Skocz do zawartości
-GIZIU-

Pomóżcie Złożyć Wc

Rekomendowane odpowiedzi

THX, ale mi chodziło o fotki założonych bloków na procku już :wink: Znalazłem Prison'a na Allegro za 75zł.

Znalazłeś Prisona V2 a intersuje Cie tak naprawde Prison PRO V2 który kosztuje 100 czy tam 99zł

Niech zgadne znalazłeś to u użytkownika Lord_Freak ;)

Zaraz zapodam zdj mojego zestawu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłeś Prisona V2 a intersuje Cie tak naprawde Prison PRO V2 który kosztuje 100 czy tam 99zł

Niech zgadne znalazłeś to u użytkownika Lord_Freak ;)

Zaraz zapodam zdj mojego zestawu

Hehe, dokładnie. Już mi się miesza to wszystko :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wybrane węże, blok na CPU, pompkę i chłodnicę. Zostaje rezerwuar i blok na GPU. Czy jest coś lepszego od Frost 2 GPU ? Co myślicie o tych rezerwuarach :

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1432

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1132

A może znacie jakiś mały rezerwuar z plexy coś a'la Innovatek do Eheim 1048 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

jak to ma byc pierwsze wc to lepiej niech kupi rez, ja tez sobie musze sprawic, odpowietrzanie w max 15minut, a nie 15 godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ma byc pierwsze wc to lepiej niech kupi rez, ja tez sobie musze sprawic, odpowietrzanie w max 15minut, a nie 15 godzin.

No faktycznie, odpowietrzanie przy trójniku nie jest szybkie i bezbolesne ;) ale z drugiej strony jak często spuszcza sie płyn z układu i napełnia ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GPU radziłbym Prison PRO V2 GPU ;)

A co do reza to może trójnik zamiast niego :?: Miałbyś mniejszą plątanine węży a i całkiem sporo zaoszczędzisz.

A jest dużo lepszy od Frosta 2 GPU ? Bo akurat teraz mam okazję kupić używane 5 dni F2S+F2G za 130zł . Opyla się ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz na co innego wydawać pieniędzy to kupuj tego reza...

Jestem początkujący i wolę mieć rez'a. Jeśli znacie coś tańszego to linki mile widziane. Aha, jednak na razie zdecydowałem się na tego rez'a : http://mcs.pc.pl/produkt1475.html Akurat mi się zmieści obok Lainga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest dużo lepszy od Frosta 2 GPU ? Bo akurat teraz mam okazję kupić używane 5 dni F2S+F2G za 130zł . Opyla się ?

opylało ci się, bo mnie w chu** zrobiłeś. Tak to bierzesz już zakończyliśmy interesa usunąłem aukcje z allegto a ty mi po 5 min wychodzi że jednak nie masz kasy na to. Sorki za OT.

A do czego ci ten rez potrzebny. lepiej kupic trójnik i kawałek węża do góry. Nic się z tym nie moze stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opylało ci się, bo mnie w chu** zrobiłeś. Tak to bierzesz już zakończyliśmy interesa usunąłem aukcje z allegto a ty mi po 5 min wychodzi że jednak nie masz kasy na to. Sorki za OT.

A do czego ci ten rez potrzebny. lepiej kupic trójnik i kawałek węża do góry. Nic się z tym nie moze stać.

Nie zrobiłem Cię w ch***. Co Ci poradzę że jednak nie będę mieć kasy w tym tygodniu ? Zresztą właśnie znalazłem twój problem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=199900&hl= Wyglada na to że bloki były używane dłużej niż kilka dni :angry: Kupiłbym od Ciebie w przyszłym tygodniu ale że mnie okłamałeś to nie zrobimy interesu. Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem decyzję z Frost 2 Slim na MCS X3N i zastanawiam się też nad zmianą Frost 2 GPU na Abadona GPU Pro/GPU Lite 3 ewentulanie XG1 ale on mi chyba nie wejdzie na 7800GT. Jaki blok na GPU polecacie z tych 3 które podałem ? Czy wydajność tych Abadonów się znacząco różni ? Karty nie kręcę jakby ktoś pytał i szczerze to wolałbym wziąć tego tańszego.

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem decyzję z Frost 2 Slim na MCS X3N i zastanawiam się też nad zmianą Frost 2 GPU na Abadona GPU Pro/GPU Lite 3 ewentulanie XG1 ale on mi chyba nie wejdzie na 7800GT. Jaki blok na GPU polecacie z tych 3 które podałem ? Czy wydajność tych Abadonów się znacząco różni ? Karty nie kręcę jakby ktoś pytał i szczerze to wolałbym wziąć tego tańszego.

Proponuje zakonczyc ta serie wtornych pytan. Z takimi to do "co kupic?". Caly ten dzial bardzo obszernie podaje roznice miedzy tymi popularnymi komponentami o ktore pytasz, jak i rowniez zawiera informacje co kto poleca, opienie uzytkownikow itd. Po co n-ty raz pisac to w kolejnym nowym temacie? Poszukaj, poczytaj, wyczerp to co zostalo tu zawarte i wtedy ew wyskocz z jakims pytaniem / watpliwoscia ktorej nie mogles znalesc w calym dziale - a ktora rozwinie i wbogaci forum czyms nowym.

Takie podejscie do problemu jest tez znacznie bardziej efektywne, szukajac samemu nabywam znacznie wiecej wiedzy niz chcielismy poczatkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje zakonczyc ta serie wtornych pytan. Z takimi to do "co kupic?". Caly ten dzial bardzo obszernie podaje roznice miedzy tymi popularnymi komponentami o ktore pytasz, jak i rowniez zawiera informacje co kto poleca, opienie uzytkownikow itd. Po co n-ty raz pisac to w kolejnym nowym temacie? Poszukaj, poczytaj, wyczerp to co zostalo tu zawarte i wtedy ew wyskocz z jakims pytaniem / watpliwoscia ktorej nie mogles znalesc w calym dziale - a ktora rozwinie i wbogaci forum czyms nowym.

Takie podejscie do problemu jest tez znacznie bardziej efektywne, szukajac samemu nabywam znacznie wiecej wiedzy niz chcielismy poczatkowo.

Jestem nowy i nie znalazłem "Co kupić ? " w dziale "Chłodzenie wodą i inne metody" więc jeśli coś takiego jest to sorry i proszę o linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mu o ten tekst u góry w dziale Co kupić?

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp

Tak więc wc niby zawarte tam nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mu o ten tekst u góry w dziale Co kupić?

Tak więc wc niby zawarte tam nie jest...

Dokładnie. Tak jak napisałem, nie znalazłem WC w dziale "Co kupić" więc pytam tutaj.

Złożyłem już gotowy zestaw, jeśli ktoś ma jakieś propozycje zmiany (lub o czymś zapomniałem) to piszcie. W tym tygodniu powinienem to wszystko zamówić:

CPU: MCS X3N SX (153zł)

GPU: Abadon GPU Pro (144zł)

Chłodnica: COOLTEK MAINSTREAM 120 mm Single + Aerocool Turbine Fan 2000 (119zł) (wentyl już mam)

Rezerwuar: Thermaltake AquaBay M3

Pompka: Laing DDC 12V 1T (249zł)

Węże: Innovatek PVC UV Blue 3 metry (28,47zł)

Płyn: Borygo Eko

RAZEM: 800zł

Doradźcie mi jeszcze jakie radiatory na pamięci mam kupić na 7800GT i to będzie już ostatnie pytanie :wink:

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie klick

Thx ale wole kupić je przy okazji w MCS. Poza tym mam zablokowane konto na Allegro. Które najlepsze z tych : http://mcs.pc.pl/sklep.php?kat=Radiatory%20i%20coolery

Podobają mi się Zalmana Zalman ZM-RHS1 - Radiatory BGA 8szt

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi