one też są analogowe (x o [] ^ , strzalki, l1,l2,r1,r2 sa czułe na siłę nacisku).

I dwa gdy chce stworzyc profil w burnout 3 pisze ze nie mam karty wlozonej czy tez miejsca wolnego na niej a mam wolne 7mb o co moze chodzic!?

Masz nieoryginalną memorkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok czyli to z przyciskami jest normalne i najlepiej jest grac na analogach?

nieoryginalna memorka hmm raczej nie... dawalem za nia normalnie 50zl i ma 8mb... w dodatku na pudelku byla ta naklejka z napisem black... moze moja przerobka ma jakis problem

No memory card(ps2) inserted. You cannot currently save your progress. Please insert a memory card into memory card slot 1 with at least 81KB of free space. 94KB of free space is needed to manage your networ cofiguration file.

Edytowane przez ba-M-bo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi