zip_matiz Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam, planuje remont pokoju i szukam jakichś gotowych projektów może wiecie gdzie coś takeigo znależć bo za cholere nie mam pomysłu jak to zrobić, jakie dobrać kolory, jakie meble, a chciałbym, żeby to jakoś wyglądało :D (i było praktyczne). Pzdr. dzieki z góry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 za moło danych, podaj metraż, wiek tego kogoś kto będzie w nim mieszkał, jaki lubisz styl, jakie kolory (jasne/ciemne) itd. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Doklanie - za malo danych - wiek ale i ulubione kolory oraz zainteresowania osoby ktora bedzie tam mieszkala - ta osoba musi sie dobrze czuc w swoim pokoju :] za moło danych, podaj metraż, wiek tego kogoś kto będzie w nim mieszkał, jaki lubisz styl, jakie kolory (jasne/ciemne) itd. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_matiz Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 no to podam wam jutro bo teraz nie chce mi sie strzelac na oko ile ma mój pokój :Pp ale chcialem moze jakis serwis z gotowymi projektami ?? chyba ze na purepc dostane gotowy projekt B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 może katalog ikei ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 hehe teraz PurePC to forum budowlano-dekoratorskie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Witam, planuje remont pokoju i szukam jakichś gotowych projektów może wiecie gdzie coś takeigo znależć bo za cholere nie mam pomysłu jak to zrobić, jakie dobrać kolory, jakie meble, a chciałbym, żeby to jakoś wyglądało :D (i było praktyczne). Pzdr. dzieki z góry :D Do sypialni to zdecydowanie ciepłe, pastelowe kolory. Jeśli chodzi o podłogę to najlepiej klepkę (dąb, jesion). Meble również powinny być stonowane. Zabawa w industrialno-klubowe pomieszczenie szczególnie jeśli chodzi o sypialnie, mija się z celem (byłaby to jedno dniowa zajawka, potem byś zwariował). Jednak przedewszystkim musiałbym zobaczyć rzut i przekroje tego pokoju (wszystkie wymiary). Wtedy można konkretnie rozmawiać. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_matiz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) tak to mniej wiecej wyglada chciacialbym zeby w pokojuz bylo gdzie siedziec jak ktos wpadnie :D wiek - 18 zainteresowania - piwo, komputery, Breakdance kolory - jasne, nie wiem moze jakis piasek ? wysokosc pokoju - okolo 2,5m co dac na podloge, co na sciany ? jak zagospodarowac przestrzen ?:Pp Edytowane 23 Maja 2006 przez zip_matiz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Szafa na całą ścianę (tak, żeby była jak najwęższa a dało się dużo upchać) - nie podałeś odległości brzegu okna od lewej ściany - może tam by weszła - drzwi przesuwne, część może być odsunięta na jakieś rzeczy podręczne - do tego łóżko i biórko i jakaś szfeczka na sprzęt audio + TV. Generalnie trzba tak kombinować, żeby było dużo miejsca wolnego w pokoju, jak najmniej mebli wolnostojących. Jak szafa to dużo mniejszych półek - wielkie szafki są niepraktyczne, bo zawsze jest tam kupa rzeczy i niezły burdel. W wakacje sam zabieram się do przeróbki pokoju - głównie dlatego że jest akustycznie do bani... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Popieram propozycje Varrol'a z szafa na cala sciane. Dobrze by zastosowac biurko w rogu pokoju, tak, aby zajmowalo mniej meijsca niz zwykle. Do tego polki na scianach, np na ksiazki, plyty. Telewizor najlepiej zamontowac na takim wysiegniku. Kolumny, tudziez inne grajki tez zamontowac na scianach. Dzieki temu uzyskamy wiecej wolnej przestrzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 kolumny na ścianach - wręcz durnowaty pomysł, jeśli ktoś ma coś lepszego niż plastikowe goofna z supermarketu, kolumny musząmić czym oddychać :-) a tak serio, to moja rada jest taka, wąska szafa z drzwiami przesówanymi na jedną ze scian, najlepiej na tą bliżej drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 A moze takie biureczko w rogu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 chyba musze zamowic ludzi od szafy zeby mi zrobili takie biurko jak ma poca tylko zintegrowane z moja szafa:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Na google coś poszukaj, a ja jak robiłem swój pokój to biurko zaprojektowałem sam, zamówiłem same płyty u stolarza i sam to poskręcałem, a to dlatego że nie mogłem znaleźć na rynku biurka które by miało rozplanowanie mi odpowiadające. Ale to trzeba wiedzieć czego się chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 http://dom.gazeta.pl/czterykaty/1,58141,1831881.html http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61604,169222.html Udalo mis ie to znalezc na jakims forum. Moze sie przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kashienka Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Do