m40 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, przesiadam się z Bartona na Epoxie 8RDA+ na Athlona 64 Venice 3000+ na Epoxie 9NDA3+ mam winXP SP2 ... czy padnie mi system? gdy zmieniałem ECS K7S5A na 8RDA+ musiałem formatować dysk czy tak będzie i tym rzem... może ktoś ma doświadczenie z taką przesiadką? ... pytam ponieważ gdyby padł to lepiej być do tego przygotowanym :) Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Powinien działac, a jak nie to od tego masz opcje naprawy w instalatorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 mi po przesiadce z pentium 3 -> amd64 nie chiciał działać :). Aczkolwiek co masz za problem żeby spróbować? Włacz kompa i zobacz czy będzie działał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No ale P3 i amd 64 to inna rodzina chipsetow. A pady windy po zmianie sprzetu to glownie wina zmiany sterownikow wlasnie chipsetu W wiekszosci przypadkow przechodzac z KT400 na KT880 czy NF2 na NF3/NF4 Windows normalnie sie podnosi i aktualizuje tylko kilka sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 mi po przesiadce z nf2 na nf4 zakomunukowal jedynie ze musze w ciagu 3 dni aktywowac sys ponownie, a po 1 dniu zmienil zdanie ze musze zrobic to teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Sam sie przesiadalem z nf2 na nf3 i sys dzialal, kolega robil podobnie i tez bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam, przesiadam się z Bartona na Epoxie 8RDA+ na Athlona 64 Venice 3000+ na Epoxie 9NDA3+ mam winXP SP2 ... czy padnie mi system? gdy zmieniałem ECS K7S5A na 8RDA+ musiałem formatować dysk czy tak będzie i tym rzem... może ktoś ma doświadczenie z taką przesiadką? ... pytam ponieważ gdyby padł to lepiej być do tego przygotowanym :) Przesiadałem się na identycznej konfiguracji: 8rda+ --> 9nda3j, działa, nawet się o ponowną aktywacje nie pytał (choć znajdzie się nie jeden, który twierdzić będzie uparcie, że win xp oem integruje się z płytą ;-> ) Jedyne co zrób, to przed wymianą sprzętu odinstaluj wszystkie sterowniki - od płyty, grafiki, dzwięku, myszy, itd, itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 :) integrowac to napewno sie nie integruje ale klucz instalacji jest na jej podstawie generowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a ja miałem kłopot jak sie przeasiadałem z via c3 na nf4 :P ale wystarczyło potraktować system płytką .....tyle że ja miałem win 2k , a to chyba ta sama rodzina ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zmieniłem hardware i windows nie padł :) trzeba było tylko zrobić to co zawsze się robi przekładając karty w slotach PCI czyli zainstalować jeszcze raz sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) po zmianie celka 633 na semprona 64bit 2600+ win sie nie odpalil :) Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 :) integrowac to napewno sie nie integruje ale klucz instalacji jest na jej podstawie generowany No nie wiem mam orginała Windows Xp Home Edition OEM I pasuje karzdy klucz byle jaki ale jest dziwne zjawisko że aktywowac da sie tylko na mojej płytce i na płytce od laptopa sąsiada na innych za H... nie aktywujesz , a klucz przy instalacji owszem wchodzi więc chyba sie nie generuje na bazie płytki ... Co innego z pro jego wszędzie wetkasz i wszystko na niego wetkasz ... ale panowie czemu żyjecie nielegalnie ? Linux stoi otworem a i teraz ma wyjść nowa wersja Cedegi więc może sam sie przesiąde ... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) jest generowany w zaleznosci od plyty glowneej proca daty czasu itd itp (o plyte to chodzi glowna nie cd) pro w wersji box owszem wszedzie bez zbednych kombinacji oem taksamo trzeba aktywowac Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) wiem ze jest sposób na przezycie xp nawet po zmianie płyty, gdzie czipsety bardzo sie roznią. np z sisa na nf3/4 tyle ze nie wiem czy to warte zachodu :) jak chcecie to wrzuce tu opis, tyle ze jest po angielsku Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...