Skocz do zawartości
Yacho

Wygodna Klawiatura...... Do Pisania Kodu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle o jakiejs niedrogiej klawiaturce ktora umili mi czas pracy... co bym od niej chcial:

niski skok

mekkie klawisze

czarna byc musi :) (no niekoniecznie ale nie chce calkowicie bialego mydła :) )

zadnych oszczednosci jesli chodzi o uklad klawiatury - musi byc pełen

niezacinajace sie i trwałe klawisze :)

Mozecie polecic cos ciekawego ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie - nie wiem jak jest z klikiem na logitechu :/ Benq generalnie by mi odpowiadało - gdyby nie te strzałki - akurat z numerycznej klawiatury nie korzystam czesto - ale taka sprawa jak dosc duze shifty czy miekkie klawisze sa bardzo pomocne - o ile przy pisaniu tekstu gorzysta sie glownie z liter o tyle w programowaniu najbardziej "czuje sie" nawiasy brackety i inne takie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociażby w www.apollo.pl <- bardzo porządny sklep, często coś tam kupuję. Masz nawet linka ;-) http://www.apollo.pl/store/show_detail/24/13324

Ja klepię niemało - programowanie, TeX, Internet i z przetestowanych dotychczas najbardziej pasuje mi UltraX Logitecha. Jest jeszcze jedna dobra HP (z odłączaną klawiaturą numeryczną - można ją podpiąć z lewej strony), ale miała za duży skok klawiszy. Logitech jest idealny. W MM widziałem różne klawiatury z niskim skokiem, ale nie były tak solidnie zrobione. Na temat BTC się nie wypowiadam, bo jego akurat nie widziałem. Jedyną niedogodnością, do jakiej musiałem się przyzwyczaić, jest prostąkątny (niełamany) Enter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam od niedawna btc 6300. szukałem oglądałem , wygrał z logitechem..benq bym chętnie pzobaczył ale jakaś bardzo trudno dostepna- np z komputronika znikneła...

tomcat powiedz jak jest z scieraniem sie klawiszy ?

masz czarna czy z podswietleniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SAm się zastanawiam nad BTC ale na benchmark.pl redaktor kupił to BTC ( właściwie to model mini ... chyba 6100 ?? ) i po kilku m-c bardzo wyraźnie starły mu się klawisze ( kilka ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zwykłą bez podswietlenia ze znaku- niestety spacja mi sie zaczyna w 1 miejscu swiecic-ale reszta klawiszy i zwłaszcza litery są nienaruszone..ogolnie ejstem bardzo pozytywnie ustosunkowany do niej- wygodna i cicha jedyny minimalny minus za tą spacje co sie w 1 miejscu zaczyna lekko świecic. Jednak mimo codziennego użytkowania myśle ze 2 latka to lekko pozyje :wink: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 6300 zwykłą od 4 miesięcy, używana dzień w dzień kilka godzin. Jestem zachwycony. Nic się nie starło, nic się nie świeci. Ładna, cicha, wygodna. Jedyna wada to dodatkowe klawisze na górze (ciężko się je wciska i osobiście nie podoba mi się takie srebrne malowanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam swoją pół roku i powoli znika mi a i m ;)

ale to nie robi mi żadnego problemu ;P

ponad to patrząc pod światło zauważalny jest wysoki połysk na kilku guzikach ale używam swojej klawiatruki bardzo intensywnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyyym czy do klawiatury powinienem dostac cd ze sterami ? a jesli nie to skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> soft do programowani klawiatury.

no i pierwszy edit z nowej klawiatury - pisze sie rewelacyjnie - jest na tyle niska ze nadgarstki sie nie mecza - na tyle cicha ze uszy nie bola :) tylko na 1 rzut oka klawisze wydaja sie mega duze ale to jest raczej zaleta niz wada :))) jesli ta klawiatura wytrzyma u mnie 2 lata to napewno kupie nastepna taka sama :)

BT?W wie ktos jak wyglada sprawa czyszczenia BTC ? bo chyba z takim zawieszeniem klawiszy bedzie dosc ciezko wyczyscic :)

OK -zdejmowal ktos klawisze z tej klawiatury ? wiem ze sie da ale nie mam pojecia jak :) a nie chce nic połamać :)

Edytowane przez Yacho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okej - wlasnie po 2h mocowania sie z jednm klawiszem naprawile m sobie spację.. wnioski sa takie:

1. odkrecanie tylnej scianki nic nie daje !

2. nalezy uwazac przy sciaganiu klawiszy - kazdy klawisz ma swoja pare "norzyczek" z baardzo drobnego (ale dosc wytrzymałego) plastiku - norzyczki sa przyczepione na 2 zatrzaski do plytki klawiatury i na dwa zatrzaski do klawisza - nalezy uwazac by nie odczepic zatrzaskow do klawiatury gdyz wtedy cale "nozyczki" przestaja dzialac i trzeba je ułozyc na nowo - po 2h zmagan nareszcie mi sie to udało i moja spacja jest juz sprawna - natomiast co sie strachu najadem to moje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - nożyczki ;)

A co do samej BTC - ojciec byl wczoraj w warszawskim Znaku i mial mozliwosc pomacania wystawionych tam klawiatur: troche modeli ze zwyklymi klawiszami, w tym Logitech i M$, zestaw bezprzewodowy Logi myszka + klawa z laptopowymi klawiszami, chyba UltraX i wlasnie BTC6300.

Do domu wrocil wlasnie z BTC (zanabyta za niecale 60zl) - argumentami za byly: wyglad i to, ze skok i wysokosc klawiszy sa dokladnie takie, jak w laptopie oraz ogolny wyglad i male wymiary. Narzekal co prawda na maly Enter (dotychczas w domowym kompie mielismy Enter w ksztalcie L), ale, jak sam stwierdzil, to wylacznie kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc ja do czyszczenia swojego BTC uzywam śrubokręta cienkiego płaskiego do wyjmowania kuzików metodą dźwigni :) i pędzelka :)

guziki są prawie że niezniszczalne jeżeli zamiast mięśni będziemy używać głowy ;)

pozdrawiam (z Oslo) i życzę równie przyjemnego użytkowania BTC jakie mam ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi o klawiaturke to polecam Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22732 .... i to by bylo na tyle ... niedroga ... i naprawde pisanie na niej to sama przyjemność

Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM nie wytrzymuje porównania z BTC 6300 ( bez żadnych dodatkowych literek) - obydwie mam w pracy w jednym pokoju i Logitech jest pod każdym wzglądem gorszy i przyciski "klekoczą". Z 4 osób korzystających z tych dwóch komputerów i klawiatur wszyscy kupili BTC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi