Skocz do zawartości
dziadek lucek

Zawiesili Mi Konto :(

Rekomendowane odpowiedzi

Zawiesili Ci konto miedzy innymi

1.Dlatego

2.Dlatego

3.Dlatego

4.Dlatego

Dalej nie chce mi sie wymieniac a sam wiesz , ze takich aukcji miales duzo :lol:

Miales pecha bo ktos zaraportowal taka aukcje i tyle .

możliwe - ale nic nie napisali o tym.... to były aukcje dla ludzi z for - cóż... skoro taka ich polityka to więcej nie zarobią żadnego dodatkowego grosza... i skoro ktoś mnie na forum wyszukał to w ramach rofum będzie tranzakcja a pajacom ani grosz nie skapnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj kyniek przestan juz ;)

Nie jestes ostatnim utrzymujacym allegro , nie zbankrutuja bez Ciebie... :lol:

Natomiast dla Ciebie moze to byc dosc bolesny cios bo to chyba jedyne miejsce Twojej sprzedazy ?

PS. mozesz sie dogadac i zaplacic prowizje od tych aukcji , moze Ci odblokuja te konto .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj kyniek przestan juz ;)

Nie jestes ostatnim utrzymujacym allegro , nie zbankrutuja bez Ciebie... :lol:

Natomiast dla Ciebie moze to byc dosc bolesny cios bo to chyba jedyne miejsce Twojej sprzedazy ?

PS. mozesz sie dogadac i zaplacic prowizje od tych aukcji , moze Ci odblokuja te konto .

zobaczę co napiszą - ale wszystkiego się spodziewam - wiesz że jakieś 2 tyg temu chcieli mi zablokować konto za to ze umieściłem link do rankingu bloków na jet-pc.com?? Wg. nich ranking to oferta handlowa... też mieli pretensje że pozwalam klientowi wybrać rodzaj złączek po zalicytowaniu... cóż.... pedantyzm nie zna granic...

w razie jeśli to co podałeś było by powodem to rzeczywiście zaproponuje zapłacenie prowizji.. no i na przyszłość nie będę proponował tranzakcji za pośrednictwem allegro ludziom jak takie jazdy są...

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ich nie obchodzi, że wystawiasz przedmioty dla ludzi z for. Wystawiasz za 1 zeta = omijasz prowizje = działasz na strate Allegro = blokują Ci konto.

Oki - ciekaw jestem jak mogli to przeoczyć przez 2 lata :lol: a czepiali się takich szczegółów jak opisy aukcji gdzie pozwalam wybierać rodzaj złączek po zakupie... heheheee narazie nie ma co spekulować - zobaczę co napiszą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste, ostatnio na forum cos wielu Twoich wrogow sie pojawilo .

Uwierz jak ktos jest upierdliwy i ma czas to kazda taka aukcje Ci bedzie raportowal :lol:

Heheheeeee podsunąłeś mi świetny pomysł ;)

Na allergo mam 2 konto - czego regulamin nie zabrania - czy mogą mi zawiesić je jeśli na tym drugim koncie będę działał 100% zgodnie z regulaminem - znaczy się żadnych ukłonów w stronę allegro w postaci namawiania osób zgłaszających się z for na aukcje prywatne ;) nie chcą kasy leżącej na ulicy to nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheheeeee podsunąłeś mi świetny pomysł ;)

Na allergo mam 2 konto - czego regulamin nie zabrania - czy mogą mi zawiesić je jeśli na tym drugim koncie będę działał 100% zgodnie z regulaminem - znaczy się żadnych ukłonów w stronę allegro w postaci namawiania osób zgłaszających się z for na aukcje prywatne ;) nie chcą kasy leżącej na ulicy to nie ;)

5.12. Niedopuszczalne jest posiadanie przez Użytkownika dodatkowych kont, które służą unikaniu zapłaty za prowizje i w jakikolwiek inny sposób są wykorzystywane do łamania postanowień niniejszego Regulaminu.

jednak w praktce bywa tak, ze jak Allegro zablokuje konto jednej osoby ktora posiada drugie, z takimi samymi danymi (badz podobnymi) to blokuje wszystkie. Potem to mozesz jedynie probowac sie dogadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - problemem jest nieścisły regulamin... czy pomyślał byś że ranking bloków na jet-pc.com (obecnie pimpmycase) to oferta handlowa?? wg. nich tak... wszystko zależy od intepretacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - problemem jest nieścisły regulamin... czy pomyślał byś że ranking bloków na jet-pc.com (obecnie pimpmycase) to oferta handlowa?? wg. nich tak... wszystko zależy od intepretacji...

jesli cos zle zinterpretuja, to piszesz do nich maila za pomoca formularza i ładnie tłumaczysz jaki jest stan faktyczny rzeczy. Powinni zrozumieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo, szlak by to trafił.

Zablokowali, ponieważ pozwoliłem sobie uskutecznić aukcje za "1zł". Przyznałem się do błędu, obiecałem że się to już nie powtórzy i zaproponowałem wpłatę straconych przez nich pieniędzy.

Przy okazji przyczepili się do tego że na allegro działa ze mną wspólnik, który nie ma dostępu do konta lecz zdarza się że tworzy ze mną opisy aukcji, zdjęcia, odpowiada na pytania via gsm lub gg. - To zabronione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo, szlak by to trafił.

Zablokowali, ponieważ pozwoliłem sobie uskutecznić aukcje za "1zł". Przyznałem się do błędu, obiecałem że się to już nie powtórzy i zaproponowałem wpłatę straconych przez nich pieniędzy.

Przy okazji przyczepili się do tego że na allegro działa ze mną wspólnik, który nie ma dostępu do konta lecz zdarza się że tworzy ze mną opisy aukcji, zdjęcia, odpowiada na pytania via gsm lub gg. - To zabronione?

na Twoj problem znalazłem tylko to:

5.11. Zabrania się korzystania z kont innych Użytkowników oraz odstępowania swojego konta innym osobom.

Mysle, ze jesli Twoj wspolnik nie ma dostepu do konta, to nie maja prawa miec do Ciebie pretencji z tego tytułu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego wystawialiscie aukcje za 1zł? Dzizas po tylu aferach dotyczących aukcji złotówkowych..

Kwota 9,90 juz nie jest taka podejrzana a płacicie prowizje kilka groszy większa..

Sprawa jest o wiele prostsza ;) jeśli osoba do mnie np. z ppc czy ocforum.pl pisze "chcę kupić blok, poproszę dane" to ja zamiast proponować allegro zostanę przy privie ;) i koniec z łamaniem regulaminu i zaciąganiem Bogu ducha winnych userów na allegro ;) allegro i tak tego nie doceni - albo "doceni inaczej" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj kolega sie tu troche zamotal :lol: slowny misz-masz :lol:

To nie zupełnie tak - ten wątek zaczął się zupełnie inaczej - można powiedzieć że to ja się na "chama" dokleiłem - a raczej zostałem doklejony przez moderków ;) więc może Kolega pisał odnośnie "pierwotnego" zagadnienia ;)

P.S. Jak można się spodziewać ciule z allegro nic nie odpisali 10-krotną przewagę nad innymi serwisami.... cóż zrobić... monopol....

P.S.2 ebay to w ogóle tragedia... jeśli już to świstak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze Ci zostają aukcje24.pl :lol:

Jeszcze gorzej niż ebay :lol: Nic - narazie zobaczę co mi pajace odpiszą - narazie ich zatkało :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze gorzej niż ebay :lol: Nic - narazie zobaczę co mi pajace odpiszą - narazie ich zatkało :lol: :lol: :lol:

Jak narazie ich zatkało? Czlowieku, sobota jest. Oni pracuja od Poniedziałku do Piątku, wiec czego sie spodziewasz? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie ich zatkało? Czlowieku, sobota jest. Oni pracuja od Poniedziałku do Piątku, wiec czego sie spodziewasz? :D

Taaaa - jak im się nie spodobał opis aukcji gdzie umieściłem link do rankingu jet-pc (co uważali za ofertę i skłanianie do tranzakcji "po za allegro" ) to mi w niedziele pisali :lol: jak chcą to potrafią :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi