Skocz do zawartości
m40

Zmiana Z Nforce2 Na Nforce3 - Czy Padnie Mi System Winxp?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przesiadam się z Bartona na Epoxie 8RDA+ na Athlona 64 Venice 3000+ na Epoxie 9NDA3+ mam winXP SP2 ... czy padnie mi system? gdy zmieniałem ECS K7S5A na 8RDA+ musiałem formatować dysk czy tak będzie i tym rzem... może ktoś ma doświadczenie z taką przesiadką?

... pytam ponieważ gdyby padł to lepiej być do tego przygotowanym :)

Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale P3 i amd 64 to inna rodzina chipsetow.

A pady windy po zmianie sprzetu to glownie wina zmiany sterownikow wlasnie chipsetu

W wiekszosci przypadkow przechodzac z KT400 na KT880 czy NF2 na NF3/NF4 Windows normalnie sie podnosi i aktualizuje tylko kilka sterownikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przesiadam się z Bartona na Epoxie 8RDA+ na Athlona 64 Venice 3000+ na Epoxie 9NDA3+ mam winXP SP2 ... czy padnie mi system? gdy zmieniałem ECS K7S5A na 8RDA+ musiałem formatować dysk czy tak będzie i tym rzem... może ktoś ma doświadczenie z taką przesiadką?

... pytam ponieważ gdyby padł to lepiej być do tego przygotowanym :)

Przesiadałem się na identycznej konfiguracji: 8rda+ --> 9nda3j, działa, nawet się o ponowną aktywacje nie pytał (choć znajdzie się nie jeden, który twierdzić będzie uparcie, że win xp oem integruje się z płytą ;-> )

Jedyne co zrób, to przed wymianą sprzętu odinstaluj wszystkie sterowniki - od płyty, grafiki, dzwięku, myszy, itd, itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

integrowac to napewno sie nie integruje

ale klucz instalacji jest na jej podstawie generowany

No nie wiem mam orginała Windows Xp Home Edition OEM I pasuje karzdy klucz byle jaki ale jest dziwne zjawisko że aktywowac da sie tylko na mojej płytce i na płytce od laptopa sąsiada na innych za H... nie aktywujesz , a klucz przy instalacji owszem wchodzi więc chyba sie nie generuje na bazie płytki ... Co innego z pro jego wszędzie wetkasz i wszystko na niego wetkasz ... ale panowie czemu żyjecie nielegalnie ? Linux stoi otworem a i teraz ma wyjść nowa wersja Cedegi więc może sam sie przesiąde ... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest generowany w zaleznosci od plyty glowneej proca daty czasu itd itp (o plyte to chodzi glowna nie cd)

pro w wersji box owszem wszedzie bez zbednych kombinacji

oem taksamo trzeba aktywowac

Edytowane przez HiPhO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze jest sposób na przezycie xp nawet po zmianie płyty, gdzie czipsety bardzo sie roznią. np z sisa na nf3/4

tyle ze nie wiem czy to warte zachodu :)

jak chcecie to wrzuce tu opis, tyle ze jest po angielsku

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi