Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda trochę czasu pozostaje do premiery i cpu i konkretnych mobasów do niego, ale interesuje mnie sprawa takowa: nie zamierzam się ścigać w rankingach a z OC interesuje mnie coś takiego jak teraz czyli rzędu 30 - 50%... najlepiej bez zmiany chłodzenia na WC ... jakiś bardziej zaawansowany AC może ale i to w późniejszym terminie. Pytanie brzmi więc następująco: czy wystarczy przeciętnemu uzytkownikowi taki Allendale jakiego ma zulusman i yotomeczek do tego w miarę mobo typu GB i lepsza grafa czy też może zainwestować w wydajniejszy proc... żeby miał 4 MB kaszy i do tego jakiś tańszy model mobo i tania grafa celem późniejszej rozbudowy.. w zasadzie komp używany jest do netu, słuchania muzyki i oglądania filmów dvd ... czsami jakaś gra typu MUOnline albo Americas Army tudzież jakiś NFS... chcę spróbować sobie zakupić BF2 ale zastanawiam się czy warto i ewentualnie czy najsłabszy z C2D pociągnie tę grę chociaż podejrzewam że tak skoro PDki ciągną to czemu nowszy by nie miał tego robić... ile mógłby taki zestawik kosztować i na co zwracać szczególną uwagę .... np: czy proc ma być z jakiegoś konkretnego kraju produkcyjnego czy przy tak słabej zabawie OC olać i kupować jakikolwiek?? przykładowo mam na to 2 K pln i trochę części które może by się nadały. Jakaś porada ?

Speaker sorki nie wiem jaka grafe kupisz ale musi byc naprawde wypasiona zebys poczul roznice miedzy kreconym core a amd w 1280 no chyba ze grasz w 1024.

Powiedzmy sobie szczerze ze ta premiera troche namieszala i kazdy chce miec core. Tylko ze w grach liczy sie grafa potem porcek i nie ma sensu

wydawac kasy na wypasiona plyte czy procesor obojetnie czy to od amd jezeli ucierpi na tym ilosc ramu i gpu.

Ja kupujac kompa do w sumie gierczenia bral bym pod uwage to czy mam - 2gb ramu, wypas grafe a potem myslal o procku do tego.

Inaczej para idzie w gwizdek i bedziesz mogl sobie na core pi liczyc. Komp to nie tylko proc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczęsię z tym ale : kartę tę co mam w podpisie musze zlikwidować ... nadaje się jedynie do netu i mało wymagających gierek typu MUO lub AA, chcę się wbić w CSS'a a tam proc się trochę jednak liczy ... ponoć w BF2 też więc musi być jakiś wydajny ... wystarczy tak jak mi yotomo poradził chyba, dwa ramy zawsze można dokupywac w trakcie użytkowania a czy to będzie na początek 512 ... raczej odczuję od razu różnice jak przeskoczę z moich 256 DDRów nie uważasz ?? 3 : jakoś od dawien dawna przywiązałem się do niebieskich i tak niech pozostanie, 4: nie zamierzam kupować od razu w dniu premiery ... poczekam tak z kwartał a potem może będzie ciekawie na ebayach, allegro kompuszrocikach i innych .. może :D jak zauważyłeś czeka mnie wymiana większości podzespołów i z tym się liczę ale nie powaliło mnie żeby trzymając DDR i dysk na ATA i do tego grafę AGP wbijał na AsRocka ... już raz błąd popełniłem i mnie nauczyło nieco :D chodzi mi o to jak zainwestowac żeby nie przepłacic za jakieś 3 miesiące ... wiadomo że ceny spadną ale relacje cenowe pomiędzy E6300 a X6800 się raczej nie zmienią :D .... a mnie z kolei nie jest potrzebny super hiper wydajny sprzęt ale taki który poradzi sobie z ot: Sid Meyer's Pirates ... na tym co mam idzie ale jak krew z nosa a proca i tak używa ... każda gra w jakiejś części używa CPU ... no chyba ze pasjans ale akurat nie grywam ...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko lamerskie..

