slawko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, moze slabo widze i nieobyty jestem, ale nie widze w jakis sposob moglbym sie zalogowac w serwisie purepc.pl. Nie chodzi mi tutaj o niniejsze forum, ale o strone glowna. Chcialem cos skomentowac i serwis prosi o zalogowanie sie. Probowalem uzyc mojego hasla z forum, ale to najwyrazniej nie to samo. No to gdzie ta rejestracja? :) Pozdrawiam Slawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czekac, czekac i jeszcze raz czekac... az będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czekac, czekac i jeszcze raz czekac... az będzie działać. ok, dzieki serdeczne :) Nie wpadlem na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Na razie raczej nie można, ale po pełnej integracji portalu i forum, zapewne będziesz mógł użyć tego samego hasła i loginu i wszystko będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Itegracja systemu IPB (Invision Power Board) i systemu portalowego trwa. Jako, że nikt jeszcze tego nie zrobił z tym systemem i nie ma gotowych rzeczy piszemy to od podstaw sami. Jak już zadziała ta opcja pojawi się na głównej pole do logowania. Już jest lecz jest ukryte tak jak kilka innych ciekawych opcji. Pozdrawiam Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja jeszcze odrazu dodam w czym jest problem i jeśli jest ktoś chętny do pomocy to zapraszam na priv'a ;> (i tak stawiam najmniej 6ściopaka ;) * IPB ma inny sposób zapisu haseł tj robi md5 z hasła, łączy to z md5 z 5 znakowego salta i dopiero md5 z tego zapisuje w tabeli (razem z saltem oczywiście) * portal czy system galerii bazuje na czystym md5 hasła. chcemy to ujednolicić i to raczej w góre niż dół czyli do ideii salt + hasło jako chyba w 100% pewnego i nawet przy prostym haśle nie do wyłamania ani bruteforcem ani tęczowymi tablicami ;) * problem synchronizacji 3 baz użytkowników z czego każda zawiera dane specyficzne dla danego software'u. Narazie mamy zintegrowany portal z galerią co było dosyć proste. Teraz trzeba w to wmontować invision tak, żeby automagicznie każdy użytkownik był w 3 systemach, dziedziczył uprawnienia i miał dostęp do paru bajerów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 A po Polsku: Kawał ciężkiej roboty przed nami. Efekty jednak będą bardzo dobre bo jeden login i hasło wystarczą aby sie poruszać po całym serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lemon-Cola Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Ja jeszcze odrazu dodam w czym jest problem i jeśli jest ktoś chętny do pomocy to zapraszam na priv'a ;> (i tak stawiam najmniej 6ściopaka ;) * IPB ma inny sposób zapisu haseł tj robi md5 z hasła, łączy to z md5 z 5 znakowego salta i dopiero md5 z tego zapisuje w tabeli (razem z saltem oczywiście) * portal czy system galerii bazuje na czystym md5 hasła. chcemy to ujednolicić i to raczej w góre niż dół czyli do ideii salt + hasło jako chyba w 100% pewnego i nawet przy prostym haśle nie do wyłamania ani bruteforcem ani tęczowymi tablicami ;) * problem synchronizacji 3 baz użytkowników z czego każda zawiera dane specyficzne dla danego software'u. Narazie mamy zintegrowany portal z galerią co było dosyć proste. Teraz trzeba w to wmontować invision tak, żeby automagicznie każdy użytkownik był w 3 systemach, dziedziczył uprawnienia i miał dostęp do paru bajerów ;) Brzmi jak cos latwego;) Kiedy mozna sie spodziewac efektow? (nikogo nie poganiam :mrgreen:) Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Lemon-Cola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Brzmi jak cos latwego;) Kiedy mozna sie spodziewac efektow? (nikogo nie poganiam :mrgreen:) Gdyby dało się prosto określić w stylu jest do napisania 10 tyś. linijek kodu i mam tempo 500 linijek dziennie to bym podał ;) A tak moge niestety tylko powiedzieć, że jak będzie gotowe ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lemon-Cola Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Gdyby dało się prosto określić w stylu jest do napisania 10 tyś. linijek kodu i mam tempo 500 linijek dziennie to bym podał ;) A tak moge niestety tylko powiedzieć, że jak będzie gotowe ;>Spoko hehe wierzymy w ciebie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...