rifresz Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 ok a co doradzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 plytka jest do spzredania z kompletem okablowania kartonem itp za 360 zl oddam od reki jaka plytke polecicie mam grafike pod PCIE i DDR kingstona hyperX Jakas dobra stabilna plytka do 400zl Ja polecam DFI :lol: Masz najlepszą płytkę pod 939 i ją sprzedajesz i pytasz co jest lepsze :mur: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 @rifresz....po pierwsze to proponuje popracować nad ortografią po drugie sprzedajesz najlepszą płyte pod s.939 i pytasz sie co polecimy do 400zł?? Powiem Ci że niema lepszej płyty i lepiej jej nie sprzedawaj, i do tego za 360zł....śmiech na sali :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 A tak z ciekawosci spytam, 360zl to smiech na sali, bo za drogo, czy za tanio ? :) Pytam, bo sam dzisiaj jade po plyte i ja kupilem taniej, wiec nie wiem czy jestem frajerem, czy nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 @rifresz....po pierwsze to proponuje popracować nad ortografią po drugie sprzedajesz najlepszą płyte pod s.939 i pytasz sie co polecimy do 400zł?? Powiem Ci że niema lepszej płyty i lepiej jej nie sprzedawaj, i do tego za 360zł....śmiech na sali :mur: Ja bym tutaj polemizował czy DFI jest najlepsza płyta pod 939.Moze i najlepsza do o/c ale czy najlepsza w ogóle? Cena 360zł za DFI jest cena jak najbardziej poprawną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rifresz Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 plytka w dalszym ciagu do spzredania kupilem gigabajta Sprzedaja ja poniewaz i tak niemam zamiaru kompa podkrecac wiec poco mi ona??? A im wiecej funkcji tym latwiej sie pogubic :) W sprawie plyty za 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SETHH1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Witam mam pytanie do użytkowników DFI Lanparty nF4 Ultra-D: Mianowicie miałem ją podpiętą od Chiefteca 420 (wtyczka 20), przez długi czas wszystko było ok, potem zaczęły się restarty system , ok 3 podczas uruchomienia kompa, potem także wczasie pracy, niespodziewanie :mur: Myślałem może że coś z ramem, ale ostatnio huknęło w zasilaczu, poszły iskry i smród się uniósł wielki :mad: , pożyczyłem od kolegi na parę dni jakiegoś Tracera 400w z wtyczką 24, wpiąłem w kopa i się podniósł (oczywiście standardowo kilka restartów i blue screenów); Ten Tracer który teraz mam jest ubogi w molexy i nie podpiąłem do płyty tego kabla który jest do flopa i tego który zasila Cd (molex) Teraz mam pytanie, czy jest duże prawdopodobieństwo, że wcześniejsze restarty powodowało kończenie się chiefteca (kupiony 11.2003) ? Czy to że podłączyłem teraz syfiasty zasilacz i nie podpiąłem molexa i zasilania od flopa do zasilania płyty głównej może powodować dalsze restarty? Moja konfiguracja: DFI Lanparty nF4 Ultra-D A64 1800 @ 2700 ATI 800GT @ 800GTO Seagate 160GB Sata DVD DVD-r 2x512 MB A date Vitesta Będę bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam Edytowane 3 Marca 2007 przez SETHH1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Czy to że podłączyłem teraz syfiasty zasilacz i nie podpiąłem molexa i zasilania od flopa do zasilania płyty głównej może powodować dalsze restarty? Płyta jest w stanie chodzić bez tych dodatkowych wtyczek więc to napewno nie to, zapewne ten Chieftec kiedy zdychał coś uszkodził na płycie i problemy są jakie są.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Witajcie. Po awarii mojego Asrocka 939 Dual Sata2 przesiadłem się na Dfi Lanparty Nf4 Ultra-D. Mam nadzieje, że bede z niej zadowolony. Na razie przeraża mnie mnogość opcji w biosie, szczególnie ustawień ramów, w porównaniu z Asrockiem. Trzeba będzie to po mału opanować. Czy cena 300 zł, jaką dałem za płytę DFI jest ok, nie przepłaciłem? Zależało mi na czasie, więc utargowałem tylko 50 zł, ale dobre i to :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 300zł to cena więcej niż atrakcyjna ;] A co do biosu to posiedzisz nad nim troche i spodoba Ci sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A mi dziś przyszła moja DFI z gwarancji... wymienili mi na nową... pochwała dla serwisu DFI :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 W jakim sklepie kupowałeś że nówke dostałeś :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Kupowałem na Allegro ale gwarancja była w PC Projekt... bardzo fajny serwis i Pani Basia która o wszystkim informuje jeśli tylko zapytasz :)... w sumie to moze nie do konca nówka... ale "bez żadnych wad" no i po nr seryjnych widze, że to jeden z ostatnich egzemplarzy bo i BIOS nawet najnowszy wgrany... najlepsze jest to że na starej jak miałem 38*C tak tu mam 30-32*C w IDLE (jednak tamta płyta była coś zwalona) i już nie mam kłopotów z pamięciami jak to wczesniej pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Siema! Wczoraj zamontowalem DFI nF-D i mam maly problem. Nie moge zainstalowac sieciowki, a przynajmniej tak mi sie wydaje :) Gdy podpinam ja do Routera, to zapala sie i na plycie i na Routerze kontrolka, ze kabel zostal podpiety. Tylko w Windowsie, nie widzi nigdzie ani sieciowki, ani Routera. Instalowalem stery z plyty (Wersja 6.39), ale dalej to samo, sciagnalem ze stronki DFI jakies stery NDIS do Lan, ale ich wogole nie widzi (przy recznej instalacji, bo pliku "setup" tam nie ma). Jest taka dziwna sprawa, ze w "Polaczenia sieciowe" sa dwa polaczenia, ale oba to "Polaczenie 1394" oraz "Polaczenie 1394 2", czyli tak jakby byly dwa porty FireWire, a przeciez na plycie jest chyba jedno. No, ale tak czy siak po zwyklej sieciowce ani sladu. Sprawdzalem w Biosie i raczej wszystko zwizane z Lan jest powlaczane jak trzeba. Macie jakies pomysly ? Bo kurde ciezko mi bez neta, tera pisze od starego :) Z gory dzieki za jakies sugestie. EDIT: Z tymi FireWire to juz mi sie chyba wyjasnilo. Drugie FireWire mam przeciez na karcie muzycznej Audigy, wiec to pewnie stad. Ale problem braku sieciowki dalej pozostaje nierozwiazany. Edytowane 4 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Wlaczyc sieciowke np w biosie?? Bo to chyba tylko zostaje z opcji. Na bank 2 sieciowki nie padaja. Sprawdz bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Juz ok, wszystko gra :) Wpisalem juz w poprzednim poscie, ze mi sie udalo po wielu probach zainstalowac sieciowke, ale cos mi sie nie chciala zapisac edycja. Ale mam przy okazji jeszcze jedno pytanko. Ktorego biosa ze stronki DFI do plyty nF4-D polecicie ? I jak go sie instaluje ? Jest jakis programik, czy trzeba z dyskierki leciec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Ale mam przy okazji jeszcze jedno pytanko. Ktorego biosa ze stronki DFI do plyty nF4-D polecicie ? I jak go sie instaluje ? Jest jakis programik, czy trzeba z dyskierki leciec ? Polecam najnowszy ze strony DFI, bodajże NF4LD406, co do instalacji, ściągasz winflash ( również ze strony DFI) wrzucasz plik z biosem do folderu z winflasem i klikasz na jego ikonke ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Gdzie mozna znalezc te opcje: PCI Latency Timer - 64 PCI Delay Transaction - ENABLED PCI Master Read Caching - DISABLED CPU to PCI Write Buffer ENABLED Fast R-W Turn Around ENABLED P2C/C2P Concurrency ENABLED PCI Dynamic Bursting ENABLED PCI Master 0 WS Read ENABLED PCI Master 0 WS Write ENABLED PCI Master Pipeline Req ENABLED PCI#2 Access #1 Retry DISABLED PCI/VGA Palette Snoop DISABLED PNP/OS DISABLED PCI Master