ocb z tym, ze np ludzie na xs chwala ze typ np na 1M zrobil 460fsb?

czy moze zle pisza i chodzi im raczej o sam wynik, ze jest dobry?

a czy moze, jakby dal 16M to by juz nie policzyl bo by sie posypalo?

tego troche pojac nie moge... mam nadzieje ze to wina angielskiego piszacych na xs.... bo pare osob juz tak zobaczylem jak skomentowalo wynik

a i zeby nie bylo.. to ocencie moj wybor...

skopiuje z innego forum, mam nadzieje ze sie nie obrazicie :)

"kupilem wlasnie w komputroniku, bo taniej wychodzi mni eniz w znaku a tez jak tam moge odbior osobisty zrobic...

a co kupilem,...:

Intel Core2 Duo E6400 2.13 GHz (S775) bulk 976.00

Scythe Ninja Plus 144.00

Gigabyte GA-965P-DS3 Intel 965P 618.00

Fander 92 mm 40.00

Fander 120 mm czarny 50.00

GeForce 7900 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (525/1440) (PCI-E) 1199.00

Razem:

3027.00

w znaku:

DDR2 2x1024MB PC-800 Goodram Pro CL 5 5-5-15 897.88

2. Arctic Silver V - pasta termoprzewodząca 19.34

suma:

917,22

na allegro:

http://www.allegro.pl/ item11753715... /> ratis_.html

model: Chieftec LBX-02BBGR (ten z zielonymi zeberkami) 260,00 zł

pamieci GOODRAM PRO 1GB 800Mhz x 2 = 758zl (powinni je faktycznie wyslac, aczkolwiek mam problemy z tym kolesiem z allegro).

i to chyba wszystko ..... caly komp prawdopodobnie bede mial zlozony w srodku przyszlego tygodnia, chyba ze kompuszrot bedzie sobie wkulki lecial..

laczna suma:

4974 zl, minus za poprzedniego kompa 700zl: 4274,22 zl..

z czego 2gb ramu prawdopodobnie opyle za okolo 800zl, czyli wyjdzie mnie to wszystko okolo 3474,22 zl

wiec nie jest strasznie.

aha ramy kupilem w znaku, bo nie wierze tym z allegro ze mi wysla... wiec na wszelki wypadek zamowilem drugie. Zatrzymam sobie te na lepszych kosciach, a i tak nie strace pewnie kasy, bo goodramy pro zdrozaly o ponad 100zl, a moje allegrowskie jeszcze sa w starej cenie "

poprzedni komp jaki sprzedalem za 700zl to:

1) pIV 3.0 northwood. sl6wk

2) pamieci hynix d43 2x512MB

3) karta graficzna asus 9800xt 256mb ram.- customowe chlodzenie, jakims szitowym wiatraczkiem

4) plyta glowna. abit ic7

5) no i kuler pentagrama cu 100 na procka.

Ale sam zestaw jak oceniacie jaki kupilem?

Edytowane przez p0rNfLaKe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem OK :), sam przesiadam się z podobnego na podobny ALE:

-po co ten ninja? jakbys zamierzał chłodzic prescotta 3.6 ...

-za 2 tygodnie bedą płytki na 965P po ~400zł

-pamięci 4GB ????

czy kupiłes tego gigabyte 7900GT z zalmanem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-pamięci 4GB ????

1 dobry kuler nie jest zły

2 a za 3 lata po 100zł

3 przeczytales caly post?

4 to nie jest miejsce na TAKIE pytania (pisz na pw)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzedni komp jaki sprzedalem za 700zl to:

1) pIV 3.0 northwood. sl6wk

2) pamieci hynix d43 2x512MB

3) karta graficzna asus 9800xt 256mb ram.- customowe chlodzenie, jakims szitowym wiatraczkiem

4) plyta glowna. abit ic7

5) no i kuler pentagrama cu 100 na procka.

Na allegro, na części i przy przyzwoitych opisach dostałbyś za to sporo więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczęsię z tym ale : kartę tę co mam w podpisie musze zlikwidować ... nadaje się jedynie do netu i mało wymagających gierek typu MUO lub AA, chcę się wbić w CSS'a a tam proc się trochę jednak liczy ... ponoć w BF2 też więc musi być jakiś wydajny ... wystarczy tak jak mi yotomo poradził chyba, dwa ramy zawsze można dokupywac w trakcie użytkowania a czy to będzie na początek 512 ... raczej odczuję od razu różnice jak przeskoczę z moich 256 DDRów nie uważasz ?? 3 : jakoś od dawien dawna przywiązałem się do niebieskich i tak niech pozostanie, 4: nie zamierzam kupować od razu w dniu premiery ... poczekam tak z kwartał a potem może będzie ciekawie na ebayach, allegro kompuszrocikach i innych .. może :D jak zauważyłeś czeka mnie wymiana większości podzespołów i z tym się liczę ale nie powaliło mnie żeby trzymając DDR i dysk na ATA i do tego grafę AGP wbijał na AsRocka ... już raz błąd popełniłem i mnie nauczyło nieco :D chodzi mi o to jak zainwestowac żeby nie przepłacic za jakieś 3 miesiące ... wiadomo że ceny spadną ale relacje cenowe pomiędzy E6300 a X6800 się raczej nie zmienią :D .... a mnie z kolei nie jest potrzebny super hiper wydajny sprzęt ale taki który poradzi sobie z ot: Sid Meyer's Pirates ... na tym co mam idzie ale jak krew z nosa a proca i tak używa ... każda gra w jakiejś części używa CPU ... no chyba ze pasjans ale akurat nie grywam ...

Pozdrawiam

Do kreconego core2 w 1280 malo jest 7900 chyba ze tez krecona zebys roznice zobaczyl

w grze a nie w marku.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem OK :), sam przesiadam się z podobnego na podobny ALE:

aaaaa tam :P skoro nie wzialem boxa... zaplacilem z 80zl taniej (w komputroniku), do tego w komputroniku 13zl taniej procek jesli ninje sie kupi.. wiec 90zl taniej ponad.... czyli ninje mam za 60zl ... bo boxowy i tak pewnie bym wywalil, a najtanszy sensowny cooler = 100zl (np pentagram).

wiec imho nie jest tak zle... przynajmniej nie bede sie martwil o temperatury, mimo ze conroe ma skrajnie niskie... ale tak dla bezpieczenstwa i zeby nie wydawac pozniej niepotrzebnie kasy na zestaw chlodzacy.

bardzo niecierpliwy jestem :) czekam ponad pol roku na zmiane sprzetu.. glownie przez conroe..

-pamięci 4GB ????

e bo na allegro cos koles krecil, nie wysylal, ale w koncu po 2 tygodniach CHYBA (!!!) wyslal, przynajmniej tak napisal. W starej cenie goodramy pro, wiec duzo tanszej.

W sklepie kupilem po to zeby nie czekac jeszcze dluzej na zlozenie kompa...

TAK :) cena bardzo przystepna moim zdaniem, przy zagwarantowanych taktach 525/1440 ... do tego moze jakies OC>..

aaa i kolejne pytanie.

Czy jest sens w przyklejaniu zalmana na chipset do tamtego chlodzonka? bo mam takiego za 14 zl, calego z aluminium i nie pasowal do mojego ic7.... i zeby sie nie marnowal, bym go sobie przykleil ot tak na tamtego radiatorka chipsetu.. (ds3) daloby to cos czy nie ma sensu sie bawic? taki amatorski tuning :)))

@lordfury

wiem. ale bratu sprzedawalem, a nie mam zwyczaju zarabiac na rodzenstwie.

uznalem ze mniej wiecej cena allegrowska podzielic n apol, jest sensowna i uczciwa

Edytowane przez p0rNfLaKe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kreconego core2 w 1280 malo jest 7900 chyba ze tez krecona zebys roznice zobaczyl

w grze a nie w marku.

Bez obrazy Seraf ale nie czytasz dokładnie tego co w texcie i tego co w sigu się kryje... mem kartę na AGP GF 2 MX 400 i to musze zmienić jakby nie patrzeć ... tym bardziej że teraz wsie płyty obsługują PCI-X więc nie ma sensu tego 3mać :D ponadto coraz więcej gier obsługuje [bF2] DX 9.0 albo lepiej oprócz tego pixel shader czego moja karta nie jest w stanie wydolić ... i to mnie dobija ... a do tego na serio zstanawiam się żeby sobie w CSS'a pograć a to wymaga procka że hej .. dlatego taki konfig by mi spokojnie wystarczył .. mnie bardziej pasjonuje podgląd wyników Yotomeczka, Ryby, Devilka-KC, Demka i innych niż kręcenie własnych bo jestem za cienki na takie wyjazdy... mnie chodzi o lekkie OC przy dobrej wydajności za niezłą kasę wiec nie widzę problemów do 2 K plnów :D ... chyba że faktycznie ceny we wsiech sklepach to jeden wielki FAKE i po prostu 3eba bedzie czekać nie wiada ila żeby sobie to złożyć :D

Pozdrowienia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie

Zawsze byłem zwolennikiem amd no a teraz jest core 2 duo procesor który robi wrażenie. Zamierzam kupic nowy komputer i wacham sie caly czas miedzy e6300 lub x3800 . Nie pytam który procek jest lepszy bo nawet ja zwolennik amd przyznam ze c2d ale przy kupnie nowego zestawu kieruje sie zawsze stosunkiem mozliwości do ceny . Cena c2d jest ok tylko ceny płyt głownych mnie przerazaja troche i tu pytanie ile musiał bym wydać na płytę pod core 2 duo ale z możliwoscia overclockingu. Czy tu konieczny jesy zakup płyty pokroju gigabyte dq6 czy moze cos tanszego tez sie sprawdzi. Chodzi o płyte dobrą. Nie zależy mi na wyposażeniu ale na stabilności i podkręcaniu (wstyd by bylo kupując c2d nie kercic go) a drugie pytanie jakie ramy do tego kupic tez patrząc na przelicznik mozliwosci cena . Lepiej 1 gb szybkiej czy może 2 gb troche wolniejszej. Nie podaje kwot poniweaż nie dysponuje jakąs okresloną kwotą ale 900 zł na płyte to nie wydam bo wtedy wole x2 który tak naprawdę spełnia moje wymagania . Czekam na odpowiedz od zwolenikow intela . Nigdy nie interesowalem sie tą platformą a teraz nadszedł ten czas (AMD mam rozpracowane a przy intelu naprawdę nie wiem co z czym sie je)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie

Zawsze byłem zwolennikiem amd no a teraz jest core 2 duo procesor który robi wrażenie. Zamierzam kupic nowy komputer i wacham sie caly czas miedzy e6300 lub x3800 . Nie pytam który procek jest lepszy bo nawet ja zwolennik amd przyznam ze c2d ale przy kupnie nowego zestawu kieruje sie zawsze stosunkiem mozliwości do ceny . Cena c2d jest ok tylko ceny płyt głownych mnie przerazaja troche i tu pytanie ile musiał bym wydać na płytę pod core 2 duo ale z możliwoscia overclockingu. Czy tu konieczny jesy zakup płyty pokroju gigabyte dq6 czy moze cos tanszego tez sie sprawdzi. Chodzi o płyte dobrą. Nie zależy mi na wyposażeniu ale na stabilności i podkręcaniu (wstyd by bylo kupując c2d nie kercic go) a drugie pytanie jakie ramy do tego kupic tez patrząc na przelicznik mozliwosci cena . Lepiej 1 gb szybkiej czy może 2 gb troche wolniejszej. Nie podaje kwot poniweaż nie dysponuje jakąs okresloną kwotą ale 900 zł na płyte to nie wydam bo wtedy wole x2 który tak naprawdę spełnia moje wymagania . Czekam na odpowiedz od zwolenikow intela . Nigdy nie interesowalem sie tą platformą a teraz nadszedł ten czas (AMD mam rozpracowane a przy intelu naprawdę nie wiem co z czym sie je)

Moze to nie jest odpowiedz od osoby ktorej oczekujesz - 'zwolennikow intela' ale tyle co wiem to Ci powiem... Bo mam podobny dylemat.

Za x2 3800+ przemawia cena, kupisz plyte za 200zl i mozesz takze krecic, core 2 duo to swietny procek z potencjalem ale faktycznie plyty do krecenia sa za drogie, z tego co wiem na dzien dzisiejszy najtanszy, a dobry do OC jest gigabyte DQ lub DS, czyli na plyte trzeba miec te 600zl, ale patrzac wyzej i wydajac 700zl przemawia do mnie to by dorzucic kolejne 100zl i kupic asusa digital home.

Takze musisz sam stwierdzic czy wolisz intela wybrac co ciagnie za wyzszymi kosztami czy zadowolisz sie x2 3800+ ktory jest dalej bardzo dobrym prockiem i w grach roznicy kolosalnej nie zauwazysz.

Pamieci widzialem ze polecaja ostatnio Goodram Pro 667 lub Twinmos 800

Na koniec powiem Ci tak x2 3800+ z plyta glowna (ASrock, obojetne czy 939 czy AM2) masz w cenie samego Core 2 Duo E6300 czyli najtanszego modelu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

DS3 ma tylko jeden kanal ATA (problem z dyskiem ATA lub z dwoma napedami optycznymi jesli rozne predkosci)

Asus P5W DH (drobna wada brak LPT duza wada to cena)

Asus P5V-VM DH duzo taniej i nawet wbudowane GPU smialo zastapi twojego MX400 na poczatek.

Za kilka miesiecy to prawdopodobnie beda jakies nowsze core 2 duo ( od E4200 do E6500)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus P5W DH (drobna wada brak LPT

Na DFI nF4 też nie ma i juz sie wszyscy przyzwyczaili, ba nie ma nawet portów COM. LPT ktoś jeszcze używa w ogóle do czegoś innego niż serwisowanie telefonów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na DFI nF4 też nie ma i juz sie wszyscy przyzwyczaili, ba nie ma nawet portów COM. LPT ktoś jeszcze używa w ogóle do czegoś innego niż serwisowanie telefonów?

Np do pionkow jak ktos zna sie na temacie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPT ktoś jeszcze używa w ogóle do czegoś innego niż serwisowanie telefonów?

Tak ;) Do drukowania na starej drukarce HP :) i skanowania na starym skanerze :) To było jedno z moich kryteriów wyboru płyty pod A64. I będzie pod kolejnego proca (chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez LPT nie mozna uruchomic oprogramowania zabezpieczonego kluczem sprzetowym wkladanym do LPT, ponadto wiele osob

posiada jeszcze drukarki lub skanery na LPT, przy pomocy LPT mozna tez podlaczyc bezpiecznie inny komputer do sieci

bez obawy o wlamanie z Internetu. Nie widzialem jeszcze plyty bez zlacza COM jesli nie zewnetrzny to przynajmniej byl

wewnetrzny na plycie.

@AndyN wystarczy karta PCI za 35 zl aby miec LPT do drukarki lub skanera.

Edytowane przez dwaIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)@AndyN wystarczy karta PCI za 35 zl aby miec LPT do drukarki lub skanera.

I mobo z trzema slotami PCI w takiej sytuacji. I w takiej odległości żeby bloczek na GPU się zmieścił. Mam X-Fi i kartę telewizyjną :/ Plus trzeci na LPT

EOT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mobo z trzema slotami PCI w takiej sytuacji. I w takiej odległości żeby bloczek na GPU się zmieścił. Mam X-Fi i kartę telewizyjną :/ Plus trzeci na LPT

EOT?