sypialni to zdecydowanie ciepłe, pastelowe kolory.Kwestia gustu ;] Mój pokój (a więc zarazem i moja sypialnia) jest pomańczowo-żółty ;] (dwie sciany naprzeciwległe są pomarańczowe a dwie żółte) I to są nie pastelowe odcienie pomarańczu i żółci - wręcz przeciwnie! - baaardzo ostre i zdecydowane kolorki:) Kolory wybrałam sobie na palecie barw i kazałam je jeszcze troszkę wyostrzyć ;p No cóż jak weszłam do mojego pokoiku bez mebli zaraz po malowaniu to lekko zakręciło mi się w głowie:d fosforyzujące ściany normalnie:) Ale po wstawieniu mebli etc. barwy troszkę złagodniały i ja czuję sie w moim pokoju b.dobrze. Słoneczno-pomarańczowe barwy dodają mi niesamowitego powera i energii ;p :) I wcale nie załuje ze nie mam pastelowego pokoju ;] A co do pomysłow jak fajnie się urzadzić to ja proponuje okno bez firanek, jedynie z fantazyjnie zawiązaną zasłonka. Pokój wydaje się wtedy byc przestronniejszy i bardziej słoneczny! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Dokladnie ;] Firankom mowimy stanowcze NIE! :) Ja, jak narazie mam jedynie 'lyse' okna bez rolet, bo gosciu mi je montuje od pol roku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ja miałem podobny problem.. Dorwałem zatem katalog sklepu z meblami.. zrobiłem modele 3D interesujących mnie mebli..., mojego pokoju i sobie poradziłem :) Nie mieli chłopaki drugiego biurka które by się zmieściło w pokoju żeby dopełnić do końca ścianę.. tom sobie sam biurko wymyślił i zrobił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 PelzaK - forumowy Adam Slodowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) co do firanek/zaslonek [; imho najbardziej kultowe i ownujace zaslonki ma/mial berkut :D Edytowane 23 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ja tez właśnie ostatnio miałem remont..kolor tapety sam widzisz..pomarańcz..oczywiście obowiązkowo pasek u góry meble natomiast sam sobie zaprojektowałem a w salonie meblowym wykonali co sobie zamarzyłem..ja polece Ci właśnie to co na zdjeciu zrobionym przed momentem..duze biureczko :) naprawde biurko + szafa 1,50m szerokax 2,50m wysoka i wszytsko pomieścisz aha biureczko zamawiałem razem z półką na całą jego długość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Zasłonki- ja uzywam rolet bo zaslonki/firanki zajmuja moim zdaniem za duzo miejsca:] Sciany mam koloru roz indyjski zlamany lososiem. Ktos tu mowil o szafie na cala sciane z drzwiami przesuwanymi - moim zdaniem fajny pomysl , na jednym skrzydle mozna zamontowac lustro :] vis a vis lozka np :} Biurko narozne to super pomysl. Kolory- nie koniecznie pastele - ale wazne zeby to byly cieple odcienie , co wcale nie znaczy ze w gre wchodza tylko piaskowe i zolte barwy:} Mi osobiscie podoba sie zestawienie rozu indyjskiego/czerwieni ze starym zlotem i ciemnym brazem. Bede tez robic remont mieszkania (chyba w przyszlym roku) - wnetrze chce miec w stylu orientalnym :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Losos to ryba a nie kolor. Facet rozroznia tylko 16 kolorow - jak domyslnie Windows. www.ikea.pl powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Mialam na mysli kolor lososiowy :} nie mam scian ubelpionych ryba lososs :] Ja jestem baba - ale faktem jest, ze na rozne kolory miewam wlasne okreslenia ;] Losos to ryba a nie kolor. Facet rozroznia tylko 16 kolorow - jak domyslnie Windows. www.ikea.pl powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ja jestem baba A to przepraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 pod wplywem tego tematu tez zaczalem sie zastanawiac nad remontem :D na forum ktore zostalo wczesniej podane znalazlem ciekawe wykonczenie sciany w kolorze, ktory mi odpowiada i pasowalby do moich mebli mianowicie: sposob ten polega na rozcieraniu schnacej farby ruchami kolowymi. pozostaje mi wyrzucic z pokoju biurko, lawe i szafke wolnostojaca a w ich miejsce zamontowac biurko w stylu lukk'a zastanwiam sie gdzie dac to biurko poniewaz po przemeblowaniu mialbym wolna sciane na przeciwko okna i rog z sciane prostopadla do okna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 A moze takie biureczko w rogu? [/img]http://img375.imageshack.us/img375/8080/img2539large1yz.th.jpg[/img] iPod obecny, a gdzie psp? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 iPod obecny, a gdzie psp? ;] Cos mowiles o iPodzie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 i jeszcze jedno. do kolorowych scian co radzicie naniesc na sufit? inny kolor, ten sam co sciany czy poprostu bialy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Moim zdaniem ten sam albo o ton, dwa tony jasniejszy. i jeszcze jedno. do kolorowych scian co radzicie naniesc na sufit? inny kolor, ten sam co sciany czy poprostu bialy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...