Skocz do zawartości
Bartoleon

Mam Problem Z Montażem Scythe Ninja Na Asrock 939 Dual

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś wziołem się za montaż tego coolera na asrock 939 dual sata. Zdjęcie orginalnego koszyka na cpu szybko mi poszło lecz po tym natrafiłem na poważny problem z założeniem backplate. Problem w tym, że jedno ramie tej płytki nachodzi na luty od cewki i kondenstatora i przez to backplate nie chce przylegać do płyty głównej. Co mi w związku z tym radzicie? Czy powinienem odpiłować to jedno ramie od backplate czy możę lepiej spróbować odciąć te nóżki wystające z lutów ?

Edytowane przez Bartoleon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli sie da wytnij ta gabke-klej bez zdejmowania tasmy . No chyba ze metalowa czescia nachodzi :) Mozesz wtedy naciac :)

No już sobie poradziłem, tej naklejki nie odklejałem bo podobno sa później problemy z odlepieniem tego a te luty po prostu się wcisneły w tą gąbke z naklejka i backplate dobrze przylega. Największy problem to miałem z prockiem, kupiłem go na allegro i okazało się, że piny są lekko powykrzywiane. Trochę stresujące było prostowanie ich, ale się udało :D .

Viod powiedz mi jeszce jak najlepiej rozprowadzić na procku paste termoprzewodzącą. Czy mam ją równomiernie rozsmarować na całej powierzchni obudowy procka, jeśli tak to czym to zrobić ?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prockach z HS smaruje sie tylko srodek tak czy siak jak w starych Athlonach . Tzn nie przesadzaj i nie uwal calego w pascie [; Co do prostowania pinow to raczej ciezko je urwac/ulamac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...