`fdl` Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) mój błąd - zakodowałem sobie linki do zdjęć samych bloków :P Edytowane 5 Czerwca 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 THX, ale mi chodziło o fotki założonych bloków na procku już :wink: Znalazłem Prison'a na Allegro za 75zł.Znalazłeś Prisona V2 a intersuje Cie tak naprawde Prison PRO V2 który kosztuje 100 czy tam 99zł Niech zgadne znalazłeś to u użytkownika Lord_Freak ;) Zaraz zapodam zdj mojego zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Znalazłeś Prisona V2 a intersuje Cie tak naprawde Prison PRO V2 który kosztuje 100 czy tam 99zł Niech zgadne znalazłeś to u użytkownika Lord_Freak ;) Zaraz zapodam zdj mojego zestawu Hehe, dokładnie. Już mi się miesza to wszystko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tu masz dwie takie fotki zrobione na szybko teraz ;) btw, tak tak wiem wiem kable sie zaczeły walać, prosze nie komentować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) No cholera, fajne to wc, gdyby nie te walające się kable... :P Oj wiem, to było pisane z uśmiechem na ustach ;) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Oj, bo zrobiłem tak na szybko (1min przed napisaniem posta) a właśnie mierze temp NB, i eksperymentuje z dwoma wentylami na chłodnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 http://mcs.pc.pl/produkt990.html + chlodniczka jaka sobie zyczysz i weze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Mam wybrane węże, blok na CPU, pompkę i chłodnicę. Zostaje rezerwuar i blok na GPU. Czy jest coś lepszego od Frost 2 GPU ? Co myślicie o tych rezerwuarach : http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1432 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1132 A może znacie jakiś mały rezerwuar z plexy coś a'la Innovatek do Eheim 1048 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Na GPU radziłbym Prison PRO V2 GPU ;) A co do reza to może trójnik zamiast niego :?: Miałbyś mniejszą plątanine węży a i całkiem sporo zaoszczędzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 jak to ma byc pierwsze wc to lepiej niech kupi rez, ja tez sobie musze sprawic, odpowietrzanie w max 15minut, a nie 15 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 jak to ma byc pierwsze wc to lepiej niech kupi rez, ja tez sobie musze sprawic, odpowietrzanie w max 15minut, a nie 15 godzin. No faktycznie, odpowietrzanie przy trójniku nie jest szybkie i bezbolesne ;) ale z drugiej strony jak często spuszcza sie płyn z układu i napełnia ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Na GPU radziłbym Prison PRO V2 GPU ;) A co do reza to może trójnik zamiast niego :?: Miałbyś mniejszą plątanine węży a i całkiem sporo zaoszczędzisz. A jest dużo lepszy od Frosta 2 GPU ? Bo akurat teraz mam okazję kupić używane 5 dni F2S+F2G za 130zł . Opyla się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A jest dużo lepszy od Frosta 2 GPU ? Bo akurat teraz mam okazję kupić używane 5 dni F2S+F2G za 130zł . Opyla się ? Oplaca sie wg mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Oplaca sie wg mnieOk, no to zostaje tylko wybrać rezerwuar. Co sądzicie o tych co podałem wcześniej ? EDIT: Tak wogóle to ten Frost na GPU będzie pasował na 7800GT ? Edytowane 6 Czerwca 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jeśli ja osobiście miałbym brać rez to właśnie tego Alphacoola z Cooling'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jeśli ja osobiście miałbym brać rez to właśnie tego Alphacoola z Cooling'a.A znacie coś podobnego np z plexy ? Chcę to zamocować obok pompki. Coś a'la zestaw Eheim 1048+ rez Innovatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jak nie masz na co innego wydawać pieniędzy to kupuj tego reza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jak nie masz na co innego wydawać pieniędzy to kupuj tego reza...Jestem początkujący i wolę mieć rez'a. Jeśli znacie coś tańszego to linki mile widziane. Aha, jednak na razie zdecydowałem się na tego rez'a : http://mcs.pc.pl/produkt1475.html Akurat mi się zmieści obok Lainga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A jest dużo lepszy od Frosta 2 GPU ? Bo akurat teraz mam okazję kupić używane 5 dni F2S+F2G za 130zł . Opyla się ?opylało ci się, bo mnie w chu** zrobiłeś. Tak to bierzesz już zakończyliśmy interesa usunąłem aukcje z allegto a ty mi po 5 min wychodzi że jednak nie masz kasy na to. Sorki za OT. A do czego ci ten rez potrzebny. lepiej kupic trójnik i kawałek węża do góry. Nic się z tym nie moze stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 opylało ci się, bo mnie w chu** zrobiłeś. Tak to bierzesz już zakończyliśmy interesa usunąłem aukcje z allegto a ty mi po 5 min wychodzi że jednak nie masz kasy na to. Sorki za OT. A do czego ci ten rez potrzebny. lepiej kupic trójnik i kawałek węża do góry. Nic się z tym nie moze stać. Nie zrobiłem Cię w ch***. Co Ci poradzę że jednak nie będę mieć kasy w tym tygodniu ? Zresztą właśnie znalazłem twój problem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=199900&hl= Wyglada na to że bloki były używane dłużej niż kilka dni :angry: Kupiłbym od Ciebie w przyszłym tygodniu ale że mnie okłamałeś to nie zrobimy interesu. Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no mylisz się. bloki właśnie były uzywane miesiąc temu przez kilka dni(bo miałem problem z pompka). i od tego czasu leża w półce zapakowane. Pozdrawiam i Przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Zmieniłem decyzję z Frost 2 Slim na MCS X3N i zastanawiam się też nad zmianą Frost 2 GPU na Abadona GPU Pro/GPU Lite 3 ewentulanie XG1 ale on mi chyba nie wejdzie na 7800GT. Jaki blok na GPU polecacie z tych 3 które podałem ? Czy wydajność tych Abadonów się znacząco różni ? Karty nie kręcę jakby ktoś pytał i szczerze to wolałbym wziąć tego tańszego. Edytowane 6 Czerwca 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja moje obecne WC (pierwsze :) składałem z trójnikiem i nalewanie nie było, ąz takie czasochłonne i trudne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zmieniłem decyzję z Frost 2 Slim na MCS X3N i zastanawiam się też nad zmianą Frost 2 GPU na Abadona GPU Pro/GPU Lite 3 ewentulanie XG1 ale on mi chyba nie wejdzie na 7800GT. Jaki blok na GPU polecacie z tych 3 które podałem ? Czy wydajność tych Abadonów się znacząco różni ? Karty nie kręcę jakby ktoś pytał i szczerze to wolałbym wziąć tego tańszego.Proponuje zakonczyc ta serie wtornych pytan. Z takimi to do "co kupic?". Caly ten dzial bardzo obszernie podaje roznice miedzy tymi popularnymi komponentami o ktore pytasz, jak i rowniez zawiera informacje co kto poleca, opienie uzytkownikow itd. Po co n-ty raz pisac to w kolejnym nowym temacie? Poszukaj, poczytaj, wyczerp to co zostalo tu zawarte i wtedy ew wyskocz z jakims pytaniem / watpliwoscia ktorej nie mogles znalesc w calym dziale - a ktora rozwinie i wbogaci forum czyms nowym. Takie podejscie do problemu jest tez znacznie bardziej efektywne, szukajac samemu nabywam znacznie wiecej wiedzy niz chcielismy poczatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Proponuje zakonczyc ta serie wtornych pytan. Z takimi to do "co kupic?". Caly ten dzial bardzo obszernie podaje roznice miedzy tymi popularnymi komponentami o ktore pytasz, jak i rowniez zawiera informacje co kto poleca, opienie uzytkownikow itd. Po co n-ty raz pisac to w kolejnym nowym temacie? Poszukaj, poczytaj, wyczerp to co zostalo tu zawarte i wtedy ew wyskocz z jakims pytaniem / watpliwoscia ktorej nie mogles znalesc w calym dziale - a ktora rozwinie i wbogaci forum czyms nowym. Takie podejscie do problemu jest tez znacznie bardziej efektywne, szukajac samemu nabywam znacznie wiecej wiedzy niz chcielismy poczatkowo. Jestem nowy i nie znalazłem "Co kupić ? " w dziale "Chłodzenie wodą i inne metody" więc jeśli coś takiego jest to sorry i proszę o linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A masz http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 A o tym że tego działu nie znalazłeś to się nawet nie będe wypowiadał :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Chodziło mu o ten tekst u góry w dziale Co kupić? Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: Procesory Płyty główne RAM Karty graficzne Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Tak więc wc niby zawarte tam nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Chodziło mu o ten tekst u góry w dziale Co kupić? Tak więc wc niby zawarte tam nie jest... Dokładnie. Tak jak napisałem, nie znalazłem WC w dziale "Co kupić" więc pytam tutaj. Złożyłem już gotowy zestaw, jeśli ktoś ma jakieś propozycje zmiany (lub o czymś zapomniałem) to piszcie. W tym tygodniu powinienem to wszystko zamówić: CPU: MCS X3N SX (153zł) GPU: Abadon GPU Pro (144zł) Chłodnica: COOLTEK MAINSTREAM 120 mm Single + Aerocool Turbine Fan 2000 (119zł) (wentyl już mam) Rezerwuar: Thermaltake AquaBay M3 Pompka: Laing DDC 12V 1T (249zł) Węże: Innovatek PVC UV Blue 3 metry (28,47zł) Płyn: Borygo Eko RAZEM: 800zł Doradźcie mi jeszcze jakie radiatory na pamięci mam kupić na 7800GT i to będzie już ostatnie pytanie :wink: Edytowane 7 Czerwca 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Doradźcie mi jeszcze jakie radiatory na pamięci mam kupić na 7800GT i to będzie już ostatnie pytanie :wink:Takie klick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Takie klickThx ale wole kupić je przy okazji w MCS. Poza tym mam zablokowane konto na Allegro. Które najlepsze z tych : http://mcs.pc.pl/sklep.php?kat=Radiatory%20i%20coolery Podobają mi się Zalmana Zalman ZM-RHS1 - Radiatory BGA 8szt Edytowane 7 Czerwca 2006 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...