Patrol Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Jest dziekuje wam barrdzo za pomoc :) wgralem najnowszym atiflash tren bios co mi odpaliscie :) teraz podkrecilem go do 430/1100 i testuje :) ale mam do was jedno male pytanie jeszcze ten bios co mi podaliscie to bios od innej karty czy poprostu przerobiony ? pytam bo przeczytalem kiedys ze bios moze nie obslugiwac w pelni memorek jak ktos nie mial tak jak standardowo 2,0 tylko 1,6 (wole sie upewnic niz puzniej szukac czemu cos nie dziala i przepraszam za ta literowke )tam jest chyba ID szafira, ale to tez mozesz sobie latwo zmienic rabitem. co do czasu dostepu pamieci to biosy moga sie roznic jedynie timingami, ale o braku 'kompatybilnosci' nie slyszalem (zmiany na pewno beda w o/c). mozesz edytowac swoj oryginalny bios i porownac timingi z tym, ktory podalem wczesniej. jednak najszybciej i najpewniej bedzie jak odpalisz hexeditora i przerobisz swoj bios. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Patrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Thorn123 jakie masz pamięci 1,6ns czy 2ns Najprawdopodobniej orginalnie miałeś zwykły bios do GTO czyli do pamięci 2,0ns Bo małe szanse, aby producent mający taki bałagan na taśmie produkcyjniej z GPU i pamięciami do nich robił do każdego osobno bios. Zwłaszcza, że bios do 2ns będzie działał z 1,6ns, więc dla nich to strata czasu i forsy. Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) mam 1,6 ns jak poczytam troche o timingach to pozmieniam moze :) Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Thorn123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A czy moge odblokowac dodatkowe 4 potoki radkowi x800GTO szafirka na AGP????? bo to wszytko co pisze powyżej to jest na PCIe. :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Echh.... Sprawdź czy masz litery F.... I przejrzyj FAQ Zresztą Thorn123 zmodował włąsnie wersje AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A czy moge odblokowac dodatkowe 4 potoki radkowi x800GTO szafirka na AGP????? bo to wszytko co pisze powyżej to jest na PCIe. :mur: :mur:jak masz R430 to wgraj bios od XL, jezeli R420 to niestety w przypadku sapphire.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Echh.... Sprawdź czy masz litery F.... I przejrzyj FAQ Zresztą Thorn123 zmodował włąsnie wersje AGP aaaaaa sory bo sobie stron nie czytałem i tylko tą czytałem!!!!! :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 na jakims forum (nie pamietam w tej chwili) wyczytalem ze 99% szafirkow czerwonych na agp sie moduje ja jak narazie testuje czy wszystko dziala ok :) i tobie tez zycze powodzenia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaara Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mam problem ze znalezieniem programu do flash`owania biosu z pod windy nie mam stacji dyskietek :mur: i uzywam windowsa serwera 2003 i jak probuje ati winflashem to mi wyskakuje: " critical file missing. Please download and run video bios file again" a i nie wiem czy to ma znaczenie ale sterowniki do mam warcat a nie wiem czy to ma znaczenie ? mkoze ktos mial podobny problem albo wie jak sobie z nim poradzic? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Możesz wypalić cd startowe (jak ci szkoda cd, to cd-rw :-P ) Albo klucz USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 A ja troche z innej beczki... czy jest jakis programik do monitorowania temperatur w tray'u? Znaczy sie znalazlem w ati tray tool taka opcje ale chodzi mi np o ustawienie alarmow... na maxymalna temperaturke.. czy spotkal sie ktos z czyms takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Co sadzicie o tych x800 gto 128mb/256bit jak z kreceniem i czy da sie cos odblokowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Niższe zegary pamięci, bo zastosowano tam pamięci starszego typu. Podobno znajdują się egzemplarze modowalne, ale z biosem może być spory problem, ewentualnie zmienić wartości samemu w Hexie wg porad Patrola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) ekhmmm wiec mozna sprobowac wziac a czy to mozliwe ze po krecewniu zrobi 11k w 2003? bo na allegro jeden gosciu sprzedaje i twiedzi ze kreci sie na 565/810 i tyle zrobi w 2003 czy po prostu gosc ma duza fantazje... Edytowane 2 Maja 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A da rade odblokowac potoki? i jak sie spisuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 karta jest wydajna i spisuje sie dobrze, za ta cene chyba nic lepszego nie mozna kupic, chodzi mi oczywscie o nowke a nie uzywana, co do potokow to ponoc na dzien dzisiejszy nie da rady tego zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmmm widzialem w sklepie ja za 416 zl a przesylka za free i tak sie zastanawiam czy brac ;] jakie masz wyniki? w smakrkach i grach na tak podkreconej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 w 2003 na sterownikach warcats 6.3 mam ok 9000 punktow, gram rowniez w splinter cell cht i gra chodzi calkiem przyzwoicie, w sumie to jestem bardzo zadowolony z tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A czym probowales odblokowac potoki? i czy wogole probowales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 nie ma FFFF w att wiec z tego co jest napisane na pierwszej stronie tego tematu nie da sie na dzien dzisiejszy ich odblokowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 :/ moze sproboj wgrac biosa albo riva odlobkowac (czy da sie wogole to nia zrobic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 ekhmmm... moze ja ;] bo karta wyglada ciekawie za ta cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hntr Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Apropo czy ktos moze zakladal na naszego GTO .. AC ATI silencer 5 rev 2 ??? pasuje bez problemu na sapphire czy trzeba cos przypilowac:) moze ktos z was zmienial chlodzenie/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Apropo czy ktos moze zakladal na naszego GTO .. AC ATI silencer 5 rev 2 ??? pasuje bez problemu na sapphire czy trzeba cos przypilowac:) moze ktos z was zmienial chlodzenie/??ja na EVC Turbo2 :P sajlencery palą karty :P heh mój biedny x800GTO :( tylko 540GPU i ~570MEM przy 12potokach :/ czemu tak mało :/ Edytowane 3 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 ja na EVC Turbo2 :PI jak się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) I jak się sprawuje?jak w podpisie :) po O/C wzrasta o jakieś 3 stopnie :) na pasywie też sie da grać :) ~50-60stopni :) hehe tak wogule to to chłodzenie miałem 2 zaraz po mirampie :P (oczywiście na forum) kupiłem zaraz po ukazaniu sie w sklepach :P więc już chodzi tak od kilku miechów :) na standardowym wentlu i jest cicho :) Edytowane 3 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Nie orientujecie się czy Arctic ma zamiar wypuścić jakąś wersję Accelero na serie X800 ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Nie orientujecie się czy Arctic ma zamiar wypuścić jakąś wersję Accelero na serie X800 ? :( raczej nie poniewarz x800 sie już kończy :) wystarczy ze jest EVC turbo :P Edytowane 4 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibEx Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Mam pytanko czy ktoś robił Vmod-a na swoim x800GTO2 ? Narazie na biosie od x850XT chodzi 520 / 1080 zamówiłem juz miernik i spróbuje coś ołówkiem wymazać. Mógł by ktoś na faq-u dokładniej opisać i zrobić zdięciówki swoich wyczynów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja już troche bawiłem się ołówkiem 2b i jak na razie 560/1280 stabilne bez artów, będę próbował niedługo z wc i 4b, zobaczymy czy sie uda 600/1300;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...