Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam. dzis rano zakupilem sobie sony psp, wraz z nim 1gb memory stick duo pro. Postanowilem wgrac sobie pare filmikow itp wiec wsadzilem karte pamieci do wbudowanego czytnika kart w moim Acere Aspire 5024wlmi, karte normalnie wykrylo, powgrywalem co chcialem i przyszla pora na ponowne umieszczenie jej w psp. I tutaj pojawia sie problem bo nie mam bladego pojecia jak ja wyciagnac, nie ma jej wogole jak siegnac. nawet penceta probowalem ale zagleboko siedzi.... co ja mam z tym zrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) hmm, a jak dociskasz to nie odskakuje automatycznie? gdzieś Ty ją wepchnął :blink: Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no o to chodzi ze nie odskakuje:( wogole ani drgnie, a wsadzilem ja prosto do czytnika, normalnie z boku i normalnie karta dziala w kompie czyta wszystko elegancko ale wyjsc z cholere...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no to chyba nic nie pomożemy,pozostaje Ci tylko rozebrać laptopa, skoro nie możesz jej za nic wyciągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale przy tym strate gwarancje prawda??? pozatym jak sie ja normalnie wyciga jais guzik jest czy jak> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 A w instrukcji laptopa nie było żadnej wzmianki jak wkładać i wyciągać karty z czytnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Z boku wejścia na karte nie masz takiego małego guziczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no nie ma wlasnie, ten co jest jest do znajdujacej sie nad nia karty pci, wogolejak to jest z gwarancja w acerze? dostalem jakis paszport ale w sumie to jeszcze nawet go nie odpakowalem;) a tak to tylko paragon mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 <lol>... Mam aspire 5024 wlmi i nie wiem jak u ciebie ale u mnie to ten czytnik na 100% nie jest na memory stick! Z tego co wiem to na karty SD i pochodne (XD, mini XD itd...) w instrukcji spojrzałem (dość ogólnie) i też nic nie pisało żeby można było wetknąć memory stick! Mam wrażanie że to jest powodem twoich problemów. Sprawdź w instukcji czy można wkładać memory stick bo jak nie nawet nie idź do serwisu. Karty SD i XD sie wyszarpuje. ich wystaje tak z 0.3 cm więc można chwycić i wyjąć. Napisz jak skończy się twoja przygoda bo jestem ciekawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mi kiedyś utknęła karta w aparacie :) i wyciągnąłem ją na chama :) czyli wziąłem pęsetę i szarpnąłem z całej siły :D o dziwo wyskoczyło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) w moim acer aspire 1692wlmi! gdy wloze karte SD to potem muszze obcegami ja wyciagac!! --kiedys probowalem palcami to prawie paznokcia zlamalem--a paznokcie mam jak kazdy facet :) Te czytniki w acerach to jeden wielki koszmar jezeli chodzi o ich wyciaganie! --przynajmniej tak jest u mnie:( W HP nax8220 jak wloze karte to potem wystarczy ja mocniej docisnac i sama wyskakuje!-- i tak powinno byc... ehh Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) no chodzi oto wlasnie ze ona wlasnie wogole nie wystaje tylko.... a na obudowie obok czytnika jest logo memory stick to myslalem ze na nie tez jest:) no i karta jako taka dziala... wogóle to mam do was pytanie, do tych ktorzy maja tego acera, jedziecie na standardowych sterach ktore dostaliscie do grafiki i mobo czy jakis nowsyzsch??? ja probowalem zainstalowac nowe ze strony ati ale wyskakuje mi ze nie ma karty vga zainstalowanej.. Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Anomandarist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja używam standardowych (znaczy ściągnąłem ze strony Acera) ale do konsoli synaptic używam nowszych ze strony synaptica be przy tych od Acera nie działał scroll w firefoxie. W zasadzie nie wpadłem na pomysł wymiany sterowników ale skoro to ma coś dać to bardzo chętnie posłucham propozycji. Na stronie Acera są sterowniki z dopiskiem for Aspire 5024 wlmi only ale u mnie nie chodzą bo mam zainstalowanego windowsa X32-przynajmniej myśle że dlatego. A tak wogóle to jest duża różnica w szybkości działania systemu X64 w porównaniu z 32 bitowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ale herezje niektórzy piszą... Karta utknęła, bo ten czytnik jest na Memory Stick i tyle, a widzę, że kolega wsadził do czytnika kartę Memory Stick Duo (Duo to jest ta połowe krótsza)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ale herezje niektórzy piszą... Karta utknęła, bo ten czytnik jest na Memory Stick i tyle, a widzę, że kolega wsadził do czytnika kartę Memory Stick Duo (Duo to jest ta połowe krótsza)...A później jaki acer to jest szajs bo ktoś nie wie co wsadza :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ano tak. I karty z tych czytników w Acerze po prostu się wyjmuje. Nie ma tak że naciskamy i wychodzi (tak jak w niektórych cyfrówkach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 lukas nie badz taki do przodu tylko jak zes taki specjalista to lepiej napisz jak ja wyciagnac zamiast beke zbijac, na obudowie byl znaczek memory stick do wsadzilem memory stick skad mialem wiedziec ze akorat ten jest inny niz reszta, a skoro nie jest na te karty to dlaczego karta normalnie w kompie dziala??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Pro Duo dziala normalnie bo ma taka sama "koncowke" jak zwykle MS. Poza tym z tego co sie orientuje to nie ma chyba czytnikow w laptopach na ProDuo tylko na zwykle MS a tamte dzialaja tylko z adapterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) powtarzam raz jeszcze ,ze ja tez musze wyciagac obcegami karty! Te ACERY tak maja widocznie... Bylo kupowac acera? - to teraz :wisielec: Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Anomandarist @ ja się z Ciebie nie śmiałem, mogłeś nie wiedzieć, bo sam też Pro Duo chciałem włożyć do czytnika w laptopie ojca, tylko chodziło mi raczej o inne osoby co pisały bzudry. Chyba tylko rozebrać laptopa Ci zostało, ale dziwie się czemu ta karta pęcetą wyjśc nie chce, przecież ona tylko krótsza jest, więc nie miała się gdzie zaciąć raczej ani nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 A próbowałeś już pęsetą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 MS duo jest nie tylko krotszaale tez ciensza i wezsza.Adaper msduo-ms musi zmiescic taka karte w sobie a on ma wymiary przecierz "normalnego" MSa(. Niektore cztyniki(np.digitus24in1) nie polykaja karty Msduo w calosci wiec takich problemow nie ma[zresztaa wkalda sie do tego samego slotu co MS]. Pozostaje ci walczenie penseta lub jakas szpilka.Rozebranie notka moze nic nie dac,wszystko zalezy czy bedzie sie dalo rozebrac ten czytnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 hmm, moze sprobuj 2 wykalaczkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a jak wyciagniesz to lec do sonego po adapter ktory kosztuje 14zl (chyba najtansza rzecz sonego) i wiecej tego nie powtarzaj :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Potrzebujesz taki adapter, w przyszłości nie będziesz miał problemu z wyciągnieciem karty: Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 powtarzam raz jeszcze ,ze ja tez musze wyciagac obcegami karty! Te ACERY tak maja widocznie... Bylo kupowac acera? - to teraz :wisielec: W moich acerach karty wychodza bez problemowo. Troche gleboko siedza i wilgotnymo palcami trudno chwycic - to fakt, ale wychodza. Chociaz raz byl problem, ale dlatego, ze karta byla jakas noname. Koledze pozostaje rozebrac lapka, bo plomb nie ma. Tylko niech niczego nie popsuje. Maskownica powinna zejsc i wtedy latwiej byloby chwycic. Jesli nie to pozostaje rozebranie napedu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...