bubi1 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Tak jak w temacie, bo ostatnio nie ma co czytać Edytowane 20 Maja 2006 przez bubi1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 spokojnie, niedlugo ;) bedzie szybciej niz na tłiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Jest temat o portalu PurePC.pl Odpowiem ci jednak. Wybraliśmy właśnie logo na portal. Recenzje są przygotowywane. Jesteśmy w czasie prac co do większych zestawień i kilku konkursów. Redakcja PurePC.pl jest dość pokaźna i za dwa-trzy dni zostanie dodana do portalu i zaczną już normalnie pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Jest temat o portalu PurePC.pl Odpowiem ci jednak. Wybraliśmy właśnie logo na portal. Recenzje są przygotowywane. Jesteśmy w czasie prac co do większych zestawień i kilku konkursów. Redakcja PurePC.pl jest dość pokaźna i za dwa-trzy dni zostanie dodana do portalu i zaczną już normalnie pracować. To dobrze, bo brakuje mi dobrych i profesjonalnych recenzji ;] Nareszcie Portal & Forum w pelnej odslonie ;] Juz nie moge sie doczekac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) Recenzje będą niedługo, bo ja już załatwiam od kolegów odtwarzacze i będzie to chwila oderwania od informatyki. :) Edytowane 22 Maja 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ważne by było na PurePC dużo recenzji nowych, bo to przyciagnie użytkowników. A może wprowadzić coś takiego jak na Benchmark.PL indywidulane recenzje użytkowników. Co z czasem szybko powiększy ilośc recenzji i każdy nowy członek bedzie miał w czym przebierać, zwłaszcza początkujący bo oni mogą czasem bać sie spytać o coś na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Recenzje będą niedługo, bo ja już załatwiam od kolegów odtwarzacze i będzie to chwila oderwania od informatyki. :) Chyba do okulisty musze isc. Czytalem to zdanie chyba z 3 razy i za kazdym razem odczytywałem to tak: (...) bo ja już załatwiam od kolegów odkurzacze i będzie(...) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 nie pij tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 A ja sie boje że dostane zjebke za kiepską recenzję :| Na dniach mam ją wysłać... Ale w sumie o aparacie nie ma się co rozpisywać zbytnio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ale w sumie o aparacie nie ma się co rozpisywać zbytnio...a ja bym powiedzial ze mozna calkiem gruba ksiazke napisac a kazdym normalnym aparacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Indywidualne recenzje użytkowników to świetny pomysł :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 a ja bym powiedzial ze mozna calkiem gruba ksiazke napisac a kazdym normalnym aparacie "Normalnym" ... zgoda :) Ale nie o DSC-S600 dla żółtodziobów w fotografii. W nim nie ma co opisywać zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Trzeba było poprosić o kilka róznych aparatów do recenzowania. Wtedy same porównania tych aparatów by zajęły kupę stron :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 A ja sie boje że dostane zjebke za kiepską recenzję :| Na dniach mam ją wysłać... Ale w sumie o aparacie nie ma się co rozpisywać zbytnio...Skoro jesteśmy przy recenzjach pisanych przez użytkowników to może lepiej byłoby najpierw taką racenzję wkleić do odpowiedniego działu i forumowicze wypowiedzieli by się co do jej poziomu. Co Wy na to? Lepiej gdyby ew. poprawki wprowadzone zostały przed opublikowaniem. To taka moja myśl, która nasunęła mi sie po przeczytaniu pierwszej recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) PiotruśPan ma rację - panowie - mówicie o recenzjach aparatów, jednak wierzcie mi, nie każdy potrafi dobrze takie coś popełnić. :? Jest temat "Jaki masz aparat - plusy i minusy" i tam można pisać swoje "minirecki" ew. dać do tego link w serwisie, ale błagam - nie mylcie pojęcia RECENZJA z "rozszerzonym opisem" (tj. "recka" Fuji S5600 na PurePC). EDIT : A ja sie boje że dostane zjebke za kiepską recenzję :| Na dniach mam ją wysłać... Ale w sumie o aparacie nie ma się co rozpisywać zbytnio... Poczytaj opinie do "recenzji" Fuji S5600 - jest w dziale Fotografi i grafiki. :) Może Cię zainteresują. Edytowane 22 Maja 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ważne by było na PurePC dużo recenzji nowych, bo to przyciagnie użytkowników. A może wprowadzić coś takiego jak na Benchmark.PL indywidulane recenzje użytkowników. Co z czasem szybko powiększy ilośc recenzji i każdy nowy członek bedzie miał w czym przebierać, zwłaszcza początkujący bo oni mogą czasem bać sie spytać o coś na forum. To byloaby bardzo dobra opcja!!! Bylbym jednak za solidnym przygotowaniem pewnego klucza odnosnie takiego testu. Mialoby to zmaksymalizowac wiarygodnosc takiego testu i ukrociloby krytyke recki np Fuji s5600. Mysle ze byloby to dosc latwe do wykonania. Nad dokladna propozycja co by sie mialo znalezdz w recenzji np sprzetu jeszcze nie myslem jak cos sensownego wymysle to napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Trzeba było poprosić o kilka róznych aparatów do recenzowania. Wtedy same porównania tych aparatów by zajęły kupę stron icon_wink3.gif Poprosić ? S600 jest moją własnością i dlatego go opisuje.. :) może lepiej byłoby najpierw taką racenzję wkleić do odpowiedniego działu i forumowicze wypowiedzieli by się co do jej poziomu. Co Wy na to? Lepiej gdyby ew. poprawki wprowadzone zostały przed opublikowaniem. Dobre, ale to też publikacja :) I myślę że romek wystarczająco dobrze potrafi ocenić recenzję i stwierdzić czy nadaje się ona do zamieszczenia na łamach serwisu PurePC. Pozdrawiam, Konrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Dobre, ale to też publikacja :) I myślę że romek wystarczająco dobrze potrafi ocenić recenzję i stwierdzić czy nadaje się ona do zamieszczenia na łamach serwisu PurePC. Pozdrawiam, Konrad Nie chcę nikogo urazić ani nic ... ale jednak w/g mnie romek źle ocenił "art" o S5600 - oczywiście to tylko moje indywidualne zdanie i jak pisałem - nie chcę nikogo urazić, ale jednak romku ile i w jakim stopniu miałeś styczność z fotografią ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 romek się nie obrazi ;) jesli coś napiszę. Mianowicie recenzji nie da się obiektywnie ocenic, jeżeli ma się małe pojęcie na temat recenzowanego przedmiotu i ogólnie całej dziedziny, jaką jest fotografia. Tak uważam ja - fipa. Nie ujmując nic romkowi, który zna się na bardzo wielu innych rzeczach i jest dobry w tym co robi, recenzje sprzętu foto to nie jego działka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ale romek raczej wie jak powinna wyglądać recenzja, niezależnie od tematu na jaki jest pisana i na tej podstawie zamieścić ją lub nie. Tak uważam ja - .::PaStA::. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Chyba do okulisty musze isc. Czytalem to zdanie chyba z 3 razy i za kazdym razem odczytywałem to tak: (...) bo ja już załatwiam od kolegów odkurzacze i będzie(...) :lol: Opowiem ci pewna historie. Jakis miesiac temu przyszla do mnei paczka z allegro. Pytam znajomego listonosza który dziś kwietnia- dzięwiąty czy dziesiąty. On mi na to: "Czternasty. Zmień dilera." :D Co do recenzji romka- Ludzie, co wy chcecie? Przecież serwis jeszcze nie wstał! Trzeba przecież dodać jakąś recenzję, bo łatwiej się tworzy serwis mając przykładowe teksty. Do działu foto będzie najprawdopodobniej osobny redaktor ;] Edytowane 24 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja sie niznam na fotografi ale taka recenzja pomogła mi w poznaniu jak obraz zmienia opcja iso itp. Ważne by portalowi przybywało recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja sie niznam na fotografi ale taka recenzja pomogła mi w poznaniu jak obraz zmienia opcja iso itp. Ważne by portalowi przybywało recenzji. 1 - Poznałeś jak ISO wpływa na obraz ? Poznałeś jak matryca Fuji zmienia obraz - wszystkie inne matryce "szumią" inaczej. 2 - Jak już mówić A to i B ;) czyli powinieneś poznać jeszcze ISO w cieniach i półcieniach a nie tylko w jasnościach. Ale ok , ok wszystko rozumiem i przecież nie krzyczę tylko wyrażam swoje zdanie. :> (a do tego chyba mam jeszcze prawo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Masz racje o tym niewiedziałem :) Jako że jestem zielony to mi recenzja sie podobała. tyle że nieposzeżyła wiedzy. nie poszerzyla ;) Costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...