Skocz do zawartości
DaRoN

Japoniec & Łada - Poczatkujący Z Palnikiem ;]

Rekomendowane odpowiedzi

No więc, po atrakcyjnej cenie nabyłem sobie dwie nagrzewy, jedna Łada, druga Japoniec. W następnej części wątku się wyjaśniło czym to ona jest, so prezentacja:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia są robione jak jeszcze miałem SiemensaC60, także nie bijcie za jakość zdjęć.

Jak widzicie jest ona nieco 'strzelona', tak jakby samochód, czy cokolwiek z czego pochodzi zostało ostro uderzone.

Dwa :

Zbiorniczek dolny jest 'uderzony'. Na podstawie któregoś tam zdjęcia (chodzi o materiał) można wnioskować, że są one mosiężne. No i mosiężne się okazały. Zgodnie z zaleceniami mućka wziąłem malutki młoteczek, kowadełko (a w zasadzie kawałek szyny kolejowej :lol: ) i wyrwałem na strych. Troszeczkę tłuczenia się i oto efekty:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozlutowac trzeba, octy, elektrolizy, cole i inne [ciach!]a można se wsadzic między buty ;)

Nie widzę też przeciwskazań w prostowaniu zbiorników, potrzebujesz malutki młoteczek i jakis malutkie kowadełko, ale zwykły drewniny klocek też się zda.

Cierpliwie i spokojnie prostujesz zbiorniczek, gwaratuje Ci, że jak będziesz robił to z wyczuciem to po zabiegu nie poznasz, że był klepany :D

Finy możesz ew. prostowac pensetą a farby pozbędziesz się jakimś środkiem do jej usuwania. Pełno tego i dostaniesz w kazdym budowlanym, chemicznym czy markecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozlutowac trzeba, octy, elektrolizy, cole i inne [ciach!]a można se wsadzic między buty ;)

Nie widzę też przeciwskazań w prostowaniu zbiorników, potrzebujesz malutki młoteczek i jakis malutkie kowadełko, ale zwykły drewniny klocek też się zda.

Cierpliwie i spokojnie prostujesz zbiorniczek, gwaratuje Ci, że jak będziesz robił to z wyczuciem to po zabiegu nie poznasz, że był klepany :D

Finy możesz ew. prostowac pensetą a farby pozbędziesz się jakimś środkiem do jej usuwania. Pełno tego i dostaniesz w kazdym budowlanym, chemicznym czy markecie

Palnik w domu jest taki ręczny, finy są już po prostowaniu, bo wyglądały tragicznie, potestuję sobie w takim razie swoje umiejętności na tej nagrzewie, tylko ze ja nigdy nie rozlutowywałem nagrzewnicy... (i w to miejsce wstawta se wszystkie zmieszane minky) :) Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie ostatnio jadąc komunikacją miejską zauwazylem pod siedzieniem nagrzewnice (o takiej jest mowa prawda?) i bylem ciekaw jakby sie sprawdzila w WC :twisted:

To znaczy... ja nie wiem skąd jest ta nagrzewa i to jest klops.

Jak będziesz znów przemieszczał się Gliwickim MPK to luknij w jakim buchu jest podobna (masz fotki u góry).

Kurde, nie wiem czy dziś chemiczny jest otwarty a kupiłbym se ten specyfik do farb. Kij ubieram sie i ide ;]

Edytowane przez DaRoN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To japoniec- jakaś mazda, nissan, honda lub toyota.

Grzechu odpicował kiedyś taką:

Dołączona grafika

Po specyficznych wgłębieniach w bokach pokryw zbiorników wnoszę, że to taka sama. Prawdopodobnie Twoja ma boki też "zakończone" dziurkowanymi blaszkami (na zdjęciach tego nie widać ale mniemam że tak jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi