aftershocK Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) no zrobiłem jeszcze jednego shrouda (trzeci z kolei) [ :D ] , z większym prześwitem (a ze 2-3cm) i wogóle bez pattexa przymocowałem do nagrzewki i podziwiajcie..... [patrz post #216 i #218] Edytowane 3 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 no.. kształt ładny nawet :) mam jeszcze taką radę trochę bardziej praktyczną - pod wentyl podłóż jakieś podkładki wycięte z gumy - taki shroud z blachy może działać jak pudło rezonansowe... styk po między shroudem a nagrzewką też mógłbyś zaopatrzyć w takowe podkładki czy choćby pomazać silikonem - po ok. 24h ma konsystencje gumy ja tradyzyjnie powiem że można by go zeszlifować i trochę wypolerować... potem polakierować... ale co kto lubi - ja lubie świecidełka (Heh... jak kobieta :huh: :blink: :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 dziś mi troche odbiło i pomalowałem cala obudowe na piekne srebro :D własnie schnie - jutro beda zdjecia... :) rozmontowałem na cz pierwsze i psssssss.... psssssss..... psssssss......... gotowe kolorek bajka (ile może schnąć spray?) rzecz jasna najpierw przejechałem starą farbe gęstym papierem i wypolerowałem szmatką [zapomniałem żeby jeszcze %% przemyć] nasuwa mi sie pewne pytanie mianowicie czy osiagne wiecej nakladajac 2 wentyle jeden nad drugim?? a może jeden nad shrodem drugi pod??? mam 2x120mm i nie wiem co z nimi zrobic [nie, nie, nie nikomu nie dam :wink: ] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 jeśli już to jeden przed chłodnicą a drugi za... ale to 2 shroudy.... Hmmmm sporo roboty by było.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 jak sie podoba? lipna? dzięęęęki :razz: hmm.... jeszcze jeden? Straszne ... tak sie z tym wszystkim obnosisz jakbyś robił nie wiadomo co. Zejdz na ziemie. Sorry że tak powiem, ale mi to wygląda na partactwo ... albo "śmietnik-mod" Juz sobie potrafie wyobrazić jak wygląda obudowa pomalowana na srebrno. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) a choćby tak: [nie musisz wysilac swojej głowy. pokaże Ci] dla dociekliwych podpowiem że jest to panel boczny i jak? kolor nie za mocny? no comment.... a tak wogóle to po przeczytaniu całego tematu i obejrzniu fotosów.....:) wiecie co mam na myśli... Edytowane 2 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Ooo!! Shroud się błyszczy! podoba mi się :) a obudowy to szczerze mówiąc za wiele nie widać... P.S. co to za aparat - straszne szumy matrycy ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) robiłem nokia 6630 jeszcze z trybem nocnym i zmniejszałem jakość w IrfanView na 80.... no lepiej sie nie dało... zalezy mi na małym rozmiarze bo siedza tu też [i moze odwiedzają ten temat] modemowcy. RE5PECT dla nich, też kiedyś miałem :) jutro moge dac w lepszej jakości robione w dzien. [specjalnie dla Ciebie shrouda tez malnąłem ;)] ver 1.1 ; zdjęcia schnięcia na słoneczku, jak obiecałem w wysokiej jakosci [zmniejszylem na 800x600] chyba ladnie pomalowalem nie? chromowany komp :) http://www.aftershock.cba.pl/dzienchrom1.jpg ~350kb http://www.aftershock.cba.pl/dzienchrom2.jpg ~350kb z tego 'radioaktywnego' bede robil okno bo teraz.... no właśnie ;) Edytowane 3 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 hehe a ja nadal czekam na pokazanie wcetu za 70zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jak pompke weźmiesz od wujka z akwarium, nagrzewnice od taty z samochodu, węże od mamy z pralki,zamiast króćcy wszystko owiniesz pattexem, bloczek kupisz F2M to bedziesz mial super WCta za 70 zł :D capishi? a tak wogóle to już zapomniałem ale pewnie wyjechał na długi weekend :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 noo chodzi mi o johna ;) mial tu foty juz jakis czas temu wrzucic i ani widu ani slychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Brak aparatu. Wkrótce wrzuce jak załatwie aparat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 no widze ze zdjec jak nie bylo tak nie ma. zlozylem juz wcta, czekam na big towera i ok nastepnej soboty zademonstruje [mam nadzieje] calosc ze zmodowana buda, WCtem upchanym w srodku... ;) wtedy bedzie mozna skasowac ten topic bo bede robil nowy z fotami itp [wct wlasnie chodzi i ma sie dobrze] czy jest jakis stereotyp nt temperatur? bo ja mam na Celeronie D 2800@3100 35C w idle i 40 [nie bylo NIGDY z wctem nawet 41C :)] w stresie. czy to by czasem nie zaduzo? mam kadetta i Prisona Pro V2...? Borygo Eko z troszkiem deineralki pzdr, @fterskocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) A więc panowie nie będę was już nie pokoił. Oto zdjęcia wc które 3 lata temu wykonałem, aby chłodzić celerona 1,7, który strasznie chałasował. Blok, jest mojego wykonania, nawet ładny jak na pierwszą rzecz wykonywaną na frezarce, myślę że koszt frezowania wyniósł by ok 30zł, mówie o al. Pompka: Aqua szut 600l (cicha i tania) Chłodnicy już nie mam ale była to zwykła nagrzewnica samochodowa cała z aluminium. (nie czyszczona w środku, czego skutek widać poniżej) Blok zaraz po wykonaniu: Tak się prezentuje spód po 2 latach pracy, bez czyszczenia: Pompka: Miałem zamiar dołożyć jeszcze blok na nb, ale zrezygnowałem z tego (tutaj blok ukończony w 80%): Tak wygląda przekrój: (bo za bardzo na fotkach tego nie widać) Póżniej chciałem przerzucić się na miedź, wykonałem 1 spód, ale ciągle brakowało mi czasu na dokończenie (do dzisiaj): Na koniec dodam że układ miał być tani i cicho chłodzić procka (cel osiągnąłem) Niestety temperatur nie podam bo już dawno nie mam tego kompa w którym zamontowany był układ, a do tego jest on rozmontowany i służy jako zabytek z czasów kiedy zaczynałem się bawić wc. Jako wzór obrałem konstrukcje Kyńka (te pierwsze), Sorki za kiepskie zdjęcia, ale robiłem je na szybkiego. Ngrzewnica to było coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item101437437_ford_e...ddam_tanio.html Edytowane 10 Maja 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 stary mowiles ze nie masz teraz aparatu to co tu robia zdjecia sprzed 3 lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Aparat załatwiłem teraz, zdjęca zrobiłem teraz, tylko że mam 2 bloki na cpu a tylko 1 był używany (ten brudny), ten czysty jest nieużywany nadal tak samo jak bok na NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Czy pompka ktora zastosowales w swoim WC byla wystarczajaca. Posiadam owa pompke tylko nie wiem czy gra jest warta swieczki w przerabianie jej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 no kurde a mi to nikt nie odpowie o temperaturach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 dobrze jak byś miał również pomiar temp. wody - ogólnie tempki standartowe - choć trudno powiedzieć bo lato już jest i w dzień potrafi nieźle -przygrzać.... mam w sumie niewiele mniejsze ale za to znacznie większym kosztem... to raczej pojęcie względne ;) poniżej inny układ oparty na zbliżonych komponentach.... moim zdaniem zależy od chłodnicy... http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php?t=10747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Czy pompka ktora zastosowales w swoim WC byla wystarczajaca. Posiadam owa pompke tylko nie wiem czy gra jest warta swieczki w przerabianie jej?? Ja pompkę bardzo chwalę, bo była cicha i tania, jest to najcichsza pomka w swojej kategorii cenowej, podpbnie pracuje aquael, ale jest większy. Mi wystarczała, bo ciągnęła tylko 1 blok, ale z 3 też sobie poradzi tylko nie wytrzyma długo. Tu masz osobny topic o tej pompce: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200327 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ja pompkę bardzo chwalę, bo była cicha i tania, jest to najcichsza pomka w swojej kategorii cenowej, podpbnie pracuje aquael, ale jest większy. Mi wystarczała, bo ciągnęła tylko 1 blok, ale z 3 też sobie poradzi tylko nie wytrzyma długo. Tu masz osobny topic o tej pompce: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200327 Jakiej srednicy weze zastosowales w swoim WC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jakiej srednicy weze zastosowales w swoim WC?? Cellfast 8/1.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a jak bede mial wejscie do reza z wezy 10 a w calym ukladzie mam 12 to czy to mocno ograniczy mi przepływ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a jak bede mial wejscie do reza z wezy 10 a w calym ukladzie mam 12 to czy to mocno ograniczy mi przepływ? róznica bedzie nikła, pomijalnie mała. równa, jak to sie mówi błędowi pomiarowemu... gdzieś był temat o przekładaniu sie średnic węży na wydajnośc (co jest jakby to powiedzieć, mitem - małe węże - prawie zerowy przepływ :wink:....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Cellfast 8/1.5. Czy na pomke o srednicy odpływu 11mm dam rade zalozyc waz 8mm. J.O.H.N w jaki sposob zalozyles waz do pomki do krocca do ktorego wplywa woda. Czy zastosowales tu waz o innej srednicy z reszta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Czy na pomke o srednicy odpływu 11mm dam rade zalozyc waz 8mm.Dasz rade. Wystarczy, że rozgrzejesz tą część węża, którą chcesz nakładać. Możesz to zrobić chociażby przy pomocy gorącej wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...