Shakell Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Na co według was można byłoby wymienić mojego kompa z siga?? najlepiej z jak najniższą dopłatą. Ja myślałem o sprzedaży płyty gł., procka, sdramów i zamianie tego wszystkiego na coś od AMD powyżej 1000 mhz - chyba na socket A. (dysku napędów obudowy i tego całego stuffu bym na razie nie wymieniał) Sądze że na samych sdramach zyskałbym jakieś 40 zł. Dajcie jakieś konfiguracje którą byście radzili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Podstawowe pytanie, ile masz na to kasy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) sądze że najtaniej ci wyjdzie kupic zkompletowanego juz cuś (np z allegro) http://www.allegro.pl/6122_athlon.html?id=...view=Poka%C5%BC no chyba ze masz cos ponad 600zł :) ( możnaby juz wtedy sie wcisnać w Amd64bity :) ) Edytowane 15 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Żeby odczuć wyraźną różnicę, to przede wszystkim zmiana ramów na 512 DDR i do tego jakiś Athlon XP i płyta na NF2 lub KT600, ale podaj ile możesz kasy na to poświęcić, bo może starczy na sempa s. 754 i do tego jakąś tanią płytkę i ramy. Edytowane 15 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No za proca jakieś 90, za ramy 80, nie wiem za ile poszłaby płyta, ja mogę jakieś 100, 200 zł dorzucić (wycisnę od brata - komunię miał ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 czyli wyjdzie max ~350zł :) radze jakiegoś urzywanego kompleta RAM+CPU+MOBO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) tak więc AXP Thoroughbred B (licytacja 150-190zł), płyta na KT600 (100-130zł), bo tania i dość dobra (nie gigabyte, a Epox 8KRA(2)I, MSI KT6, Asus A7V600), 512 DDR PC3200 (130 zł). Jak nie starczy kasy, to jakiegoś Palomino, bo w końcu jeszcze cooler jest potrzebny i zestaw wtedy też może być, ta aukcja jest godna uwagi: http://www.allegro.pl/item103336057_soltek...cooler_bcm.html Edytowane 15 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Są jakieś inne pomysły czy wszyscy zgadzaja się z WDK?? a gdybym jednak nie wydusił kasy od brata i miał 100 zł mniej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Gdybyś nie miał kasy to się do mnie odezwij, może chciałbyś semprona 2200+@2200MHz, asrocka k7vt4a pro 2x256mb, zalezy jeszcze kiedy to chcesz wymienic bo ja narazie kase zbieram na inny sprzet. W razie czego na PW. A jeżeli nie to i tak polecam jakiegoś używanego semprona i coś z takich płytek jak ten asrock, te na VIA daja mozliwosc zmiany mnoznika semprona wiec mala kasa a proc ponad 2ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 WDK aukcja rzeczywiście fajna. Ale chyba się nie wyrobię z wszystkim żeby ją do jutra kupić. Musiał bym wszystko poustalać z rodziną(braćmi i starszymi) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...