Skocz do zawartości
komaros

chce kupic plyte glowna - powiedzcie ktora z tych trzech....

Rekomendowane odpowiedzi

za malo szczegolow podales ...

jesli masz zamiar podkrecac sprzet to w gre wchodzi tylko epox

, jesli masz zamiar pracowac na kompie, + czasami gry to wybor pozostaje miedzy soltekiem a gigabyte ze wskazaniem na tego ostatniego :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak:

Epox - nic nadzywczajnego, pożądna płyta na KT400.

Soltek - słyszałem, że ten model się kompletnie nie udał...

Gigabyte - nie bierz tego! Bez zmiany mnożnika - typowa płyta low-end.

Najlepiej by było jak byś dozbierał i kupił Epoxa 8RDA+, ale z innych mobo to bym brał raczej GA-7VAX(P?) lub Epoxa 8K5A3+ ew. ASUS A7V333.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EPOX 8K9A KT400  

Soltek 75FRV

GIGABITE GA-7VA  

czekam na wasze opinie

dzieki all :lol:

Z tych trzech to EPoX.Ale wybierasz poprostu "mniejsze zlo :) Ten Soltek jest spaprany ze az wstyd sie przyznawac ze to soltek,co do tego gigabyte cos mi sie obilo o uszy ze nie ma mozliwosci zmiany mnoznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip dobrze Ci się obiło o uszy :) gigabyte 7va niema możliwości zmiany mnożnika.Dopiero 7vax i 7vaxp mają tą możliwość.A ja chciałem brać kiedyś 7va :) to  bym się wkur....

A jednak ma sie ta pamiec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3ech TYLKO EpOX! Soltek to kicz. Tylko na niego szkoda kasy. Gigabyte jak mikaelus   wyzej podal Gigabyte GA-7VAX

Ale ze wskazaniem na EpoXa. Moze sie zastanow nad 8RDA+?????????

Faktycznie EPOX to solidna firma i bajera płyty robi.Ale jak masz mniej kasy to zostaje tylko gigabyte 7vax.Za nie duże pieniądze dostajesz zajebistą mobo , stabilną, sybką .Zresztą sam obadaj :) :

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=4&re...ctr_str_numer=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grrrrrrr....nie rozumiem. Co drugie pytanie to co kupic?? co to co tamto? Przeciez daje głowe ze kazda z tym plyt była maglowana z 50000 razy. Wystarczy tylko model w wyszukiwarce wpisac :-/. Nie zebym sie czepiał...ale to staje sie irytujące :-(. Chociaz na poczatku podchodzilem do tego inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...