Blue Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 czy komus sie gubi glos w trakcie jazdy quadami? pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Myślisz, że nie próbowałem grać z 30FPS ? Oczywiście, że tak i zero przyjemności z jazdy... musisz sobie kupić xboxa 360 i MS wheel wtedy będziesz miał kosmos :razz: A tak na serio to co ci się nie podoba? Mi głównie nie pasi FF nie czuć auta jak reaguje, kiedy stawia opór, kiedy ma ochotę na bączka model jazdy też jest byle jaki auto szybko hamuje a na szutrze za dobrze się trzyma. Wiem, że to Arcade ale doznania z prowadzenia auta mogły by być lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 8800GTS 320Mb @ 648/999 E6400 @ 3200 1280x1024 AAx4 AFx16 (na sztywno w sterach) Szczegóły: HIGH Widk ze zderzaka. Subaru: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 6517, 143875, 36, 54, 45.296 Evo: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 8433, 222616, 23, 48, 37.881 Quad: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 7520, 173364, 31, 52, 43.377 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 @Dem a zmniejszałeś w pliku hardware_settings_config który jest w folderze system parametr <trees visibility="2000"? U mnie zmniejszenie na 200 dało kilkanaście klatek więcej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dzisiaj pograłem na kierownicy i stwierdzam, że gra jest bardzo dobrym arcadem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Dzisiaj pograłem na kierownicy i stwierdzam, że gra jest bardzo dobrym arcadem. :)Jaką kierownicą? Możesz podać ustawienia poszczególnych parametrów w setupie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiQ Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jak ktos sciagal z FileFronta to czy tez mial plik o nazwie X6 zamiast dir_demo.exe ? Jesli tak powiedzcie jak to otworzyc, bo juz sie troche denerwuje poniewaz z codemasters lub gamesharela jak scigam to w polowie drogi przerywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ponawiam pytanie, czy komus rypie sie dzwiek podczas grania qaudami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 jaka karta jest potrzebna by grać na hight detal w 1024x768?? bez zacinki?? min. karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 nie ma takiej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 umnie niema zacinek na 1280x1024 ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jaką kierownicą? Możesz podać ustawienia poszczególnych parametrów w setupie? Kiera to czerwone Logi Formula Force GP. Ustawienia standardowe. Nic nie zmieniałem. Włączyłem tylko FF. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 proc @ 2900; x1900xtx, catalyst 7.5 detale na high, "dalszy" widok znad auta 1024x768 - buggy 2007-06-03 14:53:11 - DiRTDemo Frames: 5629 - Time: 173619ms - Avg: 32.422 - Min: 21 - Max: 40 1024x768 - mitsubishi 2007-06-03 18:28:58 - DiRTDemo Frames: 8716 - Time: 291870ms - Avg: 29.863 - Min: 24 - Max: 38 1024x768 - subaru 2007-06-03 18:36:13 - DiRTDemo Frames: 5322 - Time: 151541ms - Avg: 35.119 - Min: 28 - Max: 41 1280x1024 - buggy 2007-06-03 14:46:10 - DiRTDemo Frames: 4382 - Time: 175484ms - Avg: 24.971 - Min: 18 - Max: 30 1280x1024 - mitsubishi 2007-06-03 18:46:32 - DiRTDemo Frames: 5192 - Time: 236322ms - Avg: 21.970 - Min: 16 - Max: 30 1280x1024 - subaru 2007-06-03 18:53:36 - DiRTDemo Frames: 4301 - Time: 162907ms - Avg: 26.402 - Min: 19 - Max: 31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Jak dla mnie seria Colin umarła po 2 części. :cry: Teraz nie robią nic innego oprócz ładowania efektów graficznych, żeby 9/10 matołów mówiło: "ŁAŁ ale zarąbista grafa nawet na LOW ustawieniach..." bo mu na więcej sprzęt nie pozwala. :blink: Wg mnie tym razem Codemsters przegięli pałę odnośnie wymagań. Zrobili silnik pewnie pod X360 i PS3 i przenieśli najprostszym możliwym sposobem na PC, tak że na dobrej klasy sprzęcie uzyskuje się kilkanaście FPS na ustawieniach Medium!!! A postawienie na 30fps :mur: dla gry to już skrajny debilizm przy takiej dynamice. Przy szybkich skrętach aż widać jak kolejne klatki się nakładają. Nic tylko iść do sklepu i kupić 2x8800 pod SLI BRAWO!!! Nie ma to "tajne" umowy: "wy dacie zjeb%^$## silnik, a wy mam odpalimy działkę ze sprzedaży kart" Na moim sprzęcie 800x600 można na medium jeszcze pograć, ale tylko z widoku ze zderzaka, bo podczas gry z lotu ptaka nawet na LOW nie da się grać, bo tak rosną wymagania. Samochód nie reaguje od razu na naciśnięcie przycisku, dopiero po chwili, ale wtedy jest już za późno bo stawia go bokiem. (a może to opóźnienie układu kierowniczego, tylko czemu nie ma takiego opóźnienia podczas widoku ze zderzaka Hmmm...) Zresztą samochód zachowuje się jak deska surfingowa, zero Fizyki. Próbowaliście może podjechać pod 70 stopniową górkę, gdy zjedziecie z trasy? JA TAK, nawet na wstecznym daje radę!!! Tej serii już chyba bardziej nie da się spier papier!!! Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No i ja pogralem na Momo racing, najwieksza radoche mam nie z grania tylko ogladania powtorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak dla mnie seria Colin umarła po 2 części. :cry: Teraz nie robią nic innego oprócz ładowania efektów graficznych, żeby 9/10 matołów mówiło: "ŁAŁ ale zarąbista grafa nawet na LOW ustawieniach..." bo mu na więcej sprzęt nie pozwala. :blink: Wg mnie tym razem Codemsters przegięli pałę odnośnie wymagań. Zrobili silnik pewnie pod X360 i PS3 i przenieśli najprostszym możliwym sposobem na PC, tak że na dobrej klasy sprzęcie uzyskuje się kilkanaście FPS na ustawieniach Medium!!! A postawienie na 30fps :mur: dla gry to już skrajny debilizm przy takiej dynamice. Przy szybkich skrętach aż widać jak kolejne klatki się nakładają. Nic tylko iść do sklepu i kupić 2x8800 pod SLI BRAWO!!! Nie ma to "tajne" umowy: "wy dacie zjeb%^$## silnik, a wy mam odpalimy działkę ze sprzedaży kart" Na moim sprzęcie 800x600 można na medium jeszcze pograć, ale tylko z widoku ze zderzaka, bo podczas gry z lotu ptaka nawet na LOW nie daje się grać, bo tak rosną wymagania. Samochód nie reaguje od razu na naciśnięcie przycisku, dopiero po chwili, ale wtedy jest już za późno bo stawia go bokiem. (a może to opóźnienie układu kierowniczego, tylko czemu nie ma takiego opóźnienia podczas widoku ze zderzaka Hmmm...) Zresztą samochód zachowuje się jak deska surfingowa, zero Fizyki. Próbowaliście może podjechać pod 70 stopniową górkę, gdy zjedziecie z trasy? JA TAK, nawet na wstecznym daje radę!!! Tej serii już chyba bardziej nie da się s[ciach!]#%^# Nic dodać nic ująć. No może po za dennym modelem jazdy gorszym nawet od colina 3 ;0. Oby nie zarobili kasy na tej grze to może sie nauczą ze daleko imo do "mistrzów kodu"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 A nikt nie zaowazyl napisu,ze to wersja robocza i bedzie sie roznila od wersji finalnej,wydajnosciowo itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) A nikt nie zaowazyl napisu,ze to wersja robocza i bedzie sie roznila od wersji finalnej,wydajnosciowo itd.ile lat grasz w gry, ze jeszcze wierzysz w takie rzeczy? Edytowane 6 Czerwca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ile lat grasz w gry, ze jeszcze wierzysz w takie rzeczy? W gruncie rzeczy nawet Ty nie możesz być tego pewien. Chyba, że to Twoje życzenie. :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie wiem do czego bijesz, ale jezeli masz odmienne zdanie to daj mi przyklad gry ktorej wersja finalna byla lepiej zoptymalizowana niz demo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 A tam od razu "biję". Chodziło mi dokładnie o to co napisałem a z tego co pamiętam to call of juarez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No i ja pogralem na Momo racing, najwieksza radoche mam nie z grania tylko ogladania powtorki :)heh dokladnie mówie do szwagra : -daj przejadę oesa i zobaczysz powtórkę !