Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że właśnie skończyłem SotC szukam czegoś na długie nudne wieczory ;)

Przeszedłem/Mam już: SotC, Tk5, VF4, Burnout Revenge, GT4, GoW, GoW2, DMC, DMC3, Flatout, GTA:SA, Black

Doradźcie w co się zaopatrzyć ;) SotC tak mnie zauroczyło, że mam ochotę na ICO, ale trochę drogie jest...

Zagraj sobie w Killzone i Area51 jesli lubisz strzelanki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

planuje zakup konsoli ps2 ze wzgledu na kilka tytulow, w ktore chcialbym pograc (budokai tenkaichi, naruto ultimate ninja 2 itp.).

Teraz mam kilka waznych pytan:

1. Ktora konsole wybrac, ps2 czy ps2 slim? I dlaczego :P

2. Czy duzo ludzi gra na ps2 po sieci? (w jakie gry)? :)

3. Czy to prawda, ze za granie online nie placimy nic (no oprocz kosztow wlasnego neta).

Jezeli jest jeszcze cos waznego co powinienem wiedziec to prosze o porady.

Z gory dziekuje,

Tompior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. PS2 Slim bo: mniejsza, cichsza, lżejsza, ładniejsza, zgrabniejsza, wbudowany network adapter, czytnik lepszy niż w grubej (nie ma problemów z dual layer).

2. Godne uwagi gry online na ps2 można policzyć na palcach u jednej ręki.

3. Nie płacimy nic.

PS: chcesz dobry multiplayer - dokup drugiego pada, opłaci się.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. PS2 Slim bo: (...) wbudowany network adapter(...)

A więc można włączyć gry z dysku na kompie nie męcząc przy tym lasera? Co nieco o tym słyszałem ale tak to nic o tym nie wiem. Co trzeba mieć do tego, co trzeba zrobić aby odpalić grę z dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc można włączyć gry z dysku na kompie nie męcząc przy tym lasera?

Z dysku na pc - nie można. Połączenie ps2<>pc może służyć jedynie do transferu plików lub streamingu filmów i muzyki. Oczywiście powstał homebrew który umożliwia odpalanie gier z plików ISO na dysku PC przez kabel, ale efekty są mizerne.

Co trzeba mieć do tego, co trzeba zrobić aby odpalić grę z dysku?

Po pierwsze - przerobiona konsola. Po drugie - dysk podłączony bezpośrednio do grubej playstation2 (do slimki dysku nie podłączysz). Generalnie jeśli chcesz odpalać gry z dysku, to jesteś zmuszony do zaopatrzenia się w przerobionego, starego grubasa, < co jest bez sensu, dlatego IMO najlepszym wyborem i tak pozostaje zaopatrzenie się w slimkę i granie z płyt. Mit o padających laserach w slimach powoli odpływa w niepamięć. Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dysku na pc - nie można. Połączenie ps2<>pc może służyć jedynie do transferu plików lub streamingu filmów i muzyki. Oczywiście powstał homebrew który umożliwia odpalanie gier z plików ISO na dysku PC przez kabel, ale efekty są mizerne.

Po pierwsze - przerobiona konsola. Po drugie - dysk podłączony bezpośrednio do grubej playstation2 (do slimki dysku nie podłączysz). Generalnie jeśli chcesz odpalać gry z dysku, to jesteś zmuszony do zaopatrzenia się w przerobionego, starego grubasa, < co jest bez sensu, dlatego IMO najlepszym wyborem i tak pozostaje zaopatrzenie się w slimkę i granie z płyt. Mit o padających laserach w slimach powoli odpływa w niepamięć.

Moze jeszcze jedno pytanie: Jaki jest obecnie najnowszy model ps2 slim (czarnej) i gdzie go moge dostac?:)

I czy mozesz podac mi nazwe, ktorejs z tych godnych gier online?:D

Edytowane przez Tompior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tam lubisz takie gry z manga to dodam jeszcze od siebie naruto chronicles 1/2 fajna nawalnka taki rpg odnosnie kupna konsoli to masz problem bo jak kupisz w sklepie z gwara 12mce to albo przerobisz chipem albo grasz na swap magic i wtedy zajezdzasz laser ale masz gware :D ja tam mam swojego grubasa z dyskiem tylko po pierwsze droga impreza po drugie to wiedzialem ze kupuje konsole z niewielkim przebiegiem i oplacalo mi sie wsadzac laser bo lubie grac w animiaste rpg (atelier iris, shin megami persona 3, kazda z gier lekko 50godzin, do tego inny tytuly orientacyyjny koszt grubasa z przerobkami:

- NA network adaptor 110zl

- modbo 30 albo 100zl zalezy czy sam montujesz

- dysk lekko 40gb polecam seagete w gumach 50zl

- sama konsola)

ewentualnie aukcje tego typu http://allegro.pl/item259831100_ps_2_slim_..._gwarancja.html 12miechow gwary nie ma zle

Edytowane przez bryken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak tam lubisz takie gry z manga to dodam jeszcze od siebie naruto chronicles 1/2 fajna nawalnka taki rpg odnosnie kupna konsoli to masz problem bo jak kupisz w sklepie z gwara 12mce to albo przerobisz chipem albo grasz na swap magic i wtedy zajezdzasz laser ale masz gware :D ja tam mam swojego grubasa z dyskiem tylko po pierwsze droga impreza po drugie to wiedzialem ze kupuje konsole z niewielkim przebiegiem i oplacalo mi sie wsadzac laser bo lubie grac w animiaste rpg (atelier iris, shin megami persona 3, kazda z gier lekko 50godzin, do tego inny tytuly orientacyyjny koszt grubasa z przerobkami:

- NA network adaptor 110zl

- modbo 30 albo 100zl zalezy czy sam montujesz

- dysk lekko 40gb polecam seagete w gumach 50zl

- sama konsola)

ewentualnie aukcje tego typu http://allegro.pl/item259831100_ps_2_slim_..._gwarancja.html 12miechow gwary nie ma zle

Wlasnie myslalem o swap magic bo nie trace gwarancji na ps2. A nawet jak zjade laser to co? 50zl kosztuje nowy z tego co widzialem na aukcjach :P (chociaz slyszalem, ze swap magic nie psuje lasera).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soczek: (Wtorek 06.11.2007 16:07)

i a propos tego nowego ps2 to nie wiem z jakim diablem sony zawarlo pakt zeby zmiescic jeszcze zasilacz i zeby bylo lzejsze..

Ja: (Wtorek 06.11.2007 16:08)

codegena wsadza^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

potrzebuję jakiejś piłki nożnej na ps2, w którą można by z kumplami przy piwku pograć. Zaznaczam, że żaden z nas nigdy nie grał w takie gry, więc musi to być coś co daje "fun" od pierwszego meczu - nie mam czasu uczyć się godzinami jak w to grać ;) Co polecacie?

Najlepiej od razu konkretny tytuł z numrem wersji, bo tych sportówek to pełno było :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet fifa nie jest zla prostsza od pesa

Co do piłek kopanych na ps2. to wybór jest prosty: FIFA albo PES. Na wieczor z qmplami polecam jednak fife bo jest zdecydowanie prostsza od PES'a i sprawi im wiecej radochy niz mozolne sledzenie paska sily strzalu w pesie na poczatku albo balans cialem zawodnikiem z pilka. Jednak jezeli mieli juz stycznosc z grami na ps2 to lepszy bedzie PES :P. Pamietam jak kiedyś byłem wielkim fanem FIFY, az do pierwszego PES'a na kompy, PES 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, małe pytanko: żeby podłączyć klawiaturę i mysz to koniecznie muszę mieć przejściówkę którą podłącza się pod wejście pada?? czy spoko wystarczy klawa pod usb bo mam 2 usb do wykorzystania. Mam czarnego slima scph-79003.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, małe pytanko: żeby podłączyć klawiaturę i mysz to koniecznie muszę mieć przejściówkę którą podłącza się pod wejście pada?? czy spoko wystarczy klawa pod usb bo mam 2 usb do wykorzystania. Mam czarnego slima scph-79003.

Moge sie spytac, tak z ciekawosci, po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem.

Ultrabanalne pytanie...mam Personę 3 prosto z USa w wersji ntsc, z kolei mój PS2 to pal - jak najprościej i najbezpieczniej odpalić ww grę??

Czy SwapMAgic 3.8 to nadal najlepszy patent do takich rzeczy?

Z góry thx za pomoc i pozdrawiam :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi