Yacho Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mysle o jakiejs niedrogiej klawiaturce ktora umili mi czas pracy... co bym od niej chcial: niski skok mekkie klawisze czarna byc musi :) (no niekoniecznie ale nie chce calkowicie bialego mydła :) ) zadnych oszczednosci jesli chodzi o uklad klawiatury - musi byc pełen niezacinajace sie i trwałe klawisze :) Mozecie polecic cos ciekawego ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 http://www.allegro.pl/item111071785_speed_...metal_hit_.html - ale jest srebrna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 BenQ X-Touch 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) @Kyle: On pisal ze ma byc pelna klawiatura!! EDIT: Moze cos od Logitecha?? np UltraX Flat?? Edytowane 28 Czerwca 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 @Kyle: On pisal ze ma byc pelna klawiatura!! NA zdjęciu niewiele widać ale klawiatura numeryczna jest ( więc jest pełna ). Co do dodatkowych wymagań typu duży enter i oddzielenie strzałek od innych klawiszy to już inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja mam takie coś i jestem bardzo zadowolony: http://www.allegro.pl/item111072658_logite...a_warszawa.html Kumpel też taką ma, też jest z niej zadowolony. Kupiłem zestaw klawiatura + mysz ( bezprzewodowe ) za 199 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 wlasnie - nie wiem jak jest z klikiem na logitechu :/ Benq generalnie by mi odpowiadało - gdyby nie te strzałki - akurat z numerycznej klawiatury nie korzystam czesto - ale taka sprawa jak dosc duze shifty czy miekkie klawisze sa bardzo pomocne - o ile przy pisaniu tekstu gorzysta sie glownie z liter o tyle w programowaniu najbardziej "czuje sie" nawiasy brackety i inne takie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 taka jak mam w sigu ;) pełny wymiar / flat / bardzo wygodna / cena przystępna / podświetlana na niebiesko / ale srebra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jak nie podświetlana to możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zwykłego btc6300 rewelacyjna klawiatura i za małe pieniądze tańsza jak logitech. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 gdzie to mozna dostac ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Chociażby w www.apollo.pl <- bardzo porządny sklep, często coś tam kupuję. Masz nawet linka ;-) http://www.apollo.pl/store/show_detail/24/13324 Edytowane 30 Czerwca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Chociażby w www.apollo.pl <- bardzo porządny sklep, często coś tam kupuję. Masz nawet linka ;-) http://www.apollo.pl/store/show_detail/24/13324 Ja klepię niemało - programowanie, TeX, Internet i z przetestowanych dotychczas najbardziej pasuje mi UltraX Logitecha. Jest jeszcze jedna dobra HP (z odłączaną klawiaturą numeryczną - można ją podpiąć z lewej strony), ale miała za duży skok klawiszy. Logitech jest idealny. W MM widziałem różne klawiatury z niskim skokiem, ale nie były tak solidnie zrobione. Na temat BTC się nie wypowiadam, bo jego akurat nie widziałem. Jedyną niedogodnością, do jakiej musiałem się przyzwyczaić, jest prostąkątny (niełamany) Enter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 mam od niedawna btc 6300. szukałem oglądałem , wygrał z logitechem..benq bym chętnie pzobaczył ale jakaś bardzo trudno dostepna- np z komputronika znikneła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 mam od niedawna btc 6300. szukałem oglądałem , wygrał z logitechem..benq bym chętnie pzobaczył ale jakaś bardzo trudno dostepna- np z komputronika znikneła... tomcat powiedz jak jest z scieraniem sie klawiszy ? masz czarna czy z podswietleniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tomcat powiedz jak jest z scieraniem sie klawiszy ? masz czarna czy z podswietleniem ? SAm się zastanawiam nad BTC ale na benchmark.pl redaktor kupił to BTC ( właściwie to model mini ... chyba 6100 ?? ) i po kilku m-c bardzo wyraźnie starły mu się klawisze ( kilka ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 od półtora miesiąca użytkuję model 6300C. Póki co nic się nie starło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamc Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 równiez polecam Logitech UltraX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 tomcat powiedz jak jest z scieraniem sie klawiszy ? masz czarna czy z podswietleniem ? mam zwykłą bez podswietlenia ze znaku- niestety spacja mi sie zaczyna w 1 miejscu swiecic-ale reszta klawiszy i zwłaszcza litery są nienaruszone..ogolnie ejstem bardzo pozytywnie ustosunkowany do niej- wygodna i cicha jedyny minimalny minus za tą spacje co sie w 1 miejscu zaczyna lekko świecic. Jednak mimo codziennego użytkowania myśle ze 2 latka to lekko pozyje :wink: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Mam 6300 zwykłą od 4 miesięcy, używana dzień w dzień kilka godzin. Jestem zachwycony. Nic się nie starło, nic się nie świeci. Ładna, cicha, wygodna. Jedyna wada to dodatkowe klawisze na górze (ciężko się je wciska i osobiście nie podoba mi się takie srebrne malowanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ja mam swoją pół roku i powoli znika mi a i m ;) ale to nie robi mi żadnego problemu ;P ponad to patrząc pod światło zauważalny jest wysoki połysk na kilku guzikach ale używam swojej klawiatruki bardzo intensywnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 gdzie jeszcze procz znaka i apollo ? w znaku wysylka drogo :/ a w apollo cen z kosmosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja kupiłem w mediamarkt i były na komputroniku pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 dzis dzwonilem do MM i nie maja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Hyyym czy do klawiatury powinienem dostac cd ze sterami ? a jesli nie to skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> soft do programowani klawiatury. no i pierwszy edit z nowej klawiatury - pisze sie rewelacyjnie - jest na tyle niska ze nadgarstki sie nie mecza - na tyle cicha ze uszy nie bola :) tylko na 1 rzut oka klawisze wydaja sie mega duze ale to jest raczej zaleta niz wada :))) jesli ta klawiatura wytrzyma u mnie 2 lata to napewno kupie nastepna taka sama :) BT?W wie ktos jak wyglada sprawa czyszczenia BTC ? bo chyba z takim zawieszeniem klawiszy bedzie dosc ciezko wyczyscic :) OK -zdejmowal ktos klawisze z tej klawiatury ? wiem ze sie da ale nie mam pojecia jak :) a nie chce nic połamać :) Edytowane 20 Lipca 2006 przez Yacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 okej - wlasnie po 2h mocowania sie z jednm klawiszem naprawile m sobie spację.. wnioski sa takie: 1. odkrecanie tylnej scianki nic nie daje ! 2. nalezy uwazac przy sciaganiu klawiszy - kazdy klawisz ma swoja pare "norzyczek" z baardzo drobnego (ale dosc wytrzymałego) plastiku - norzyczki sa przyczepione na 2 zatrzaski do plytki klawiatury i na dwa zatrzaski do klawisza - nalezy uwazac by nie odczepic zatrzaskow do klawiatury gdyz wtedy cale "nozyczki" przestaja dzialac i trzeba je ułozyc na nowo - po 2h zmagan nareszcie mi sie to udało i moja spacja jest juz sprawna - natomiast co sie strachu najadem to moje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Po pierwsze - nożyczki ;) A co do samej BTC - ojciec byl wczoraj w warszawskim Znaku i mial mozliwosc pomacania wystawionych tam klawiatur: troche modeli ze zwyklymi klawiszami, w tym Logitech i M$, zestaw bezprzewodowy Logi myszka + klawa z laptopowymi klawiszami, chyba UltraX i wlasnie BTC6300. Do domu wrocil wlasnie z BTC (zanabyta za niecale 60zl) - argumentami za byly: wyglad i to, ze skok i wysokosc klawiszy sa dokladnie takie, jak w laptopie oraz ogolny wyglad i male wymiary. Narzekal co prawda na maly Enter (dotychczas w domowym kompie mielismy Enter w ksztalcie L), ale, jak sam stwierdzil, to wylacznie kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 więc ja do czyszczenia swojego BTC uzywam śrubokręta cienkiego płaskiego do wyjmowania kuzików metodą dźwigni :) i pędzelka :) guziki są prawie że niezniszczalne jeżeli zamiast mięśni będziemy używać głowy ;) pozdrawiam (z Oslo) i życzę równie przyjemnego użytkowania BTC jakie mam ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snapi Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 jezeli chodzi o klawiaturke to polecam Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22732 .... i to by bylo na tyle ... niedroga ... i naprawde pisanie na niej to sama przyjemność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 jezeli chodzi o klawiaturke to polecam Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22732 .... i to by bylo na tyle ... niedroga ... i naprawde pisanie na niej to sama przyjemność Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM nie wytrzymuje porównania z BTC 6300 ( bez żadnych dodatkowych literek) - obydwie mam w pracy w jednym pokoju i Logitech jest pod każdym wzglądem gorszy i przyciski "klekoczą". Z 4 osób korzystających z tych dwóch komputerów i klawiatur wszyscy kupili BTC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...