Jak by nie patrzec brak drugiego PATA LPT lub COM to wada nowej plyty pod conroe bo albo zajety slot PCI albo niepelne

rozwiazanie typu http://www.allegro.pl/item116861783_adapte...4_gw_f_vat.html .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by nie patrzec brak drugiego PATA LPT lub COM to wada nowej plyty pod conroe bo albo zajety slot PCI albo niepelne

rozwiazanie typu http://www.allegro.pl/item116861783_adapte...4_gw_f_vat.html .

malo kto juz teraz potrzebuje lpt... (mowie o lpt w przypadku jak chce sie odpalic drukarke, bo inne urzadzenia jak najbardziej) wiec nic dziwnego ze juz sie nie "marnuje" miejsca na sledziu tym wielkim portem

btw

"UWAGA: Adapter został wyprodukowany na Tajwanie z zachowaniem najwyższych standardów technologicznych co daje mu niekwestionowaną przewagę jakościową nad masowo sprzedawanymi na naszym rynku podobnymi produktami z Chin."

boze swiety co za bzdura..............

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

ja tez uzywam jeszcze drukarki na lpt tymbardziej ze kupuje do niej tusz za 15zl i nie zamierzam sie jej pozbywac dlatego tez wybiore plyte z lpt

@kszonek

nie wiedziales ze tajwanskie jest lepsze od chinskiego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malo kto juz teraz potrzebuje lpt... (mowie o lpt w przypadku jak chce sie odpalic drukarke, bo inne urzadzenia jak najbardziej) wiec nic dziwnego ze juz sie nie "marnuje" miejsca na sledziu tym wielkim portem

btw

"UWAGA: Adapter został wyprodukowany na Tajwanie z zachowaniem najwyższych standardów technologicznych co daje mu niekwestionowaną przewagę jakościową nad masowo sprzedawanymi na naszym rynku podobnymi produktami z Chin."

boze swiety co za bzdura..............

Jeden z najbardziej popularnych w Polsce programow do ksiegowosci wymaga "prawdziwego LPT" do podlaczenia klucza

sprzetowego (nie wiem czy odpali przez karte PCI) jak ktos kupi takie oprogramowanie za kilka tysiecy zlotych razem z taka

plyta bez LPT to bedzie mial niemila niespodzianke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najbardziej popularnych w Polsce programow do ksiegowosci wymaga "prawdziwego LPT" do podlaczenia klucza

sprzetowego (nie wiem czy odpali przez karte PCI) jak ktos kupi takie oprogramowanie za kilka tysiecy zlotych razem z taka

plyta bez LPT to bedzie mial niemila niespodzianke.

A do programu do księgowości jest potrzebna moc obliczeniowa conroe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do programu do księgowości jest potrzebna moc obliczeniowa conroe?

Do programow robiacych analizy finansowe jak najbardziej sie przyda bo czas w firmie to pieniadz, ponadto komputer nie musi byc przeznaczony tylko do jednego programu lub uzytkownika. Jesli widziales test porownawczy nowego Xeona z Opteronem

to jednym z benchow byl program wyliczajacy ryzyko kredytowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie znalazlem odpowiedniego tematu wiec zapytam tutaj:

czy ktos mial doczynienia z firma PC Projekt? (http://www.pcprojekt.pl)

jesli tak to czy moglby mi powiedziec czy wszystko przebieglo w porzadku, o sklepie 1szy raz slysze a nie chce placic 1k zł w ciemno...

Wcześniej często tam kupowałem (bo z Krakowa jestem) przez długi czas mieli najtańsze ceny w Krakowie, nierzadko tez w kraju, potem coś im odbiło i ceny były porównywalne z komputronem. Z obsługą klienta na miejscu jest różnie (chodzi o uprzejmość tudzież jej brak). Z wysyłką niestety nie miałem przyjemności.

Praktycznie połowę riga mam od nich (DFI, Zalmana, X800, ToPowera)

Teraz widzę, że zbastowali trochę z cenami.

Edytowane przez Cro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi