DaRoN Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) No więc, po atrakcyjnej cenie nabyłem sobie dwie nagrzewy, jedna Łada, druga Japoniec. W następnej części wątku się wyjaśniło czym to ona jest, so prezentacja: Zdjęcia są robione jak jeszcze miałem SiemensaC60, także nie bijcie za jakość zdjęć. Jak widzicie jest ona nieco 'strzelona', tak jakby samochód, czy cokolwiek z czego pochodzi zostało ostro uderzone. Dwa : Zbiorniczek dolny jest 'uderzony'. Na podstawie któregoś tam zdjęcia (chodzi o materiał) można wnioskować, że są one mosiężne. No i mosiężne się okazały. Zgodnie z zaleceniami mućka wziąłem malutki młoteczek, kowadełko (a w zasadzie kawałek szyny kolejowej :lol: ) i wyrwałem na strych. Troszeczkę tłuczenia się i oto efekty: Edytowane 18 Maja 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 To jest nagrzewnica z autobusu! Taka co pod siedeniami są. Co do lakieru: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=199312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nagrzewa z autobusu powiadasz :blink: Myślę, ze będzie się plasowała blisko chociażby BIP1. Rozmiarami jest podobna, ale jak z tym zbiorniczkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Raczej tego nie wprostujesz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 rozlutowac trzeba, octy, elektrolizy, cole i inne [ciach!]a można se wsadzic między buty ;) Nie widzę też przeciwskazań w prostowaniu zbiorników, potrzebujesz malutki młoteczek i jakis malutkie kowadełko, ale zwykły drewniny klocek też się zda. Cierpliwie i spokojnie prostujesz zbiorniczek, gwaratuje Ci, że jak będziesz robił to z wyczuciem to po zabiegu nie poznasz, że był klepany :D Finy możesz ew. prostowac pensetą a farby pozbędziesz się jakimś środkiem do jej usuwania. Pełno tego i dostaniesz w kazdym budowlanym, chemicznym czy markecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) rozlutowac trzeba, octy, elektrolizy, cole i inne [ciach!]a można se wsadzic między buty ;) Nie widzę też przeciwskazań w prostowaniu zbiorników, potrzebujesz malutki młoteczek i jakis malutkie kowadełko, ale zwykły drewniny klocek też się zda. Cierpliwie i spokojnie prostujesz zbiorniczek, gwaratuje Ci, że jak będziesz robił to z wyczuciem to po zabiegu nie poznasz, że był klepany :D Finy możesz ew. prostowac pensetą a farby pozbędziesz się jakimś środkiem do jej usuwania. Pełno tego i dostaniesz w kazdym budowlanym, chemicznym czy markecie Palnik w domu jest taki ręczny, finy są już po prostowaniu, bo wyglądały tragicznie, potestuję sobie w takim razie swoje umiejętności na tej nagrzewie, tylko ze ja nigdy nie rozlutowywałem nagrzewnicy... (i w to miejsce wstawta se wszystkie zmieszane minky) :) Edytowane 18 Maja 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Wlasnie ostatnio jadąc komunikacją miejską zauwazylem pod siedzieniem nagrzewnice (o takiej jest mowa prawda?) i bylem ciekaw jakby sie sprawdzila w WC :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Wlasnie ostatnio jadąc komunikacją miejską zauwazylem pod siedzieniem nagrzewnice (o takiej jest mowa prawda?) i bylem ciekaw jakby sie sprawdzila w WC :twisted:To znaczy... ja nie wiem skąd jest ta nagrzewa i to jest klops. Jak będziesz znów przemieszczał się Gliwickim MPK to luknij w jakim buchu jest podobna (masz fotki u góry). Kurde, nie wiem czy dziś chemiczny jest otwarty a kupiłbym se ten specyfik do farb. Kij ubieram sie i ide ;] Edytowane 18 Maja 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 To japoniec- jakaś mazda, nissan, honda lub toyota. Grzechu odpicował kiedyś taką: Po specyficznych wgłębieniach w bokach pokryw zbiorników wnoszę, że to taka sama. Prawdopodobnie Twoja ma boki też "zakończone" dziurkowanymi blaszkami (na zdjęciach tego nie widać ale mniemam że tak jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Ulala, chyba udam się do Grzecha po rade. Świetnie ona wygląda. Dzięki za foto mechl!n ! :razz: Edytowane 18 Maja 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zapraszam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Grzechu a te finy to malowane czy chłodniczka nowa?? Edytowane 1 Maja 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 napewno nowa z pomaranczowymi finami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 napewno nowa z pomaranczowymi finami :mur: Jak chłodniczke w kwasie wymoczysz to dolkładnie taki ma kolor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 to jest standardowa nagrzewnica z jelczy pr110 m120 i innych, a takze z autosanow wszelakiej masci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 To jest nagrzewnica autosanowa: Jest 2x grubsza od tej DaRoNa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Grzechu a te finy to malowane czy chłodniczka nowa??Chłodniczka ze szrotu, dopieszczona i pomalowana. UV Orange :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dobra panocki, nagrzewe rozlutowałem. Nie było łatwo, ale poszło. Teraz idę prostować zbiorniczki :) Jak wrócę zdam relację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...