Gość rafifeo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 witam. chcialbym sie zaopatrzyc w cos na s370, zeby bylo na server. :) razem z plyta i procem musze sie zamknac w 80zl :( mysle ze narazie kupil bym jakiegos celofanka i jakas plytke. tylko wlasnie nie wiem jaka :] chodzi mi o cos na czym moglbym puscic proca ze fsb 100 na 133 i zeby miala 2 banki pamieci sdram ;] zaznaczam ze nie mam zadnych uprzedzen co do firm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) proca jakiegos p3 ~700mhz znajdziesz za niecale 30zl na allegro, do tego jaką kolwiek plyte glowna osbslugujaca fsb 133 i tyle. w 80zl zmiescisz sie napewno. edit: http://allegro.pl/item113498088_procesor_i..._gwarancja.html http://allegro.pl/item113210835_s370_do_1_...dram_gw_ss.html wychodzi niecale 90zl a jak lepiej poszukasz to i taniej kupisz Edytowane 4 Lipca 2006 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Popieram przedmówcę. Procek ~700Mhz i płytka.. może Abit'a ST6/R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 dzieki, ale ja bym wolal jakiegos procka na fsb 100 zeby go mozna bylo podkrecic :) chyba ze ta plyta obsluguje magistrale wieksza niz 133 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) dzieki, ale ja bym wolal jakiegos procka na fsb 100 zeby go mozna bylo podkrecic :) chyba ze ta plyta obsluguje magistrale wieksza niz 133 :] wiesz co, nie rozumiem Cie, wolisz miec celerona powiedzmy 366 i sobie go podkrecic i mec 100% uzycie serwera mimo kurcze otwartej jednej uslugi ? sorry ale jak dla mnie jak na serwer to nie na podkrecanie.. a i tak ten p3 700 bedzie w cholere wydajniejszy niz jakis celeron podkrecny ponad tą wartosc. Edytowane 4 Lipca 2006 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Po co myśleć o podkręcaniu jak ten P3 już ma odpowiednią moc. Zresztą na serwerek spokojnie styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Może się ze mną niezgodzicie. Mam teraz taki zestawik P3 733 i Abit BM6. Na nim raczej FSB133 nie podchodzi, bo nie ma blokady PCI itd. I chodzi mi na FSB112. Nie jest maksymalnie obciążony i mało ciągnie prądu. Ale oczywiście też można kupić płytę bezproblemowo obsługującą FSB133. Polecam kupić P3 733/800 z licytacji, gdyż można je tam wyrwać za śmieszne kwoty. Sam się o tym przekonałem ;). A na serwerek z zapasem styknie nawet Celeron 633, ale oczywiście lepiej kupic P3. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 malo danych na co serwer ( co ma obsluzyc ) na ile kompow do kogos tam wyzej ... lol nad lol'em od kiedy podkreca sie sprzet serwerowy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 wiec mysle nad czyms na www. tak okolo 150Mb :lol: na poczatku myslalem zeby ten pentak obsluzyl server do Call of Duty w LAN'ie na 4 kompy, ale chyba by za wolno dzialalo. co myslicie? :) //a nie mozna podkrecac serverow? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badday Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 na poczatku myslalem zeby ten pentak obsluzyl server do Call of Duty w LAN'ie na 4 kompy, ale chyba by za wolno dzialalo. co myslicie? :) Do obsługi serwera Call of Duty potrzebny by tobie był server z 1ghz proc i najlepiej 512 sdramu/ddr, poniewaz przy zbyt małej ilosci ramu jest bardzo wydłużony czas ładowania się map, a zbyt wolny procesor przy 4-5 osobach powodował by "gubienie" się strzałow. Jako serwer www używam p3 450 + 192 sdramu. Śmiga mi na tym WinXp i apache + php ;) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...