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Jak dla mnie seria Colin umarła po 2 części. :cry: Teraz nie robią nic innego oprócz ładowania efektów graficznych, żeby 9/10 matołów mówiło: "ŁAŁ ale zarąbista grafa nawet na LOW ustawieniach..." bo mu na więcej sprzęt nie pozwala. :blink: Wg mnie tym razem Codemsters przegięli pałę odnośnie wymagań. Zrobili silnik pewnie pod X360 i PS3 i przenieśli najprostszym możliwym sposobem na PC, tak że na dobrej klasy sprzęcie uzyskuje się kilkanaście FPS na ustawieniach Medium!!! A postawienie na 30fps :mur: dla gry to już skrajny debilizm przy takiej dynamice. Tak tylko nadmienie to co czytalem w prasie. PSX Extreme a dokladniej ich Zgred Dzujo testowal bete na X360. Framerate spada miejscami do 10FPS. Wiec i na X'a dali ciala. O grze sie nie wypowiadam inaczej jak : arkadowa porazka. Wole juz NFS'y....To nie ma fizyki. A , ze non stop katuje GTR2 i GTLegends to wiecie, rozumiecie..Dirt to kila. ile lat grasz w gry, ze jeszcze wierzysz w takie rzeczy?Ponoc z Collinem 5 tez tak bylo a finalny smigal. Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tak tylko nadmienie to co czytalem w prasie. PSX Extreme a dokladniej ich Zgred Dzujo testowal bete na X360. Framerate spada miejscami do 10FPS. Wiec i na X'a dali ciala. O grze sie nie wypowiadam inaczej jak : arkadowa porazka. Wole juz NFS'y....To nie ma fizyki. A , ze non stop katuje GTR2 i GTLegends to wiecie, rozumiecie..Dirt to kila. ale co to ma do rzeczy? jak się ma wersja beta do dema? a no tak, że demo na xboxa 360 działa płynnie i nie ma mowy o spadku fps. Wiec w którym miejscu dali ciała? to że wersja beta się tnie, a demo działa płynnie? Bety mają to do siebie, że optymalizacja jest przeważnie kiepska. Demo nowego colina na xboxa 360 jest płynne, i nawet robiłem filmik żeby to udowodnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 ale co to ma do rzeczy?To , ze nie jestem w tematyce konsol to raz , a dwa : w samej recenzji tej gry w tym magazynie nie bylo nic nadmienione o tym iz sa dwie wersje na ta konsole , a skoro nie bylo nic nadmienione przy X360 to skad osoba , ktora nie interesuje sie konsolami ma wiedziec , ze sa rozne wersje? Po takim artykule wynosi sie przekonanie , ze nie dziala dobrze i tyle. Nie ma sprostowania , nie ma dopisku a numer czerwcowy. Na PC jest jakby nie bylo jedna i kij jak zwal tak zwal , czy to demo czy beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) gierka nawet nawet szczegolnie quady . Pozytywnym aspektem jest ze wykorzystuje 2 jajeczne proce na kreconej 8600 gt w 1024x768 chodzi niezle 30fpsow wiekszosc high aczkolwiek widac ze to skopany port jak R6V nie ma jak robienie gierki od podstaw na pc Edytowane 8 Czerwca 2007 przez komuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 To jest beta demo do fulla może się coś zmienić przecież nawet w FM2 w fullu dali AA a w demie nie było :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 gra ( demo ) ma kosmiczne wymagania. Chyba ich pogieło zebym na tym co mam jeżdziś w LOW i to skokami. fizyka pojazdu to tragedia - skacze jak podełko zapałek(przypomina colina3) Jestem na NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Ta gra to jakies totalne nieporozumienie :blink: Ta gra powinna sie juz skonczyc na pomysle, totalny nie wypal, kompletny brak optymalizacji silnika do sprzetu :mur: i w ogole do kibla z nia... :mad: Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Panowie... Mam sie poirytowac OT nt kolejnym bojem wielkanocy nad bozym narodzeniem czy tez konsole vs piec :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...