Bus Time-Out - 0 Musze to poustawiac, zeby muzyczna dobrze smigala, ale w tym biosie to ja narazie sie polapac nie moge. EDIT: No i przy okazji jeszcze jedno pytanko :) Jaka macie temp. chispetu na standardowym coolerku ?? Bo ja podczas sluchania muzy (ASIO, wiec troche proca idzie) mam 47C i troche mnie to martwii. Co prawda wentyl chodzi bardzo cicho, wiec na obrotach na pewno nie jest, ale czy ta temp. nie jest za duza ?? I tak na dniach bede pracowac nad jakims passive, ale boje sie zeby nic sie tera nie stalo. Edytowane 4 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 43* przy około 2,8k rpm wyjca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 temperaturka 37 stopni wyjec 2200 rpm Karta w 1 slocie. Nie widzialem wiekszej temperatury niz 43 stopnie w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 46*C wyjec na ~4500rpm (cicho jest) ...jak wy to robicie że takie tempy macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) 42* 2,2k rpm. Jak to robimy ? :D Sciagamy nibyradiator, czyscimy nf4, nakladamy as5 zakladamy blaszke i voila ;) Edytowane 4 Marca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 42* 2,2k rpm. Jak to robimy ? :D Sciagamy nibyradiator, czyscimy nf4, nakladamy as5 zakladamy blaszke i voila ;) Tak tez mozna :] Ja na NB mam originalna paste DFI. Nic nie zmienialem. U mnie to chyba zasluga dosc dobrego wietrzenia. Buda otwarta. Do tego Fander 120mm na dole i na karte tez wieje 120mm Fander wiec NB ma ladny nawiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A u mnie 29* - 37* na zalmanie nb-47j i AS5 :D stres-max.37* w spoczynku-zazwyczaj 32* Temperatura w pokoju >25* Do tego od spodu wieją 2x120mm na 800RPM niesłyszalne Teraz mam cisze i lepsze temperaturki :D A swoją drogą to wy też mieliście takie zółte G ó W n O niby przewodzące ciepło na NF4 ? Nie mogłem się tego pozbyć z NB :) ale jakoś dałem rady. pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 No męczyłem sie z tym też... spirytus salicynowy dał rade :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Jest temat o chlodzeniu wystarczy poszukac. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 czy ktoś spotkał się z takim problemem, że jeden port sieciowy rj45 nie działał ?? u mnie właśnie tak jest i nie wiem dlaczego lol niby dioda po włożeniu wtyczki się zapala, ale nic poza tym :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 czy ktoś spotkał się z takim problemem, że jeden port sieciowy rj45 nie działał ?? u mnie właśnie tak jest i nie wiem dlaczego lol niby dioda po włożeniu wtyczki się zapala, ale nic poza tym :* witam, sprawdz, czy mac Ci sie czasem nie skasowal.. a jesli to wpisz go na nowo ( podane oba na naklejkach na sieciowkach ) .. mialem podobna akcje, gdy raz mi korki wywalilo, jeden sie skasowal :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) witam! ostatnio sprzedalem swojego asrocka 939dual-sata2, kupilem dfi ultra-d (i zarobilem jeszcze dyszke na bronka;). wczoraj troche pokrecilem procka i udalo mi sie wycisnac 302*9 (2718mhz) @ 1.6v. gdy podnosze magistrale na 310 winda sie zawiesza podczas bootowania ;( czy to moze znaczyc ze procek juz sie skonczyl i dalej nie pojdzie czy moze jest inna przyczyna takiego zachowania ? napiecie nf4 o ile pamietam mialem ok 1.7v, a pamieci (ktore uzywam tymczasowo) to 1x 512 khx3500 @ 207. prosze o pomoc. pozdrawiam :) Edytowane 12 Marca 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Hmm..pewnie procek padaka ;] Mój do 2,7ghz tez 1,6v potrzebuje ;] btw., poco takie wysokie napiecie chipsetu?? Bez zmiany napiecia płyta robi (przynajmniej moja) HTT 430, może daj niższy dzielnik dla pamieci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...